Hur man kommer ner en minecraft ravine

I minecraft är raviner vanliga och hjälpsamma naturliga händelser, de exponerar stora områden under jord, vilket visar värdefulla malmer, ingångar till grottsystem, och till och med minseshafts, fängelsehålor, och, om du har tur, ett högborg. Med alla dessa aspekter är raviner en mycket användbar sak. Men att falla ner kan vara mycket farlig, eller till och med dödlig. Tack och lov kan du använda naturligt skapat vatten och föremålen i din inventering för att ta dig ner på ett säkert sätt!

Steg

Metod 1 av 5:
Använda naturliga vattenfall
  1. Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 1.jpg
1. Lokalisera en ravin. Raviner kan gissa i alla biom och de är ganska vanliga. Utforska området runt din bas eller gå vidare om du redan har utforskat närliggande raviner. När du hittat en du vill, kan du börja gå ner.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 2.jpg
    2. Titta på ravinmurarna och golvet för vattenfall och pooler av vatten. Det är vanligt att det finns små vattenfall som går ner i ravines väggar. Ibland, om ravinen har skapat nära en vattenkälla, eller om det sprutas korsande, kommer det att finnas en läcka från den kroppen av vatten.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 3.jpg
    3. Hoppa in i vattenfallet eller poolen av vatten. Du kan antingen långsamt rida ner med den flytande strömmen, eller hoppa från en plats nära vattenfallet och landet i strömmen eller poolen av vatten i botten. Den andra metoden är snabbare, men det finns en högre chans att sakna vattnet och ta skada.
  • Oroa dig inte om vatten i botten bara är ett block eller mindre djupt. I äldre versioner av spelet skulle en 1 block djup pool av vatten döda dig om du hoppade in i den från en lång höjd, men i de senaste versionerna av spelet kommer det inte.
  • Metod 2 av 5:
    Gruvdrift
    Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 4.jpg
    Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 4.jpg
    1. Craft några pestaxes. Om du använder ett material som trä, sten eller järn, är det bäst att göra ett par pickaxer eftersom dessa bryter lätt. Du behöver dem för gruvprocessen.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 5.jpg
    2. Gruva ner i en trappaformation. Mine 3 block i en rak linje på ytan, se till att den vetter mot ravinen. Gräva ner 1 block i mitten, 2 kvarter i slutet vänd mot ravinen och gruva de 2 kvarteren framför dig vid den djupa änden. När de 2 blocken är borta, gräva ner 1 block där de var och upprepa den här processen tills du säkert har gjort det till botten av ravinen.
  • Ta med facklor med dig så att du kan tända den här tunneln, annars blir det svårt att se och mobs kan gissa.
  • Även om gruvdrift i en trappbildning är det säkraste sättet att gå ner, kan du gräva rakt ner om du vill. Var noga med att det är mycket nära ravinen, det här sättet du kommer att veta att det inte finns några dolda lava pooler eller grottor du kan falla in som du gräver.
  • Metod 3 av 5:
    Gör ett vattenfall
    Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 6.jpg
    Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 6.jpg
    1. Hantverk en hink och fyll den med vatten. Du behöver 3 järngötter för att göra en hink. När du har dem, ordna dem i ett tilläggsbord som visas i bilden, lägg sedan hinken i huvudhanden och fyll i den med vatten med ett vattenkällblock, vilket är ett rörligt vattenblock.
    • Du kan också hitta hinkar i byar, eller järnet för att göra en i andra strukturer med loot.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 7.jpg
    2. Töm hinken med vatten vid sidan av ravinen. Detta kommer att skapa ett vattenfall som kommer att gå nerför sidan av ravinen.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 8.jpg
    3. Hoppa in i vattenfallet. Nu kan du hoppa in i vattenfallet och rida ner det, eller du kan hoppa och efter att ha fallit lite, skriv in vattenfallet eller landet i poolen av vatten det bildas.
  • Metod 4 av 5:
    Med hjälp av block
    1. Bild med titeln att komma ner i minecraft ravine steg 9.jpg
    1. Samla om 2 staplar block. De kan vara några block som du har mycket, eller vad du än kan samla för tillfället. Du vill ha minst 2 staplar av 64 så att du får tillräckligt för att komma ner och för någon grottning kan du göra.
  • Bild med titeln att komma ner i minecraft ravine steg 10.jpg
    2. Bygg en trappa nerför sidan av ravinen. Hitta ravins plattaste vägg och, under skiftning, komma nära kanten och placera ett block som hänger över kanten. Placera sedan ett annat block 1-block över och ner från den första, upprepa den här processen tills du har gjort en trappa hela vägen ner. Nu kan du komma upp och ner fritt!
  • Metod 5 av 5:
    Använda Enderpearls
    1. Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 11.jpg
    1. Döda en Enderman. Du måste vänta till kvällen för att hitta dem, och du kan behöva döda flera innan man droppar en pärla. Samla åtminstone 2 enispearls för varje ravin du vill utforska, även om du kanske vill samla några mer i händelse av nödsituationer eller dåliga kast.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 12.jpg
    2. Syfte på botten av ravinen medan du håller enderpearlen. I mitten av skärmen är en crosshair, det är här din Enderpearl kommer att kastas från. Lina upp det med var du vill vara i ravinen.
  • Enderpearls, som pilar, har sin egen bana. Om det område du siktar på är långt borta, sikta högre i den riktningen. Om det är precis under dig eller mycket nära kan du rikta direkt på det.
  • Bild med titeln Gå ner en minecraft ravine steg 13.jpg
    3. Kasta din enderpearl. Om du fodrade det, ska du teleportera till var du kastade den när enderpearl träffar marken. Oroa dig inte om du saknade! Försök igen med en annan enderpearl.
  • Varje gång du teleble med en enderpearl, tar du skada beroende på hur långt bort du teleporteras. Se till att du har full hälsa innan du använder en angerpearl så att du inte dö av misstag.
  • Tips

    Bär alltid en vattenhink i din Hot-Bar, så om du faller i ravinen, kan du snabbt byta till den och häll vatten under dig själv innan du träffar marken.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande