Hur man täcker en lärobok

Skolt läroböcker kan vara mycket dyrt - i själva verket, i vissa högskolor, kan eleverna sluta spendera över $ 1200 per år på böcker ensam. Varför riskerar att skada eller förstöra dessa dyra investeringar när du kan göra ett snabbt och enkelt lock med pappersark, papperspåsar, eller kanalband? De pennies du spenderar på ett enkelt pappersskydd kan spara handfuls av pengar på lång sikt, så vänta inte - täcka dina böcker idag för bestört skydd.

Steg

Metod 1 av 3:
Med ett pappersark
  1. Bild med titeln täcker en lärobok Steg 1
1. Få tillräckligt med papper för att täcka din bok i ett enda ark. Med den här metoden använder vi ett pappersark för att ge vår lärobok ett snabbt, enkelt och prisvärt omslag. För att börja, lägg ditt papper på en plan yta, öppna sedan boken och lägg den på papperet på papperet. Papperet bör sträcka sig bortom bokens kanter. Om det inte gör det, är ditt papper inte tillräckligt stort.
  • Det finns ett brett utbud av papper som är lämpliga för ditt omslag. I allmänhet kommer tjockare papper (som byggpapper) att ge mest skydd, även om dekorativa papper (som omslagspapper) kan vara mer visuellt tilltalande. (Senare i artikeln kommer det att diskuteras hur man dekorerar och stärker pappersskydd.)
  • Du kan också använda material som är pappersliknande, som tapeter, Tyvek (ofta används för förpackning) och kanalband (se nedan i artikeln).
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 2
    2. Trim papperet så att det är något större än boken. Använda en linjal, klippa papperet så att den sträcker sig en till två tum eller så för att förflutna långa kanter och ungefär två till tre inches förbi de korta kanterna. Detta ger omslaget tillräckligt med material för att stanna plats runt boken, men inte så mycket att det blir besvärligt att arbeta med.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 3
    3. Klipp kilformade slitsar bredvid ryggraden. De "ryggrad" är den hårda delen av boken i mitten av omslaget där alla sidor träffas. Gör två kil- eller triangelformade skär i mitten av de långa kanterna på ditt pappersark som sträcker sig till bokens kant. Dessa nedskärningar ska ställa upp med båda ändarna av bokens ryggrad.
  • Om du inte gör det, kommer du att springa i problem i nästa steg när du viker det extra pappersmaterialet över kanterna på locket. Det är fysiskt omöjligt att vika papperet över sidorna själva, så ditt papperslock kommer att skanna och så småningom riva när du öppnar och stänger boken.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 4
    4. Vik i kanterna. Välj antingen den främre eller bakre luckan på din bok för att börja göra ditt lock. Först, vika de längre kanterna på ditt papper över bokens lock så att de sitter emot det rimligt tätt. Sedan vika de fyra hörnen av papperet så att de är anpassade till kanterna på de veck du just gjort. Slutligen, vik den kortare kanten på ditt papper för att slutföra locket.
  • Använd bitar av tejp för att hålla ditt arbete tillsammans när du går och för att säkra omslaget när du är klar.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 5
    5. Stäng boken och upprepa för det andra omslaget. När du är klar med att tappa en sida av ditt nya lock, stäng boken för att hålla den på plats, öppna det motsatta locket och upprepa vikningsproceduren exakt som ovan. Tape varje vik när du går.
  • Grattis! Ditt bokomslag är nu färdigt. Allt du gör till ditt omslag efter denna punkt är helt valfritt.
  • En sak du kanske vill experimentera med ligger en remsa av tejp längs ryggraden medan boken är stängd. I allmänhet är ryggraden den del av locket som mottar det mest slitage, så skyddande detta med tejp kan förhindra att det slås ut för tidigt.
  • Tappning av hörnen hjälper också till att eliminera en gemensam slitage. Det har också fördelen av att omslaget blir säkert på boken.
  • Robusta banden som packband eller kanalband är bäst, men skiktad scotch eller maskeringstejp kan fungera förvånansvärt bra.Bild med titeln täcker en textbok Steg 6
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 7
    6. Dekorera ditt omslag! Innan du tar din lärobok till klassen kanske du vill spruce upp ditt vanliga, gammalt tråkigt lock. Hur du gör det här är upp till dig - så länge som vad du än väljer inte märker eller skadar din bok, är det förmodligen rättvist spel. Nedan är bara några idéer - gärna gå vild med din egen.
  • Teckningar och doodles (var försiktig så att du inte använder pennor eller markörer som blöder genom ditt lock)
  • Klistermärken
  • Kanalbanddesign
  • Negativa rymddesigner (i.e., skära lite av locket ut i en dekorativ form)
  • Utskärningar från tidskrifter, annonser mm. Skär bara och klistra in.
  • 7. Märk din lärobok. Märk din lärobok på båda främre och på ryggrad.Gör varje bokomslag särskiljande på något sätt, t.ex. olika färger, dekorationer, men fungerar för dig. När du har bråttom är det lätt att förvirra en lärobok med en annan i din skåp, ryggsäck, eller hemma.
  • Inkludera ett sätt att nå dig om boken är förlorad, till exempel din skola, ett telefonnummer eller ett e-postmeddelande. Om du lämnar din lärobok någonstans är det mer sannolikt att komma till dig eller skolan om den gooder som hittar det kan veta hur man får det till dig.
  • Var noga med att inte inkludera någon känslig identifierande information som en adress eller ett student ID-nummer.
  • Metod 2 av 3:
    Använda en papperspåse
    1. Bild med titeln täcker en lärobok Steg 8
    1. Få kraftpapper. Go-to-materialet är det tjocka, bruna papperet som heter Kraft Paper. Det här är vad papperspåsar som det slag du kan få i snabbköpet är gjord av. Kraftpapper är tillgängligt på rullar Anywhere Shipping Supplies säljs, och det är lite lättare att arbeta med. Men självklart är det inte gratis.
    • Se till att din väska är tillräckligt stor för att täcka båda sidor av din bok innan du börjar.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 9
    2. Skär påsen i ett enda ark. Börja med att klippa ut botten av påsen längs dess veck och ta bort alla handtag om din väska har dem. Gör en enda vertikal snitt längs en av påsens hörn. Din väska ska nu se ut som ett enda, rektangulärt papper.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 10
    3. Vik ditt lock som du skulle för ett normalt pappersark. Nu när du har mer eller mindre gjort din papperspåse i ett enda papper, är resten av processen lätt. Följ bara stegen i avsnittet ovan, med hjälp av din papperspåse i stället för det angivna pappersarket.
  • Ignorera de veck som kan förbli i pappersarket har du klippt från din papperspåse - gör dina egna veck.
  • Stryk på papperet på medelvärme på ett järn kan bli av med några vikmärken som kan förvirra dig, eller bara göra en riktigt fin, snygg bit papper.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av kanalband

    Gör ett kanalband "Ark"

    1. Lägg ner en enda remsa av tejpstickig sida upp. När det gäller långvarig hållbarhet är det svårt att slå ett lärobok täckt helt från kanaltape.
    • Men sedan sticka kanaltejp direkt till läroboken kan vara ganska skadligt i sig, innan du börjar, måste du göra en "ark" av kanalbandsmaterial som är klibbigt på båda sidor. Det här är inte så svårt som det låter, även om det kan vara något tidskrävande. För att börja, dra en enda lång remsa av tejp och lägg den på ditt arbetsområde.Bild med titeln täcker en lärobok Steg 11
  • Din remsa av tejp ska vara ungefär tre till sex tum längre än din bok är i höjd. I resten av det här avsnittet kommer du att vilja använda bandremsor som är ungefär samma längd som din första, men kom ihåg att de inte behöver vara exakt samma.
  • Bild med titeln täcker en textbok Steg 12
    2. Lägg en remsa av tejp på den övre klibbiga sidan ner. Ta en andra remsa av tejp och väldigt försiktigt Lägg det klibbig sida ner ovanpå den första så att den täcker ungefär hälften av den första delen. Tryck ner den så att det inte finns några rynkor.
  • Bild med titeln täcker en textbok Steg 13
    3. Vik den första remsan av tejp över. Ta din första bit av tejp (den som är klibbig sida upp) och vik den över toppen av den andra, tryck på den för att få en ren och till och med vikning. Detta utgör nu en "kant" av ditt ark - du kommer att fortsätta att lägga ner mer tejp i motsatt riktning.
  • Bild med titeln täcker en textbok Steg 14
    4. Vända om och upprepa. Lägg ner en tredje band av tejp på bandet som är klibbig sida upp. Var noga med att inte lämna några luckor där klibbigt lim kan ses - om de blir pressade mot ditt bokomslag, kan de få det att riva.
  • Du kanske vill överlappa ditt band något för att se till att ingen klibbighet visar igenom.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 15
    5. Fortsätt detta mönster tills du har en "ark" Större än din bok. Fortsätt att vända bandet och lägga ner nya remsor. Innan länge borde du ha en "ark" Det är klibbig sida ner på båda sidor. När detta ark är tillräckligt stort för att lämna några inches på varje sida av din bok, gör din andra kant genom att vikla den sista tejpen tillbaka över sig för att dölja den klibbiga delen.
  • Bild med titeln täcker en lärobok Steg 16
    6. Trim din "ark" till en jämn rektangel. Öppna din bok och lägg den täcka sidan ner på ditt ark. Använd en linjal för att markera raka linjer längs kanterna på ditt ark som skär bort alla de otillbörliga tejpenändarna. Använd ett par saxar, ett rakblad eller en X-Acto-kniv för att skära längs dessa linjer.
  • När du är klar bör du ha ett ark som är helt rektangulärt (och sträcker sig fortfarande bortom kanterna på din bok med några inches på varje sida).
  • Sätter ditt lock på din bok

    1. Bild med titeln täcker en textbok Steg 17
      1. Klipp kilformade hål för bokens ryggrad. Jämfört med att göra din kanalband, är resten av ditt arbete enkelt. Börja med att öppna din bok och lägga den täcker sida ner på din kanalband. Använd diagonala nedskärningar för att skära ut ett litet kilformat stycke ovanför och under bokens ryggrad. När du är klar bör det finnas små luckor på toppen och botten av arket som leder upp med bokens ryggrad.
    2. Detta görs av samma anledning som i pappersmetoden ovan - utan detta, öppnar boken stress på den del av locket bredvid ryggraden, vilket gör att det viks obehagligt och så småningom slitage.
    3. Bild med titeln täcker en textbok Steg 18
      2. Markera viklinjerna för ditt kanalbandskåpa. Vik de korta kanterna över bokens täcker och markera linjerna där arken viks. Upprepa denna viknings- och märkningsprocess för de långa kanterna.
    4. Bild med titeln täcker en lärobok Steg 19
      3. Tryck på dessa veck. Ta bort boken från arket. Refold ditt ark längs de linjer du bara drog. Tryck på vikarna ner för att göra starka veck. Lägg ett tungt föremål (t.ex. din lärobok) ovanpå varje veck i några minuter för att platta vikarna.
    5. Bild med titeln täcker en lärobok Steg 20
      4. Tape locket runt din bok. När du har haft trevliga, lägger du plana veckor, sätter du tillbaka på ditt ark och vik locket runt det, vikar de långa kanterna på arket runt omslaget först och sedan vikta de korta kanterna över med diagonala veck. Använd mager band av kanalband för att säkra varje vik.
    6. Bild med titeln täcker en lärobok Steg 21
      5. Eventuellt dekorera ditt lock. Grattis - ditt omslag är klart och du kan dekorera det men du gillar. Medan pennor och markörer inte kommer att dyka upp väl på mörkfärgad kanalband, kan du fortfarande försöka göra mönster med olika band av tejp, lägga till limdekorationer (som rhinestones), och så vidare.
    7. Som rekommenderas ovan, Märk dina läroböcker och Gör det enkelt för en förlorad bok för att hitta dig.
    8. Du kanske också vill försöka lägga remsor av vit maskeringstejp ner på framsidan och ryggraden för att använda som etiketter. Det här är en bra idé att hålla reda på ämnet för varje bok.

    Tips

    En dekorationside är att rita täcker som har en lämplig "tema" för boken, som en världskarta för en geografi lärobok, en quill och inkwell för en engelsk bok, och så vidare.
  • Observera att du också kan köpa bokomslag på varuhus som mål, Walmart och så vidare (särskilt i början av fallet "tillbaka till skolan" säsong).
  • För maximal hållbarhet kan du försöka "laminering" Ditt lock genom att täcka det med ett lager av klart packband när du är klar med att dra på den.
  • Varningar

    Att använda mer än ett ark av material för ditt lock är dåligt rekommenderat - dessa sorters lock kan bära längs sömmen (även om den är tejpad och kan så småningom falla ifrån varandra.

    Saker du behöver

    • Lärobok för att täcka
    • Papper eller tyg för att täcka det med (se tips)
    • Tejp
    • Kanal eller förpackningstejp
    • Markörer och andra dekorativa saker (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande