Hur man hanterar persistenta kattdjursproblem

För att hantera persistenta kattloppproblem måste du inte se längre än ditt hus. För att befria insidan av ditt hem av loppor, måste du vakuum regelbundet, tvätta klädsel och spraya dina mattor och andra mjuka möbler med en loppsspray. Behandla utsidan av ditt hem genom att sopa upp staplar lämnar och klippa din gräsmatta regelbundet. Dessutom, se till att du överensstämmer med kattens loppmedicin. Om loppinfektionen är dålig kan du behöva kontakta en professionell pestkontrolltjänst för att behandla ditt hem, och din veterinär för att behandla din katt.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring insidan av ditt hem
  1. Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 1
1. Leta efter lopport. Lopp smuts liknar små fläckar av marken svartpeppar. Leta efter dessa fläckar längs din matta och golv, särskilt i de områden där din katt vilar. Om du ser de svarta spetsarna, gnugga dem med en fuktig, vit trasa. Om små röda fläckar visas på den vita trasan är det här ett säkert tecken på att du har ett loppproblem.
  • Du kan också identifiera ett loppproblem genom att sätta på ett par vita strumpor. Gå runt ditt hem blandar dina fötter för att skapa värme. Om du ser svarta eller bruna spetsar på dina strumpor efter att ha gjort det, kan du vara säker på att du har ett loppproblem.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 2
    2. Vakuum regelbundet. Vakuum de områden där din katt spenderar mest av sin tid som sin säng eller soffan. Också, noggrant vakuum mattor, mattor, soffor och stoppade möbler i ditt hus. Se till att vakuum under dina möbler eftersom loppor trivs i mörka miljöer.
  • Vakuum ditt hus var tredje dag för att avlägsna organiskt material som loppar matar på t.ex. smuts och loppfekor.
  • Ta bort och kasta bort vakuumkassen varje gång du slutar dammsugning.
  • Bild med titeln Deal med persistenta kattdjursproblem Steg 3
    3. Mopp dina golv. Eftersom loppor kan bo i dina baseboards, se till att moppa trä och kakelgolv regelbundet. Mop dem var 10-15 dagar för att hålla loppinfestationen i Bay.
  • Du kan använda en hushållsrengörare eller tvättmedel efter eget val för att moppa dina golv.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 4
    4. Tvätta mjuka möbler. Tvätta avtagbar klädsel, inklusive gardiner, per anvisningarna i bruksanvisningen. Tvätta också infekterade kläder och sängkläder på en varm cykel i tvättmaskinen. Använd torken för att torka dina kläder och sängkläder.
  • Värmen från torken kommer att döda eventuella kvarvarande loppor och / eller lopplarver.
  • Bild med titeln Deal med ihållande kattdjursproblem Steg 5
    5. Spraya dina mattor och klädsel med en loppsspray. Innan du använder sprayen, se till att rummet är väl ventilerat, jag.e., Öppna fönstren och dörrarna. Spraya din matta, mattor, gardiner, klädsel och områden där din katt sover som sin säng.
  • Efter att ha använt sprayen, ta dig och dina husdjur ute för att låta rummet ut i 30 minuter till en timme innan du återvänder.
  • Du kan också köpa borbaserade pulver för att kontrollera loppproblem. Stänk pulvret mellan golvbrädorna och på din matta och mattor. Dessa pulver är inte skadliga för dina husdjur och / eller barn.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 6
    6. Loppa bomb ditt hus. Du kan antingen anställa en professionell till loppbomb ditt hus, eller du kan göra det själv. Innan du lopps bombar ditt hus, ta bort kattens mat- och vattenskålar, liksom hushållsplanter. Du och dina husdjur kommer också att behöva lämna ditt hus medan loppbomben fungerar.
  • Du kan köpa loppbomber från din lokala hårdvaruaffär eller djuraffär, eller online.Se till att du följer instruktionerna på kapseln. Du kan behöva köpa mer än en loppomb.
  • Det kan vara upp till åtta timmar innan det är säkert att gå hem, så planera en rolig dag med din katt innan loppet bombade ditt hus - till exempel, du kan ta din katt till groomer för att badas medan ditt hus får loppor bombades.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort loppor från din gård
    1. Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 7
    1. Svepa bladen. Loppor trivs i varma, fuktiga och mörka miljöer. Var därför säker på att sopa och väska på löv i och runt din fram- och bakgård. Gör det en gång i veckan, eller så ofta som du behöver.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 8
    2. Håll ditt gräs kort. Klippa din gräsmatta en gång i veckan för att hålla ditt gräs kort. Begränsa också din användning av mulch. Den mörka, varma miljön Mulch ger lockar loppor.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 9
    3. Blockera mörka, varma områden runt ditt hus. Använd träbrädor eller trådnät för att blockera områden under din veranda och veranda, liksom alla andra områden runt eller under ditt hus där loppor kan odla. På det här sättet kommer din katt inte att kunna komma åt dessa områden.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 10
    4. Kontakta en professionell. Du kan schemalägga en professionell för att komma ut och behandla din fram- och bakgård med en loppsspray. När du kontaktar den professionella, se till att de sprayer de använder faktiskt behandlar loppor och är säkra för din katt. Om inte, kontakta sedan ett annat företag.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla din katt
    1. Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 11
    1. Applicera loppmedicinsk konsekvent. Var noga med att ge din katt sin loppmedicin i tid, liksom rätt dosering per anvisningarna i rutan. Välj också en högkvalitativ loppbehandling för de bästa resultaten. Ge bara dina kattloppbehandlingar som har rekommenderats av din veterinär.
    • För att maximera effektiviteten av platsen på loppbehandlingar, ta med din katt till en professionell groomer att bada med ett loppschampo innan du tillämpar behandlingen.
    • Om angreppet är svår, försök sedan en snabbverkande loppmedicin som innehåller nitenpyram. Dessa kan användas i samband med kattens loppmedicin.
  • Bild med titeln Deal med persistenta kattdjursproblem Steg 12
    2. Tvätta kattens säng regelbundet. Eftersom loppor kan burra ner i skummet på kattens säng, se till att tvätta hela sängen, inte bara omslaget. Tvätta sin säng på en varm cykel och använd torken för att torka den. Tvätta ditt husdjurs sängkläder en gång var 10-15 dagar.
  • Var noga med att tvätta några plyschleksaker. Din katt har.
  • Använd ett kattvänligt tvättmedel för att tvätta sina sängkläder och plyschleksaker.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 13
    3. Rengör kattens leksaker. Använd varmt vatten och en mild tvål för att rengöra kattens leksaker. Använd inte doftande tvålar (speciellt citron-doftande), ammoniak och / eller deodoranter för att rengöra kattens leksaker.
  • Kasta ut några leksaker som inte kan rengöras noggrant.
  • Bild med titeln Deal med bestående kattdjursproblem Steg 14
    4. Kontakta din veterinär. Om din katts loppproblem kvarstår, eller är svåra, bör du kontakta din veterinär. Din veterinär kommer att kunna rekommendera en högkvalitativ loppbehandling och regimen för att befria din katt med loppor.
  • Din veterinär kan rekommendera en oral behandling i samband med en aktuell.
  • Fråga din veterinär om snabbverkande loppmedicin som kan användas i samband med sin vanliga loppmedicinering.
  • Tips

    För att maximera effektiviteten hos sprayer och pulver, behandla insidan av ditt hem var tredje till fyra veckor efter den första behandlingen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande