Hur man täcker nedskärningar

Som täcker nedskärningar kan hjälpa till i läkningsprocessen, eller bara tjäna som ett sätt att dölja dem från vy. Behandla dina färska nedskärningar genast genom att rengöra dem, behandla dem med antibiotikumsalva och täcker dem med ett bandage eller en bit av gasbindning. Du kan täcka upp mindre nedskärningar med ett bandhjälpmedel. Healedskärningar kan vara kamouflerade med concealer, kläder, tillfälliga (eller permanenta) tatueringar, eller dekorativa bandage. Om dina nedskärningar beror på tidigare eller pågående självskada, vänligen kontakta hjälp från betrodda källor.

Steg

Metod 1 av 3:
Färska nedskärningar
  1. Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 1
1. Bedöma hur illa klippet är. Inspektera ditt snitt för att se om det är tillräckligt djupt för att kräva stygn, eller om du kan behandla det hemma. Om såret ges, jaggged eller exponerar muskler eller fett, se en läkare så snart som möjligt. Klippet ska sys inom några timmar för att minska risken för infektion eller ärrbildning.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 2
    2. Tvätta händerna med tvål och vatten. Det är viktigt att komma ihåg att tvätta händerna innan du rör din klippning eller skrapa för att undvika infektion. Våt och skum dina händer med en antibakteriell tvål, skrubba sedan i 20 sekunder och skölj. Om tvål och vatten inte är tillgängligt, använd en alkoholbaserad handavskrivare.
  • För att hjälpa dig att tvätta sig i en hel 20 sekunder, humera den "grattis på födelsedagen" sången två gånger från början till slut när du skrubbar dina händer.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 3
    3. Applicera tryck för att stoppa blödningen. En mindre snitt kommer förmodligen att sluta blöda på egen hand. Om din skärning håller blödning, applicera tryck på såret med en ren trasa. Om möjligt, höja såret i några minuter för att hjälpa blodflödet borta från området.
  • Om såret blöder mycket, håll tyget på plats i minst 5 minuter. Lyft inte den för att kontrollera klippet, eller du kan störa clot och starta blödningen igen.
  • Sätt en ny trasa eller gasbind ovanpå den första om den blöder genom. Om du fortfarande ser tecken på blödning efter 5 minuter, ring din läkare eller gå till akutrummet direkt.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 4
    4. Skölj klippet med rent, kallt vatten. Använd om möjligt dricksvattnet eller flaskvatten. Tvätta det omgivande området med en mild tvål och vatten, undvika det faktiska öppna såret och klappa det torrt med en ren trasa eller en gasbindning. Sterilisera ett par pincett genom att rengöra dem med alkohol, använd dem för att ta bort smuts eller skräp som kan fastna på din snitt.
  • Om smuts eller skräp kvarstår i snittet, kontakta din läkare så snart som möjligt.
  • Undvik att använda väteperoxid eller jod för att rengöra såret, eftersom de ytterligare kan skada vävnaden runt ditt sår och göra det svårare att läka.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 5
    5. Sätta på antibiotikumsalva. Grunt nedskärningar eller skrap kan läka på egen hand, men att lägga till en antibiotikumsalva kan påskynda processen. Köp en salva, till exempel Bacitracin, på ditt lokala apotek. Applicera ett tunt lager på din klippa efter rengöring och torka det noggrant.
  • En petroleum-gelésalva, som vaselin, kommer också att skydda såret och hålla det fuktigt.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 6
    6. Täck såret med ett rent bandage. När såret är torrt, täck det med ett bandage eller bandhjälp. Alternativt, täcka området med en liten bit av gasbindning och fäst gasbindningen i huden med medicinsk tejp. Ändra bandaget när det blir vått eller smutsigt, eller om blodet suger igenom.
  • Du kan ta bort förbandet efter några dagar, när klippet har stängt sig själv.
  • Metod 2 av 3:
    Läkade sår
    1. Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 7
    1. Tryck på Concealer på ärr med en sminksvamp. Att dölja nedskärningar, skrapor eller repor, köpa concealer smink och en applikators svamp eller pensel (tillgänglig på apotek eller skönhetsbutiker). Tryck försiktigt på concealeren på skäret i lager tills du får den täckning du vill ha. Applicera en lätt dammning av genomskinligt pulver över området för att ställa in sminken och förhindra att det gnuggar.
    • För ärr som är sjunkna i fyller du depression med en liten primer innan du trycker på concealer.
    • Om ärret fortfarande är rött eller rosa, neutralisera det med ett tunt lager grönt concealer innan du lägger på den hudtonade concealer.
    • Använd alltid en ren borste och använd endast smink till ett slutet sår.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 8
    2. Bära kamouflerande kläder. Kläder är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att täcka uppskärningar på din kropp. Långärmade och byxor (eller långa kjolar) kommer att gömma nedskärningar eller skrapor medan de läker. Det kommer också att skydda dem från solen, vilket kan förvärra ärrbildning.
  • I varmt väder, balansera din outfit genom att ha mindre täckande kläder på områden av din kropp som inte har fläckar. Till exempel, om du bär långa ärmar för att dölja nedskärningar eller skrapor på dina armar, bära shorts för att balansera ut ditt utseende.
  • Var noga med att din kläder är löst nog för att ge ditt snitt utrymme att läka.
  • Bild med titeln Cover Up Cuts Steg 9
    3. Applicera en tillfällig tatuering. Tillfälliga tatueringar kan vara ett roligt sätt att täcka dina nedskärningar när de har stängt över. Köp tillfälliga tatueringar på en skönhetsbutik eller Gör dina egna tillfälliga tatueringar med eyeliner. Efter några dagar, var noga med att Ta bort dina tillfälliga tatueringar så försiktigt som möjligt med en mild tvål och vatten.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 10
    4. Bära dekorativa bandage. För att dölja dina skär i vanlig syn, gör dina egna färgglada bandage med dekorativt tejp (finns på hantverksbutiker eller online). Fäst en remsa av färgstarka tejp på den icke-limande sidan av bandaget och trimma bort överskottsbandet runt kanterna. Applicera det på din klippa som du skulle ha ett vanligt bandhjälp.
  • Var försiktig så att du inte får bandet direkt på din hud, eftersom tejp som inte är gjord för användning på huden kan orsaka irritation.
  • Du kan också köpa färdiga dekorativa bandage på ett apotek eller mataffär.
  • Metod 3 av 3:
    Självskador
    1. Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 11
    1. Sök hjälp för att hantera din självskadande fråga. Även om din självhänsande period är bakom dig, kan du göra till hjälp med att göra återhämtningen och hanteringsprocessen mycket enklare. Tala med din läkare om dina alternativ (som kan innefatta rådgivning eller kognitiv beteendeterapi).
    • Prata med din terapeut om några bidragande faktorer som kan ha orsakat ditt självskadande beteende i första hand, som en ätstörning eller sexuella övergrepp. Kommer till villkor med beteendet och förståelsen kan det ändra hur du ser dina ärr och hur du vill täcka dem.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 12
    2. Använd Camouflage Makeup. Som en del av din återställningsprocess kanske du vill Dölj dina självskada ärr med tjock, kamouflaging smink. Leta efter smink speciellt utformad för att täcka ärr. Välj en grönbaserad concealer, som kommer att täcka de röda undertonerna av dina ärr effektivt. Dab sminken över ärret tills du är nöjd med täckningen, klicka sedan på ytan på din hud med en pulverfond.
  • För bästa resultat, välj en concealer som nära matchar din hudton och undvik något som har ljusande egenskaper, vilket kommer att uppmärksamma dina ärr.
  • Bild med titeln COVER UP CUTTS STEG 13
    3. Få en tatuering för att täcka upp ärr. Boka ett samråd med en välrenommerad tatueringskonstnär för att diskutera möjligheten att tatuera över ett ärr (eller ärr) kvar från din självskadliga period. Ta med en design till samrådet, eller ha en klar uppfattning om vad du vill ha som tatuering innan du träffar dem. Var säker på att du är redo för åtagandet att ha en tatuering, med tanke på hur du kan känna dig om det i framtiden.
  • 4. Fråga din läkare om behandlingar för att minska ärrbildning. Det finns några olika alternativ för att täcka upp eller till och med bleka självskada ärr. Om du letar efter en mer permanent lösning, men inte vill begå något som en dekorativ tatuering, diskutera behandlingar som:
  • Medicinska tatueringar, som gömmer ärret genom att tona det att se mer ut som den omgivande huden
  • Nålning, som innebär att du använder nålar för att försiktigt bryta upp och ombygga ärrvävnaden
  • Laserbehandlingar för att minska utseendet på ärr
  • Kirurgi för att täcka, ta bort eller minska ärr
  • Varningar

    Om dina nedskärningar visar tecken på infektion (e.g., Rödhet, ökad smärta, svullnad eller urladdning), kontakta en läkare omedelbart.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande