Hur man byter skateboardhjul hemma (plus, vilka verktyg som ska användas och hur ofta att ändra dem)

Får din skateboard rida ojämn och obekväma? Oroa dig inte. Att ändra dina hjul är en enkel process, så länge du har rätt verktyg och leveranser hemma. Vi har tackat alla dina vanliga frågor, så du kan komma tillbaka på din styrelse så snart som möjligt!

Steg

Fråga 1 av 7:
Vilka verktyg behöver du ändra skateboardhjul?
  1. Bild med titeln Ändra skateboard-hjul Steg 1
1. Ta ett skridverktyg eller en /2 i 1.3 cm) Skiftnyckel. Ett skridverktyg är en T-formad skiftnyckel som är utformad speciellt för att ta bort och ersätta skateboardhjul. Om du inte har det här verktyget till hands, a /2 i 1.3 cm) Skiftnyckel, halvmånskruv eller vice grepp kommer också att få jobbet gjort.
  • Du kan köpa ett skridverktyg för mindre än $ 10 online, eller välj en på en specialskytte.
Fråga 2 av 7:
Hur tar du bort gamla skateboardhjul?
  1. Bild med titeln Ändra skateboardhjul Steg 2
1. Ta bort axelmuttrarna och hastighetsbrickorna från varje hjul. Axelmuttrarna är de tjocka, sexkantiga metallbitarna som håller mitten av varje hjul på plats på din skateboard. Hastighetsbrickan är den tunna metallstycket direkt under muttern. Skruva av dessa muttrar och brickor med ett skridsverktyg eller skiftnyckel och sätt dem åt sidan för senare.
  • Varje hjul kommer att ha 2 hastighetsbrickor och 1 axelmutter. En hastighetsbricka kommer att vara direkt på axeln, medan den andra kommer att ligga under axelns mutter.
  • 2. Dra lageret ur hjulet. Lageret är en liten metallcylinder som passar i mitten av ditt hjul och hjälper till att hålla ditt hjul fäst vid huvudaxeln. Skjut av hjulet och håll den i 45 graders vinkel längs axelns ände. Ta sedan hjulet och dra det i en uppåtgående rörelse, vilket borde separera det från lageret.
  • Det finns 2 lager i varje hjul. När du helt ersätter dina skateboardhjul, kommer det att finnas 8 lager totalt.
  • Om dina lager ser lite värre ut för slitage, rengöra dem Innan du installerar de nya hjulen.
  • Fråga 3 av 7:
    Hur installerar du nya skateboardhjul?
    1. Bild med titeln Ändra skateboard-hjul Steg 4
    1. Tryck det första lagret i det nya hjulet. Prop din skateboard sidled, så axlarna pekar direkt uppåt. Skjut sedan ett lager på axeln med den "öppna" sidan uppåt. Centrera ditt nya hjul på toppen, tryck på det på lageret med tummen.
    • Skateboardager har en "stängd" och en "öppen" sida. När du byter ut dina hjul, sätt tillbaka lagren med den öppna sidan mot utsidan av hjulet.
  • 2. Installera distansen ovanpå det andra lageret. När du har tryckt på det första lagret på plats, skjut ditt andra lager på skatebostaxeln. Sedan släpper spaceren ovanpå detta andra lager. Tryck och installera lageret på plats som du normalt skulle.
  • En distans ser ut som en tunn, cylindrisk bit av metall.
  • Om du inte har en spacer kan du hoppa över det här steget.
  • 3. Montera det andra lageret i ditt nya hjul. Skjut ett annat lager på 1 av skatebosaxlarna, med den "öppna" sidan vänd nedåt. Vrid sedan ditt hjul över, centrera det ovanpå det andra lageret. Tryck försiktigt på hjulet tills lageret tvingas in i hjulets centrum. Upprepa denna process med dina andra hjul och lager och sätt dem alla åt sidan.
  • 4. Installera om hjulen med hastighetsbrickorna och axelnötterna. Glida en hastighetsbricka direkt på axeln. Skjut sedan ditt nya hjul på toppen. Smörgås hjulet mellan en annan hastighetsbricka, tillsammans med en axelmutter. Dra åt den här muttern med din skiftnyckel eller skridverktyg för att hålla det nya hjulet på plats. Upprepa denna process med dina andra 3 hjul, och du kommer att vara redo att skate igen!
  • Du behöver inte dra åt axeln muttern hela vägen. Istället, lämna ett litet wiggle rum så ditt skateboardhjul kan fortfarande snurra.
  • Fråga 4 av 7:
    När ska du ändra dina skateboardhjul?
    1. Bild med titeln Ändra skateboard-hjul Steg 8
    1. Byt ut dina hjul när de är misshapen och ojämn. Efter tillräckligt med åkattraktioner kommer dina hjul att börja visa tecken på slitage. Det är förmodligen dags att göra en förändring när din tur börjar känna sig ojämna och dina hjul ser märkligt ut.
    • Om du har skateboard ganska ofta, behöver du förmodligen ändra dina hjul en gång var 2-3 månader.
    Fråga 5 av 7:
    Behöver jag ändra mina hjul om jag ser en platt plats?
    1. Bild med titeln Ändra skateboard-hjul Steg 9
    1. Nej, inte nödvändigtvis. Plana fläckar är ett vanligt tecken på slitage, men de är inte världens ände. Om du märker en liten platt plats, utför några maktskivor på lite grov asfalt för att hjälpa till att böja ut dina hjul. Men om den platta platsen ändrar formen på ditt hjul, är det förmodligen tid för en ersättare.
    • För att göra en powerslide, rotera din skateboard sidled när du rider.
    Fråga 6 av 7:
    Hur mycket kostar det att ersätta skateboardhjul?
    1. Bild med titeln Ändra skateboardhjul Steg 10
    1. Skateboardhjul kostar vanligtvis mellan $ 20 och $ 40. Skateboard lager har ett ännu bredare prisklass, och kan kosta var som helst mellan $ 10 och $ 100.
    • Om dina lager inte spinner ordentligt, rena och smörj dem först. Om dina lager fortfarande inte spinner, är det dags att få ersättningar.
    Fråga 7 av 7:
    Kan du vända skateboardhjul?
    1. Bild med titeln Ändra skateboard-hjul Steg 11
    1. Ja, du kan vända dina hjul en gång var tredje månad. Faktum är att flippande skateboardhjul är ett utmärkt sätt att sträcka ut livslängden. För att rotera dina hjul, ta bara bort och sätt på höger och botten till vänster. Ta sedan bort och sätt de övre vänstra och nedre hjulen, liksom.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    En lagerpress gör det mycket lättare att installera dina skateboardager. Du kan köpa en online eller på en specialskytte butik, med priser som sträcker sig mellan $ 35 och $ 60.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande