Hur man rengör mässingspläterade föremål

För att rengöra mässingspläterade föremål måste du vara ganska mild. Om du skrubbar för hårt eller använd för hård en kemikalie, kan du ta pläteringen. Börja med att använda tvål och vatten. Om din bit är lackerad, bör du inte använda något annat. Om det inte är lackerat kan du gå vidare till något starkare kemikalier, som ammoniak eller en mild mässingstäder. Du kan också vidta åtgärder för att ta bort lacken om du föredrar.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring med tvål och vatten
  1. Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 1
1. Kontrollera om mässingen är solid. Du vill rengöra mässingspläterade och solida mässingsartiklar annorlunda, så det är viktigt att kolla först. Det enklaste sättet att kontrollera är att försöka hålla en magnet till den. Magneter kommer inte hålla fast vid fast mässing, men de kommer att hålla sig till mässingpläterat stål och andra metaller.
  • Om mässing är fast, du kan följa några av samma allmänna steg. Men solid mässing kan ta lite hårda kemikalier, såsom en stark mässingsrengörare, snarare än bara en mild.
  • Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 2
    2. Leta efter lack. Brasspläterade föremål har ofta en tunn beläggning av lack för att skydda mässingen. Om det mässingspläterade objektet är lackbelagt, bör du hålla dig till tvål och vatten när du rengör det. Allt annat kommer att ta bort lacken.
  • Unlacquered (ej jämförbara) föremål kommer att smälta över tiden, medan lackerade föremål inte. Dock kan lackerade föremål visa små svarta fläckar, som lacksprickorna.
  • Du kan också testa en obekväm plats med lite mässingsrengörare. Om det lämnar en svart fläck på din trasa, betyder det att det inte är lackerat. Om det inte gör det, är det troligt, och du borde inte rengöra det med någonting hård.
  • Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 3
    3. Torka objektet försiktigt med tvål och vatten. Använda en mjuk trasa, torka av det mässingspläterade objektet försiktigt med diskmedel och vatten. En mikrofiberduk är idealisk. Du vill inte skrubba för hårt, eftersom du kan gnugga av mässingen eller lacken.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort hårdare smuts på objekt utan lack
    1. Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 4
    1. Prova ammoniak. Ammoniak är mild nog att det inte kommer att ta bort mässingspläteringen, men tillräckligt starkt att det kommer att ta bort mycket av smuts. Använd en mjuk trasa för att applicera ammoniak till mässingen. Skölj det noggrant.
  • Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 5
    2. Använd en mild mässingsrengörare som är avsedd för mässingsplatta. Ett annat alternativ för tyngre smält (när du har rengjort objektet med tvål och vatten, plus torkat det) är en mässingsrengörare som är utformad för att användas på mässingspläterade föremål. Gnugga den med en mjuk trasa och tvätta den med varmt vatten.
  • Testa städaren först i ett doldt område.
  • Bild med titeln Rengör mässingspläterade föremål Steg 6
    3. Torka alltid föremålet noggrant. När du har rengjort objektet och sköljt av någon överskottsrengörare, ta alltid tid att torka det noggrant. Du vill inte lämna den våt, så använd en mjuk trasa för att torka av det.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för pläterad mässing
    1. Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 7
    1. Ta av lacken genom kokning. Om din mässingsplatta är lackbelagd kan du ha anledning att vilja ta bort den. Sprickning i lacken kan leda till tarnishing på ytan under beläggningen. Det bästa sättet att ta bort lack är genom kokande.
    • Placera objektet i en kruka fylld med vattnet. Potten bör inte vara aluminium. Lägg till ett par skedar av både tvätt soda och bakpulver. Koka objektet.
    • Du kan antingen koka objektet tills lacken kommer av, eller du kan värma upp det tillräckligt för att mässingen expanderar, så låt det svalna. När det svalnar, bör lacken vara lätt att avlägsna, eftersom det inte kommer att krympa tillbaka som mässingen gör medan du kyler.
  • Bild med titeln CLEAN BRASS-pläterade föremål Steg 8
    2. Ta bort lack med en lack tunnare. Lacquer Thinner kommer också att ta bort beläggningen om du vill ta av det av ditt mässingspläterade objekt. Gnugga den tunnare i. Håll gnidningen tills du ser lacken som kommer från mässingen.
  • Bild med titled Clean BRASS-pläterade föremål Steg 9
    3. Använd olja för att förhindra tarnishing. Om din mässingspläterade bit smälter enkelt kan du använda oljor för att förhindra det. På ett rent, torrt föremål, gnid i lite linolja eller mineralolja. Använd en mjuk trasa för att förhindra repor och använd endast en tunn beläggning.
  • Tips

    För hårda fläckar, försök att blötlägga det mässingspläterade objektet i vit vinäger.
  • Om mässingen inte har en lack, kan bärhandskar hjälpa till att förhindra fläckar från dina fingeravtryck.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande