Hur man köper och säljer guldmynt för vinst

Att förvärva guldmynt att köpa och sälja kan vara en rolig hobby och ett sätt att göra lite extra pengar. Guld är nästan alltid en bra investering, så länge du investerar klokt. När värdet av valuta försvagas, tenderar priset på guld att gå upp. Forskning Det nuvarande priset på guld innan du köper och säljer några guldmynt.

Steg

Del 1 av 3:
Forskning av guldmynt
  1. Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 1
1. Lär dig om myntvikt. Det är bra att ha åtminstone viss kunskap om guldmynt när man köper och säljer. Standardvikten för ett guldmynt är en Troy Ounce (31.1 gram, lite tyngre än standard ounce). Det finns mynt som väger mindre än en troy ounce (1ozt), men de handlar mindre ofta, och du betalar en större procentuell premie för att köpa dem från återförsäljare. Som kommer att minska i dina potentiella vinster.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 2
    2. Var uppmärksam på skillnaden mellan ounce och troy ounce. Troy ounce används eftersom ett standardmätningssystem behövs eftersom guld är ett viktigt, universellt material. Skillnaden mellan de två mätningarna är mer som du köper mer guld. Till exempel är en 100 troy ounce bar av guld inte densamma som 100 ounces socker. Du skulle förlora 8.85 Troy uns guld. Beräkna försiktigt.
  • Bild med titeln Köp och sälja guldmynt för vinststeg 3
    3. Titta på bullion mynt.Guldmynt kan segregeras i olika typer. De två huvudtyperna är bullion och numismatiska. Bullion mynt förvärvas vanligare av guldinvesterare eftersom priserna är transparenta. Priset på guld beror på marknadspriset för fysisk investeringskvalitetsguld.
  • De vanligaste bullionmynt är amerikanska guld örnar och kanadensiska lönnlöv.
  • Bullion guldmynt idag har vanligtvis 90% eller högre guldhalt och är 22k till 24k.
  • Bild med titeln Köp och sälja guldmynt för vinststeg 4
    4. Lär dig om numismatiska mynt. Numismatiska mynt köps oftast av guldsamlare. Priset på detta guldmynt är mer beroende av externa faktorer, som myntens sällsynthet än marknadspriset. Sällsynta Collectible Numismatic Coins kan sälja på en mycket hög premie - mer än guldvärdet ensam. De flesta köpare och säljare av numismatiska guldmynt har årtionden av erfarenhet. Det rekommenderas inte för nybörjare.
  • Några exempel på numismatiska mynt är brittiska suveräner, 20 schweiziska franc och $ 10 Eagle Coins.
  • Bullionmynt görs till år till år. Numismatiska mynt produceras inte i moderna tider.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 5
    5. Lita inte på guld som försäkring under en kris. Guld handlas ibland i svåra tider för saker som cigaretter och skor, men det kommer inte att få dig i en tid av kris. Detta beror på att guld förlorar sitt värde i krisetider. Guld är inte stabilt, och det är faktiskt en vara för att det är en metall. Guld är dock en bra investering om du följer marknaden, välj noggrant vilken typ av mynt du köper, och är inte enbart beroende av den för ekonomisk försäkring.
  • När värdet av pengar faller, stiger värdet av nominella guld och vice versa.
  • Du bör också överväga att investera i silver om du letar efter något att falla tillbaka under svåra tider.
  • Del 2 av 3:
    Köpa guldmynt
    1. Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 6
    1. Undvik överbetalning. Du bör kolla priset på guld den dag du planerar att köpa. Betala inte mer än en 5% till 8% markup på priset, baserat på vad priset är den dagen. En liten markering är normal eftersom den extra kostnaden vanligtvis täcker priset på minting och frakt, återförsäljaren och den auktoriserade köparen.
    • Du kan kontrollera det aktuella priset på guld på webbplatser som guldpris.org
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 7
    2. Lägg märke till avgifterna. Titta på främmande avgifter och det företags giltighet du köper från innan du köper. Du bör titta på avgifter som fraktkostnader, dold provision, försäkringsavgifter eller extra avgifter på grund av betalningstyp. Använd din bedömning och jämföra med andra leverantörer för att du inte är överladdad.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 8
    3. Slå upp verksamheten. Det är viktigt att köpa från en legitim leverantör när du köper guld. Forskning som du planerar att köpa från på webbplatser som Better Business Bureau och Ripoffreport.com säljaren ska ha många positiva peer recensioner och ett allmänt bra betyg.
  • Innan du köper bör du också kontrollera om leverantören kommer att köpa tillbaka guldmynt, och om de kommer att ge dig ett rättvist pris i år att komma.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 9
    4. Shoppa runt. Det finns många sätt att köpa guldmynt. Du kan köpa från regeringen, online eller från en lokal återförsäljare. Din bästa satsning är att jämföra priser på vilket mynt du tänker på att köpa.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 10
    5. Köp från regeringen. Deras mynt kommer vanligtvis med en tillförlitlig garanti för guldinnehåll, vikt och renhet. Mängden mynt kan vara begränsade, men du kan känna dig säker att köpa från regeringen. Att köpa från regeringen, men kanske inte är det bästa alternativet om du letar efter gamla och / eller sällsynta mynt.
  • Den amerikanska regeringen säljer guldmynt online på USMint.gov
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 11
    6. Köp från en online-webbplats. Det finns många webbplatser att köpa mynt från online, som eBay.com och goldsilver.com. Eftersom det finns så många webbplatser där ute, var noga med att kontrollera varje webbplats innan du överväger ett köp. De flesta detaljhandelsplatser erbjuder flera köpmetoder, som PayPal, kreditkort, postanvisningar och kontroller.
  • Hoppa inte på det lägsta priset. Leverantören med det lägsta priset kanske inte är det som ger den bästa kvaliteten på köpet.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 12
    7. Köp från en enskild återförsäljare. Du kan köpa lokalt från en smycken butik eller bondeaffär. Det här är den riskaxiderade vägen, dock. Vissa återförsäljare gör skuggiga garantier för att lura köpare att köpa sina mynt. Försök att få en prisgaranti (ett visst värde garanti för att återförsäljaren ställer på ditt mynt). Om du köper i ditt tillstånd, kolla USA: s mintwebbplats för en lista över välrenommerade återförsäljare efter stat.
  • Gå till usmint.Gov att kontrollera efter stat. Den amerikanska mynten kontrollerar återförsäljarna, men garanterar inte dem.
  • Bild med titeln Köp och sälja guldmynt för vinststeg 13
    8. Köpa mynt från människor. Om du vill köpa mynt under marknadsvärde, som återförsäljarna, lär du dig att köpa mynt från allmänheten. Du kan göra det genom att titta på gården och köpa online från webbplatser som eBay. Se till att du gör det så är lagligt. Undvik att begära andra för deras guld.
  • Bild med titeln Köp och sälja guldmynt för vinststeg 14
    9. Inspektera mynt. Se till att mynten är riktiga snart efter att du har gjort ditt köp. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att minimera dina förluster är att se till att mynten är gjorda av äkta guld utan att skada dem. Du kan göra detta genom att testa saker som vikt, ljud och surhet.
  • Guld är en tät metall. Även om myntet väger vad det ska, kontrollera diametern och tjockleken. Ibland kommer falska mynt att kompensera med en tjockare diameter och tjocklek. Eller de kommer att vara underviktiga för att kompensera för storleken. Kontrollera vikt och tjocklek med hjälp av en juvelerare och kaliper.
  • Slå guldmynt med ett annat mynt. Det borde chime. Basmetaller kommer att låta Duller, och ljudet kommer inte att vara så länge.
  • Köp ett syratprov för att se om guldmynt är äkta. Överdriv inte detta eftersom testet kan orsaka permanent skada på myntet. Du kontrollerar kvaliteten genom att gnugga guldet på en svart sten, som lämnar ett märke. Du applicerar sedan salpetersyra till myntet. Vilket märk som inte är guld bör lösa upp.
  • Ha en tredje part certifierad mynthandlare verifiera att de är riktiga.
  • Bild med titeln Köp och sälja guldmynt för vinststeg 15
    10. Planera där du ska lagra mynt. Någon säker lagringsmetod kommer att kosta dig pengar. Tänk på ett kassaskåp, ett hem säkert eller ett förvaringsprogram som erbjuds av vissa guldhandlare. Detta gäller dock huvudsakligen investerare. Du kommer att hålla mynten till hands, i en låsbox eller säker tillfälligt om du planerar att sälja dem till en snabb vinst.
  • Del 3 av 3:
    Försäljning av guldmynt
    1. Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinststeg 16
    1. Håll reda på guldvärde. Det är lika viktigt att känna priset på guld när du säljer som det är när du köper. De flesta tidningar rapporterar priset på guld dagligen, och du kan få nästan omedelbara uppdateringar online på flera platser. Sälj inte guldet omedelbart om inte den typ av mynt du har gjort mycket bra. Kolla webbplatsen ofta och sälja när myntet går bra, eller när du verkligen behöver det.
    • Håll reda på priset guldpris.org
    • Även om myntet gör det är särskilt bra, är det klokt att vänta år innan man säljer vissa mynt.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 17
    2. Håll reda på värdet av ditt lands valuta. Detta är också allmänt rapporterat. Som nämnts tenderar det att vara ett omvändt förhållande mellan det och värdet av guld. Det är bäst att inte sälja när valutan för ditt land gör det väldigt bra. Vänta istället på valutan att minska i värde.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 18
    3. Syfte att sälja dina mynt på toppen av efterfrågan. Det är där både forskning och intuition steg i. Du vill sälja dina mynt strax innan guldets värde börjar gå ner, så att du går bort från transaktionen med mer pengar än du spenderade på mynt. Eftersom tidpunkten inte alltid fungerar, bör du överväga att sälja när guldpriset hela tiden är högt, efterfrågan är mycket hög, känslan är generellt bullish, och du sitter vid en stor vinst.
  • Oavsett vad rapporterna säger och hur marknaden gör, valet att sälja är i slutändan upp till dig.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 19
    4. Ta ditt guldmynt till en juvelerare eller bondeaffär. Det är ett alternativ att sälja direkt till en juvelerare eller bondeaffär, men du borde göra en resa till endera eller båda platserna oavsett var du säljer. Leta efter en välrenommerad juvelerare eller bondeaffär, ta dina guldmynt till dem och be om att ha en uppskattning för att bedöma deras värde. Använd det värdet som basen av det du tar betalt, oavsett om det är online, som på ebay, till en individ, eller till en återförsäljare.
  • Gå till tre eller fyra butiker för uppskattningar.
  • Bild med titeln Köp och sälj guldmynt för vinst Steg 20
    5. Sälja inte till "rogue" köpare. Rogue köpare är de som kommer till stan, satt upp på platser som ett hotell balsal och försvinner utan att betala. Dessa köpare kommer att göra falska löften att köpa för höga priser, men kommer faktiskt att betala för mindre än vad guldet är värt. Till exempel, en bit guld som värderas för $ 250 får bara få ett erbjudande på $ 130 från en skurk köpare.
  • Hålla sig till försäljning till återförsäljare godkända av Better Business Bureau för att försäkra dig om att du inte är lurad.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Guldmyntpriserna påverkas av ett antal faktorer som sällsynthet i mynt och guldförsörjning och efterfrågan.
  • Guldmynt som präglas av U.S. Regeringen (eller en av staterna) kan hållas av IRA-konton.
  • Guldmynt är mycket speciella mynt i det, oavsett hur skadad myntet är, oavsett graden, det finns fortfarande en bra bit av guld i myntet. Även de mest skadade mynt är fortfarande värt gott i sitt skrotvärde.
  • Varningar

    Se upp för guldpläterade mynt. Bara för att det är pläterat i guld betyder det inte att det är värt så mycket som rena guldmynt. Läsa Hur man berättar om guld är verkligt Att lära sig hur inspektera guld på egen hand.
  • I USA är guldmynt föremål för en högre långsiktig federala kapitalvinstskattesats när du säljer - 28% jämfört med en toppränta på 15% för värdepapper som aktier. Ett sätt att komma runt detta är att använda pensionsplanfonder för att köpa guldmynt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande