Hur man skapar en ebook

E-böcker är populära, båda med de som har en produkt att sälja och de som har en historia att berätta. Ett effektivt sätt att driva trafik till din webbplats är att erbjuda en eBook som besökare hittar användbar. Oavsett om det är ett kort dokument som utforskar en idé eller en bok som är tillräckligt lång för att skrivas ut på papper och shelved i en bokhandel. För författare av fiktion och nonfiction berättelser är e-böcker extremt populära. Med många eBook Publishing-plattformar är det nu lättare än någonsin att få din historia publicerad. Att använda en tjänst som Amazonas, kan författare digitalt distribuera en bok. Detta kan eliminera behovet av att hitta en utgivare.

Steg

ebook hjälp

Prov e boks skiss

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Använda Word Processing Software
  1. Bild med titeln Skapa ett eBook steg 1
1. Välj en skrivplattform. Skriv boken i den programvara du är bekvämare med. Ordprocessorer är mest populära, men du kan också använda programvara som är utformad för att skapa grafiska illustrationer, nyhetsbrev eller bildspel.
  • Det finns många program som låter dig skriva din bok som du vill ha. Vissa människor föredrar att använda Microsoft Word. Du kan enkelt lägga till en titelsida, innehållsförteckningen och ställa in marginalerna och anpassa texten. Microsoft Word är en WYSIWYG (vad du ser är vad du får) redaktör. Det betyder att hur din typ ser på sidan är hur den kommer att se ut när den exporteras.
  • Vissa program erbjuder markdown språkredaktörer. Detta liknar att skriva i ett kodspråk. I stället för att slå en knapp till djärv eller kursiviserar ett ord, skulle du slå ordet i specifika fästen med text. Vid export konverterar texten till en slutlig, tydlig version.
  • Det finns många appar som syftar till att effektivisera inställningen och skriva processen. Många av dessa är gjorda för att vara distraktionsfri, så du kan komma till den viktiga delen, skriva.
  • Apps som Scrivener eller Ulysses III är mycket populära . Dessa appar tillåter dig att skriva i en markdown eller WYSIWYG-språk. Du kan lägga till anteckningar, inkluderar forskning och hoppa runt din text. Det finns också funktioner som gör att du bara kan se sidan som om du var på en skrivmaskin.
  • Det finns också ett alternativ i Chrome`s Apps som heter Writer som är en webbläsarbaserad minimal skrivplattform.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 2
    2. Börja skriva din bok. När du har plockat den programvara som bäst passar dig, är det dags att sitta och göra det hårda arbetet, faktiskt skriva din bok.
  • Om det här är din första bok, försök och behåll det relativt enkelt. ereaders har gjort kortare, massor romaner populär igen. Människor kan enkelt ladda ner din bok och läsa den om några timmar. Överväg att hålla din bok relativt kort, ge den en enkel tomt och håll den stilen konsekventa.
  • Fokusera på att bygga dina tecken. Människor vill vanligtvis läsa om karaktärerna och betydelsen av situationen du lägger på dessa tecken. Tänk på dina favoritböcker. Chansen är att du älskade dessa böcker eftersom karaktärerna var övertygande. De tvingande karaktärerna körde plot framåt.
  • Försöker kasta för mycket i en tomt, speciellt din första gången kan vara överväldigande. Försök inte skriva nästa spel av troner just nu. Hålla fast vid en enkel tomt som har din personliga snurrning kastad på den.
  • Expertips
    Lucy V. Hay

    Lucy v. Hö

    Professionell Writerlucy v. Hay är en författare, Script Editor och Blogger som hjälper andra författare genom att skriva workshops, kurser och hennes blogg Bang2Write. Lucy är producenten av två brittiska thrillers och hennes debutbrotts roman, den andra tvillingen, är för närvarande anpassad för skärmen med gratis @ sista TV, tillverkare av Emmy-nominerade Agatha Raisin.
    Lucy V. Hay
    Lucy v. Hö
    Professionell författare

    Tänk på en skiss som hjälper dig att komma igång. Jag tycker att det är en riktigt bra idé att skissera din bok först om du vill vara en professionell författare. Det kan verka lite tråkigt, men det kan verkligen hjälpa dig att skära ner på några problemområden när det gäller din plot. Du kan också skissera men du vill - jag lägger efter - det på väggen och flyttar dem tills jag bestämmer sig för deras ordning, och det är det.

  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 3
    3. Fokusera på "vem" du skriver om. Lägg sedan till "när" "vad" "var" "varför" och "hur". Du vill svara på en fråga i taget.
  • Att försöka skrika för mycket i en gång kommer din bok svår att förstå och följa.
  • Bild med titeln Skapa ett ebook steg 4
    4. Ställ in dagliga skrivmål. Ange ett minimum varje dag för hur mycket du ska skriva. Oavsett om det är en sida eller ett kapitel. Välj ett mål som du kan hålla fast vid.
  • Att försöka åstadkomma för mycket kan få dig att känna sig avskräckt eller frustrerad. Nyckeln till att faktiskt avsluta en bok är konsistens.
  • Det är bättre att få något på sidan varje dag än att lägga av det eftersom du inte är i humör. Du kan alltid gå tillbaka och redigera.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 5
    5. Avsluta din bok. När du har slutfört ditt första utkast, ta lite tid bort från det. Låt det andas så att du kan komma tillbaka till det med ett nytt ögon.
  • Gå över ditt första utkast och kontrollera att du har slagit alla nödvändiga plotpunkter. Se till att dina tecken är köttade ut. Fixa eventuella kontinuitetsproblem.
  • Sedan korrekturläsning och se till att det inte finns några stavning eller grammatiska fel. Du vill att din bok ska se så professionell som möjligt.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 6
    6. Konvertera dokumentet till en PDF, som kan läsas av både PC och Mac-användare. Var medveten om att den fullständiga versionen av Adobe Acrobat erbjuder funktioner som andra program som skapar PDF-filer inte, så du kanske vill betala för den fullständiga versionen.
  • Publicering till webbplatser som Amazon kommer att kunna läsa många olika filer som HTML, Doc / Docx, och till och med RTF. Men du borde inte vara redo att publicera din bok än. Du måste få det redigerat.
  • Konvertera din bok till en PDF så att du kan skriva ut den eller elektroniskt skicka den lätt till en redaktör.
  • Del 2 av 3:
    Redigera din eBook
    1. Bild med titeln Skapa ett eBook steg 7
    1. Workshop din bok. Du kan göra det medan du fortfarande skriver eller efter att du har haft en redaktör titta på din bok. Men du borde gå till workshops. Dessa grupper kommer att läsa ditt material och ge dig anteckningar, idéer och kan till och med trumma upp något intresse i din bok.
    • Du kan delta i online-workshops eller läsa Aloud Workshops. Målet är att få ditt arbete där ute till andra i branschen.
    • Att få ditt arbete sett och kritiskt av andra författare kan vara nerve-wracking. Men dessa människor hjälper dig att rama din historia och göra värdefulla revisioner.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 8
    2. Redigera din bok. Du kan göra ett pass eller två på egen hand innan du skickar din bok till en redaktör. Men du behöver en redaktör. Många människor kommer att frestas att avstå med att betala en professionell redaktör för att spara pengar, eller för författaren tycker att boken är perfekt.
  • Att inte få en redaktör att läsa över din bok kan göra skillnaden mellan människor som älskar det och ingen nedladdning av det. Du bör redigera din bok själv först och skicka den till en redaktör för en sekund, professionellt par ögon.
  • Redigera så mycket som du behöver för dig själv, men redigera inte om du inte vet vad du ska redigera. Om du inte vet hur du fixar ett problemområde, hugger du upp din historia och har svårt att sätta bitarna tillbaka på rätt plats.
  • Överredigering är möjlig och farlig. En stor anledning till en redaktör är så värdefull är för att du är för nära din bok. Du har spenderat mycket tid på att skriva och redigera. Ett andra par ögon hjälper dig att hitta saker du har förbisett.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 9
    3. Be en betrodd vän att ge din bok en läsning. Få någon du litar på att ge dig anteckningar och feedback. Innan du går till en redaktör som inte känner dig eller ditt arbete, överväg att få någon som gör att läsa din bok.
  • Ta de anteckningar du ges. Du kommer nog inte att tycka om alla anteckningar som någon ger dig. Så läs anteckningarna, dekompressen, och efter en tid gå tillbaka och införliva de som är till hjälp. Använd inte de som inte är.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 10
    4. Hyr en professionell redaktör för att titta över din bok. Redigering är inte densamma som skrivning. Du behöver någon som vet hur man strukturerar en bok, hittar problemen, och Sälj din bok.
  • En professionell redaktör är bättre än stavningskontroll. Det sista du vill ha är ett skarp stavfel i din bok efter allt ditt hårda arbete. Datorer är en bra hjälpare, men bara ett utbildat par ögon kan verkligen fånga fel och din dator har missat.
  • Din redaktör kommer att ge ett mycket nödvändigt objekt på ditt arbete. Kanske måste du skära tre kapitel för att förkorta din historia. Kanske är din titel vilseledande. En redaktör kan hjälpa dig att hitta den sanna historien under alla de extra saker du inte behöver.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 11
    5. Skapa omslaget. När du har gått igenom flera versioner och utkast och har redigerat din bok är det dags att få omslaget.
  • Cover Art kommer att bli en stor försäljningsplats för din bok. Även på en online marknadsplats dömer människor böcker av omslaget.
  • Överväg att anställa en professionell grafisk designer för att skapa din boks omslag. Eller, om du eller en vän vet hur man designar, kan du ta en sticka på den.
  • Ditt skydd ska vara spännande och relaterat till temat för din berättelse. Titta på locket på dina favoritböcker för inspiration. Lägg märke till vad omslaget säger om boken.
  • Del 3 av 3:
    Exportera din eBook till Amazon Kindle Direct Publishing
    1. Bild med titeln Skapa ett eBook steg 12
    1. Förbered din eBook för självpublicering online. Den största möjligheten att publicera en ebook är Amazon`s Kindle Direct Publishing. Du kan enkelt ladda upp ditt manuskript till KDP-programmet och börja sälja kopior.
    • Kindle Direct Publishing accepterar en mängd olika filformat när du laddar upp. Kindle använder ett Mobi-format för att mata ut e-boken så att eReaders kan läsa den. Men när du laddar upp kan du ladda upp ditt manuskript som en HTML, DOC / docx, RTF, Mobi eller Epub.
    • Användning kan använda ett program som kaliber för att konvertera ditt manuskript till Mobi eller Epub innan du laddar upp om du vill.Detta gör ibland uppladdningen enklare och håller några bilder eller former i din bok intakt.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 13
    2. Besluta om ditt format. Förutom den filtyp som du laddar upp ditt manuskript måste du också bestämma om du vill ha ett standard ebook-format eller ett fast layoutformat.
  • Standardformat är typiskt Epub och Mobi-filer. Dessa format tillåter läsarna att justera textens storlek i en ereader. Observera att i det här formuläret finns det inte en uppsättning paginering eftersom textens storlek anpassar hur många ord som visas på en sida. Detta format är bra för text-tunga böcker.
  • Fasta layouter används bättre i serier, barnböcker och böcker med många bilder och grafer. Detta format bevarar kvaliteterna hos en tryckt sida. Det är mer som att titta på bilder på en sida på en ereader än att läsa "levande" text.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 14
    3. Välj hur man publicerar på Amazon. Amazon har några ebook publiceringsalternativ. Standarden är KDP-tjänsten. Det finns också KDP-välj. Detta är "Premium" -versionen av Kindle Direct Publishing. Även om båda är fria att ladda upp.
  • Med standard KDP-tjänsten kan du ladda upp din bok till Amazons service gratis. Det finns ingen kostnad för att ladda upp filen. Författarens kommer att få cirka 30-35% av royalties medan Amazon håller resten.
  • KDP-select-tjänsten ger Amazon en exklusiv på din digitala bok i 90 dagar, vilket betyder att du inte kan ladda upp den någon annanstans. Du får närmare 70% av royaltiesna. Amazon kommer också att marknadsföra din bok för dig genom huvudmedlemens utlåningsbibliotek. Du har också möjlighet att göra din bok gratis eller diskonterad i fem dagar. Under den här tiden kommer det att dyka upp på Amazons försäljningssidor.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 15
    4. Ange din boks information. När du har bestämt dig för vilket alternativ du gillar bäst, registrera dig för att publicera via "självständigt publicera med oss" länken längst ner i Amazons hemsida.
  • Du kan logga in med ditt Amazon-konto. Du måste läsa och godkänna användarvillkoren. När du har slutfört får du ett publiceringskonto.
  • Följ uppladdningsstegen för att lägga till en titel och ange din boks detaljer. Detaljerna tillåter dig att ange om boken är en del av serie, boktyp, prissättning mm.
  • Du kan lägga till ISBN-kod om du har en. Men det behövs inte med Amazon.
  • Välj din kategori. Amazon uppmuntrar dig att lägga till upp till två kategorier för att få bättre exponering. Sök efter böcker som din och se vilka kategorier som dessa böcker har använt. Du kan också lägga till upp till sju nyckelord för att göra din bokvisning bättre i en sökning.
  • Slutligen ladda upp ditt lock.Då är du redo att ladda upp.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 16
    5. Ladda upp din bok. När du är klar klickar du på "Bläddra efter bok" för att hitta kopian av ditt manuskript på din dator. Klicka sedan på "Ladda upp".
  • Amazon kan du välja om du vill aktivera Digital Rights Management (DRM) eller inte. Aktivera DRM gör det svårare för andra att kopiera och dela ditt arbete utan att du tjänar betalning. Till exempel kan någon inte kopiera filen och ladda ner den till en annan eReader.
  • Du kommer sannolikt inte att förlora några pengar eller en försäljning för att inte lägga till DRM, dock.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 17
    6. Förhandsgranska din bok. När du har laddat upp din bok har du möjlighet att använda länken "Online Previewer" för att se hur din bok kommer att se ut.
  • Amazon gör ett ganska bra jobb att behålla din boks formatering, speciellt om du redan har boken i ett korrekt format, som Mobi. Du kan se hur din bok kommer att se på en mängd olika enheter från en Kindle till en iPhone till ett webbläsarfönster.
  • Du bör titta över din bok i alla dessa alternativ för att se till att allt är hur du vill ha det.
  • Bild med titeln Skapa ett eBook steg 18
    7. Ange ditt pris. Du kommer nu att ha möjlighet att prissätta din bok. Amazon kommer också att ge dig ett alternativ för royaltyprocent. Dina alternativ är vanligtvis 35% eller 70%.
  • Att välja 70% gör att din bok faller under KDP-valet. Du får marknadsföringsförmåner och förmåga att rabatta din bok för en tid. Men du får inte ladda upp den, eller sälja den någon annanstans i 90 dagar. Om du priser din bok under $ 2.99 USD, Amazon kommer bara att ge dig 35% alternativet.
  • Att välja att ta den högre royalty betyder också att Amazon drar en liten "leveransavgift". Denna avgift är vanligtvis 15 cent per megabyte. De flesta böcker med lite till ingen grafik och ungefär 100 000 ord går inte över 1 MB. Det finns ingen kostnad om du tar den mindre royalty.
  • När du väl väljer dina royaltyalternativ är du klar och din bok är nu tillgänglig! Grattis, du är en publicerad författare.
  • Tips

    Överväg att använda ett program för att formatera din färdiga e-bok för ereaders som Amazon Kindle. Om du föredrar kan du hitta en tjänst som kommer att formatera din bok för dig mot en avgift, eftersom omformatering av din e-bok kan bli komplicerad.
  • iBooks använder ePub-formatet. Så om du väljer att ladda upp det måste du konvertera ditt manuskript om du hade det i ett annat format.
  • Överväg att köpa programvara speciellt utformad för att skapa e-böcker. Specialiserad programvara gör att du kan bestämma vilka som har dina eBook-behov.
  • Rusa inte skrivandet av din bok. Ta din tid. Få en redaktör och workshop den. Det bästa sättet att generera försäljning och skriva mer är att skapa kvalitetsinnehåll som människor tycker om att läsa.
  • Gör locket med ett program som är utformat speciellt för att dra, skapa illustrationer och manipulera fotografier. Du kan använda ett program specifikt för att skapa eBook Cover för att göra den här uppgiften enklare. Photoshop, Illustrator och InDesign är bra alternativ.
  • Ladda ner en mall. Mallar hjälper dig att göra saker som Infoga rubriker, lägga till sidorummer eller justera dina marginaler för vänd sidor. Många personer som redan har publicerat e-böcker erbjuder mallar för att skapa liknande böcker gratis.
  • Medan Amazon är förmodligen den bästa utgångspunkten, och den mest använda, finns det andra självpubliceringsalternativ. Du kan lägga din bok i iTunes Store, eller Bookbub och boka Gorilla som publicerar till Amazon och marknadsför för dig. Om du använder KDP-väljare är dock andra alternativ begränsade i tre månader.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande