Hur man rengör med bakpulver

Bakpulver är ett extremt mångsidigt hushålls bra. Förutom matlagning kan den användas på många sätt att rengöra och deodorisera ditt hus och till och med dig själv! Oavsett om du använder den själv eller i samband med andra städprodukter, är Baking Soda ett utmärkt, billigare alternativ som kan bidra till att minska kostnaderna.

Steg

Metod 1 av 5:
Rengöringsytor
  1. Bild med titeln Clean With Baking Soda Steg 1
1. Rengör dina väggar. Blanda lika delar bakpulver och vatten för att bilda en pasta. Ansök på alla områden som är knutna av handavtryck, kritor eller andra smutsiga märken. Använd en trasa för att mjukt gnugga blandningen runt den drabbade ytan. Använd sedan en torr trasa eller pappershandduk för att torka bort pastaen. Återanvända efter behov.
  • 2. Tvätta injektering. Bilda en pasta som är halv bakpulver, halvvatten. Applicera längs injekteringen mellan kakel. Låt pastan suga upp smutsen i ca 10 minuter. Använd en tandborste för att skrubba injektionen när smutsen har lossnat.
  • För kaklade golv kan du helt enkelt skaka lite bakpulver över injekteringen och använd sedan en sprayflaska för att suga den med vatten istället för att bilda en pasta.
  • Bild med titeln Clean With Baking Soda Steg 3
    3. Shine dina nakna golv. Fyll en mopphink med varmt till varmt vatten. Lägg till minst en ½ kopp bakpulver till vattnet. Rör om att blanda. Mopp ditt golv med lösningen. Skölj moppen och sedan mopp golvet igen med rent vatten för att ta bort spår av bakpulver.
  • 4. Rengör räknare, diskbassänger och andra upphöjda ytor. Blötlägg en handduk eller rengöringsduk med rent vatten. Damm antingen tyget själv eller ytan som ska rengöras med bakpulver. Torka ytan i en cirkelrörelse för att avlägsna smuts och fläckar. Omvänd från medurs till moturs (eller vice versa) så att du inte bara trycker, säger en envis bit av torkad, kakad tomatsås ner i bänkskivan igen och igen.
  • För tuffare fläckar, skapa en pasta. Blanda 3 delar bakpulver med 1 del vatten. Täcka fläcken och låt den suga upp pastan i några minuter innan du gnuggar kraftigt med en ren trasa.
  • Metod 2 av 5:
    Tvätta andra hushållsartiklar
    1. Bild med titeln Clean With Baking Soda Steg 5
    1. Tvätta din diskmaskin. Fyll först diskbänken (eller en behållare som är tillräckligt stor för att passa tvättfiltrets filter) med varmt vatten och en dab av diskmedel. Ta filtret ut ur brickan och ge det en 10-minuters blöt innan du lägger tillbaka det på plats. Häll en kopp vit vinäger i botten av diskmaskinen och kör sedan maskinen på en tung cykel. När cykeln slutar, skaka en kopp bakpulver i botten. Låt det sitta över natten innan du kör en andra tom cykel. Använd en tandborste för att gnugga bort eventuella smuts eller fläckar som överlevde båda cyklerna.
  • 2. Rengör ugnen. Fyll en sprayflaska med vit vinäger. Spraya insidan av ugnen jämnt. Stänk bakpulvera i botten. Häll lite i din handflata, håll handen upp till dina läppar och blåsa för att täcka väggarna. Häll lite mer i din handflata och kasta den uppåt för att belägga taket. Låt bakpuljen blandas med ättika i en halvtimme. Använd sedan en tung svamp för att skrubba insidan. Torka upp resten med en ren trasa eller pappershanddukar.
  • Bild med titeln Clean With Baking Soda Steg 7
    3. Tackla smutsiga krukor och kokkärl. Häll lite bakpulver i dem, lägg till ett par droppar diskmedel till var och en och fyll med varmt vatten. Mängden bakpulver som behövs varierar beroende på hur mycket rest som har crusted över, men när du är osäker, använd mycket för extra slipkraft. Låt köksredskapet suga i en kvart i timmen innan du skrubbar och sköljer dem ut.
  • Blötläggs köksredskap över natten om bränd mat har bränt det.
  • 4. Shine ditt silver. Först, gör en pasta. Rör upp ett 3-till-1-förhållande av natron och vatten. Applicera pastaen till silver. Massera silver överallt med en ren handduk. Skölj av pastan med rent vatten och torka omedelbart med en ren trasa.
  • Undvik att skrapa ditt silver. Använd alltid tyghanddukar, aldrig papper.
  • 5. Rengör din grill. Blöt din grillborste i vatten så att bakpuljen kommer att hålla fast. Häll lite bakpulver över den för att belägga borsten. Sedan skrubba bort vid gallret. Blöt borsten i rent vatten för att applicera mer bakpulver som behövs. När du är nöjd, ge gallret en skölj med rent vatten och torka sedan ner med en ren trasa för att ta bort rester innan du använder grillen igen.
  • För mycket smutsiga grillar, häll natronen direkt på gallret. Fyll en sprayflaska med rent vatten och spraya sedan bakpuljen. Låt blandningen sjunka in i charet i några timmar. När charet har lossnat, använd din grillborste för att bryta upp det.
  • Metod 3 av 5:
    Tvättar
    1. Spara på detergent. Tvätta kläder med en halv och halv blandning. Använd endast hälften av det rekommenderade mängden tvättmedel för din cykel. Kompensera skillnaden med en lika stor bit soda. Kör maskinen på önskad cykel.
    • För tuffare fläckar, applicera en pasta som är 3 delar bakpulver och 1 del vatten till det drabbade området före tvätt.
  • Bild med titeln Clean With Baking Soda Steg 11
    2. Stärka din blekmedel. Gör dina vita extra ljus genom att lägga till bakpulver. Använd den rekommenderade mängden blekmedel i maskinens cykel. På toppen av det, lägg till en ½ kopp bakpulver.
  • 3. Deodorize din hämma. Förhindra att en stinkande kläder stinker upp resten. Stänk bakpulvera över kläder som redan är inuti din hämma. Stänk sedan mer över den förolämpande artikeln.
  • Metod 4 av 5:
    Behandla luktar
    1. Deodorize dina mattor. Damm dina mattor och mattor jämnt med bakpulver. Använd så mycket som du anser nödvändig, beroende på luktens styrka. För ett snabbt jobb, låt bakpulveret absorbera lukt i minst en kvart i timmen (eller längre om du har tid) före dammsugning. För en mer grundlig fräschning, förklara området utanför gränserna för de närmaste 24 timmarna och sedan vakuum det följande dag.
  • 2. Minimera lukten av sopor. Damm botten av din skräpburk och / eller insidan av din papperskorgen för att motverka stinkande sopor. Skölj den gamla bakpulken ut med varje byte av påsen och återanvända. Var försiktig så att du inte ställer in den gamla skräpkassen på ditt golv, eftersom det kommer att pulveras med bakpulver. Men du kan enkelt rengöra ditt golv med en torka av en trasa eller ett snabbt vakuum, så strida inte för mycket om det.
  • Alternativt kan du lämna en fullständig öppnad låda med bakpulver i botten av burken för att undvika rörig väska.
  • 3. Freshen din kattskräp. Damm botten av brickan med bakpulver för ytterligare luktabsorption. Fyll sedan den med din butiksköpt kattskräp. Alternativt kan du skapa din egen kull genom att fylla brickan med tre inches sandy lera och sedan omrör i en 8 ounce låda med natron. För speciellt starka lukt, använd en 16 ounce låda.
  • 4. Freshen din katt eller hund. Skaka lite bakpulver över ditt våta husdjur för att minska "våt päls" och andra luktar när du inte har tid att ge dem ett badrum med schampo. Håll det ljuset för att undvika att skryta dem med ett tjockt moln, eller helt enkelt häll några i din handflata och gnid det i sin päls om det är lättare. Arbeta det med dina fingrar så det kan fälla lukten. Använd sedan ditt husdjurs borste för att kamma bakpuljen.
  • Metod 5 av 5:
    Tvätta dig själv
    1. Tvätta ditt hår. Skapa en pasta i din handflata med en matsked bakpulver och vatten från duschhuvudet. Applicera på ditt hår precis som schampo. Tvätta och skölj för att ta bort mjäll.
    • Om du inte har det i dig att ge upp butiksköpt schampo eller andra hårprodukter, blanda en matsked bakpulver med ditt vanliga schampo varannan vecka för att befria ditt hår av produktuppbyggnad.
    • Långvarig användning av bakpulver som ett schampobyte kan orsaka torrt eller skadat hår. Antingen alternativt mellan bakpulver och butiksköpt schampo med jämna mellanrum, eller bara tvätta håret några dagar för att låta dina hårbotten vara naturliga oljor att återuppliva ditt hår.
  • 2. Bleka dina tänder. Blöt din pensel med vatten. Stänk bakpulvera över borstarna tills de är belagda. Borsta försiktigt i några minuter. Gurgla med rent vatten och spytt för att skölja din mun ut.
  • Bakpulver är mycket slipande och kan skada dina tänder emalj. Begränsa dig till två penslar per vecka. Håll trycket väldigt lätt och borsta tänderna mjukt.
  • En del av bränning eller stickningar kan förväntas. Men om det börjar känna sig obekväma, avbryta användningen. Skölj din mun upprepade gånger med rent vatten för att befria det av alla spår.
  • Bakpulvering är inte tillräcklig för att förhindra håligheter eller andra förhållanden som orsakas av bakterier. Använd inte bakpulver som en ersättning för tandkräm.
  • Använd inte bakpulver om du har hängslen, eftersom det kan skada dem.
  • 3. Deodorize dina armhålor. Blanda ⅛ tesked bakpulver med tillräckligt med vatten så att det bildar en pasta. Applicera det på dina armhålor och gnugga det i dina porer. För att bilda en antiperspirant som också kommer att minska svettningen, applicera en torr blandning av majsstärkelse och bakpulver i en 6-till-1 ration.
  • Kom ihåg att bakpulver är slipande, så använd det inte som en deodorant omedelbart efter att ha raka dina armhålor, när de är mest känsliga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    För att hjälpa till att ta envis smuts av köksarbetsområden kan du lägga till lite maltvinäger.

    Varningar

    Om blandningen kommer in i dina ögon, stänk kallt vatten i dina ögon och ring en läkare omedelbart.
  • Ät inte städmedlet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande