Hur man lägger till ett eluttag till en vägg

Att distribuera strömuttag jämnt i ett utrymme kan öppna rum och göra nya utrymmen mycket mer vänliga. Att placera ett nytt eluttag kan hjälpa till att göra ett hus mer livligt. Med rätt planerings- och säkerhetsåtgärder behöver löpningstråden från en strömkälla till ett nytt uttag inte ta mer än ett par timmar. Lär dig att planera jobbet ordentligt, kör tråd säkert och testa ditt projekt för att se till att det är säkert.

Steg

Del 1 av 3:
Planerar jobbet
  1. Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 1
1. Ta reda på om du behöver tillstånd eller professionell installation. Beroende på var du bor kan du behöva ett tillstånd att lägga till ett eluttag i ditt hem. På vissa ställen kan du behöva anställa en professionell för att göra något elektriskt arbete. Kontrollera med ditt lokala kodkontor för att ta reda på om någon av dessa gäller ditt område.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 2
    2. Stäng av strömbrytaren. Leta reda på brytaren i ditt hem, som vanligtvis är i en källare, garage eller hall. Öppna rutan och hitta strömbrytaren för det område där du arbetar. Vänd växeln till OFF-läge för att skära strömmen till området. Använd en icke-kontaktspännings tester För att kontrollera kretsen innan du går framåt.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 3
    3. Montera de nödvändiga verktygen och materialen. För att installera ett nytt eluttag och göra anslutningarna säkert, behöver du några grundläggande elektriker ". Se till att du har tillgång till följande:
  • Trådstrippare
  • Nyckelhålsåg
  • Gipskniv
  • Borra med en träborr
  • Lineman tång
  • Nålstång
  • Skruvmejsel, efterbehandling och Philips huvud
  • Icke-kontaktspännings tester
  • Ett fiskband
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 4
    4. Bestämma den bästa platsen för utloppet. Mät avståndet från golvet till de andra uttagen i byggnaden. Mät från mitten av den befintliga rutan till mitten av den önskade nya rutan. Stäng av strömmen i uttaget. Ta av täckplattan som hålls på den enda skruven i mitten av utloppet och mäta till hålskäret i väggen.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 5
    5. Hitta en öppning i väggen. I de flesta hem finns det 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) eller 2 i × 6 i (5.1 cm × 15.2 cm) Studs typiskt vid 16 eller 24 tum (41 eller 61 cm) steg längs vilken vägg som helst. Outlets måste alltid bifogas en tapp för säkerhet och säkerhet. Markera ett utrymme i lämplig höjd, på en plats mellan 2 studs.
  • Det enklaste sättet att hitta dubbar om att använda a "stiftfinnare" Finns på många hårdvaruaffärer. Du kan också försöka knacka på väggen lätt med en hammare och röra sig långsamt över väggen och lyssna nära. Väggen kommer att låta ihålig för de flesta av kranarna och sedan låta "fast" När du har nått en stud.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 6
    6. Bekräfta att det inte finns några andra mekaniska eller VVS-föremål i väggen. Kontrollera efter VVS från sänkor duschar eller toaletter på motsatta sidan av väggen. Var medveten om eventuella VVS-avkastningar eller kanaler.
  • Om det finns en grill högt upp eller längst ner på väggen där du vill ha utloppet, kan du inte göra det med luften tillbaka i samma väggutrymme. Utforska med ett nagelhål och hängare. Peka ett hål och använd något som en trådhängare till "känna" runt inuti vägghålan för att kontrollera.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 7
    7. Ta reda på var du kan få makt. Det finns 2 grundläggande sätt att installera ett nytt eluttag, som kör elektriska ledningar från en brytare till den nya platsen, eller från ett annat uttag i samma rum. Beroende på var du installerar ett nytt utloppsutrymme, källare eller utomhusområde-tillgång till makten kan variera. Hitta den närmaste och mest bekväma platsen att ansluta för att göra jobbet enkelt på dig själv.
  • Var noga med att överväga den befintliga elektriska belastningen och vad den nya belastningen kommer att lägga till den befintliga filialkretsen. Beräkna belastningen för att säkerställa att den är säker. Den mest praktiska källan till makten kan inte vara den säkraste!
  • I allmänhet har belastningen för det befintliga utloppet redan beräknats för kretsen och att man kör ett nytt utlopp kommer sannolikt att överbelasta den kretsen. Det är vanligtvis bäst att ta ny tråd från panelen och installera ett nytt uttag om du behöver det.
  • Del 2 av 3:
    Löptråd
    1. Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 8
    1. Klipp ett hål för det nya utloppet. Spåra utloppslådan på väggen där du vill att den ska gå. Använd sedan en nyckelhålsåg (eller stark nytta kniv) och gör små och fasta snitt över och om tills du har klippt genom väggmaterialet. Väggar gjorda med gips kan kräva att du borrar i hörnen och skär hålet med en sågzall.
  • Bildbetatled Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 9
    2. Kör ledningen från strömkällan till det nya utloppet. Det är bäst att undvika att göra ytterligare hål i väggen om det är möjligt. Leta efter sätt att förlänga grenkretsen vertikalt från källkällan, till exempel genom en vinden eller källare. Eller använd en extern metod som ledning eller trådform, eller kör ett fiskband genom hålet för det nya utloppet för att köra ledarna.
  • Om du inte hittar ett sätt att köra tråden, kan du behöva klippa ett hål i väggen nära den befintliga strömkällan.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 10
    3. Dra den lämpliga typen av tråden mellan de 2 platserna. När du har tillgång till platserna, få din Romex icke-metalliska tråd. Ge dig själv 12 till 18 tum (30 till 46 cm) tråd som sticker ut i båda ändarna. Tråd den nya behållaren först och sedan gå tillbaka och anslut den nya ledningen till den befintliga kretsen. Skära mantel av Romex ca 8 tum (20.3 cm) lång.
  • Ditt hem kan använda 12- eller 14-gauge-ledningar. Kontrollera strömbrytaren för att bestämma den korrekta strömmen. Observera att # 14/2 + g är 15-ampaterad tråd och använder en 15-amp-brytare, medan # 12/2 + g är 20-ampaterad tråd och använder en 20-amp-brytare.
  • Du bör använda tråd som är korrekt för kraftvärderingen av den kretsen och samma storlek som den tråd du ansluter till. Ta ett urval av den befintliga ledningen med dig när du går för att köpa den nya ledningen.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 11
    4. Installera utloppsbehållaren i det nya änden. Köp utloppet och ledningarna från en maskinvara eller hemförbättring och anslut ledningarna till behållaren. Inuti den elektriska kabeln finns det 3 ledartrådar, typiskt svart, vit och koppartråd utan isolering. På behållaren själv finns 2 mässingsskruvar där de un-jordade eller heta ledarna fäster, 2 silverskruvar för den jordade ledaren eller neutrala ledare och 1 grön skruv för den utrustning som markledaren.
  • Haka den nakna koppartråden runt jordtrådskruven och dra åt skruven.
  • Remsa isoleringen /4 tum (1.9 cm) från slutet av den vita ledningen. Var noga med att ställa in wire stripper till lämplig storlek för den tråd som du använder.
  • Böj en krok på änden av ledningen med tänger och lägg sedan kroken runt 1 silverskruvar och dra åt skruven medurs medurs. Den andra silverskruven används inte.
  • Den svarta ledningen går till mässingsskruven. Gör samma sak: Strid ledningen, gör en krok och dra åt skruven.
  • Wrap the Wire och anslutningar med elektriskt tejp för att hålla allt från att röra.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 12
    5. Installera inkopplingslådan med de fasta levererade. Utloppsboxen ska vara fast på väggen och inte kunna vridas runt. Detta används för att hysa de lösa ledningarna och hålla dem inslagna och säkra för säkerhetsändamål. Dessa är tillgängliga på alla hemreparationsbutiker.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 13
    6. Installera ledningarna i startutloppet. Gå tillbaka till startuttaget och anslut ledningarna. Ta den befintliga behållaren och ta bort den från ledningarna, och matcha sedan de svarta ledningarna med svart, vit med vit och mark med mark.
  • Klipp en 8 tum (20 cm) pigtail (stubbig bit av tråd) och ta bort båda ändarna /4 tum (1.9 cm). Ta alla 3 svarta ledningar tillsammans så ändarna matchas. Slutet på den nya ledningen ska uppfylla slutet av den gamla ledningen och ena änden av pigtailen. Pigtail-ledningen är den som kommer att anslutas till behållaren.
  • Få en trådmutter (plastkon) som bara skruvar på ledningen för att ansluta dem. Använd Linemans tång för att vrida de 3 svarta ledningarna tillsammans och vrid sedan på en lämplig storlek trådmutter. Detsamma gäller för vita och jordkablar respektive. Ta den andra änden av pigtailen och fäst den på skruvarna på samma sätt som tidigare: grön går till grönt, vitt går silver, svart går till brons.
  • Äldre hus kan ha olika typer av ledningar, så du kan behöva konsultera en elektriker om din matchar inte.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta jobbet
    1. Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 14
    1. Sätt allt i väggen och installera väggplattor. Du behöver 2 maskingängade skruvar för att skruva in direkt i lådan. Utloppet ska sedan skruvas direkt på lådan med de medföljande skruvarna.
    • När du satte enheten i, fäst väggplattan med en skruv och lägg alla ledningar i behållaren för att städa upp jobbet. Skruva lockplattan på väggen och reparera eventuella hål du gjorde i gips, om det behövs.
    • Undvik att använda trä- eller gipsskruvar eftersom de inte är upp till kod och kommer inte att säkra enheten ordentligt. Att använda dem istället för maskingängade skruvar kan du misslyckas med en inspektion.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 15
    2. Slå på strömmen för att testa ditt arbete. Kretsen ska förbli på och säkringen ska inte pop om du har installerat ledningarna korrekt. Testa utloppet med en lampa eller någon annan lågspänningsanordning.
  • Om säkringen fungerar, eller strömmen inte fungerar, stäng av strömmen och dra tillbaka anslutningarna för att kontrollera dem. Det är troligt att en tråd eller två kom lös i manövreringsprocessen och bör återmonteras i enlighet därmed.
  • Var försiktig så att du stänger av strömmen innan du kontrollerar om det finns något slags problem. Om kretsen är på, det borde vara makt, vilket innebär att du måste vara mycket försiktig.
  • 3. Testa utloppet med en multimeter. Ställ in multimetern för att mäta växelspänning. Sätt den röda terminalen i den kortare slitsen på utloppet, vilket ska vara varmt och den svarta terminalen i den längre terminalen, som ska vara negativ. Om utloppet fungerar ordentligt, kommer multimetern att visa en läsning mellan 110 och 120 volt.
  • Bild med titeln Lägg till ett eluttag till ett väggsteg 17
    4. Få en elektriker för att inspektera ditt arbete. Även om din region inte kräver att arbetet görs av en certifierad elektriker, borde du fortfarande anställa en för att inspektera jobbet. Detta kan förhindra problem på linjen, inklusive potentiella faror som brand på grund av felaktig installation.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förlängningssladdar gjordes för detta ändamål (men endast för tillfällig användning). Det är billigare, lättare och mindre farligt att köpa en sladd och köra den till var du ibland behöver makt.
  • Om du undersöker källaren eller krypningsutrymmet kan du hitta ledningar som hänger ner, men inte elektriska lådor. I de flesta regioner är det acceptabelt att avbryta en tråd så länge som de anslutningar du gör slutar i en ny elbox. Hitta en tråd som verkar ansluta till ett befintligt uttag i rummet och var noga med att det har lite slack (du kan få ca 6 tum av ledningen som viks på sig själv). Med avstängningen kan du klippa tråden. Placera båda ändarna av klipptråden i en ny elbox, montera lådan på en golvbjälk och binda i din nya tråd till befintliga ledningar.
  • Om du har en vind eller källare / krypa utrymme måste du undersöka rutten för att köra din makt till den. Ibland körs strömmen till taklampor i mitten av rummet. Andra gånger är bara ledningarna för att driva ljuset i sig i lådan. Du kan kolla detta genom att stänga av strömmen till ett rum (eller bygga för att spela det säkert), ta av ljusarmaturen och se om mer än två ledningar går in i takljusets elbox. Om fler ledningar kommer in (och sedan troligen går ut på ett annat sätt), har du mer än sannolikt levande och konstant kraft som går genom den rutan. Du kan eventuellt ansluta till de extra trådarna.
  • Varningar

    Lägg inte en förlängningssladd där det skulle få slitage från fottrafik och dörrar som stänger på den.
  • Hushållens ström är tillräcklig för att orsaka elektrocution (död eller skada) om en person är jordad eller berör två ledningar, varigenom kretsen avslutas.
  • Konstant överbelastningsström kan orsaka att ledningarna överhettas och antänds isoleringen och andra byggmaterial.
  • På de flesta platser finns kodkrav för arbete som detta. Gör det själv kan öka sannolikheten för brand också. Det är lätt, på grund av komplexiteten av detta, för att tillåta för mycket ström att dras genom en enda krets.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande