Hur man tillämpar diatoméjord

Diatomaceous Earth är ett stort miljövänligt pulver som används för att utrota massor av olika skadedjur - från sniglar till kvalster till loppor och även bedbugs. Använd den för att behandla din gård eller trädgård genom att applicera den som en våtblandning eller som ett torrt pulver. Du kan även använda den inomhus på dina mattor, sällskapsdjur och madrass! Välj matkvalitetspulver för ett giftfritt alternativ som är säkert för dig, din familj och dina husdjur samtidigt som du är en effektiv bekämpningsmedel.

Steg

Metod 1 av 3:
Spruta en våt applicering på växter och träd
  1. Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 1
1. Gör en våt lösning för att spruta på träd och svårt att nå områden. Ibland kan du ha ett träd eller en del av din gård som är infekterad med buggar, men att du inte skulle kunna nå för att strö pulver på området. I dessa situationer kan du göra en våt applikation för att spruta på de infekterade områdena.
  • Tänk på att detta kommer att döda alla insekterna på dina växter - inklusive eventuella fördelaktiga som kan bo där.
  • Efter det att det torkar, kommer diatoméjord att minska antalet skadedjur och buggar inom 1 till 5 dagar, beroende på typ av skadedjur.
  • Förutom att vara ett bra alternativ för svårt att nå områden, fungerar en våt lösning bra i områden som verkligen är blåsiga, eftersom det torra pulvret bara skulle blåsa bort.

Visste du: Diatoméjord är gjord av de fossila resterna av algerna. När insekter kommer i kontakt med det, tränger pulvret sina kroppar och absorberar väsentligen allt av deras fett och olja, vilket får dem att dehydrera och dö.

  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 2
    2. Kombinera 4 msk (60 gram) matkvalitetspulver med 1 gallon (3.8 liter) vatten. Sätt den diatoméska jorden och vattnet i en behållare med lock. Skaka blandningen upp noggrant tills pulvret är helt upplöst i vattnet.
  • Eftersom diatoméjord bara fungerar när det är i pulverform är det väldigt viktigt att inte utspäda det för mycket. När den sprutas på det infekterade området, kommer det att torka och lämna ett tunt lager av pulver, vilket är vad som faktiskt kommer att döda skadedjur.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 3
    3. Överför blandningen till en sprayflaska. När blandningen har kombinerats helt, fortsätt och häll den i en sprayflaska. Om du behöver täcka en stor sektion, använd en trädgårdsspray för att täcka mer område samtidigt med mer kontroll över var blandningen landar.
  • Köp en handhållen spruta på din lokala hem förbättring butik. Du kan köpa en batteridriven spruta för ca $ 50 till $ 100, eller få en manuell en som du pumpar dig för ca $ 15.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 4
    4. Spraya de infekterade växterna med den våta diatomén på alla sidor. Ta dig tid att få både toppar och undersidor av smittade löv. Spray trunkar, stammar och jorden som omger växtens botten. När blandningen torkar, kommer det återstående pulvret att hålla sig till växten och skapa en skyddande barrikad för att hålla skadedjur och buggar från att skada dina växter, döda dem längs vägen.
  • Det bör bara ta 2 till 3 timmar för att vattnet förångas och lämnar uppslaget av pulver. När den har avdunstats börjar pulvret att göra sitt arbete.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 5
    5. Återanvända blandningen efter att det regnar och pulvret tvättas bort. Kom ihåg att den diatoméska jorden är bara effektiv när den är på växten i pulverform. Om det torkade lagret av pulver tvättas bort i regnet, spraya en annan kappa på de infekterade växterna eller träden.
  • När din växt eller träd är insektsfri, behöver du bara använda den diatoméska jorden när du märker skadedjur som kryper igen.
  • Metod 2 av 3:
    Använda pulver utomhus
    1. Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 6
    1. Använda sig av diatoméjord I din trädgård för att bli av med oönskade skadedjur. Matkvalitetsgraden är säker att använda i områden där du, din familj och andra varelser kommer att komma i kontakt med det. Det är kul att ansöka om både kruk och planterade växter, grönsaker, blommor och träd.
    • Diatomaceous Earth är ett utmärkt sätt att bli av med sniglar, maskar, kvalster, spindlar och loppor utan att potentiellt skada större varelser, som fåglar, kaniner eller hushålls husdjur.

    Dricks: Du kan också använda torr diatoméjord på krukväxter som är inomhus.

  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 7
    2. Scoop matkvalitet diatoméjord i en trädgårdsduster. Använd en liten spade eller en trowel för att flytta pulvret från sin behållare till en trädgårdsduster. Använd mjuka rörelser för att göra så lite damm som möjligt och ha en engångsmask så att du inte andas för mycket pulver och irriterar halsen.
  • Matkvalitetspulveret är giftfritt för människor, men andas i dammet kan vara irriterande, speciellt om du har astma eller andra liknande känsligheter.
  • En trädgårdsduster är ett enkelt verktyg som du kan köpa på din lokala hemförbättringsbutik som låter dig sprida pulver jämnt.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 8
    3. Applicera pulvret tidigt på morgonen när det är dagg på marken. Den lilla fukten hjälper pulveret att hålla fast vid plantorna och förhindra att det blåser i vinden. Du kan också tillämpa det senare på kvällen och låt det fungera sin magi över natten.
  • Om prognosen kräver regn, det är bäst att vänta på tydligare väder för att använda den diatoméska jorden. Regn kommer bara att tvätta det och det kommer inte att vara effektivt för att döda skadedjur.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 9
    4. Skaka pulvret över de infekterade växterna, grönsaker och löv. Använd din trädgårdsduster för att applicera ett tunt, jämnt lager av pulver över din gård, trädgård eller krukväxter (du borde fortfarande kunna se färgen på bladet eller marken genom pulvret). Ströpulver över växternas toppar samt jorden som omger basen för att fånga några nya skadedjur som kommer att försöka klättra upp.
  • Om du använder diatoméjord på grönsaker, var noga med att skölja dem noggrant innan du äter dem efter att de har skördats.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 10
    5. Återanvända pulvret efter det regnar om dina växter fortfarande är infekterade. Diatoméjord är bara effektiv när den är i pulverformen, så när regnet tvättar det, kommer det inte att användas mycket längre. Om du, efter ett regn, märker att det fortfarande finns några långvariga skadedjur, fortsätt och ströka ett annat lager av pulver över de infekterade områdena.
  • Om det inte finns något regn, kommer pulvret att vara så länge som vinden inte blåser bort, så det kan vara bra för upp till 2 till 3 dagar innan du skulle behöva återanvända det.
  • Återanvända pulvret ska inte skada dina växter alls. Du kan använda den så ofta du behöver med minimala biverkningar. Den potentiella risken är om dina växter inte kan ta emot tillräckligt med solljus genom pulvret och börja se lite gult. Om det händer, sluta använda pulvret i 1 till 2 veckor för att låta dina växter återhämta sig.
  • Metod 3 av 3:
    Applicera diatoméjord inomhus
    1. Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 11
    1. Använd diatoméjord inomhus för att hantera lopp och bedbugs. I stället för att använda kemikalier eller buggbomber, använd matkvalitet diatoméjord för att stoppa lopp- och sängbugginfestationer. Pulvret kommer att döda ägg, larver och vuxna buggar, vilket gör det till ett utmärkt alternativ att hantera dessa skadedjur som lägger ägg som kläcker snabbt.
    • Förutom att använda den diatoméska jorden måste du också behandla alla dina sängkläder, kläder, kuddar och andra mjuka material med varmt vatten och värme för att se till att de är rena, också.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 12
    2. Stänk torr diatoméjord över områden som är infekterade. Tänk på att ha en ansiktsmask medan du sprinklar pulvret så att det inte irriterar halsen. Fokusera på områden som du har märkt är smittade, som sällskapsdjur, madrasser, boxfjädrar, fönsterbrädor, baseboards och mattor. Applicera ett tunt lager av pulver över hela infekterade området.
  • Mattor och sällskapsdjur är de största avelsgrunderna för loppor.
  • Dricks: Ta bort objekt som är tillräckligt små för att tvättas i tvättmaskinen innan du sprinklar den diatoméska jorden, som husdjursleksaker, kuddar, kasta filtar och fyllda djur.

  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 13
    3. Undvik att vara i rum som har behandlats med pulvret. Pulvret är giftfritt, men du vill inte att det får över dina kläder eller i ditt hår. Om din madrass är täckt med pulver, se om du kan stanna hos en vän eller använda en uppblåsbar madrass - men om det bara är på golven är det bra att sova i ett rum där diatoméjord har tillämpats.
  • Om du behandlade dina mattor med diatoméjord och du inte vill spåra det hela ditt hem, kanske du vill lägga ner handdukar eller en plasttång så att du kan gå över mattan utan att sprida pulvret runt ditt hem.
  • Det kan vara obekvämt för en dag eller så, men innan du vet det borde ditt hem vara skadat!
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 14
    4. Vakuum upp pulvret efter det har suttit i 24 till 48 timmar. Loppor börjar dö ca 24 timmar efter att de kommer i kontakt med diatoméjordbäddar börjar dö ca 48 timmar efteråt. Vakuum Pulvret upp riktigt nog - inte bara städa upp pulverrester, men du suger också upp alla de döda buggarna.
  • Om du inte kan vänta 24 till 48 timmar, lämna pulvret i minst 12 timmar och planera att upprepa processen 3 till 4 gånger under de närmaste 2 veckorna för att döda några nykläckningsskador.
  • Du kan till och med lämna pulvret i 2 till 3 dagar.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord Steg 15
    5. Applicera pulvret efter 2 veckor för att döda eventuella kvarvarande buggar. Eftersom loppor och bedbugs kan kompisera och lägga ägg mycket snabbt, för att vara säker bör du använda en andra omgång av diatoméjord efter 2 veckor för att utrota eventuella långvariga skadedjur. Kom ihåg att dammsuga upp pulvret efter 24 till 48 timmar.
  • Behandla skadedjur så snart du märker dem för att hålla problemet att bli värre.
  • Tips

    Medan matkvalitets-diatoméjord inte är giftig för människor, kan det fortfarande irritera halsen om den andas in. Medan du applicerar den, bära en engångsmask.

    Varningar

    Använd inte poolkvalitet eller matningskvalitetsdiatoméjord på dina växter eller i ditt hem. Endast matkvalitetsdiatoméjord är säker för områden du och din familj kommer i kontakt med.

    Saker du behöver

    Spruta en våt applicering på växter och träd

    • Diatoméjord
    • Mätsked
    • Vatten
    • Sprayflaska eller trädgårdsspray

    Använda pulver utomhus

    • Diatoméjord
    • Trädgårdsduster
    • Liten spade eller trowel
    • Disponibel ansiktsmask

    Applicera diatoméjord inomhus

    • Diatoméjord
    • Disponibel ansiktsmask
    • Dammsugare
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande