Hur man bestämmer om en papegoja är rätt för dig

Papegojor gör underbara husdjur, men de är inte för alla. Många papegojor hamnar hemlösa eftersom deras ägare inte gjorde ett bra val.Innan du välkomnar en papegoja i ditt hem är det viktigt att veta om du kan ge den nödvändiga vården och uppmärksamhet som papegojor kräver och om du har råd med kostnaderna för att hålla en papegoja frisk och glad. Att veta vilken typ av tid, ekonomiskt och emotionellt engagemang du gör för att ta hand om en papegoja hjälper dig att bestämma om en papegoja är rätt för dig!

Steg

Del 1 av 3:
Lär känna papegojor
  1. Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 1
1. Tänk på de olika typerna av papegojor. Papegojor varierar mycket i storlek, färg, livslängd och vanor. Förstå skillnaderna mellan dessa fåglar, och veta vad man kan förvänta sig när det gäller deras kostnad, vård och vanor är avgörande för att bestämma vilken, om någon, är den rätta för dig.
  • Mindre sorter (budgies och små parakiter, lovebirds, cockatiels och parrotlets) är bäst för nybörjare. De är mindre, tystare, billigare och har relativt kortare livslängd (10-30 år).
  • Medelstora papegojor (caiques, mindre konures, loror och större parakiter) är lite större, gör lite mer buller, kostar lite mer pengar och lever lite längre (upp till 40 år). Dessa papegojor kräver mer utrymme, mer mat, mer interaktion och ett längre engagemang än mindre sorter.
  • Stora papegojor (afrikanska grays, Amazons, Cockatoos och Macaws) är högt, dyrt och kan leva långa liv (mer än 50 år). De kräver mycket uppmärksamhet och interaktion, liksom mycket utrymme.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 2
    2. Leta reda på lokala papegojägare via grupper online och besöka med sina vuxna fåglar. Du bör också titta på papegoja sanctuaries om du har något nära dig. Många av dessa har klasser på papegojor som är en bra resurs till första gången fågelägare, eller människor som tittar på att anta en äldre fågel. Kom ihåg, om du får en baby papegoja, är hans eller hennes personlighet inte garanterad! Precis som med ett barn upplever du babyhood, puberteten, ung vuxen och sedan vuxna stadier av livet.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 3
    3. Hitta en bra uppfödare eller djuraffär som specialiserar sig på fåglar. Spendera tid med papegojor är ett bra sätt att se hur det kan vara att ha en som husdjur. Och eftersom varje papegoja har sin egen personlighet, är det ett tillfälle att lära känna några papegojor. Ju fler papegojor du kan spendera tid med, och ju mer erfarna papegoja som du kan prata med, desto bättre är du att göra ett ansvarsfullt beslut om att äga en papegoja.
  • Uppfödare tenderar att ha för det mesta barn, och baby papegojor verkar väldigt annorlunda än vuxna papegojor. De är ofta tystare, mer vänliga, mer adaptiva att förändras, och mer intresserade av kram.
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på vård och uppmärksamhet
    1. Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 4
    1. Tänk på varför du vill anta en papegoja. Papegojor är komplexa och missförstådda djur. Medan papegojor är vackra och vissa kan lära sig tricks, om du tittar på en papegoja på grund av sitt utseende, slösa inte bort dina pengar eller tid. Papegojor är intelligenta tillägg till din familj och behöver rätt uppmärksamhet, varierad aktivitet och en ny diet. Omsorg för en papegoja är ett livslångt engagemang för tid och energi varje dag.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 5
    2. Var beredd på ett socialt och lekfullt djur. Papegojor är följeslagare, inte prydnadsföremål - de vill ha betydande daglig interaktion och stimulans, förutom utbildning. Om en papegoja skulle vara ensam hela dagen i ditt hem, är det förmodligen inte ett bra husdjur för dig. Större fåglar kräver mer hantering och träning än mindre sorter. Felaktig vård eller hantering av en papegoja kan leda till beteende och jämn hälsoproblem.
  • Medan en bur är en praktisk nödvändighet och ett hem för en papegoja betyder det inte att de är glada i dem. Alla papegojor behöver burar tillräckligt stora för att de ska vara aktiva såväl som tiden utanför sin bur.
  • De gillar också att hanteras, och kan lära sig att prata eller efterlikna ljud. Och de kommer definitivt att göra mycket buller-papegojor är naturligt bullriga och kommer att göra flocksamtal flera gånger hela dagen, även om mindre papegojor har ett tystare samtal då andra. De flesta papegojor är inte bra för människor som bor i lägenheter eller som inte gillar buller.
  • Papegojor bett för att kommunicera att de inte gillar vad som händer med dem. Om du inte gillar att bli biten eller tanken att gå till jobbet med en bit på ditt ansikte, kanske en papegoja kanske inte är rätt för dig.
  • Papegojor är mästare på att dölja sjukdomar - som en försvarsmekanism som utvecklats i naturen, visar de inte tecken på sjukdom om de inte är extremt sjuka. Det tar en omtänksam och uppmärksam fågelägare att fånga de tidiga tecknen på sjukdom.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 6
    3. Förvänta dig att rengöra mycket. Det finns ingen sådan sak som en papegoja som inte är rörig. Papegojor kan, och kommer, flingmat och de kommer att pocka nästan överallt. De ska göra en stor, stor röra! Det är verkligen perfekt att ha papegootburet på ett lövträ eller kakelgolv. Förvänta dig att vakuum eller mopp runt buret dagligen. Du måste också tvätta skålar och leksaker och städa botten av buret dagligen.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 7
    4. Vet vad papegojor äter. Papegoj dieter varierar kraftigt, även om kärnan i deras dieter består av pellets, färska frukter och grönsaker och hela korn.
  • Matlagning för dina papegojor är ett bra sätt att visa din kärlek till dem. Det är också ett bra sätt att erbjuda dem mer mat och utöka sina ätalternativ och vanor.
  • Papegojor kan också äta i måttligt nästan vad människor äter, inklusive kokt kött och fisk och ost.
  • Del 3 av 3:
    Bedömning av kostnader
    1. Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 8
    1. Skapa en budget. Visualisering av start- och återkommande kostnader hjälper dig att bestämma om du är ekonomiskt kapabel att ge vården och villkoren att en papegoja behöver trivas. För en liten papegoja kan de ursprungliga kostnaderna vara $ 110 till $ 150 med årliga återkommande kostnader på $ 300 till $ 500. Större papegojor kan kosta $ 1500 till $ 11.000 ursprungligen och sedan $ 700 till $ 1200 årligen.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 9
    2. Beräkna de ursprungliga kostnaderna. I början måste du överväga kostnaden för:
  • papegojan. En papegoja kan kosta var som helst från $ 20 för en parake till $ 12.000 för en macaw, även om de flesta spenderar mellan $ 50- $ 2.500 för en handmatad baby papegoja.
  • en bur. Burar kan kosta mellan $ 35 och $ 1000. Detta kan vara dyrt, särskilt för större fåglar, men tänker på det som en investering. Det ursprungliga köpet av en bur och andra väsentligheter kommer att vara i åratal att komma. Om du inte har råd med den bur du vill ha för den papegoja du vill, ompröva köpet.
  • Vatten och matskålar. Du borde ha 3 skålar i buret hela tiden: en för färskt vatten - en för den vanliga kost- och en för färsk daglig mat. Du kan lägga till en fjärde skål för godis och leksaker om du vill.
  • Bild med titeln Bestäm om en papegoja är rätt för dig Steg 10
    3. Beräkna återkommande kostnader. Förutom kostnaderna vid uppstart måste du överväga kostnaden för en papegojas underhåll. Var beredd att spendera regelbundet på:
  • mat. Frön och färsk mat kostar mellan $ 10 och $ 60 per månad, beroende på storleken på fågeln.
  • leksaker. Friska och glada papegojor älskar att tugga och förstöra föremål. Du borde köpa flera leksaker av varje typ som är lämpliga för din papegoja, inklusive akryl, trä och repsleksaker. Byte av leksaker kostar mellan $ 10 och $ 40 per månad. Kartonglådor och tomma toalettrullar fungerar också bra.
  • städtillbehör. En dammsugare och pensel, återanvändbara trasor, liksom mattrengörare är musts.
  • Resor till en aviär certifierad veterinär. En typisk årlig checkup kostar mellan $ 50 och $ 75, medan en typisk tentamen om fågeln är sjuk eller kräver medicinering kan kosta mellan $ 200 och $ 500. Verkliga nödsituationer kan kosta upp till $ 1000. Du måste ha den ekonomiska förmågan att betala höga veterinärräkningar om behovet uppstår. Avian Medicine är mer specialiserad och dyrare än medicin för andra vanliga husdjur.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har bestämt dig för att en papegoja är vad du vill, och du har bestämt dig för de arter du vill, undersöka en uppfödare försiktigt.
  • Överväg att främja en räddningspapegoja för att få en papegoja tillfälligt
  • Innan du investerar en stor summa pengar i en fågel, bestämma sin hotade status.
  • Det finns underbara papegojalier där ute som kommer gärna att dela med sig av dig för att hjälpa dig att välja papegoja som är rätt för dig. Du kan söka papegojagrupper på Yahoo och MSN, de är över hela internet! Vissa rekommendationer inkluderar: Den gråa roost, Parrot Forum, Companion papegoT-ägare, och Papegoja möten.
  • Förutom online-resurser, börja läsa! En bra papegojabok kan berätta nästan allt du behöver veta om att äga olika arter av papegojor.
  • Tänk på några relevanta lagar där du bor.
  • Varningar

    Rädda aldrig en papegoja från en dålig djuraffär! Att köpa en papegoja från en Bad Pet Store finansiellt belönar dem, och garanterar att de kommer att fortsätta att köpa och skada fler papegojor i framtiden. Rapportera dem till lämpliga myndigheter och bojkotta butiken.
  • Få inte en papegoja med beteendemässiga problem om du inte har fått utbildning eller klasser om hur man hanterar specifikt med dessa problem. Dessa problem finns i räddade papegojor, eller äldre papegojor som återfinns.
  • Köp inte en papegoja som inte avvänjas. Handmatning En baby papegoja är en mycket specialiserad skicklighet och du kan allvarligt skada eller döda en papegoja genom felaktig utfodring. Papegojan kommer inte att vara mer bunden till dig personligen för att du var den som matar mat! Om du inte är expert, vänta tills de avvänjas för att få dem hem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande