Hur man eliminerar loppor från ditt hem gratis

Inte bara är loppor irriterande, men de är inte friska för dig eller dina husdjur. Lyckligtvis behöver du inte spendera en förmögenhet att få av med dem Om de har invaderat ditt hem. Ditt första steg är att rengöra ditt hus noggrant och ditt husdjur. Därefter kan du använda en mängd olika naturläkemedel för att se till att du blir av med alla loppor. Du kanske måste köpa några billiga föremål, men kostnaden kommer att vara låg. Du kan välja en billig metod eller kombinera flera av dem för att få de bästa resultaten. Slutligen, använd billiga naturliga metoder för att hålla loppor bort från ditt hem och gård.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring för att bli av med loppor
  1. Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 1
1. Isolera ditt husdjur från människor och andra djur. Om du har märkt loppor på ditt husdjur, agera snabbt så att de inte sprider sig till andra djur eller människor. Placera ditt husdjur i ett badrum, mudroom eller ett annat utrymme utan många mjuka ytor där loppor lätt kan gömma sig. Det är bäst att göra detta i ett rum med en dörr så att ditt husdjur inte kommer att komma nära andra djur eller människor. Detta kommer att hålla lopporna från att sprida när du arbetar med att städa huset.
  • Se till att ditt husdjur är bekvämt. Placera vatten och en favorit leksak eller filt i sitt slutna utrymme så att de känner sig trygga och lugna.
  • Håll ditt husdjur isolerat tills du har slutat bada dem och städa huset.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 2
    2. Kamma ditt husdjur för att bli av med sina loppor. Sprida ett ark på golvet och få ditt husdjur sitta på det. Detta kommer att fånga några loppor som undviker kammen. Använd en fin-tandkam för att gå igenom allt ditt husdjurs hår, som ofta doppar kammen i en skål med vatten som innehåller några droppar diskmedel. Disken tvål kommer att immobilisera lopporna.
  • När du är klar, töm, töm skålen med vatten ner i avloppet. Spola avloppet med lite extra vatten för att du har blivit av med alla loppor.
  • Bunt arket i en plastpåse och stäng den tätt. Detta kommer att förhindra att de levande lopporna släpper ut när du bär påsen till tvättmaskinen.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 3
    3. Bada ditt husdjur med varmt vatten och diskmedel. Placera ditt husdjur i badkaret eller sjunka där du brukar bada dem och skölja dem med varmt vatten. Krama ett par droppar diskmedel i dina palmer och gnugga tvålen i ditt husdjurs kappa. Var försiktig med att undvika att få någon tvål i ögonen, eftersom det kan irritera dem. Skölj husdjuret med mer varmt vatten och torka dem sedan med en handduk.
  • Använd tvål som är mild, färgfritt och doftfri. Disk tvål är i allmänhet säker att använda på husdjur, men fråga din veterinär om du har några problem. Det är till exempel inte säkert att bada några typer av kanin.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 4
    4
    Använd en ångrengörare om du har en. Följ anvisningarna på din ångrengörare och använd den på mattor och möbler i ditt hem. Detta inkluderar soffor, gardiner och sängar. Ångens höga temperatur kommer att döda lopporna och några ägg. Det är också ett bra verktyg för rengöring av svårt att nå fläckar, som djup mattor. Glöm inte husdjursbäddarna!
  • Om du inte har en ångrengörare, se om du kan låna en från en vän. Det är också ganska billigt att hyra en från en maskinvara eller hem förbättring butik.
  • Om du inte kan låna eller hyra en ångrengörare, är det okej. Hoppa bara över det här steget och gå direkt till dammsugning.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 5
    5. Vakuum dina golv och möbler. Kör din dammsugare i varje rum i ditt hus. Se till att nå alla dina golv, mattor och mjuka möbler, som soffor. Kasta påsen utanför för att se till att alla överlevande loppor inte fly i ditt hem.
  • Om ditt vakuum inte har påsar, ta cannister utanför för att tömma den i utsidan av papperskorgen.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 6
    6
    Tvätta alla dina sängkläder i varmt vatten. Samla alla sängkläder från alla sängar i ditt hus. Detta inkluderar lakan, örngott, täcken och madrassskydd. Tvätta dem i varmt vatten med ditt normala rengöringsmedel.
  • Tvätta även sängkläder som ditt husdjur använder, inklusive deras sällskapsdjur.
  • Du bör också tvätta handdukar och alla kasta filtar som du använder.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av billiga hemmetoder
    1. Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 7
    1. Gör en lätt fälla med en lampa och vatten. Detta är ett enkelt och billigt sätt att bli av med loppor. Fyll en skål med vatten och lägg till några droppar diskmedel. Tvålen kommer att skapa ett barriär på ytan av vattnet - lopporna kommer att kunna komma in, men kommer inte att kunna komma ut. Placera tvålvattnet bredvid lampan så att glödlampan är nära skålen. Ljuset kommer att locka lopporna till vattnet.
    • Du kan göra det i vilket rum som helst där det kan finnas loppor.
    • Du kan också använda Alka Seltzer-tabletter i vattnet för att döda lopporna.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 8
    2. Stänk diatoméjord på dina mattor. Du kanske måste spendera några pengar om du vill prova den här metoden, men det är fortfarande billigt och effektivt. Diatoméjord är en typ av sand gjord av alger som har fossiliserad. Det dödar många skadedjur, inklusive loppor. Stänk ett lager av matkvalitetsgraden på dina golv, kom ihåg att också träffa area mattor. Låt pulvret sitta i 1-2 dagar och sedan vakuum upp det.
  • Detta pulver är säkert för människor och djur. Du kan köpa den online eller i lådbutiker.
  • Se till att tömma dammsugaren eller behållaren utanför så att alla levande loppor inte undviker tillbaka till ditt hus.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 9
    3. Placera bananskal i rum med loppor. Det här alternativet är väldigt enkelt, speciellt om du redan har bananer hemma. Placera bara några bananskalar på golvet för att locka loppor. Kaliumet i skalen kommer att döda lopporna. När skalet börjar blacken, kasta dem bort och byta ut dem med färska skal.
  • Om ditt husdjur försöker äta skalen kan du bara använda den här metoden i rum där ditt husdjur inte går. Bananskalar är inte giftiga för husdjur, men du kan kontrollera med din veterinär om du har några problem.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 10
    4. Gör en loppspray med eteriska oljor och vatten. I en skål, kombinera ingredienserna och rör om tills saltet löser upp. Överför sedan till en sprayflaska. Spray möbler, sängkläder och mattor en gång om dagen i 3 veckor. Ingridienserna är:
  • 8 vätska ounces (240 ml) varmt vatten
  • 8 Vätska ounces (240 ml) vit vinäger
  • 1/4 kopp (32 gram) bordsalt
  • 5 droppar var och en av rosmarin, pepparmynta och eukalyptus eteriska oljor
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 11
    5. Kombinera äppelcidervinäger och vatten för att göra en lopps repellant. Fyll en sprayflaska halvvägs med äppelcidervinäger och fyll resten av vägen med vatten. Skaka bra och spritz ytorna i ditt hem. Du kan också lätt spraya ditt husdjur för att bli av med loppor på dem.
  • Metod 3 av 3:
    Förebyggande av loppor
    1. Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 12
    1. Håll dina husdjur inomhus så mycket som möjligt. Hundar och katter är huvudsakligen utsatta för loppor när de är utomhus. Naturligtvis måste du gå din hund, men försök att inte låta dem hänga ut utanför mer än vad som är nödvändigt för deras hälsa och välbefinnande. Hur mycket tid är nödvändigt beror på din hund. Det kommer att bero på din hunds ras och personlighet om hur mycket än de behöver. Prata med din veterinär om du behöver lite vägledning. Om du har en katt, överväga att göra det till en inomhuskatt.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 13
    2. Spraya din gård med vitlöksvatten. Vitlök är en naturlig loppsavstötande. För att göra detta enkla loppsavstötande, hacka 8 huvudet vitlök. Det finns inget behov av att skala. Placera vitlöket i en stor kruka och häll i 1 gallon (3.8 liter) av nästan kokande vatten. Täck potten och låt blandningen branta i 12 timmar. Häll blandningen genom en sil och placera vattnet i en sprayflaska.
  • Spraya vitlöksvattnet runt din gård, se till att spraya de närmaste ditt hem.
  • Slå inte på gården. En liten vitlök är bra, men för mycket kunde döda användbara insekter.
  • En liten exponering för vitlök kommer inte att skada ditt husdjur, men om du har några bekymmer kan du hålla dem borta från det område du har sprayat.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 14
    3. Överväg att ta bort mattan från ditt hem. Mattan kan gömma mycket loppor. Din bästa satsning är att överväga att bli av med någon matta i ditt hem. Kakel och trägolv är bra alternativ. Om du måste ha matta, överväga att använda Berber. Det är kortare och lättare att hålla sig ren än längre mattor.
  • Oavsett vilken typ av golv du har, se till att vakuum och rengör det 1-2 gånger per vecka.
  • Bild med titeln Eliminera loppor från ditt hem till gratis steg 15
    4. Prata med din veterinär om loppkrafter och läkemedel som förhindrar loppor. Nästa gång du är på veterinären, fråga dem deras råd för att förebygga loppor. Det finns ett brett utbud av loppkrafter och läkemedel som kan vara rätt för ditt husdjur. Din veterinär kommer också att kunna ge dig en känsla av hur mycket var och en av dessa alternativ i allmänhet kostar.
  • Tips

    Prata med din veterinär om det bästa sättet att bli av med loppor på dina husdjur.
  • Att hålla fast vid en veckovis rengöringsrutin är ett av de bästa sätten att hålla ditt hem loppfritt. Du borde vakuum, damm och tvätta sängkläder och handdukar när du är ren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande