Hur man rengör ett vakuum

Ibland är de smutsigaste sakerna i huset de saker som vi använder för att rengöra det. Konstant exponering för smuts och smuts kan göra dammsugaren en avelsplats för sjukdom och dåliga lukt. Även om det kan se skrämmande, bör städning av vakuum inte ta lång tid. Det finns många delar att rena, men inte alla behöver hanteras varje gång du spruer upp ditt vakuum.

Steg

Del 1 av 3:
Utföra en grundläggande rengöring
  1. Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 1
1. Läs vakuumets instruktioner. Det finns mycket variation mellan dammsugare. Innan du rengör din, läs instruktionerna för anvisningar om hur du bryter ihop och rengör ditt vakuum.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 2
    2. Koppla ur vakuumet. Det kan vara farligt att applicera vatten till vakuumet när det är inkopplat. Inget av dessa steg bör utföras när vakuumet är anslutet till ett uttag, även om det är avstängt.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 3
    3. Ta bort dammsugaren. Du måste kunna nå alla insidan av vakuumet för att rengöra det. Ta bort behållaren och ta ut filtret. Bryta ner några rörliga delar som kan dekonstrueras.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 4
    4. Tömma behållaren. Öppna kapseln och släpp in insidesna i en soptäck. Överväg att utföra detta utanför eller i garaget för att undvika att sprida damm eller smuts runt ditt hus. Du kan behöva skaka kapseln för att hjälpa Jostle några av smutsen ut ur det.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 5
    5. Våt. Våt en mikrofiberduk. Applicera en liten bit av all-purpose cleaner eller ättika mix till tyget. Krama tyget för att ta bort allt överskott av fuktighet.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 6
    6. Torka ner vakuumet. Använd tyget för att gnugga utsidan och insidan av kapseln. Torka ner alla delar av det vakuum som är tillgängliga, inklusive sladden och utsidan av slangen. Applicera emellertid inte fukt i själva kontakten eller andra elektrifierade komponenter.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 7
    7. Tvätta filtret. Filtret är i allmänhet på toppen av kapseln och är en av de viktigaste delarna av vakuumet. Ta bort det från kapseln och kör kallt vatten över det. Använd inte tvål. Låt vatten springa genom det tills ingen mer smuts eller smuts kommer av.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 8
    8. Låt allt torka på en varm plats för en dag. Det är särskilt viktigt att du inte sätter in komponenter i kapseln, som filtret, tills de har torkat. Att sätta fuktiga föremål i ett begränsat utrymme kan uppmuntra tillväxten av bakterier. Lämna dammsugaren i solen, om möjligt.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av Beater Bar
    1. Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 9
    1. Klippa hår ut ur beater baren. Beater-baren, den nedre delen av vakuumet där smuts sugs in, ackumulerar ofta smuts och hår. Använd sax för att klippa och ta bort hår som är fast i borsten.
    • Denna del i processen kan vara särskilt ohämmande. Överväg att ha engångshandskar.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 10
    2. Desinficera Beater Bar. Applicera gnidningsalkohol till en bomullspinne. Gnugga sedan bomullspinne över beaterbaren för att desinficera den. Gnugga bomullspinne över andra delar av det vakuum som kommer i kontakt med golvet.
  • Dessa områden är särskilt mottagliga för att plocka upp smuts och sjukdom eftersom de ständigt kommer i kontakt med smutsigaste delar av ditt hus.
  • Försök att undvika att sprida alkohol på gummi bitar av vakuumet.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 11
    3. Snurra beaterbaren och fortsätt desinficera. För de flesta modeller måste du använda händerna för att rotera beaterbaren runt så att du kan desinficera alla sidor av det. Vissa modeller gör det möjligt för dig att lossa beaterbollen, vilket gör det lättare att nå alla sidor.
  • Läs instruktioner för att se om din björkboll kan tas bort. Det kommer att göra processen enklare.
  • Del 3 av 3:
    Rengöring av slangen
    1. Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 12
    1. Använd en trådhängare för att ta bort träskor. Räta ut en trådhängare som lämnar bara en liten kurva i slutet. Sätt in det i slangen och använd den krökta änden för att skopa ut några klumpar av smuts som täpper upp slangen. Var försiktig så att du inte pekar på slangen själv - du vill inte poke ett hål i det.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 13
    2. Damm insidan av slangen. Vik en kvast eller mopphandtag i torktumlare. Använd kanalbandet för att fästa torkarken till pinnen. Sätt pinnen inuti slangen och manövrera den så att torkduken gnuggar försiktigt mot slangen, plockar upp damm.
  • Var försiktig, för att inte bryta slangen.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 14
    3. Sanitera slangen med en ättika lösning. Tape pappershanddukar till slutet av en kvast eller mopphandtag. Våt pappershanddukarna och applicera en ättika lösning till dem. Gnugga insidan av slangen med pappershanddukarna för att döda bakterier och minska lukt.
  • För vinägerlösningen blanda en del ättika till två delar vatten.
  • Bild med titeln Rengör ett vakuumsteg 15
    4. Låt slangen torka för en dag. Återigen är det viktigt att fukt inte fångas i behållaren. Om du har saniterat slangen, låt den sitta i en varm plats i 24 timmar att torka.
  • Tips

    Försök dammsuga lite pulveriserad tvättsåp för att göra din dammsugare lukt bättre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande