Hur man hittar kontaktlinser förlorade på mattan

Att släppa en kontaktlins kan vara frustrerande. De är dyra att ersätta och, som de är klara, kan vara svåra att hitta. Det finns dock ett par knep du kan använda för att hitta din lins enkelt.

Steg

Del 1 av 2:
Hitta kontakten
  1. Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 1
1. Agera snabbt. När en kontaktlins faller ut är tiden ett problem. Ju längre du väntar desto mer mottagliga linsen är att vara bakterier och skador. Också, någon rörelse på golvet kan orsaka att linsen skiftas och blir svårare att hitta. Så snart en objektiv faller ut, börja titta. Flytta inte för mycket från den ursprungliga platsen där linsen var förlorad. Ta bort dina skor så att du inte kommer att krossa eller skada linsen om du av misstag går på det.
  • Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 2
    2. Använd ett vakuum med nylon. Ett bra knep för att hitta små föremål förlorade i mattan är att sätta en nylon socka, panty slang eller annat material runt munstycket av ett vakuum. På det här sättet, när du vänder vakuumet på suget, kommer det fortfarande att fungera, men linsen sugs inte in i vakuumet.
  • Använd ett par gamla strumpor eller trosslang. Vik dem runt munstycket av ett vakuum.
  • Flytta långsamt munstycket över mattan där du släppte kontaktlinsen. Därefter undersöker strumporna eller pantyhosen för att se om kontaktlinsen är fast vid dem.
  • Du kanske måste gå över en hel del matta innan du lyckas. Kontaktlinser är lätta och faller ibland långt ifrån var du stod.
  • Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 3
    3. Försök använda en ficklampa. En ficklampa kan också användas för att hitta saknade föremål. Eftersom kontaktlinser kan reflektera av ljuset, kan det vara särskilt användbart att använda en ficklampa. Det kan göra linsen mer synlig.
  • Stäng av alla lampor i ditt hus och dra några persienner stängda. Försök att få rummet så mörkt som möjligt.
  • Ta en ficklampa och lägg den ner horisontellt på golvet. Rotera ficklampan långsamt, som en fyr, tills du hittar kontaktlinsen.
  • Del 2 av 2:
    Vidta försiktighetsåtgärder
    1. Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 4
    1. Kontrollera kontaktlinsen för skador. Kontaktlinser kan orsaka ögonirritation om de är knäckta eller sönderdelade. När du har hittat kontaktlinsen, ta det till ett ljust rum och undersöka det under ljuset. Leta efter några sprickor eller tårar. Om linsen är skadad, försök inte lägga in det eftersom det kan orsaka ögonirritation. Byt ut den med en ny lins eller bära dina glasögon.
  • Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 5
    2. Rengör din kontakt efteråt. När du har försäkrat din kontaktlins är skadad fri, måste du rengöra den. Du vill inte lägga något i ögat som kan innehålla bakterier eller skräp.
  • Om möjligt, desinficera din kontakt över natten genom att lägga den i ett fall med lösning. Om du behöver din lins tillbaka omedelbart, tvätta det noggrant med lösningen innan du lägger tillbaka det i ögat.
  • Använd inte saliv eller kranvatten för att rengöra din kontaktlins. Dessa vätskor har bakterier som kan leda till ögoninfektioner. Gå alltid med lösning som är speciellt gjord för kontaktlinser.
  • Bild med titeln Hitta kontaktlinser förlorade på mattan Steg 6
    3. Var beredd när du går ut. När du går ut bör du vara beredd om en kontakt faller ut. Bär alltid dina glasögon, extra linser och lösning. Du vill inte hamna synskadade på jobbet, skolan eller springa ärenden.
  • Tips

    Sätt husdjur utanför och håll barn i ett annat rum medan du letar efter din kontaktlins. Du vill inte att det gick på och brutit.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande