Hur man täcker en pimple med grön concealer

Grön concealer kan verka som ett udda val men det kan faktiskt neutralisera rodnad av finnar och akne. Kompletterande färger är färger som faller på motsatta sidor av färghjulet. När de används tillsammans, avbryter dessa färger varandra ut. Färgen som faller motsatt röd på färghjulet är grön. Om du har en rödfärgad pimple kan grön concealer neutralisera skuggan och hjälpa dig att framgångsrikt täcka upp den blemska. Korrekt användning av grön concealer kan lämna huden ser mjukare och jämnare.

Steg

Del 1 av 2:
Välja rätt produkter
  1. Bild med titeln täcker en pimple med grönt concealer steg 1
1. Tänk på grön primer också. Med små inflammationer, såsom rodnad och rosacea, och finnar, kan primer vara ett bättre val än concealer. Grön primer är lätt och renare än de flesta concealers, så du kan använda den för all-over rodness. Det kommer att vara mindre benägna att se kaked på. Men med mycket ljusa, uppenbara finnar eller för platsapplikationer är det bäst att gå med concealer.
  • Bild med titeln täcker en pimple med grönt concealer steg 2
    2. Välj en lätt concealer. Många människor är osäkra om deras concealer som är kakade på. Sök ut en lätt, låg olja grön concealer för att förhindra detta. Du kan också fuktar din hud innan du applicerar concealer för att undvika en slarvig, kakad på utseende.
  • 3. Använd en svamp, liten makeupborste eller wand för att ansöka. Få en sminkvamp eller borsta från din lokala drogbutik, eller använd en trollstav om concealeren kommer med en trollstav. Concealer ser bäst ut när det är försiktigt dabbed på med en svamp i stället för att sprida sig med fingrarna. Inte bara ser concealer messier när de sprider sig, dina fingrar kan innehålla bakterier än vad som kan förvärras symtom på akne. Använd bara fingrarna när du först döljer concealer på ditt ansikte.
  • Bild med titeln täcker en pimple med grönt concealer steg 4
    4. Tänk på att gröna concealer är inte det rätta valet för varje hudblemish. Green Concealer arbetar främst på grund av hur grönt interagerar med färgen röd, men grön concealer kan också göra huden att se ut. Om dina finnar inte är särskilt ljusröd, kan du vara bättre att välja en gul concealer för att täcka dem.
  • Del 2 av 2:
    Dölja en pimple
    1. Tvätta och fuktar ditt ansikte. Innan du applicerar concealer, tvätta och fuktar ditt ansikte. Detta kan hjälpa din smink att se mjukare och förhindra att sprida bakterier som kan förvärra akne symtom.
    • Tvätta händerna först. Skor dina händer med tvål och tvätta i ca 20 sekunder. Du kan humera "Grattis på födelsedagen" sång två gånger för att hålla koll på tiden. Skölj sedan dina händer med tydligt rinnande vatten.
    • Om du är orolig för akne, försök använda en antibakteriell tvål som är utformad för att behandla symtom på akne.
    • Följ upp din rengöring med en toner för att stänga porerna och bli av med kvarvarande oljor.
    • Använd en fuktkräm som fungerar för din hud. Välj en som är oljefri för att undvika försämring akne, och se till att du ger det tid att fullt ut absorbera i huden.
  • 2. Applicera en primer. När du har avslutat din rengöringsrutin kanske du vill tillämpa en primer i din hud för att hjälpa sminkvistelsen och dölja över rodnad. Använd en svamp eller sminkborste för att applicera primeren på de områden som behöver det mest. Du behöver inte applicera primern till hela ditt ansikte. Applicera det på din T-zon (näsa, panna och haka) kan vara tillräckligt.
  • 3. Applicera grön concealer. När du har tvättat ditt ansikte, använd den gröna concealeren till problemområdena. Dot concealer på med ditt pekfinger och blotta försiktigt det jämnt in i ditt ansikte med en sminksvamp. Du kan också använda Green Concealer på dina under ögon om du har missfärgning där.
  • 4. Applicera foundation och vanlig concealer på toppen. När du har tillämpat din gröna concealer, använd din vanliga concealer och foundation. Du kan tillämpa andra smink som du normalt skulle. Kom ihåg, det är bäst att dot på concealer och sedan även det med försiktigt klappa det på din hud med en sminksvamp.
  • 5. Avsluta med din normala sminkrutin. När du har tillämpat din concealer och foundation, fyll i din smink rutin som du normalt skulle. Din hud borde vara mjukare och finnar ska vara mindre synliga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att inte applicera för mycket grön concealer. En liten bit går långt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande