Så här bestämmer du när du ska använda arc-felbrytare (af-brytare)

AFCI eller "Arc Fault Circuit Avbrott" är de senaste i elektriska säkerhetsanordningar för bostäder.AFCI-standarder introducerades i 1999 års NEC (National Electrical Code) och krävs i ny bostadskonstruktion och vid installation, utsträckning eller uppdatering av nya kretsar i en befintlig bostad, eller vid byte av behållare i betecknade platser.AFCI och GFCI-skyddsanordningar kan se ut, men utföra mycket olika funktioner för att skydda mot olika faror.Fortsätt läsa för att lära dig var och när AFCI-skydd måste tillhandahållas.

Steg

  1. Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 1
1. Bestämma strukturtypen.Om kretsar är installerade i ett annat utrymme än en bostadsenhet, krävs inte AFCI (kommersiella och industriella utrymmen är inte skyldiga att ha AFCI-skydd).AFCI-skydd krävs endast i bostadsenheter (lägenheter, hem, tillverkade bostäder och husbilar), i "sovsal" och i hotell / motell gästrum.
  • Historiskt sett svarade elektriska bränder i filialkretsen för nästan en tredjedel av bränderna i bostäder i USA.
  • Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 2
    2. Identifiera spännings-, ström- och kretsdestinationer."Alla 120 volt, enfasiga, 15- eller 20-amp-filialkretsar som levererar utlopp [innehåller både belysningsutlopp och behållare] och enheter [inklusive switchar] installerade i bostadshus, familjerum, matsalar, vardagsrum, salonger, Bibliotek, denens, sovrum, solstolar, rekreationslokaler, garderober, hallar, tvättstugor eller liknande rum eller områden ska skyddas" av en listad ARC-felkretsbrytare, med begränsade undantag, som nämnts nedan.Det innebär att nästan alla beboeliga utrymmen i nya bostäder, andra än listade nedan, måste ha detta skydd.
  • Eventuella befintliga kretsar som ändras, ersätts eller förlängs i eller i det området är också nödvändiga för att ha AFCI-skydd installerat, om de förlänger det med mer än sex (6) fot eller lägga till ett uttag eller en enhet.När ett befintligt behållarutlopp byts ut på en gren som nu krävs för att ha AFCI-skydd, ska det vara försedd med AFCI-skydd.
  • Alla 120 volt, enfasiga, 15- och 20-ampere grencirkuder som levererar utlopp som är installerade i sovsal sovrum, vardagsrum, hallar, garderober, badrum och liknande rum ska skyddas" av AFCI-enheter.
  • Kretsar som ger mer än 20 ampere eller mer än 120 volt (208/240 volt kretsar) är också undantagna från AFCI-skydd.Det betyder Allt Dubbelpolen (208 eller 240 volt) apparater, såsom: elektriska områden, vattenvärmare, torktumlare, permanent installerade elektriska värmare (baseboard och fläkttyper), artesiska väl pumpar, etc. är undantagna, liksom de som kräver en enda polbrytare större än 20 ampere. Observera att om a "Permanent installerad elektrisk värmare" Levereras av 120 volt på en 15- eller 20-amp-krets, det skulle inte vara befriat från AFCI-skydd, enligt denna regel.
  • Kretsar som levererar mindre än 120 volt (e.g., 24-volt styrkabel, 12-volts belysning, telefon- eller tv-signalkabeln) är också undantagna från AFCI-skydd.
  • Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 3
    3. Bestäm om en plats eller typspecifik undantag gäller.
  • Frånvarande från listan över utrymmen som kräver AFCI-skydd är: badrum, utomhus, oavslutade källare, krypprum, vindar och garageutrymmen, för att nämna några.
  • Kök och tvättstugor av tillverkade eller husdjur är inte längre undantagna.
  • Ytterligare AFCI-överväganden gäller för solkraftsystem och power-galler-sammankopplingssystem.
  • Vissa värme- och röklarmsystem är förbjudna att vara anslutna till GFCI eller AFCI-kretsar.Ett undantag för AFCI kan tillämpa om det är tillåtet enligt kod, såsom vid användning av vissa metalliska ledningsmetoder.
  • De "Nationell brandlarmkod" undantas inte "röklarm", men kräver "en sekundär strömkälla" För röklarm som drivs av kretsar som skyddas av GFCI eller AFCI-enheter.Lokalt antagna koder kan skilja sig.
  • Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 4
    4. Välj en metod för att ge skydd.AFCI-skydd tillhandahålls av antingen en AFCI-brytare installerad på den elektriska panelen, eller av en behållare som specifikt identifierats som att tillhandahålla ARC-felskydd.Både strömbrytaren och behållaren är installerade som liknar GFCI-brytare och behållare som redan finns i många bostäder.Kretsbrytningsmetoden skyddar hela kretsen, medan behållaren endast skyddar från installationspunkten på kretsen, till slutet av kretsen.Ett försiktighet för behållarmetoden är att den endast anses uppfylla kodkraven om den del av kretsen mellan den elektriska panelen och AFCI-behållaren är installerad i rör eller pansarkabel och alla rutor i kretsen måste vara metall (den gemensamma praxisen av att använda plast / fiberlådor eller ROMEX-kablar skulle förbjuda denna lösning).
  • Vissa apparater är också skyldiga att ha sin egen integrerade AFCI eller GFCIProtection, inklusive luftkonditioneringsapparater, kylskåp, frysar, vattenkylare och dryckespensatorer.
  • Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 5
    5. Ge både AFCI och GFCI-skydd där det behövs.Eventuella erforderliga GFCI-skyddade behållare som är installerade på en plats som dessutom kräver AFCI-skydd (se lista ovan), måste också vara AFCI-skyddad.Det är möjligt att installera en AFCI-behållare på en krets som skyddas av GFCI-brytaren för att tillgodose kravet, men endast om åtminstone delen av kretsen mellan panelen och AFCI-behållaren är installerad i metallrör eller metall-pansarkabel och alla lådor I kretsen måste vara metall (den vanliga praxisen att använda plast / fiberlådor eller Romex®-kabel skulle förbjuda denna lösning). Installera i det här fallet en AFCI-brytare och en GFCI-behållare.Röret, pansarkabeln, metalllåda, etc. Begränsningar av AFCI-behållare är inte tillämpliga på GFCI-behållare.Vissa tillverkare erbjuder brytare som ger både AFCI och GFCI-skydd i ett enda paket.
  • Bild med titeln Bestäm när du ska använda ARC-felbrytare (AF-brytare) Steg 6
    6. Lägg till AFCI-skydd frivilligt. Befintliga installationer är inte skyldiga att uppgradera till AFCI-skydd. Med andra ord är bostäder som är byggda före det första effektiva datumet för sovrum AFCI-krav (2002) inte skyldiga att ha några AFCI-enheter.I hemmet utan AFCI-enheter på de platser som krävs enligt den aktuella koden skulle det ultimata skyddet vara att tillhandahålla AFCI-skydd i hela bostaden (förutom kretsar som har problem med AFCI).
  • Byt ut alla befintliga enstaka poler 15 och 20 amp-kretsbrytare (och vilken som helst dubbla pole 15 och 20 ampkretsbrytare som levererar kretsar med delade neutrala som ger två 120 voltkretsar) eller byt ut den första behållaren på en krets till en AFCI-typ för att lägga till Detta skydd.
  • Använd AFCI-brytare för att lägga till ARC-felskydd till hela längden av befintliga kretsar.Det här är helt enkelt en fråga om att lokalisera kretsens varma ledningar (svart, rött eller blått som är anslutna till strömbrytaren) och kretsens neutrala (vit) tråd och byte av strömbrytaren i panelen med AFCI-typen.AFCI Breakers, som GFCI-motsvarigheterna, har en spolad neutral tråd som måste anslutas till den elektriska panelens neutrala buss.De heta och neutrala kretsledningarna kommer alla att ansluta direkt till AFCI-brytaren och skyddar hel krets från ARC-fel.
  • Använd AFCI-behållare för att skydda kretsen Endast från den punkt där behållaren är installerad.Byt ut den första icke-GFCI-behållaren i kretsen med AFCI-behållaren och anslut ledningarna från panelen till linjeterminalerna och de ledningar som fortsätter till resten av kretsen till lastterminalerna.Beroende på ledningsmetoder som används under konstruktion kan denna metod inte uppfylla kraven i koden.AFCI-behållarna var mycket mer populära före 2005-kod, när detta skydd endast krävdes i sovrum.Sedan dess har koden utökat kravet på att inkludera betydligt fler platser i bostaden, det verkar som att tillverkare har börjat producera strömbrytaren istället.Som ett resultat kan AFCI-behållare vara svårare att erhålla.
  • Tips

    Den nationella elektriska koden (NEC) och många lokala koder uppdateras och ändras var tredje år.En ledningsmetod som användes tidigare kan inte längre vara acceptabelt i nya eller modifierade ledningar, inklusive ersättning av behållare.Att diskutera installationsplanerna med thelocal inspektör innan du börjar arbetet, kan spara tid och pengar.
  • AFCI-krav finns i "2014 Nationell elektrisk kod Artikel 210.12 `, och flera andra avsnitt.Detta är den mest populärt antagna NEC-versionen som detta skrivande.Varje jurisdiktion kan anta NEC med lokala ändringar.2017-nec expanderar AFCI-krav på flera sätt bortom "bostadsenheter".
  • Enligt NEC behöver befintliga kretsar inte uppdateras med AFCI-brytare i mest Omständigheter av en ombyggnad, om inte kretsen expanderas, byts ut eller modifieras på platser som nu kräver AFCI.Vissa lokaliteter kan dock ha bestämmelser som insisterar på vissa uppgraderingar under specifika förhållanden.Vissa samhällen har "triggers" För att kräva full uppgraderingar till AFCI-skydd, hardwired rökdetektorer, etc, när en ombyggnad ändrar 50% eller mer av den ursprungliga bostaden eller när "Tak och väggbeläggning öppnas eller tas bort", eller när behållare utbytes.Kontrollera alltid med den lokala myndigheten som har behörighet att bestämma lokala krav.
  • Varningar

    AFCI-enheter (och GFCI-enheter för den delen) som ständigt reser eller reser snart efter återställning Ange en defekt AFCI (eller GFCI) -anordning eller ett potentiellt allvarligt problem i bostads ledningar.Om du byter ut enheten löser du inte för att trippla problem, ring en elektriker så snart som möjligt för att hitta och ta bort felkällan.Lämnas oupplöst, brand kunde så småningom resultera. Att helt enkelt avlägsna eller kringgå det nödvändiga AFCI- eller GFCI-skyddet är i allmänhet oacceptabelt.
  • En GFCI-enhet å andra sidan är en höghastighets, precisionsbalanseringsanordning.I de flesta kretsar bör mängden ström som strömmar på den svarta ledningen till en anordning strömma tillbaka på den vita ledningen.Om det finns en skillnad på så lite som .005 (5 tusen) Amps mellan den heta och neutrala ledningen, den här strömmen antas vara "läckande" genom enhetens fall, hantera eller i fallet med en 3-ledig sladdansluten apparat eller verktyg, säkerhetsplats.Eftersom det är möjligt att en användare av anordningen är i kontakt med denna läckström, öppnar GFCI kretsen i en bråkdel av en sekund från när läckströmmen först detekteras och den blir öppen tills manuellt återställs.Detta bidrar till att förhindra allvarliga brännskador eller skador på användaren.AFCI är utformad för att förhindra förlust av egendom och liv på grund av eld, medan GFCI är utformad för att förhindra chock eller allvarlig skada på individer.Det bör uppenbart varför båda typerna av skydd är mycket önskvärda.
  • AFCI och GFCI är två liknande söker med helt olika ändamål och är inte utbytbara.En AFCI upptäcker bågning i kretsar.Klämda ledare, trasiga eller lösa anslutningar, etc. som kan bidra till den typ av bågning som kan leda till bränder, har mycket specifika bågegenskaper eller "signaturer".Den båge som ses i många motorstyrda enheter (t.ex. en borr- eller dammsugare) eller de som ses när ett fluorescerande ljus startar, bör inte resa en AFCI-enhet, eftersom den här typen av båge inte har signaturen (varaktighet och amplitud) som orsakar bränder.
  • Installera nya ledningar, kretsar, etc. kommer nästan alltid att kräva ett kopplingstillstånd och inspektion, om inte också en licensierad elektriker.Hoppa inte över det här viktiga steget i det elektriska arbetet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande