Hur man gör elektrisk testning

Testa och inspektera elektriska produkter för att hjälpa till att avgöra om de är lämpliga eller säkra för service eller inte.

Steg

  1. Bild med titeln gör elprovning steg 1
1. Kontrollera efter uppenbara tecken på fysisk skada.Oavsiktlig kontakt med energiserade delar kan orsaka stötar, brännskador och till och med döden.Tillverkare designar och bygger elektriska produkter för att skydda användare från dessa delar med antingen isolerade eller jordade barriärer.När dessa hinder blir kompromissade på grund av exponering, ålder, sprickor eller borttagning växer potentialen för allvarliga skador exponentiellt.
  • Dessa isolerande barriärer inkluderar: plast eller gummijackor på sladdar, icke-ledande fall eller kroppar av verktyg och apparater som är "dubbelisolerad"- eller ha jordtrådar från ledningar som sträcker sig till ett metallväska eller kropp.
  • Bild med titeln Gör elektriska teststeg 2
    2. Kontrollera efter tecken på manipulering.Tillverkare spenderar mycket tid och pengar som skyddar människor från sina produkter i design, tillverkning och oberoende testning - som "Klyfta" (Underwriter`s Laboratories), "Fm" (Fabriks ömsesidig) mm.Fästelement är utformade för att förbli på plats och är ofta utformade att inte komma ut alls och visa uppenbart manipulering.
  • Vitvaror, verktyg och utrustning som har en stor mängd metall på utsidan är ofta inslagna i en isolator eller tillhandahöll en 3-tråds jordbandssats som ansluts till fallet.
  • Saknade marktag, skruvar och andra delar är indikatorer på möjlig manipulering - och bör ersättas med användarens säkerhet.
  • Bild med titeln Gör elektriska teststeg 3
    3. Apparater som levereras med integrerade Jordfelavbrott sladdar (t.ex. blåstorkare mm.) bör kontrolleras före varje användning genom att trycka på test- och återställningsknapparna.Om återställningsknappen inte sträcker sig efter att ha tryckt, om den sträcker sig, men enheten kan köras still eller återställningsknappen inte kommer tillbaka "i", Det måste repareras eller bytas ut.
  • Bild med titeln Gör elektriska teststeg 4
    4. Kontrollera efter tecken på missbruk.Missbruk kan vara lätt att se som skador och svårare att se som i fallet med långvarig överbelastning. En del överbelastning kan vara kort och allvarlig, också.Allvarligt överbelastad utrustning kan ha sooty, svarta koldioxidavsättningar på eller i närheten av elektriska ledningar, lindningar, terminaler, etc.Vissa utrustning kan visa extra "spela", eller "slänga" mellan parning eller rörliga delar.Ta bort markpinnarna på sladdarna är ett stort problem. Dessa enheter kan misslyckas under användning eller orsaka skador på användaren.
  • Bild med titeln Gör elektriska teststeg 5
    5. Kontrollera utrustningsens elektriska rating.Alla elektriska verktyg och enheter lämnar fabriken med en etikett som anger spännings- och strömkraven (och mer).
  • Sladdar tillhandahålls som förhindrar oavsiktlig anslutning till kretsar som ger fel spänning eller ström.Många "Bostadsanvändning" objekt är 120V / 15A-typer som passar 99% av 120V-kontakten i ditt hem.
  • Se till att du inte försöker ansluta till en av de andra 1%.
  • Bild med titeln Gör elektrisk test steg 6
    6. Förstå hur långa längder av förlängningssladdar kan orsaka att elektriska apparater över värme, kör långsamt och misslyckas helt.Motstånd är motsatsen till konduktivitet och är fienden av el.
  • Två vanliga variabler som bidrar till motstånd är längd som nämnts ovan och storleken eller diametern hos ledarna i sladden.De flesta verktyg och små apparatkablar har små diameter koppartrådar inuti tjocka isolerade jackor. Större apparater har större ledare.
  • Nästan alla ledningar kommer att ha storleken på dessa ledningar inuti tryckta eller på annat sätt anges på ledningens eller kabelns yttre jacka.Typiska storlekar är 14 och 16 gauge - men det finns också andra.En kabel kan indikera 18-3 (eller 18/3) följt av några bokstäver (bokstäverna identifierar typen av isoleringsmaterial).18 är storleken och 3 är antalet ledningar som skulle behövas för en 3-spetskabel.
  • En 18 gauge tråd är mindre än en 16 gauge tråd, som är mindre än en 14 gauge tråd, och så vidare.Använd aldrig en förlängningssladd med ledningar som är mindre än de som används i verktyget eller apparatens ledning.
  • Använd alltid samma storlek eller större Om en kort längd- eller a större storlek om en längre längd.En 50 `(eller längre) förlängningssladd med 18 gauge-ledningar får endast lämpas för ett enkelt 100W-droppljus.Ju högre enhetens amperagebetyg desto lättare kan den vara skadad när den drivs av en lång förlängningssladd eller de med små ledningar.
  • Typiska aktuella kapacitetsvärden för kort Ledningar: # 12 tråd 20 ampere, # 14 tråd 15 ampere, # 16 tråd 10 ampere, # 18 tråd mindre än 5 ampere.
  • Bild med titeln gör elektriska teststeg 7
    7. Kontrollera spänning och motstånd med en mätare.Du måste veta hur du ställer in och använder din mätare korrekt, måste du dessutom kunna tolka displayen.Mätare ger den mest exakta mätningen av spänning, strömstyrka och motstånd.En annan enhet än en meter faller i kategorin A "testare".Testerare kommer att ge användaren mycket bred information och bör endast användas av de som kan tolka de indikationer de tillhandahåller.Vissa vanliga testare är "wiggy" Spännings tester, testljus, kontinuitetsljus / eller prober, kontinuitetsprober som ger en ton, etc.En kontinuitetsljus eller tonprobe kan ge en mycket liknande indikation eller varning för en noll Ohm-krets som den gör för en 40 ohm krets - men du kanske inte kan berätta skillnaden.En meter av den andra handen kommer att ge den exakta informationen. Det är omöjligt att skilja en wiggy som är ansluten till en 90 volt källa kontra när den är ansluten till 125 volt källa.Det finns också 12VDC-testljus som är populära för motorfordonsspänningsproblem - dessa kan också vara en källa till förvärring med nyare fordon har databussspänningar på 8VDC eller mer.
  • 8. Vet vad du kan förvänta dig.
  • Växlar - har bara två stater: öppna eller av och stängda eller på (motståndskontroller måste göras med kretsen avstängd).Öppet eller av bör indikera en oändlig mängd resistans och stängt eller på bör indikera noll (eller så nära 0 som möjligt) Ohms Resistance.Avläsningar var som helst mellan ett behov av ersättning.Såvida inte... Om strömbrytaren fortfarande är i kretsen (du inte kopplade bort de ledningar som är anslutna till strömbrytarens plintar), kan du läsa allt som är anslutet till omkopplaren - glödlampans filament etc.En sådan läsning skulle föreslå att omkopplaren är dålig när det i verkligheten kan vara bra.Ta bort enheten (strömbrytare, värmeelement, etc.) från kretsen för testning.
  • Laster - ha ett tillstånd och bör aldrig indikera oändligt eller noll ohm-resistens.Om lasten visar oändlig - har den "blåst" eller öppnas.Tänk på att vissa apparater eller sladdanslutna enheter (se nedan) kan ha mycket höga motstånd mot DC (batteriet i din OHM-mätare) eller, kan behöva drivas för att slutföra kretsen.Om det gör det kommer du inte att kunna mäta motståndet med mätaren eftersom det bara kan göras endast med avstängning.Om lasten visar noll ohm, har det troligen "förkortad".En glödlampa kan indikera öppen om den blåses under användning en krets - om den är skadad i transit - kan till och med visa som kortsluten (men när den är ansluten till 120 volt skulle det troligen "pop-" inuti glaset och sedan ange så öppet).Förvirra inte noll Ohms med mycket låga motståndsvärden som en eller två Ohms - eller mindre.Skillnaden mellan noll och "något" Oavsett hur hur låg - är betydande.Det är inte att säga att allt som är på 1 eller 2 ohm är dock fortfarande bra.Det här är när kunskap om Ohms lag kommer i spel, och då - det gäller endast DC-kretsar (men kan också vara anpassade till många AC-komponenter).
  • TV, kylskåp, mikrovågsugnar, etc. - kan inte vara motståndskontrollerad "som helhet".Det finns ingen singel eller antal resistansvärden som mätaren kommer att indikera till användaren om enheten är "Bra" eller "inte bra".Det är här felsökning och färdigheter hjälper en tekniker snabbt och reparerar orsaken till en enhet som inte fungerar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande