Hur man väljer dina glasögonramar

Att välja ett par ramar är en viktig del av att matcha ditt glasögon till din personlighet och livsstil. I det tjugo första århundradet finns det en mängd olika källor du kan välja mellan. Din optometrist kommer att kunna erbjuda den mest skräddarsydda passformen, men de kanske inte har ramar du älskar. Andra säljare kan också kunna avsevärt undergräva priset på din optometrist. Innan du handlar, måste du dock bestämma form, storlek, färg och material i dina ramar.

Steg

Metod 1 av 4:
Bestämning av praktiken
  1. Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 1
1. Tänk på hur ofta du bär glasögon. Detta har en effekt på flera aspekter av dina nya ramar. Människor som bär glasögon mindre vill ofta spendera mindre pengar. De kan också vara okej med tyngre ramar. De som bär glasögon kan regelbundet vilja spendera mer pengar på ett mer hållbart par. De kanske också vill ha lättare, mer praktiska ramar.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 2
    2. Tänk på din dagliga livsstil. Några av dina dagliga aktiviteter kan ringa till specialfunktioner. Närhet till vatten, aktivitet och maskiner kommer att påverka vilka ramar du väljer. Om du bär dina glasögon under manuell arbetskraft, kolla på glasögonen runt dig. Den gemensamma nämnaren mellan dina medarbetares ramar kan ge dig en uppfattning om vad som fungerar bäst i ditt jobb.
  • De som är aktiva hela dagen bör undersöka break och reptåliga ramar. Detta kommer att minimera hur ofta du måste få ramarna reparerade. Det är också tillrådligt att du väljer ramar med en garanti. Gratis eller rabatterade reparationer är ett måste för den aktiva glasögonbäraren.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 3
    3. Bestäm hur trevligt du vill att de ska titta. Tänk på hur du ska använda dina glasögon. Vissa betonar praktiska och pris över stil. Andra kommer att använda sina glasögon i professionella eller sociala situationer som kräver mer snygga eller snygga ramar. De minimalistiska paren kostar dig mindre, men ju mer fashionabla är mer benägna att accentuera ditt ansikte och outfit.
  • Metod 2 av 4:
    Accentuera dina funktioner
    1. Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 4
    1. Bestäm din ansiktsform. Plocka den mest idealiska ramen för ditt ansikte är inte helt upp till dig. Mycket dikteras av de naturliga egenskaperna i ditt ansikte. Den viktigaste aspekten av detta är din ansiktsform. Du kan enkelt räkna ut det här genom att titta i spegeln eller ta en bild och jämföra den med ett diagram.
    • Runda ansikte. Med den här formen, kolla mer mot kvadratiska och rektangulära ramar som gör att ditt ansikte ser smalare och längre. Undvik ramlösa, ovala och cirkulära ramar.
    • Oval. Välj ramar med en stark bro, och undvik stora ramar som gör att ditt ansikte ser små.
    • Fyrkant. För att kompensera vinkeln i ditt ansikte, tenderar mot avrundade eller runda ramar.
    • Diamant. Du kanske inte vill accentuera din smala pannan, så välj inte breda ramar som uppmärksammar det här. Välja istället för små, rundade ramar.
    • Hjärta. För att minimera hur stor pannan visas jämfört med hakan, välj ramar som sitter låg på näsan. Detta gör att mitten av ditt ansikte verkar lägre.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 5
    2. Figur ut hudallergier. Om det inte är ditt första par ramar, har du förmodligen en uppfattning om dina hudallergier. Annars kan din hudläkare ge dig ett test för att bestämma detta. Om du är osäker och inte vill ha ett test, finns det material som är mer benägna att bryta ut din hud än andra.
  • Plast eller syntetisk. Dessa ramar är ofta utformade för att vara hypoallergena, vilket betyder att de är mindre benägna att bryta ut din hud. De har också ett brett prisklass. Några exempel är cellulosaacetat / zylonit, cellulosapropionat och nylon.
  • Metall. Metallramar varierar, vad gäller hudallergier - vissa är allergifria, men andra kan bryta ut dig. Exempel är titan, rostfritt stål, beryllium och aluminium.
  • Andra / naturliga material. Trä, ben och horn orsakar vanligtvis inte hudallergier.
  • Bild med titeln Välj dina glasbilder Steg 6
    3. Titta på din hudton. De flesta passar in i två grundläggande kategorier för hudton. För att räkna ut om du har varm eller cool hudton, håll upp en bit vit papper bredvid ditt ansikte. Om din hud verkar gulaktig, brunaktig eller brons, har du en varm hudton. Om din hud verkar rosa eller blåaktig, har du cool hudton.
  • För varmare hudtoner, pinne med sköldpadda, bruna och mörkgröna över vita, svarta eller pastellfärger som kontrasterar tungt.
  • För kallare hudtoner, leta efter mer starka färger som svart, vita och ljusa färger. De mer bruna nyanserna kommer att kontrastera med din hudton.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 7
    4. Tänk på din hårfärg. Detta liknar din hud - det finns två huvudkategorier av hårtoner. Några coola hårfärger är jordgubbsblondin, blå-svart och vit. Exempel på varmare hårfärger är brun-svart, gyllene blondin och grå. Applicera samma regler för ramfärg som med din hudton. Om ditt hårfärg och glasögon ramar inte ser bra ut i det optiska, så kommer du att hata glasögonen hemma!
  • Metod 3 av 4:
    Köpa ramar i en butik
    1. Bild med titeln Välj dina glasbilder Steg 8
    1. Ta reda på din optometrists priser för att montera dina linser. Vissa optiker har ramar på deras kontor. De kan passa dina linser i dessa gratis eller till en diskonterad kurs. Innan du handlar om, bör du veta om deras takt för att föra in ett yttre par ramar kommer att lägga glasögonen ur ditt prisklass.
  • Bild med titeln Välj dina glasbilder Steg 9
    2. Titta på Optometrists priser på ramar. Det verkar som att de bästa priserna kommer att vara på special- eller rabattramar. Men du kan upptäcka att skillnaden mellan dessa butiker och din optometrist är försumbar. Efter avgiften för att montera din lins, garantier, och andra överväganden, kan du vara bättre att välja ramar från din optometrist.
  • Om du bara använder dina glasögon minimalt och hemma kan du kanske inte känna behovet av att ha en stor försäkringsplan. Bestäm om du behöver kan få dina ramar reparerade gratis när du jämför kostnaderna.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 10
    3. Titta på andra ögonvårdscentra i området för ramar. Det kan finnas specialramaffärer som säljer produkter som är mycket annorlunda än de som erbjuds av din optometrist. De kan också diskonteras tillräckligt att det överstiger fördelarna med att plocka ett par i din Optometrists kontor. Begränsa dig inte till priserna och beståndet av en butik när du väljer nya ramar.
  • Metod 4 av 4:
    Beställa ramar på nätet
    1. Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 11
    1. Titta på material, storlek, vikt och egenskaper. Utan en optometrist eller opartisk observatör, måste du vara uppmärksam på ramarnas specifikationer. Förutom att titta på sina speciella egenskaper, material och storlek, titta på vikten. Utan förmågan att försöka på glasögon hittar du online, måste du jämföra sina specifikationer med glasögon som ligger runt huset. Väg dina gamla glasögon med en mini-skala och använd den för att mäta den relativa vikten av ramar som du hittar online.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 12
    2. Känn dina mätningar. Det är viktigt att få ramar som passar de anatomiska egenskaperna i ditt ansikte. Även ett par glasögon som är den högra totala bredden och höjden kan fortfarande inte passa ditt ansikte. Se till att alla mätningar är rätt för ditt ansikte genom att ta ett par glasögon du har på hand och använda sina mätningar för att bestämma den relativa storleken på ett par online. Dessa mätningar är i allmänhet i millimeter.
  • Öga. Detta är bredden på varje lins, från dess yttersta punkter.
  • Bro. Det här är hur långt ifrån varandra är varje lins.
  • Tempel. Detta är längden på stycket som tucks bakom ditt öra.
  • B Mätning. Detta är höjden på varje lins, mätt från sina högsta och lägsta punkter.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 13
    3. Mät din Pupillary Distance (PD). Detta är avståndet mellan dina elever. Eftersom det är svårt att mäta på egen hand, är vägen för att få den mest exakta PD att få din optometrist att mäta det för dig. Men det finns sätt du kan "göra det själv" hemma. Detta kan spara dig själv och få en allmän uppfattning om vilket utbud av PD-storlekar du faller i. Detta nummer mäts i allmänhet i millimeter.
  • Det enklaste sättet att mäta PD hemma är med en bild. Håll ett objekt du känner till dimensionerna av (som en penna) direkt under hakan. Ta en bild i spegeln och ta ut en linjal. Till exempel, om pennan var 5 "(eller 127 mm) lång och visas 1" (25.4 mm) Långt på bilden vet du förhållandet mellan fotomätningar till faktiska mätningar är 1: 5. Så, om din elev avstånd var en halv tum på bilden, multiplicerar vi det med 5. Detta nummer ger oss pupillvägsavståndet - 2.5 ", eller 60mm.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 14
    4. Titta på butikens policy. Du vill kunna prova glasögonen på och återvända eller byta dem gratis. Tänk också på hur det kommer att påverka ditt bottenpris, särskilt med fraktkostnader. Du bör leta efter en säljare som erbjuder någon form av garanti, försäkring och underhållsgaranti.
  • Bild med titeln Välj dina glasögonramar Steg 15
    5. Prova dem och överväga att återvända dem. Detta är den viktigaste aspekten av att köpa glasögon på nätet. Det är omöjligt att vara så exakt med dina egna mätningar att välja ett par online som ett par skräddarsydd för dig av din optometrist. Online-säljaren kan också ha vilseledande eller felaktiga bilder eller specifikationer. Bära dem för en dag eller så, och tänka på dina nivåer av komfort och vision.
  • Tips

    När du väljer ett material, försök att ta reda på var det kom ifrån. Praktiken för att uppnå vissa naturliga material som horn är tvivelaktiga (även om det finns sätt att skörda djurhorn som inte är skadligt). Se till att dina glasögon kommer från en miljövänlig, djurvänlig källa.

    Om du inte är kär i glasögonen på den optiska så kommer du inte att tycka om dem hemma. Du vill ha glasögon som du kommer att känna dig bekväm och vacker i allmänhet och hemma!

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande