Hur man gör din smink om du bär glasögon

Någonsin undrat hur man applicerar smink så det kompletterar dina glasögon? Att bära glasögon kan innebära att dina ögon går vilse bakom glaset, så när du lägger på smink, vill du fokusera på att göra dina ögon pop. Applicera ögonfodral, mascara och en läppstift färg som uppmärksammar din mun kan förbättra ditt utseende när du bär glasögon.

Steg

Del 1 av 4:
Sätta på din bas smink
 1. Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 1
1. Arbeta med en sminkspegel. Om du är ytterst nog att du har problem med att se spegeln med dina glasögon, hitta en sminkspegel med en förstorad sida för att hjälpa dig. Många roterande sminkspeglar har två sidor, en vanlig spegel och en a "zoomad" lins.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 2
  2. Applicera lite concealer under dina ögon med en pensel. Detta kommer att hjälpa till att dölja mörka cirklar och lysa upp dina ögon. Lätt dab det i området under dina ögon med en pensel eller ringfinger. Blanda det nedåt i en V-form.
 • Gå till en gulfärgad concealer under ögonen. Detta kommer att fungera mot de blåaktiga, gråaktiga färgerna och hjälpa till att dölja dem ytterligare.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 3
  3. Applicera flytande foundation med hjälp av en stiftborste eller svamp. Du kan tillämpa grunden över hela ditt ansikte, eller bara på problemen, som din näsa och kinder. Var noga med att blanda sig bra.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 4
  4. Ställ in din grund och concealer med lite pulver. Fokusera på områdena under dina ögon och i T-zonen (näsan, pannan, hakan och kindbenen). Detta kommer att hjälpa till att ställa in sminken och hålla den från att smetas hela dagen. Sätt extra pulver på näsbroen där din glasögon vila, som svett tenderar att samla här.
 • Om det extra pulvret inte gör tricket, minska mängden smink i det området för att göra smetande mindre uppenbart.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 5
  5. Överväg att använda någon bronzer för ett solskiktat utseende. Med en stor, fluffig borste, damm på någon bronzer över näsan och pannan, hakan och toppen av dina kinder.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 6
  6. Håll rodna till ett minimum. Ett lätt damm av rodnad är bra, men det är lätt att gå över toppen när glasögon redan gör ditt ansikte ut. Om du använder rodnad, applicera det på äpplet i dina kinder. Blanda det tillbaka mot toppen av ditt öra, och ner mot din käftlinje.
 • Om dina glasögon är gjorda av tråd eller färgad plast, prova en matt rodnad.
 • Om dina glasögon har ett sköldpadda skalmönster, prova en rodnad med en liten skimmer. Applicera på toppen av dina kindben istället för ett mer vinklat utseende.
 • Expertips

  "Om du vill skapa ett riktigt naturligt, duwy look, hoppa över pulvret, sedan dab läpp fläck på dina kinder och blanda det i."

  Cassandra McClure

  Cassandra McClure

  Makeup Artistcassandra McClure är en ren skönhetsförespråkare, arbetar för att öka användningen av hållbar och hälsosam kosmetika, baserat i Palo Alto, Kalifornien. Hon har arbetat i skönhets- och kosmetiska industrier i över 15 år, som modell, makeupartist och entreprenör. Hon har en mästare i High Definition Makeup från MKC Beauty Academy.
  Cassandra McClure
  Cassandra McClure
  Stylist
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 7
  7. Välj din läppstift. Den allmänna regeln för smink är att du antingen par djärv ögonskugga med neutrala läppar, eller djärv läppstift med neutral ögonskugga. Eftersom glasögon accentuerar dina ögon är det rätta valet vanligtvis en klar glans, naken läppstift, eller en annan subtil nyans. Om dina glasögon har tunna ramar och du vill minimera uppmärksamheten på dina ögon, kan du prova en djupare läppstift, men det är svårare att dra av.
 • Om du känner dig extra djärv kan du para kattögonglasögon med en djup bär eller vinläppfärg för a "sexig sekreterare" se.
 • Tänk på läppstift som matchar eller kompletterar färgen på dina glasögonramar.
 • Del 2 av 4:
  Applicera ögonskugga
  1. Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 8
  1. Överväg att tillämpa en ögonskugga primer över hela ditt lock först. Eyeshadow Primer hjälper ögonskuggan på bättre. Det kommer också att hjälpa till att göra färgerna att sticka ut bättre, ett måste för dem som gillar ett djupare utseende.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 9
  2. Välj en ljus färg för att få dina ögon att se större ut. Detta motverkar effekten av närsynt glasögon, särskilt vid hörnet av ditt öga. Om du vill ha ett neutralt utseende, välj en krämig färg som är några nyanser lättare än din hudton. Om du vill ha något djupare och mer färgstarkt, välj en färg som matchar den lättaste tonen på ditt ansikte. I allmänhet bör personer med glasögon undvika pulserande ögonskuggfärger.
 • De flesta makeupartister är överens om att de tunnare och mer känsliga ramarna du har, mjukaren och mer naturlig din ögonskugga ska vara.
 • Använd en fluffig ögonskugga borste för att applicera detta över hela ditt öga, från lash line till ögonbryn. Håll det till en lätt beröring, eftersom dina glasögon redan kommer att uppmärksamma dina ögon. Detta är särskilt viktigt om du är synd, eftersom läsglasögon förstorar ögonen.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 10
  3. Förbättra med en lite mörkare färg för tjocka ramar. Om du har tjocka, chunky ramar, som sköldpadda skalramar, överväga att gå mörkare och djärvare. Ett tillvägagångssätt är att använda en ljusfärg som din bas över hela locket, då en mörkare färg bara på dina övre lock. Om du vill ha ett mer naturligt utseende, välj en brun som är några nyanser mörkare än din hudton. Om du är djärv och färgstark, välj en färg som är några nyanser mörkare än basfärgen.
 • Applicera den mörkare färgen från lashlinjen till veckan med en vinklad borste. Blanda det i uppåt, precis förbi veckningen, mot ditt panna ben.
 • Del 3 av 4:
  Gör din eyeliner
  1. Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 11
  1. Välj en mörkare färg för tjockare ramar och en lättare färg för tunnare ramar. Dina ögon kan lätt förloras bakom tjocka glasögon, så en mörkare eyeliner, idealiskt svart, hjälper dem att sticka ut bättre. Om du har tunna, känsliga ramar, överväga att använda en lättare färg, som mörkbrun eller espresso.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 12
  2
  Överväga att spänna ditt övre ögonlock. Glasögon uppmärksammar dina ögon redan, och gör det enkelt att överdriva din smink. "Stram" skisserar dina ögon i ett tunt, nästan osynligt bandet av eyeliner, och är ett av de få utseende som fungerar med några ramar. Om du är intresserad av andra stilar, fortsätt läsa för alternativ.
 • Struglining kanske inte är det rätta valet om du är synd och försöker motverka "krympande" Effektläsningsglasögon har på dina ögon.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 13
  3. Ta av dig eyeliner om du har trådramar. Börja i det inre hörnet av ditt öga och sluta vid det yttre hörnet. Gör linjen tjockare när du kommer mot det yttre hörnet av ditt öga. Överväg att avsluta med en liten flicka.
 • Överdriver denna effekt med a kattöga För en djärvt utseende som parar bra med fyrkantiga glasögon.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 14
  4. Använd tjockare eyeliner för tjockare ramar. Den allmänna regeln är att den tjockare dina glasögon är, den tjockare din eyeliner ska vara. Börja på det inre hörnet av ditt öga och avsluta på det yttre. Svart kommer att erbjuda mest kontrast, och gör verkligen dina ögon pop. Detta kommer också att hjälpa om du är nära synd och missnöjd med hur dina glasögon får dina ögon mindre
 • Om du har riktigt chunky ramar, överväg att använda lite mörkbrun / espressoögonskugga på dina nedre fransar. Applicera det med en eyelinerborste, och gör den uppfylla topplinjen med en liten V-form.
 • Även med tjock eyeliner, undvik ett rökigt utseende, vilket kan se slarvigt genom din glasögon. Håll allt snyggt och väldefinierat.
 • Del 4 av 4:
  Hantering av ögonfransar och ögonbryn
  1. Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon steg 15
  1
  Curl dina ögonfransar. Om du planerar att sätta på mascara är det bäst att krulla dina ögonfransar först. Utan curling kan ögonfransarna borsta upp mot dina linser, smear dem med mascara.
  • Om du hoppar över det här steget, använd lite till ingen mascara.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 16
  2. Applicera en till två lager mascara. Den tjockare dina ramar är, de tyngre dina fransar ska vara. Sänk dina lock och ta med mascara-staven så nära basen av dina fransar som möjligt. Ta långsamt våningen uppåt. De flesta tycker att det är lättast att börja i mitten av din lash-linje, och sedan göra sidorna.
 • Använd smidiga, uppåtriktade slag för tunna ramar. Detta fungerar också för sköldpadda skalramar.
 • Använd en zigzag eller sida till sida rörelse för chunky ramar.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 17
  3. Se till att dina ögonbryn är snyggt preparerade. Du behöver inte gå ut och vaxa dem, men du vill se till att de ser bra ut. Glasögon uppmärksammar dina ögon, trots allt. Tweeeze ut några stridiga hår, kamma sedan dina pannor uppåt mot bågen med en panna borste.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 18
  4. Fyll några glesa områden med en vinklad borste och ögonbrynspulver eller en ögonbrynpenna. Försök att matcha din naturliga ögonbrynfärg så gott du kan. Definiera dina pannor med korta stroke av ögonbrynpenna. Borsta rakt upp för att blanda färgen i dina ögonbryn.
 • Om du har riktigt ljusa ögonbryn, överväga att gå en eller två nyanser mörkare.
 • Om du har svarta ögonbryn, använd en mycket mörkbrun eller kolfärg, aldrig svart.
 • Tona ner ögonbrynsmakeupen om du har riktigt tjocka eller tjocka ramar.
 • Bild med titeln Gör din smink om du bär glasögon Steg 19
  5. Vänta på att din smink ska torka innan du lägger på dina glasögon. Se till att din smink är torr till beröring så att dina glas smörjar inte det. Detta är särskilt viktigt med mascara.
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

  Tips

  När du väljer nya glasögon, överväga ramar som är tillräckligt stora för att visa hela ditt öga. Dessa tenderar att snedvrida din ögonmakeup mindre.
 • Försök att använda naturliga ögonskuggfärger, som brun och krämer, istället för djärva, som blå eller lila. Naturliga färger tenderar att gå bättre med glasögon.
 • Överväg att använda en vit eller naken eyeliner på din lägre vattenlinje. Detta kommer att hjälpa till att få dina ögon att bli större.
 • Varningar

  Om dina glas är för täta, kan de skapa små bucklor på sidan av näsan. De flesta optiker är glada att justera glasögon för sina kunder för att åtgärda detta problem.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande