Hur man kontrollerar loppor genom att använda pepparmynta

Loppor är vanliga parasiter för husdjur, så det är en bra idé att vara redo med en effektiv behandling för att bekämpa dem om de dyker upp. Det finns både kemiska och naturliga loppsförebyggande alternativ för att bli av med loppor. Men naturliga behandlingar tenderar att vara mildare på ditt husdjur och ditt hem. Pepparmintolja kan vara till hjälp för att kontrollera loppor i ditt hem, men prata med din veterinär för att se till att det är säkert först.

Steg

Metod 1 av 3:
Applicera pepparmintolja på ditt husdjur
  1. Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 1
1. Prata med din veterinär om huruvida Pepparmintolja är säker för ditt husdjur. Eteriska oljor kan vara giftiga för vissa husdjur, som katter. Detta är särskilt sant när de inte späds ut eller om de intas av ett djur med ett svagt immunsystem. Prata med din läkare om ditt husdjurs hälsa och om din specifika plan för behandling för att säkerställa att du säkert kan använda eteriska oljor på ditt husdjur.
  • Din veterinär kan hjälpa dig att bedöma om pepparmintolja är säker. De kan också kunna föreslå hur bäst det är att tillämpa det och vad du ska späda det med.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 2
    2. Köp pepparmintolja. Pepparmintolja finns i alla naturliga livsmedelsbutiker. Det kan också köpas via många online-detaljhandlare. Se till att du får 100% ren pepparmintolja så att du kan göra dina egna diffusioner.
  • Ren pepparmintolja är gjord genom att trycka oljan ut ur pepparmintblad.
  • Även om pepparmynta inte dödar fullvuxna loppor, hjälper det till att begränsa sin attack på husdjur. Ett sätt det gör det här genom att döda larverna av loppor, som är mer sårbara.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 3
    3. Gör en pepparmint oljelösning. Blanda 12 delar bärarolja, såsom grapesead olja, med 1 del pepparmintolja. Till exempel kombinera 12 matskedar av grepesolja med 1 matsked pepparmintolja. Se till att lösningen omrörs eller skakas ihop väl innan du använder den på ditt husdjur.
  • Skaka lösningen före varje användning, eftersom delarna kommer att separera när de inte används.
  • Lite av den här lösningen kommer att gå långt, så det är inte nödvändigt att göra en sats som tar mer än en matsked pepparmintolja.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 4
    4. Dab oljeblandningen på ditt husdjur. Blötlägg en bomullsboll eller kudde med din pepparmynta oljeblandning. Välj de fläckar som ditt husdjur har kliat och sedan separera pälsen i det området med fingrarna. Klappa bomullsbollen eller kudden direkt på husdjurets hud.
  • Sätt det på några drabbade områden, som vanligtvis innehåller djurets nacke och baksida. Dessa är fläckar som de flesta husdjur inte lätt kan brudgummen, så de tenderar att vara där loppor samlas.
  • Oljan kan också hjälpa till att lugna någon klåda eller obehag ditt husdjur har på grund av loppbett.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 5
    5. Applicera oljeblandningen till din hunds krage. Lägg en del av lösningen på en liten kudde eller bomullsboll och sedan dab den på ditt husdjurs krage. Oljeblandningen kommer att absorbera i kragen, vilket ger ditt husdjur något skydd mot en loppinfestation.
  • Lukten av pepparmynta hjälper till att hålla loppor att lockas till din hund.
  • Metod 2 av 3:
    Spruta pepparmintolja på hushållsytor
    1. Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 6
    1. Prata med din veterinär om huruvida man ska använda pepparmintolja i ditt hem. Vissa husdjur, som katter, kan reagera negativt på pepparmintolja i sin miljö. Prata med din veterinär om hur du planerar att använda pepparmintolja och om det kan utgöra några hälsorisker för ditt husdjur.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 7
    2. Gör en blandning av pepparmintolja och vatten. Kombinera 12 delar vatten med 1 del pepparmintolja. Du behöver bara en liten mängd pepparmintolja för att göra ytorna på ditt hem oattraktivt till loppor, så du behöver inte göra det för starkt.
  • Pepparmintolja har en anti-larval-åtgärd när den appliceras på hushållsytor. Det gör ytorna obeboliga till loppläsarna.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 8
    3. Sätt blandningen i en sprayflaska. Det är lättast att tillämpa blandningen genom att spruta en lätt dimma över hela ytan som du försöker skydda. Använd en allsidig spruta, som vanligtvis är tillgänglig i alla maskinvaror och stora lådbutiker.
  • Märk flaskan så att du vet vad som är i det och så att du kan använda blandningen igen i framtiden.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 9
    4. Dimma alla ytor som kan bli något våta. Håll sprayflaskan en 2-3 fot (0.61-0.91 m) bort från varje yta. Täcka hela ytan med ett ljusbeläggning av lösningen. Låt det torka naturligt innan du rör på ytorna.
  • Ytor till spray inkluderar din matta, tyg täckta möbler, och alla områden som husdjuret spenderar mycket tid i.
  • Vattnet kommer att indunstas snabbt efter att du sprutar det runt ditt hem och lämnar bara pepparmintoljan.
  • Var försiktig med att spruta blandningen på ytor som inte kan ha någon fukt på dem, såsom läderytor.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint steg 10
    5. Applicera om blandningen varje par dagar. Pepparmintsprayen kommer bara att fungera för att avskräcka loppor i några dagar, så använd sprayen ofta. Detta hjälper dig att kontakta loppor på löpande.
  • Metod 3 av 3:
    Med hjälp av en pepparmynta påsaka i ett vakuum
    1. Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 11
    1. Diskutera användningen av pepparmintolja med din veterinär. Det finns några vanliga husdjur, som katter, som kanske inte svarar bra på pepparmintolja i sin miljö. Fråga din veterinär om hur och om du kan använda pepparmintolja säkert för loppkontroll.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 12
    2. Blötlägg en bomullsplatta eller boll med ren pepparmintolja. Du bör lägga tillräckligt med olja så att dynan eller bollen är mättad men inte droppande. Om du lägger för mycket, låt någon extra olja droppa innan du fortsätter.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 13
    3. Placera påsen i din vakuumbehållare eller påse. Det spelar ingen roll vilken typ av vakuum du har. Du behöver helt enkelt släppa det i samlingsfartyget så att det som sugs in det kommer att utsättas för oljan.
  • Kudden eller bollen blir smutsig när du använder vakuumet men pepparmintoljan fortsätter att fungera.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint Steg 14
    4. Vakuum de drabbade områdena i huset dagligen. Vakuum alla ytor, inklusive alla veckor och dolda områden av dina möbler och mattor. Detta hjälper dig att suga loppöret och larva från ditt hem.
  • När lopporna och larverna är i vakuumbehållaren, kommer de att dödas av den höga nivån av pepparmintolja inuti.
  • Bild med titeln Control Loppor genom att använda Pepparmint steg 15
    5. Byt ut dynan när du tömmer ditt vakuum. Töm ut ditt vakuum när det blir fullt. Byt ut dynan eller bollen så att du fortsätter att göra vakuumbehållaren obebodlig för loppor.
  • Uppdatera pepparmintoljan i din vakuumbehållare eller väska om du inte har använt ditt vakuum på ett tag.
  • Varningar

    Du måste vara försiktig när du använder eteriska oljor på dina husdjur, eftersom de kan vara giftiga för vissa djur, som katter. Om du använder dem, var noga med att de är mycket utspädda och att du stannar på utkik efter tecken på toxicitet, som andfåddhet, kräkningar, drooling och tremor. Om du ser något av dessa problem, ta ditt husdjur till en veterinär omedelbart.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande