Hur man bekämpar bokpiratkopiering

Varje år, du.S. Publishers förlorar en uppskattad $ 80 till $ 100 miljoner i förlorad försäljning på grund av bokpiratkopiering. Om du själv har publicerat en bok kan du vara orolig för vad som skulle hända om någon pirated ditt arbete. Ta steg i förväg för att skydda din e-bok och göra det oattraktivt för pirater. Övervaka Internet för ditt arbete och omedelbart rapportera piratkopior som du ser. Internetbok piratkopiering är mer av ett problem med e-böcker, men pirater kommer också att skanna utskriftsböcker för att göra digitala kopior. Så även om din bok bara är i tryck, borde du fortfarande vara försiktig.

Steg

Metod 1 av 3:
Skydda ebook-filer
  1. Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 1
1. Kryptera dina e-böcker. Det finns krypteringsprogram tillgängliga för e-böcker som bara tillåter filen att läsas av auktoriserade användare. Detta kan hjälpa till att förhindra överföring av den ursprungliga filen, eftersom filen inte skulle läsas för någon annan än den ursprungliga köparen.
  • Denna metod skulle inte skydda din bok om någon ville helt enkelt göra en skärmupptagning på varje sida och sälja det som en piratkopierad kopia.
  • Det kan finnas några ebook-återförsäljare som inte stöder kryptering, vilket kan begränsa tillgängligheten av din bok.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 2
    2. Använd säkra digitala filer. Oavsett om du publicerar en utskriftsbok eller en digital bok, se till att alla digitala filer är krypterade och lagras säkert så att de inte kommer att vara sårbara för hackare. Du kan också låsa filerna och kräva ett lösenord för att komma åt dem.
  • Ge dina filer ett kodnamn som bara du förstår. Även om dina filer är hackade, kommer den skulle vara piraten att ha svårt att räkna ut vilka filer som är dina böcker. Till exempel, om du har skrivit en ebook med titeln "Bärblå," Du kan namnge filerna på din dator "2B41895E."
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 3
    3. Lägg till vattenstämplar för att spåra inköpta kopior. Stora utgivare skyddar sina e-böcker med vattenstämplar, och du kan ha liknande säkerhet som en självförlag, om du har råd med avgifterna för det.
  • Medan vattenstämpeln inte hindrar någon från att piratera din bok, tillåter det dig att spåra kopian och eventuellt identifiera piraten. Vattenstämpeln är inte synligt, och är mer som en spårningskod inbäddad i bokkoden. Anti-Piracy Services Skanna Internet för koden och rapportera när en piratkopierad kopia av din bok finns.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 4
    4. Förbjuda fildelning. Om du säljer en eBook via eBook-återförsäljare, som Amazon, har du möjlighet att tillåta personer som köper din bok för att dela den med en vän. Om du stänger av det här alternativet kan folk inte dela din bok.
  • Förbud mot fildelning är ett dubbelkantigt svärd eftersom du förlorar möjligheten att få en ny läsare. Någon som lånar en bok från en vän kan sluta köpa en av dina andra böcker senare, så om du har många titlar, tillåta fildelning på dina tidiga böcker.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 5
    5. Övervaka Internet. Även om du har ett registrerat upphovsrätt i ditt arbete, är du fortfarande ansvarig för att avslöja pirater och genomföra din upphovsrätt genom att lämna in en rättegång. Ange sökvarningar för ditt namn och din boks titel för att hålla dig informerad.
  • Även om du har varningar, är det fortfarande en bra idé att göra lite söker dig en gång i veckan. Sök inte bara för din titel men också korta titlar eller vanliga felstavningar.
  • Om du hittar några möjliga piratkopior av din bok, klicka inte på några länkar eller försök ladda ner filen - filen kan vara korrupt eller ha ett virus. Ta hand om så mycket information som du kan om webbplatsen, gör skärmhattar och bokmärke sidan.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 6
    6. Marknad och marknadsföra dina böcker. Du kan bekämpa bokpiratkopiering helt enkelt genom att lägga mycket på att marknadsföra och marknadsföra din bok. Håll avläsningar och boka signeringar och delta i läsgrupper och klubbar.
  • Att göra dig tillgänglig och arbetar för att utveckla ett mer personligt förhållande med dina läsare kan hjälpa till att bygga ett lojalt följande. Bloggar och sociala mediekonton är bra för detta.
  • Lojala läsare som känner att de har en personlig koppling med dig kommer att vara mer benägna att köpa dina böcker och uppmuntra andra att göra detsamma. De kan också varna dig när de ser piratkopior av din bok.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 7
    7. Erbjuda incitament till läsare. Som självförlag har du befogenhet att erbjuda speciella rabatter till läsare som legitimt köpa din bok. Du kan också ge incitament via ett nyhetsbrev.
  • Reklam dessa incitament i varje kopia av din bok kan göra människor som konsumerar en piratkopior till legitima läsare av ditt arbete.
  • Till exempel kan du erbjuda en gratis bonushistoria om läsare registrerar sig för din e-postlista. Även om någon läser en piratkopierad kopia av din bok, kan de ha gillat det nog att anmäla sig till din e-postlista.
  • Metod 2 av 3:
    Rapportering av piratkopior
    1. Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 8
    1. Samla bevis på piratkopiering. Om du hittar en piratkopierad kopia av ditt arbete, vill du få så mycket information som möjligt. Eftersom dessa sidor kan flyttas eller raderas enkelt, använd flera metoder för att samla in bevis på dem.
    • Ta skärmhattar, skriv ner direkt webbadresser och få webbarkiv kopior om möjligt.
    • Undvik att klicka på länkar som du kan infektera din dator med ett virus. Det faktum att det finns en länk till vad de hävdar att du är din bok är tillräckliga bevis.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 9
    2. Forskning webbplatsens synlighet. Gräva in på webbplatsen där du hittade möjliga piratkopior av din bok och se vad du kan ta reda på hur mycket trafik det blir. Om det är en liten personlig webbplats eller blogg, kanske du vill närma dig det annorlunda än du skulle om webbplatsen drivs av ett större företag.
  • Om webbplatsen har en "handla om" sida, kanske du kan hitta information om hur många besökare webbplatsen får varje dag eller varje månad.
  • Kör en sökning efter webbplatsens viktigaste webbadress på https: // prchecker.info / check_page_rank.php För Google PageRank, och på http: // alexa.com / siteInfo För Alexa Rank. Dessa kommer att ge dig information om webbplatsens trafik och hur högt upp sidan skulle visas på sökresultat. Detta kan ge dig en bra uppfattning om hur många människor som potentiellt har tillgång till den piratkopierade kopian av ditt arbete.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 10
    3. Hitta ägaren till domänen. Titta på webbplatsen på WHOIS-domänregistret på https: // whois.Jag kan.Org / en. Det kommer att berätta för vem som har registrerat den domänen. Förutsatt att ägaren inte har aktiverat identitetsblockering, kommer det att ge dig adress, telefonnummer, e-postadress och IP-adress.
  • Om domänägaren har en säkerhets- eller identitetsblockeringstjänst aktiverad är informationen du får adressen och kontaktinformationen för domänregistratorn, inte den enskilda ägaren. Du kan dock fortfarande använda den här informationen för att kontakta registraren angående de piratkopior.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 11
    4. Skicka ett upphörande brev. Om du kunde hitta ägaren till domänen, skriv ett artigt brev som informerar dem om de piratkopierade kopiorna av din bok som är tillgänglig på deras hemsida. Ta in attityden att anta att de var omedvetna om piratkopiering, och kommer att vara villig att arbeta med dig.
  • I din första kommunikation med webbplatsens ägare, undvik att anklaga dem för att stjäla ditt arbete och hotar inte en rättegång. Ange bara information om piratkopiering du har hittat och be dem att arbeta med dig för att rätta till situationen.
  • Ge ägaren en tidsfrist för att svara, men förbli informell. Till exempel kanske du säger "Jag ser fram emot att sätta denna fråga att vila. Vänligen kom tillbaka till mig inom de närmaste två veckorna och låt mig veta dina planer."
  • Du kan få ett svar tillbaka som är mindre än användbart. De kan blatant vägra eller de kan ignorera ditt brev. I så fall kanske du vill prata med en advokat och skicka ett mer formellt brev.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 12
    5. Meddela webbplatsens DMCA-agent. Du.S. Lag kräver webbhotell, till exempel Wordpress och Tumblr, för att få ett DMCA-agent som kan anmälas om piratkopierat innehåll. Om webbplatsen är värd för en av dessa tjänster, sök efter en länk till en upphovsrättssida.
  • Vanligtvis hittar du ett formulär som du kan fylla i för att meddela webbplatsens DMCA-agent. Du måste ange ditt namn, adress och telefonnummer, tillsammans med information om det piratkopierade innehållet.
  • DMCA-agenten kommer att granska ditt meddelande och om de håller med dig, kommer de att ta bort innehållet själva. Du kommer vanligtvis att höra tillbaka från dem inom en dag eller två.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 13
    6. Kontakta domänregistratorn och värdbolaget. Om du kan hitta namnet på det företag som registrerade domänen eller tillhandahåller värdtjänster för webbplatsen, kan de också vara skyldiga att ta ner piratkopierat innehåll.
  • Företag som ligger i USA måste ta bort piratkopierat innehåll om de meddelas det. Oavsett om du kunde skicka ett DMCA-meddelande till webbplatsens DMCA-agent kan du skicka ett meddelande med samma information till domänregistratorn och värdbolaget.
  • Några av dessa företag kan ha en blankett på deras hemsida som du kan fylla i och skicka in.Kontrollera deras hemsida för namnet på deras DMCA-agent eller metoden för att rapportera piratkopiering till dem.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 14
    7. Filera en rapport med betalningsföretaget. Vissa betalningsförädlingsföretag, som PayPal, kommer att förbjuda eller avbryta användare som får pengar för piratkopierat innehåll. Om webbplatsen du hittade är att ta pengar för piratkopior av ditt arbete, kan du eventuellt ta bort sin förmåga att tjäna pengar på det medan du utvärderar dina andra alternativ.
  • Titta på webbplatsen för logotyper av betalningsförädlingsföretag som de använder. Gå till det företagets hemsida och leta efter en laglig eller upphovsrättslänk som ger dig den information du behöver för att lämna in din rapport.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 15
    8. Uppföljning på dina rapporter. Vid denna tidpunkt kan du ha anmält flera olika individer eller företag om din boks piratkopiering. Detta borde vara tillräckligt för att få det piratkedjor som tagits bort, men du måste vara vaksam.
  • Bara för att en webbplats eller värd tar bort en viss länk eller sida är det ingen garanti för att piraterna inte helt enkelt kommer att repostera ditt innehåll. Det kommer inte heller att stoppa dem från att gå till en annan webbplats och ladda upp samma innehåll där.
  • Håll dig uppdaterad med din övervakning av Internet, och sevärdheter som du har rapporterat för att det piratkopierade innehållet inte återvänder.
  • Metod 3 av 3:
    Registrera din upphovsrätt
    1. Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 16
    1. Fyll i en registreringsapplikation. Om du fortfarande inte kan bli av med piratkopior av din bok på Internet, kan du stämma piraterna för upphovsrättsintrång. Innan du kan lämna in en rättegång måste du dock registrera din upphovsrätt med U.S. Upphovsrättskontor.
    • Du har en upphovsrätt i ditt arbete från det ögonblick du skriver ner - ingen registrering krävs. Men om du vill genomdriva den upphovsrätten att bekämpa bokpiratkopiering, behöver du gå igenom den formella registreringsprocessen.
    • Du kan hitta registreringsapplikationer och instruktioner på upphovsrättsansvarig på Copyright.gov. Du behöver inte en advokat för att registrera en upphovsrätt. Applikationen är enkel och du kan slutföra det online om några minuter.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 17
    2. Betala gällande arkiveringsavgifter. Om du är den enda författaren till din bok kan du betala en arkivavgift på $ 35 förutsatt att du fyller i din ansökan online. Avgiften är $ 55 om du skrev boken med någon annan.
  • När du arkiverar online kan du betala med en elektronisk check eller ett kredit- eller betalkort.
  • Du har också möjlighet att skicka in en pappersansökan. Bearbetningstiden kommer att vara längre, och du måste betala en högre arkiveringsavgift på $ 85.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 18
    3. Bifoga deponeringskopior. Din ansökan måste åtföljas av elektroniska kopior av ditt arbete, som kommer att lämnas in med kongressens bibliotek. Webbplatsen har en lista över acceptabla filtyper som du kan skicka in.
  • Om du skickar in en pappersansökan måste du också skicka in hårda kopior av ditt arbete.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 19
    4. Begära snabb bearbetning. Om du redan har kunskap om att någon har piratkopierat din bok och du har inte registrerat din upphovsrätt, kanske du vill ha din ansökan. Annars kan det ta så länge som åtta månader att bearbeta.
  • Förbättrad bearbetning är endast tillgänglig under begränsade omständigheter, och du måste förklara orsakerna till att din situation kräver snabb bearbetning. Om upphovsrättsverket håller med om att påskynda din registrering måste du betala ytterligare $ 800 avgift.
  • Bild med titeln Combat Book Piracy Steg 20
    5. Tala med en upphovsrättsadvokat. Om du har uttömt alla andra alternativ kanske du vill överväga att stämma piraterna i domstol. Hitta en advokat som specialiserat sig på att arkivera upphovsrättsintrång, och få deras åsikt om ditt ärende.
  • Vissa advokater erbjuder gratis initiala konsultationer, men en bra upphovsrättsadvokat kan debitera en liten fast ränta även för det första samrådet. Dessutom tar advokater sällan upphovsrättsliga överträdelsefall under ett beredskapsavgift, vilket innebär att du kan spendera tusentals dollar på juridiska avgifter innan du ens går till rättegång.
  • Federal Court-förfaranden är tidskrävande, dyra och stressiga. Du bör bara överväga att stämma pirater för upphovsrättsintrång som en sista utväg, eller om de har sålt piratkopior av ditt arbete och gjort mycket pengar.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande