Easy hacks att göra ljus under ett strömavbrott

Under ett strömavbrott är en av de första sakerna du behöver göra ett sätt att tända ditt hem. Om du inte kan se någonting, kommer det att vara svårt att uppnå de andra uppgifterna du har framför dig! Medan det finns några uppenbara lösningar här, till exempel ficklampor, finns det faktiskt en mängd andra alternativ beroende på vad du har ljugit. Som en anteckning kommer någon lösning som kräver en öppen flamma att vara en farlig lösning på ditt problem. Du kan använda något som ett ljus om du verkligen inte har några andra alternativ, men lämna inte rummet med den öppna flammen i det och släcka flamman när du är klar med det.

Steg

Metod 1 av 10:
Läslampa
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 1
1. Om du har mindre ljuskällor, börja samla dem nu. Läslampor är låg energi och till hjälp i en nödsituation. Om du bara behöver lite ljus, bevara dina ficklampans batterier och använd din mindre ljuskälla.
  • Om du har en av dessa nyckelringsljus eller pensljus, kan du också använda dem.
  • Det kan finnas andra mindre ljuskällor runt ditt hem. Handhållna videospelheter och gamla mobiltelefoner kan kunna ge några timmars ljus.
Metod 2 av 10:
Stearinljus
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 2
1. Detta är inte det säkraste alternativet, men ljus kommer att ge ljus. Om du lyser några ljus, lämna inte dem obevakade. Håll dem utom räckhåll för barn och husdjur, och använd en riktig ljushållare för att hålla dem stabila. Du kan använda något slags ljus du har till hands för att få några timmar av ljus.
  • Släck alltid ljus innan du lägger dig eller lämnar rummet där ljuset är.
  • Om sakerna är hektiska och du har ett helt hushåll av familjemedlemmar som kör runt och försöker göra beredskapsberedningar, det är inte en bra tid att tända ett ljus.
Metod 3 av 10:
Kritor
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 3
1. Kritor är brandfarliga, så de är ett billigt sätt att skapa lite ljus. Vaxbaserade kritor är i grunden identiska med ljus, och du har troligen några lägger runt. Ta en krita och sätt det säkert i en ljushållare med långa sidor. Använd en tändare eller matcha för att antända toppen av krita och använd det som ett ljus. Var bara försiktig och lämna inte krita ur sikte medan du använder den för ljus.
  • Håll papperet på kritan. Det hjälper det att hålla sin form och förhindra att det brinner ut för snabbt.
  • Om du inte kan få ljuset att tända, bryta spetsen så att papperet på toppen är utsatt och ljus det.
Metod 4 av 10:
Olivolja, garn och tråd.
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 4
1. Du kan skapa en provisorisk lykta med några hushållsartiklar. Ta en masonburk. Lossa en metallhängare, eller dra ut en styv metalltråd. Vik ledningen i en 2-4 i (5.1-10.2 cm) lång spole som passar inuti burken. Klipp av en längd av garn och linda den runt metallen. Fyll botten 1 i (2.5 cm) av burken med olivolja och sätt spolen inuti. Tänd spetsen av garnet och du borde ha en konsekvent ljuskälla för några timmar!
  • Se till att det är ungefär /4 i (0.64 cm) Twine sticker ut förbi toppen av metallen innan du lyser den. Du behöver lite extra tyg i början för att hålla flammen från att komma ur handen.
  • Det här är inte det säkraste alternativet, och du bör bara göra det om du inte har några andra alternativ. Lämna inte din provisorisk lampa ur din syn medan du använder den och släcker flamman när du är klar.
  • Detta borde arbeta med i princip någon matolja. Om du har några sardiner som ligger runt, är det förmodligen olivolja där.
Metod 5 av 10:
Bacon fett och vek
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 5
1. Du behöver också en tandpetare för att vända baconfettet till ett ljus. Detta kommer bara att fungera om du lagrar baconfett i en flambeständig behållare, till exempel en masonburk. Använd tandpetaren för att peka ett vertikalt hål i mitten av fettet och tryck en lös wick inuti. Om du inte har en vek, kan du klippa en tunn remsa av tyg av en bomullsrot eller skjorta och använda det. Då, tänd väven eller tyget med en tändare eller match. Baconfettet kommer att smälta och oljan som det producerar kommer att hålla flammen att gå.
  • För att upprepa, kommer det inte att vara det säkraste alternativet, och du bör bara göra det om du inte har några andra alternativ tillgängliga.
  • Du kan göra samma sak med Crisco om du har en behållare du inte behöver.
Metod 6 av 10:
Glödsticks
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 6
1. Om du har glödstift packade bort någonstans, knäcka dem för ljus. Du kan ha några kvarvarande glödstift från en Halloween-fest eller undangömt i ett nödkit. Dessa är vanligtvis bra för några timmar av ljus, och de är extremt säkra att använda.
  • Om du stryker upp för ett strömavbrott i framtiden, finns det militärt grade pinnar du kan köpa som kommer att ge mycket mer ljus än en traditionell glödstift.
  • Om det har varit ett stort strömavbrott och dina lokala butiker är alla ut ur ficklampor, försök svänga av en festtillförsel eller stor lådbutik och plocka upp några glödstift. Det är osannolikt att någon annan kommer att ha blivit till dem.
  • Du kan ha några glödstift i bagaget på ditt fordon om du kör och du har ett nödsats. Ljus inte några vägar inuti, men.
Metod 7 av 10:
Ficklampa
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 7
1. Detta är det säkraste och enklaste sättet att producera billigt ljus. Om någon av dina ficklampor inte slås på, försök byta ut batterierna. Detta bör ge dig tillgång till en konsekvent lättillförsel för den närmaste framtiden medan du arbetar med att göra andra förberedelser för att hålla sig varm eller spara mat.
  • Om du köper en ficklampa för att förbereda dig för ett strömavbrott, köp minst en hand-vevad ficklampa som inte kräver batterier. På det sättet har du alltid en ljuskälla om du går tom för batterier.
  • Du vill förmodligen inte hoppa direkt till ficklampan på din telefon. Du kan behöva batteriet för att placera nödsamtal inom en snar framtid.
  • Ficklampor är exponentiellt säkrare och mer konsekventa än ljus när det gäller att skapa ljus under ett strömavbrott. Om du har ett val, använd dina ficklampor.
Metod 8 av 10:
Huvudlampa
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 8
1. Att använda en strålkastare är en nära perfekt lösning för strömavbrott. Headlamps hjälper dig att belysa vad du behöver titta på, och du kommer att frigöra dina händer så att du kan samla varor, rädda mat, eller göra vad du behöver göra för att hunker nere för blackout.
  • En batteridriven LED-lampa kommer att ge dig det ljus som du behöver. Om du sätter ett nödsats tillsammans är det här en av de bästa investeringarna du kan göra.
Metod 9 av 10:
Vattenflaska lykta
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 9
1. Du kan göra en liten ficklampa till en stor ljuskälla med vatten. Ta en klar kanna - ju större desto bättre och fyll i den med vatten. Ta sedan en ficklampa och sätt upp det så att den vilar direkt mot flaskan. Ljuset kommer att bryter i vattnet och sprids ut för att belysa rummet. Om du behöver en mobil ljuskälla, håll bara flaskan och ficklampan tillsammans och gå runt med den.
  • Detta fungerar inte också om kannan inte är helt transparent.
  • Du kan också göra det med en mindre vattenflaska, men ju större behållaren är desto starkare blir ljuset.
Metod 10 av 10:
Speglar
  1. Bild med titeln Skapa billigt ljus under ett strömskuren steg 10
1. Du kan använda en spegel för att förstärka några mindre lampor du har. Om det finns någon form av ljus som kommer inifrån, sätt en spegel upp i en vinkel så att ljuset reflekterar i ditt hem. Om du bara har ett litet läslampa kan du klippa den till kanten av en spegel för att förstärka ljuset. Att peka en ficklampa på en spegel är också ett bra sätt att sprida ljuset ut och belysa ett helt rum.
  • Detta fungerar eftersom speglar reflekterar ljus mycket bättre än någon annan yta eller material. Varje ljuskälla som slår spegeln kommer att spridas i en bredare riktning, vilket kan göra det mycket lättare att se.

Tips

Om du slutar med AA-batterier kan du använda AAA-batterier och fyll i luckorna med små band av aluminiumfolie.
  • Använd solljus till din fördel. Att öppna persiennerna under dagen kommer att hjälpa ditt hem att vara varmt och ge dig gott om ljus att arbeta med.
  • Om ditt kylskåp har ett backup-ljus inuti, använd inte det som en ljuskälla. Ett slutet kylskåp kommer att hålla matkall / frusen i 24-36 timmar om dörren stannar, men öppnar det kommer att låta mycket av den kalla luften.
  • Varningar

    Använd aldrig kol- eller gasgrillar, campingbrännare eller generatorer inuti ditt hem. Dessa avger kolmonoxid, vilket är giftigt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande