Hur man djup havsfisk

Djuphavsfiske sker på ett djup av minst 100 meter (30m), vilket gör det möjligt för fiskare att fånga stora viltfisk som inte vanligtvis kan fångas i grundare vatten, som svärdfisk, hajar, delfin, tonfisk och marlin. Många turist- och semesterområden erbjuder djupa fiskecharter, som är det bästa möjliga alternativet för nybörjare. Till djuphavsfisk kan du boka en charter, eller du kan gå ut på egen hand. Hur som helst måste du veta grunderna för hur man förbereder sig för erfarenheten och är säker.

Steg

Del 1 av 3:
Gör sig redo för fiske
  1. Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 6
1. Ta reda på vad du måste vara beredd. De flesta charter kommer att vara utrustade med allt du behöver från licenser, stavar och bete, till flytvästar, vilket innebär att du bara behöver dyka upp för att fiska och med den nödvändiga betalningen. När du bokar din turné, fråga om det finns något som krävs eller rekommenderas att du tar med.
  • Om du aldrig har djuphavsfiske innan måste du chartera en båt och gå ut med en erfaren fiskeguide. Även om du har djuphavsfiske många gånger, är det mycket lättare att fiska med en guide än att försöka gå ensam. Låt en lokal visa dig där fisken är och ha kul att fånga dem själv.
  • Om du redan har en båt måste du se till att du tillhandahåller all nödvändig säkerhetsutrustning och licensieras för att fiska. Deep-Sea-fiskestänger och rullar är i allmänhet större och starkare än färskvattenutrustning, och kan hyras på många kustfiske outfitters, eller från andra fiskare. Du behöver också några spolar av högdragen linje för fiske.
  • Bild med titeln 1368344 2
    2. Klä på lämpligt sätt. Du kommer sannolikt att bli våt på båten, så det är inte en bra idé att bära läderloafartyg och ditt dyraste par slacks. Bära kläder som kan bli våta eller baddräkt, och ta en ren handduk för att torka dig själv. Solglasögon är också vanligtvis mycket värdefulla, eftersom ljuset glittrande av vattnet kan vara allvarligt.
  • Om du kommer att vara ute tills solen går ner, eller du går ut i molnigt väder, är det också en bra idé att ta med några lager. Det kan bli kyligt ut till sjöss, beroende på säsong, så en gammal hooded tröja kan vara ett ovärderligt kläderobjekt, liksom några svettbyxor om det behövs.
  • Lämna mobiltelefoner, smycken eller något som du skulle hata att förlora eller bli våt tillbaka på stranden. I händelse av att du blötläggs, vill du inte förlora något värdefullt.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 2
    3. Ta med solskyddsmedel. De flesta båtar kommer att vara till sjöss i flera timmar. Även på molniga dagar reflekterar solen av havet, vilket gör solbränna en allvarlig möjlighet. Applicera och återanvända hög-SPF vattentät solskyddsmedel för att skydda dig från solskador.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 3
    4. Förbered dig för havsjuka. Havet kan göra båten mycket stenig. Om du börjar känna dig sjuk, stanna på däck, där det finns frisk luft och mindre gungning. Om du är benägen att röra sjukdom, ta medicin före ombordstigning.
  • Om du redan vet att du är utsatt för motion sjukdom, ta en halv dramin natten före och en annan en timme före eller så innan du kommer på båten. Håll ögonen i horisonten medan du är ute, för det är stillastående och det hjälper dig att få motionssjukdom.
  • Bild med titeln 1368344 5
    5. Föra vatten. Var noga med att dricka mycket vatten, eftersom solens strålar reflekterar av vattnet som kan göra dagen ännu varmare, vilket gör att du förlorar vätskor snabbare. Eventuella rörelsesjukdomar kommer att betonas när du är dehydrerad, och du kommer att känna dig mycket bättre om du dricker mycket vatten.
  • Det är vanligt att dricka alkohol på vissa fisketurer, men se till att du kompletterar någon alkohol du dricker med gott om vatten. I ljus sol kan du bli dehydrerad snabbt och kan vakna upp till en seriös baksmälla nästa dag om du inte är försiktig. För att inte tala om att alkohol sänker din hand-eye-samordning, vilket gör dig en mindre säker fiskare. Måttat din dricka och ha gott om vatten.
  • Del 2 av 3:
    Hitta en båt
    1. Bild med titeln 1368344 6
    1. Få en tillräckligt stor fest tillsammans. Det är viktigt att göra fisketurer värda i kaptenen och besättningen. Det är dyrt att driva en fiske charter, vilket innebär att du måste få en tillräckligt stor grupp för att göra den resan som är ekonomiskt fördelaktig för kaptenen. De kommer att vara mer villiga att arbeta med någon som säger, "Det finns 7 av oss som ska betala för att fiska" än någon som är fiske solo.
    • Alternativt, om du vill gå ensam, måste du vara will för att dela en charter med främlingar, i de flesta fall. Även om du har en fest är det troligt att det kommer att finnas andra fiskare på din båt. Förvänta dig att mingla.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 4
    2. Hitta lokala charterföretag. Deep-Sea Fishing Charters finns tillgängliga i de flesta semesterområden där djuphavsfiske är rikligt och i de flesta fiske-fokuserade städer nära havet. Om du är på semester, fråga dina concierges, leta efter broschyrer eller forskning online för att hitta en djuphavsfiske i området.
  • Det är också möjligt att gå runt av bryggorna och leta efter bås som kommer att ta promenader. Även om detta är vanligare för turer och synhållande båtturer, är det ett bra sätt att titta på en bra stadga. Prata med människor och du kan kanske hitta en bättre affär.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 5
    3. Boka charteret. Charterade båtar kan fylla snabbt, så det är smart att boka så snart som möjligt för att du ska ha en plats. Beroende på området kan du behöva boka flera dagar eller flera veckor framåt, så om du vill se till att du får en plats på en båt, kom i kontakt före tid.
  • När du charterar din båt är det viktigt att du får reda på allt du behöver veta i förväg. Vad behöver du ta med? Var behöver du träffas? Vilken tid? Hur fungerar betalningsarbete? Se till att du får alla detaljer ur vägen framåt.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 7
    4. Lyssna på instruktioner och be om hjälp. Kom alltid ihåg när du sätter foten på en båt som kaptenen är ansvarig. Bara för att du betalar för att vara ute, betyder det inte att du är chefen. På en charterad båt bör besättningen vara kunnig, erfaren för att hjälpa människor och expertfiskare. Be om deras hjälp i vilken bete, stav och teknik att använda, och lyssna nära alla instruktioner du får.
  • Besättningen bör också ta hand om alla säkerhets- och rättsliga föreskrifter, på de flesta bra fiskecharter. Alla dina frågor om vilken fisk du kommer att fånga, vilken storlek fisken måste vara, och andra överväganden bör tas hand om på ett stadga.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 8
    5. Forskning de lokala lagarna och förordningarna om du planerar att gå ut dig själv. Innan du går ut till sjöss, kontakta den lokala Wildlife-kommissionen för en lista över lagar och förordningar i ditt område. Vanligtvis kommer det att finnas föreskrifter om var du kan fiska och när, krävs licenser och vilken typ och hur mycket fisk som kan hållas. Påföljder kan verkställas för eventuella lagar eller regler som inte följs.
  • I Förenta staterna kan specifika bestämmelser, inklusive arter, säsong och områdesrestriktioner hittas här.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 9
    6. Öva säkerheten först. Deep-Sea-fiske kan utgöra många faror, och säkerheten bör vara den första oro som helst när du är ute på vattnet, oavsett om du är en erfaren fiskare eller nybörjare. Lyssna alltid på kaptenen och följ instruktionerna noggrant. Du måste ha flytvästar och annan nödvändig säkerhetsutrustning. Kontrollera säkerhetskraven med den lokala kustbevakningen. Den exakta säkerhetsutrustningen och beloppet beror på ditt område och båtstorlek. I allmänhet krävs flashljus, båtljus och paddlar.
  • Titta på vädermönstren. Om stormar är i området, kanske det inte är säkert att gå ut. Se till att du kommer att kunna navigera i vattnet och hålla din radio hela tiden för att lyssna på kustbevakningsvarningar. Du måste också projicera en positionsignal hela tiden, om din båt kapslar.
  • Öva försiktighet vid hantering av fisk. Medan djuphavsfiske, kan du fånga stora, starka fisk som i allmänhet kommer att bekämpa mycket när du rullar in dem. Var noga med att städa dig så att du inte faller ut ur båten. Följ alltid anvisningarna under fångstprocessen.
  • Del 3 av 3:
    Fångande fisk
    1. Bild med titeln 1368344 12
    1. Gå där fisken är. I allmänhet borde kaptenerna ha en god känsla av var fisk kommer att vara lätt att hitta vid årstiden och på den plats du fiskar. Låt kaptenen ta ledningen och rikta dig till en utmärkt fiskeplats.
    • I allmänhet är drop-offs, grävningar och revs vanligtvis bra ställen att fiska, beroende på regionen. Speciellt rev, simmar vanligtvis med all olika vattenlevande liv, vilket innebär att stora viltfiskar kommer att vara i närheten.
    • Tonfisk finns i allmänhet nära skolor av delfiner, eller flytande under skräp av något slag.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 12
    2. Välj din bete. Du kommer nog inte att använda Nightcrawlers som när du är tillbaka på dammen. Medan din bete brukar vara beroende av den mängd fisk du planerar att fånga, bor bor och artificiell bete vanligen i fiske efter stor djuphavsfisk. Bläckfisk, räkor, minnows och makereller används vanligen bete i djuphavsfiske, ibland lever och ibland som "kamrat," fet cut-up bete sig för att locka rovdjur. Som hajar!
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 13
    3. Välj en fiskemetod. Din metod beror på det område du fiskar och den typ av fisken du hoppas fånga, och kaptenen ska hjälpa till att styra dig i rätt teknik för dagen. Metoderna kan varieras och användas tillsammans, för att ge dig den bästa chansen att göra en stor fångst för dagen. Lyssna på instruktioner och förbered dig för att göra någon av följande typer av fiske.
  • Trolling används för att dra din linje djupt, längs havsbotten. Detta är bra för grundare vatten för att locka grouper och mindre fisk, med en viktad linje för att skumma låg längs botten.
  • Chumming används för att locka större fisk. Vid chumming lämnar du vanligtvis Baited linjer i vattnet, sedan kasta bitar av bete i området för att locka många fiskar och försök att skapa en frenesi.
  • Kasta en linje upp ström. När tecken tyder på att det kommer att finnas stor fisk i ett område kastar en linje lite upp ström, låt den komma tillbaka till området och låt fisken ta betet. Reel in och omarbetas vid behov.
  • Håll dina linjer så raka som möjligt, när båten vänder. Prova ditt svåraste att inte korsa linjer med någon. Om de blir korsade och någon får en fisk på kroken, kommer du båda att börja spola dina linjer och orsaka en förvirring, vilket blir mycket svårt att bli lös utan att förlora fisken.
  • Bild med titeln 1368344 15
    4. Ändra ditt bete regelbundet. Det är en bra idé att alltid hålla färskt bete på din linje, när du är djuphavsfiske. Om du inte får en bit, blanda det och försök något nytt. Lyssna på kaptenen och besättningen för råd, och har lite tålamod, men försöker också Nix Bait som inte fungerar.
  • Var inte rädd för att använda dina instinkter, speciellt om du är en erfaren fiskare. Om du verkligen vill prova fiske med räkor, säg det och gå för det. Det är din fisketur. Lyssna på råd, men gör också vad du vill i slutet av dagen.
  • Bild med titeln 1368344 16
    5. Ha tålamod. Några djupa havsfiske resor är superproduktiva och vissa involverar mycket shanty sång och en tom drag. Det är fortfarande roligt, men försök att temperera din entusiasm för att göra en stor fångst med en hälsosam dos av verkligheten. Du kan vara på rätt ställe med rätt garga på en vacker dag och inte fånga någonting. Bli inte frustrerad och försök att njuta av upplevelsen för vad det är.
  • Bild med titeln Deep Sea Fish Steg 14
    6. Låt besättningen hjälpa dig att ta med din fångst. Stor spelfisk kan vara svårt att rulla in, så det är viktigt att lyssna på specifika instruktioner och göra som du får veta. Assistenter kan hjälpa till att ställa in locket och låta dig göra det svåra muskelarbetet, eller de kan ha andra sätt att arbeta. Lyssna bara nära och håll dig ur vägen, om du inte kan hjälpa till.
  • När du håller fisk, se till att du är inom dina juridiska rättigheter. Var också medveten om bevarande och inte hålla någon utrotningshotad fisk. Sätt någon fisk du håller på is för att bevara friskhet.
  • Tips

    Några välkända platser för djuphavsfiske är Hawaii, Mexikanska golfen Alaska, St. Lucia och Maine.

    Varningar

    Djuphavsfiske utgör mer fara än sjö eller strömfiske. Om möjligt, ta med en erfaren person med dig.

    Saker du behöver

    • Båt
    • Bete
    • Säkerhetsutrustning
    • Allmänt fiskeredskap
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande