Hur man rengör guldpläterade smycken

Guldpläterade smycken är trendig i modehuset på grund av sin praktiska och anledningen till att de är tillgängliga i många mönster och stilar. Eftersom de är lätt överkomliga, väljer många guldpläterade smycken för att hålla fast vid det snabba sättet. Guldplätering är en process där ett tunt lager av guld placeras på andra metall för att ge guldsmycken utseende. Eftersom det är ett lager, kommer det att bli tarnished med tiden. Därför måste du ta hand om guldpläterade smycken. När du vill städa dem kan du inte rengöra dem som du rengör guldsmycken på grund av sin delikatess. Se nedan flera metoder för att rengöra och ta hand om dina guldpläterade smycken uteslutande.

Steg

Metod 1 av 5:
Använda bomullsbollar
Bild med titeln Clean Gold Plated Jewel1.jpg
Bild med titeln Clean Gold Plated Jewel1.jpg
1. Torka av dina guldpläterade smycken mjukt med bomullsbollar. Efter användning, rengör dina smycken med en bomullsboll för att avlägsna smuts och damm. Torka försiktigt ner inläggen på dina örhängen, vackra hängen, vackra armband och kedjorna.
  • Bild med titeln Clean Gold Plate Jewel Damp Bomull
    Bild med titeln Clean Gold Plate Jewel Damp Bomull
    2. Använd våt bomullsbollar för extra städning. Dämpande bomullsbollar i vanligt vatten och klämmer vattnet helt. Rengör nu dina smycken och låt det vara lufttorkning.
  • Metod 2 av 5:
    Använda bomullspinne
    1. Bild med titeln Cotton Swab3
    1. Använd bomullspinne när det finns invecklade mönster i dina smycken. Om dina smycken har fancy och komplexa mönster, ta bort någon jord från små klyftor med bomullspinne.
  • Bild med titeln Clean Gold Plate Jewel Swab2
    2. Använd mild diskmedel med vattenlösning när dina smycken har vackra stenar. På guldpläterade smycken, ibland kommer ädelstenar helt enkelt limmade. Därför blötlägger detta i vatten lossar limet. Gör en lösning genom att blanda några droppar mild diskmedel och vatten. Doppa bomullspinne i lösningen och rengör försiktigt. Skölj och torka ornamenten.
  • Metod 3 av 5:
    Använda mjuk trasa eller en smyckesduk
    Bild med titeln Clean Gold Plated Jewel2.jpg
    1. 1. Använd den mjukaste duken som du hittar. Du kan använda den som används för att rengöra glasögon eller kameralinser. Rengör ytorna genom att försiktigt gnugga smycken med en mjuk trasa. Applicera inte för mycket tryck eller skrubba för mycket.
    2. En mikrofiberduk eller en smyckesduk bör också göra tricket.
    3. En flätig eller silkeslen trasa kan också användas.
    Metod 4 av 5:
    Använda varmt tvålvatten
    1. Bild med titeln Clean Gold Plate Jewel Soap
    1. Gör tvålvatten med en tvål som inte är antibakteriell. Ta ljummet vatten i en skål och gör tvålvatten med vanlig tvål. Placera smycken i tvålvatten i några minuter. Ta ut smycken och skrubba försiktigt med en mjuk tandborste. Fläck smycken i vanligt ljummet vatten för att skölja bort tvålvattnet. Torka smycken med en pappershandduk och torka med en ren, mjuk trasa för att återställa glans.
    • Använd alltid en mild tvål eller en baby-tvål för att göra tvålvatten.
  • Bild med titeln Clean Gold Plate Dish Soap
    Bild med titeln Clean Gold Plate Dish Soap
    2. Gör tvålvatten med en rengöringslösning. Ta ljummet vatten i en skål, lägg till några droppar mild maträtt eller mild smycken rengöringslösning. Blöt smycken i ett par minuter för att lossa smuts. Använd en mjukt borstborste och skrubba försiktigt på täta ställen om det behövs.Sedan skölj smycken med vanligt vatten. Torka smycken och torka den med en mjuk trasa.
  • Använd inte hårda smycken rengöringsmedel eller poleringsvätskor.
  • Rengör endast en smycken i taget för att undvika repor.
  • Metod 5 av 5:
    Använda fuktig mjuk trasa
    Bild med titeln img_20200717_124025
    1. 1. Använd en fuktig mjuk trasa för att ta bort kroppsoljor och jordar. Ta en mjuk trasa och dämpa den med mildt tvålvatten. Torka försiktigt några fläckar eller fläckar på smycken. Sedan skölj med en trasa fuktad i vanligt vatten. Klappa smycken med en mjuk torr trasa.
    2. Torka inte hårt med en våt trasa eftersom det kan skada guldpolska.

    Tips

    Spraya inte parfym, hårsprayer eller några andra spray efter att ha haft dina smycken. Den direkta interaktionen mellan kemikalier i sprayen kan skada dina smycken. Bära dem efter att du har sprutat dem.
  • Efter att ha tillämpat någon lotion eller grädde, vänta på att den ska torkas. Senare bära ditt halsband, armband, ringar eller andra guldpläterade smycken.
  • För de mest slitna smycken måste du ge en djupare rengöring varje vecka med varmt tvålvatten.
  • Håll dina händer rena under hantering av guldpläterade smycken. Det är bra att tvätta händerna innan du bär eller tar bort dessa smycken.
  • Utsätt inte guldpläterade smycken till salt eller klorerat vatten - ta bort det innan du simmer eller går på stranden. Utsätt inte dem för varmt vatten. Ta bort dem innan du badar.
  • Se alltid till att dina smycken är helt torkade innan du lagrar dem i smyckeskrin.
  • För att undvika repor, linda dina smycken i en mjuk trasa och håll varje objekt separat efter att ha rengjorts. Håll dem diskret från andra typer av smycken du har. Du kan lägga till silikagelpaket när de absorberar fukt och förhindrar smält.
  • Du kan också lagra dina smycken i lufttäta behållare - det kommer att förlänga ornamentens livslängd.
  • När det ser missfärgat eller väldigt tråkigt, ta det till en professionell juvelerare och få det ommålat.
  • Varningar

    Rengör inte smycken hårt, eftersom de kan skada och ta bort guldbeläggningen. Torka alltid försiktigt under rengöring.
  • Använd inte rengöringsmedel som är slipande eftersom de kan skada dina juveler.
  • Utsätt inte dina smycken för alltför mycket värme eller fukt eller kemikalier. Bära dem ibland. Rengör och håll dem säkert efter användning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande