Hur man depot mac ögonskugga

Mac kosmetika gör några av de högsta kvalitetens ögonskuggor, vilket är därför så många professionella makeupartister bär dem i sina kit. Om du har en massa Mac-ögonskuggor i din samling, men har du förmodligen märkt hur skrymmande förpackningen är. Lyckligtvis är det ett sätt att ta bort skuggorna från sina kompakter och organisera dem i en palett som tar upp mycket mindre utrymme. När du använder värme till depå är skuggorna förmodligen en av de vanligaste metoderna, du kan också göra det utan värme om du har rätt verktyg.

Steg

Metod 1 av 5:
Förbereda ögonskuggan för uppvärmd avstängning
  1. Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 1
1. Täck ditt arbetsområde. Medan målet är att hålla ögonskuggorna i takt när du depå dem, kan du ibland nöja pulvret och orsaka damm och partiklar att lossa. Det är en bra idé att täcka bordet eller motverka att du arbetar med med pappershandduk, tidning eller några gamla handdukar som du inte har något emot att bli färgad.
  • Eftersom du arbetar med uppvärmda föremål, bör du också ha en trivet på ditt arbetsområde för att skydda ytan från ljuset eller plattjärnet.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 2
    2. Öppna ögonskuggan kompakt och hitta hakan på framsidan. På framsidan av kompakten kommer du att märka ett litet hak där kompakta snaps stängs. Bara ovanför det kan du se en tunn linje där pannans plasthus passar in i kompakten. Det är där du måste arbeta för att skilja de två.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 3
    3. Stick ett spetsigt verktyg i spåret för att pry plasten runt skuggan ut. När du har hittat spåret mellan plasthuset för skuggan och kompakten, ta ett litet, tunt verktyg med en spets och arbeta i spåret. Kilar det i spåret för att ge dig lite hävstångseffekt.
  • Du kan använda en spetsig kökskniv, hantverkskniv eller spetsig, flexibel sminkspatel som du brukar hitta på skönhetssalong eller kosmetika webbplatser.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 4
    4. Vakna verktyget fram och tillbaka för att frigöra plasthuset från kompakten. När ditt verktyg är kilat mellan ögonskuggans plasthus och kompakt, wiggle det fram och tillbaka för att lossa det. Ju mer du flyttar verktyget, desto vidare kan du hålla den under plasthuset. När du har tillräckligt med hävstång, kommer du att kunna popa plasthuset och ögonskuggans panna inuti det gratis.
  • Var noga med att ta din tid när du pryar ögonskuggans bostäder fri från kompakten för att undvika att bryta plasten och skada skuggan. Om du känner starkt motstånd, fortsätt försiktigt med att väcka verktyget fram och tillbaka tills du kan känna att bostaden börjar bli lös.
  • Metod 2 av 5:
    Deponerar ögonskuggan med ett ljus
    1. Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 5
    1. Tänd ett litet ljus och använder tänger för att hålla skuggan ovanför flamman. Efter att du har befriat skuggans plasthus från kompakten, tänd ett litet ljus. Använd ett par tänger så att du kan hålla baksidan av plasthuset över ljusets flamma utan att bränna dig själv. Håll plasthuset över flammen i 30 sekunder till 1 minut eller tills limet håller pannan inuti huset börjar smälta.
    • Ett litet te ljus är ett idealiskt ljus att använda för att avtorta din ögonskugga.
    • Låt inte flammen faktiskt röra plasten eller det kan fånga eld. Håll det flera inches över flamman.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 6
    2. Tryck mot baksidan av skuggan med ett verktyg för att pry det gratis. Efter 30 sekunder eller så, ta ditt spetsiga verktyg och tryck på det mot plasthusets baksida. Målet är att driva ögonskuggan ut ur huset när limet är tillräckligt svagt.
  • Du vill inte tvinga pannan ut ur bostaden om limet fortfarande är starkt eller du kan bryta ögonskuggan i processen. Om pannan inte kommer att lossa när du trycker på baksidan, håll den över flammen igen för att smälta limet längre.
  • När du trycker mot baksidan av huset, hjälper det till att rikta in centrum av plasten.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 7
    3. Låt ögonskuggan kyla. När du har frigjort ögonskuggan från plasthuset, kommer metallpannan sannolikt att vara varm. Låt det svalna i flera minuter innan du märker det, placera det i en palett eller på annat sätt hantera det.
  • Ställ ögonskuggpanna på en trivet eller potholder för att kyla så att du inte behöver oroa dig för värmen som skadar din arbetsyta.
  • Metod 3 av 5:
    Med ett platt järn för att depota ögonskuggan
    1. Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 8
    1. Anslut ditt plana järn och vrid det till den högsta inställningen. För att generera tillräckligt med värme för att smälta limet som håller ögonskuggan i plasten är det viktigt att ditt plana järn är så varmt som möjligt. Placera det på ett trivet på ditt arbetsområde så att en av sina tallrikar är platt mot bordet eller räknaren. Slå på järnet och sätt det till den högsta inställningen.
    • Ge det plana järnet flera minuter att värma upp när du slår på det så du vet att det nås önskad värmeinställning.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 9
    2. Placera ögonskuggan i plasthuset på järnets tallrik. Ta ögonskuggan i plasthuset och placera den på järnets tallrik som vilar platt mot arbetsytan. Låt plasten sitta på järnet i 15 till 20 sekunder så att limet har tid att smälta innan det tar bort det.
  • Använd ett litet par tang eller tänger för att ta bort plasthuset från det heta plana järnet eller du kan bränna fingrarna.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 10
    3. Stick ett spetsigt verktyg mot mitten av plasthusets baksida för att frigöra ögonskuggan. Ta ett verktyg med en spetsig kant och tryck den mot den svarta av plasthuset i mitten. Tryck på plasten tills ögonskuggan poppar gratis.
  • Om möjligt, använd värmebeständiga handskar när du håller plasten för att trycka på verktyget mot. På det sättet behöver du inte oroa dig för den heta plasten som brinner dig. Om du inte har handskar, var noga med att hålla plasten runt kanterna, vilket inte vilade mot järnets tallrik.
  • Om det känns som att pannan är resistent, kanske du vill lägga tillbaka den på det plana järnet i flera sekunder för att ytterligare försvaga limet.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 11
    4. Låt ögonskuggan cool. Ögonskuggan blir varm när du trycker den fritt från plasthuset. Se till att det är coolt på en handduk eller trivet i flera minuter innan han hanterar den.
  • Metod 4 av 5:
    Få ögonskuggan ut med alkohol
    1. Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 12
    1. Häll lite 99% isopropylalkohol i en liten maträtt. Isopropylalkohol kan hjälpa till att lösa det lim som håller ögonskuggan i plasthuset. Ta en liten maträtt och häll några matskedar (45 ml) 99% isopropylalkohol i den eller tillräckligt för alla skuggor du planerar att depå.
    • Medan du kan använda olika procentandelar alkohol, såsom 70% isopropylalkohol, desto högre procent, desto snabbare kommer den att torka och lösa upp limet.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 13
    2. Applicera alkoholen runt skuggpanelen i kompakten och låt den sitta. Ta en medicin dropper och hämta en liten mängd alkohol. Kör läkemedlet runt ögonskuggan för att avge alkoholen mellan pannan och plasthuset. Låt alkoholen arbeta på limet i 30 sekunder till 1 minut.
  • Om du inte har en medicin dropper, använd en bomullspinne för att absorbera en del av alkoholen från skålen. Kör bomullspinne runt pannan, tryck försiktigt för att klämma alkoholen mellan pannan och plasthuset.
  • Oroa dig inte om du får alkohol på ögonskuggan själv. Det kommer inte att skada sminken. Faktum är att isopropylalkohol ofta används för att reparera spridda ögonskuggor, rodningar och pulver.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 14
    3. Kör en hantverkskniv eller annat skarpt föremål mellan pannan och plasthuset för att lossa det. Ta en hantverkskniv eller ett annat spetsigt verktyg och tryck det mellan pannan och plasthuset. Kör det hela längs pannan för att försiktigt lossa den från plasten.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 15
    4. Kilar ditt verktyg under pannan pry det lös.När du känner att pannan börjar ge när du arbetar hantverkskniven runt den, släpp ditt verktyg under pannan för att skapa hävstångseffekt. Tryck uppåt med kniven för att försiktigt pry ögonskuggan ut ur plasthuset.
  • Om det är torkat lim på baksidan av ögonskuggan, kör lite mer alkohol över den, låt den sitta i en minut och sedan använda ditt verktyg eller finger för att skrapa av limet.
  • Metod 5 av 5:
    Organisera skuggorna efter avkottning
    1. Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 16
    1. Placera en magnet på baksidan av skuggpanelen. Mac lägger inte magneter på baksidan av sina ögonskuggpannor, men de flesta frisformpaletter är magnetiserade. För att åtgärda dina depåskuggor så att du kan placera dem i en palett, ta en magnetklistermärke som du kan hitta på en mängd olika skönhetsvaror, samt på hantverksbutiker och placera den på baksidan av din ögonskuggapanna.
    • Vissa freformpaletter inkluderar de magnetiska klistermärkena, så du behöver inte köpa dem separat.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 17
    2. Märk baksidan av skuggan med namnet. Mac placerar etiketterna med ögonskuggans skuggnamn på baksidan av kompakten, så när du depå finns det ingen etikett på själva pannan. Om du vill komma ihåg skuggnamnen, ta en rund etikett som du kan hitta på en kontorsförsörjning, placera den på baksidan av pannan och skriv skuggnamnet med en penna eller markör.
  • Du kan också använda en permanent markör för att skriva skuggan direkt på baksidan av magnetklistermärke som du placerar på baksidan av ögonskuggan.
  • Om du använder en av de uppvärmda metoderna för att depota din skugga kan du också använda värmen för att ta bort klistermärkena från kompaktens baksida. Håll kompakten över ljusflammen eller placera den på plattjärnet i bara några sekunder för att lossa klistermärkena. Använd ditt finger eller en spatel för att pry upp en kant av klistermärkena och sedan ta bort det. Tryck på den på baksidan av magneten för att märka skuggan.
  • Bild med titeln Depot Mac Eyeshadow Steg 18
    3. Ställ skuggan i en Mac-palett eller annan magnetisk freeformpalett. När din depottade ögonskugga har en magnet och är märkt, kan du placera den i en palett. Vissa paletter har specifika brunnar som skuggkukarna passar direkt in i. Andra har en platt, magnetiserad yta som låter dig placera skuggkansen i vilken konfiguration du vill ha.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du är ny att avintna, kan du sluta knäcka eller bryta några skuggor i början. Det är bäst att börja med en ögonskugga som du inte har något emot att skada och flytta till andra nyanser när du har mer övning.

    Varningar

    Var försiktig när du arbetar med ett skarpt verktyg, till exempel en kökskniv eller hantverkskniv. Det är väldigt lätt att glida och skära dig själv.
  • Var försiktig när du arbetar med en öppen flamma eller varmt platt järn. Du kan enkelt bränna dig själv eller starta en eld om du inte är försiktig.
  • Om du använder en av de uppvärmda avintnande metoderna, se till att rummet du arbetar med är ordentligt ventilerat. När plasten smälter, kan den ge av giftiga rök. Öppna ett fönster eller två innan du börjar arbeta.
  • Saker du behöver

    Alla metoder

    • Pappershandduk, tidning eller gamla handdukar
    • Trivet eller potholder
    • Kökskniv, hantverkskniv eller spetsig, flexibel sminkspatel
    • Magnetklistermärken
    • Etiketter
    • Tom ögonskugga palett

    Ljusmetod

    • Litet ljus
    • Tång

    Platt järnmetod

    • Platt järnmetod
    • Tänger eller tang

    Ingen värmemetod

    • 99% isopropylalkohol
    • Ögon droppar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande