Hur man kontrollerar olydiga hundar

En hund kan vara olydig genom att bita, hoppa, skälla eller genom att göra många andra negativa beteenden. Hantera en olydig hund kan vara mycket frustrerande, men det finns alltid potential för förbättring. För att styra en misshandlad hund är det en bra idé att prata med din veterinär för råd. Du kan också försöka använda en fasthållning, till exempel en krage eller huvudhalter. Och, titta på lydnadskurser i ditt område för att förbättra din hunds beteende på lång sikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Utveckla en plan för att ta itu med negativa beteenden
  1. Bild med titeln Control Discoverient Dogs Steg 1
1. Identifiera det specifika problembeteenden. Inte alla hundar olydar på samma sätt, så det är viktigt att räkna ut exakt hur, och i vilka situationer, din hund verkar på ett orubbligt sätt. Orsakar de skador på hemmet? Hoppa de på eller attackera dina gäster? Barkar de ständigt? Dra ut en anteckningsbok och skriv ner varje gång din hund verkar störande. Se sedan över loggen efter några dagar för att bestämma eventuella mönster.
  • Med hjälp av dessa anteckningar kan du kanske ta itu med några av dessa problem genom att ta bort din hund från vissa miljöer. Till exempel, om din hund verkar rowdy på hundparken, kanske besök parken när den är mindre trångt, som tidigt på morgonen.
  • Dessutom, se om du kan märka några triggers som medför dessa beteenden, som dörrklockan. När du pratar med en veterinär eller tränare kan de hjälpa dig att omdirigera eller undvika dessa triggers.
  • Bild med titeln Control Discoverient Dogs Steg 2
    2. Ta en titt på ditt tidigare beteenden. Det finns en möjlighet att du har uppmanat, eller bidragit till, några av dina hunds negativa reaktioner. Försök att tänka på de stunder där du uppmuntrar olydiga beteenden eller kanske misslyckades med att belöna positiva.
  • Till exempel, om du ger din hund en behandling omedelbart efter det har just hoppat på din vän, är du belönar din hund för en dålig interaktion. Du kan förutse att din hund kommer att fortsätta denna typ av beteende i hopp om att ta emot en annan behandling.
  • Bild med titeln Control Discoverient Dogs Steg 3
    3. Prata med din veterinär. Om du har försökt att göra några mindre livsstilsförändringar och de verkar ha ingen effekt, är det dags att prata med din veterinär. Gör ett möte och ta med ditt beteende logga för dem att visa. Beroende på diskussionen kan din veterinär beställa några tester för att utesluta några medicinska skäl till din hunds handlingar.
  • Vissa hundar verkar dåligt när de är i smärta. Intestinala störningar och allergier är några av de hälsoproblem som kan orsaka en normalt välskött hund att "bli dålig."Till exempel kan rygg eller nacksmärta manifestera som nipping eller yelping när du plockas upp.
  • Se till att du pratar med din veterinär om hur några mediciner kan påverka din hunds beteende på lång sikt. Vissa har biverkningar som kan vara sämre än den nuvarande situationen.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 4
    4. Upprätta tydliga regler. Din veterinär kan kunna föreslå några gränser som du kan etablera i hemmet för att göra en mer bekväm levande situation för både dig och din hund. Kanske kan du hålla möblerna off-gränser och istället köpa en fin hund säng eller lounger. Kanske slutar du mata dina hundbordsskrot och placera istället i en bra hundmat. Bakgården kan vara off-gränser för spel tills dagens utbildning är klar.
  • Oavsett vilka regler du ställer in måste alla familjemedlemmar vara konsekventa i sina gränser och ansökan. Annars kommer du att förvirra din hund och leda till mer frustration och olydnad.
  • Metod 2 av 3:
    Kopiera med negativa beteenden omedelbart
    1. Bild med titeln Control Discoverient Dogs Steg 5
    1. Få en välpassande krage och koppel. Dessa enheter låter dig något styra din hunds rörelser, särskilt när de är felaktiga. Gå till djuraffären och testa styrkorna av olika ledningar. Du vill ha en ledning som din hund inte kan bryta, men det borde inte vara för tungt heller. Se till att kragen passar tillräckligt bra så att din hund inte kan glida ut ur den.
    • Du kan göra ett "fingertest" på kragen för att bestämma täthet. Du borde kunna sätta in minst 2 fingrar i utrymmet mellan kragen och din hunds hud.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 6
    2. Prova huvudhalter. För de hundar som är särskilt orubbliga, kan en huvudhalter, också kallas en Halti eller mild ledare, vara ett bra alternativ. Detta är en serie band som passar runt ansiktet, med eller utan en munstycke, vilket gör det möjligt för en ägare att styra där hundens näsa går, vilket ger dig mer kontroll över resten av kroppen.
  • Detta är särskilt användbart med hundar som lungar och drar på koppel. Vissa huvudhalter är utformade för långsiktigt slitage och du kan hålla dem på din hund medan du fortsätter inomhusutbildning.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 7
    3. Använd positiv förstärkning. Denna utbildningsmetod innebär att du belönar hundens goda handlingar och betalar lite eller ingen uppmärksamhet åt det dåliga beteendet. Du kan belöna hunden genom att ge välsmakande godis eller genom att ge kärlek. När din hund gör något bra, vill du belöna det omedelbart för att få maximal nytta. Det är också en bra idé att belöna din hund när de beter sig lugnt.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 8
    4. Ignorera dåliga beteenden. Vissa hundar beter sig dåligt för att få uppmärksamhet, till och med negativ uppmärksamhet. För att åtgärda denna typ av interaktion, ge din hund gott om positiva chanser att spela och lära dig med dig. Men när de misshandlar, vänd axlarna och gör en punkt att betala dem ingen uppmärksamhet.
  • Kom ihåg att Scolding tolkas som uppmärksamhet och kan missuppfattas som positiv förstärkning, så att gå bort är den mest effektiva lösningen.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 9
    5. Använd en störningsanordning. När en hund börjar misbehave kan de förlora kontrollen av sig själva och fortsätta tills de är uttömda. Ett sätt att stoppa denna snöbollseffekt är att störa den i mitten av cykeln. Du kan hålla en burk med mynt i närheten eller ett lufthorn och ge det en snabb gå när din hund börjar agera.
  • Men varnas att distraktionstaktik är endast tillfällig. Du borde fortfarande ge din hund ett positivt utlopp för sina känslor.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 10
    6. Fånga din hund genom att springa bort. Det här kan låta lite udda, men det fungerar ofta. Om din hund trivs bort från dig, gör sedan en massa ljud och kör i motsatt riktning. Detta kommer vanligtvis att uppmuntra sin jaktinstinkt och de kommer att vända och följa dig. Men gör det bara om det är säkert att göra det.
  • Metod 3 av 3:
    Ställa in din hund för positivt beteende
    1. Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 11
    1. Börja träna tidigt. Om du antog din hund eller köpt den från en uppfödare, kanske du inte har för mycket kontroll över det ursprungliga träningsschemat. Det är dock bäst att börja träna din valp före 9 veckor, om möjligt. Detta är en avgörande tid för att umgås med andra valpar och människor. Det är också en bra tid att introducera några av reglerna för självkontroll, som avstängning från att hoppa eller bita.
    • Gamla hundar kan lära sig nya knep, dock. Du behöver bara vara tålmodig och metodisk i hur du presenterar önskade ändringar.
    • Det kan vara till hjälp att välja ett trick eller beteende för att fokusera på innan du går vidare till något nytt. Till exempel kan du arbeta med att undervisa din hund hur man sitter. Eller kanske du vill ha din hund Att sluta hoppa på andra.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 12
    2. Ge din hund mycket motion. Vissa raser, som Border Collies, är mycket intelligenta och kräver daglig stimulering. Om du misslyckas med att ge dem uppmärksamhet, så kommer de att hitta problem någon annanstans. Om din hund är en aktiv ras och börjar agera på ett orubbligt sätt, kanske du vill lägga till några extra spel sessioner någonstans.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 13
    3. Undvik potentiellt problematiska situationer, åtminstone först. Placera din hund i scenarier där de kan "vinna."Detta ger dem den bästa möjliga chansen att uppträda på ett bra sätt och skörda belöningarna. Detta kommer också att minska din stress, eftersom du helt enkelt kan se dem beter sig på ett bra sätt. Till exempel kan du stänga dörrarna i ditt hem så att din hunds oövervakade tid är begränsad.
  • Eller om din hund är rädd för höga ljud, kan du vara försiktig när du planerar resor utomhus.
  • Försök att inte överstimulera din hund tills de har mognat och lärt sig hur man uppträder ordentligt. Till exempel kan upptagna hundparker eller områden med massor av skrikande och löpande barn överväga din hund och skapa dåliga beteenden.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 14
    4. Titta på hundens lydnadskurser. Sök din stad och "hund lydnad" för att hitta klasser i ditt område. Det här är ett bra sätt att lära din hund nya färdigheter eller att förstärka lärdomar som de har lärt sig, men glömt. Du kan också leta efter en klass som kommer att ta itu med specifika beteendemässiga problem, som att bita eller hoppa.
  • Leta efter klasser som använder positiva förstärkningsmetoder.
  • Bild med titeln Control Disofedient Dogs Steg 15
    5. Straffa inte din hund fysiskt. Oavsett hur frustrerad du blir, slår inte eller slår din hund. Detta kommer bara att få din hund att rädda dig och kan leda till en helt ny värd för problembeteenden. Istället, ta ett djupt andetag och tänka på vad du vill hända annorlunda i framtiden. Se till att vara konsekvent för att upprätta regler för din hund att följa.
  • Bild med titeln Control Discoverient Dogs Steg 16
    6. Fokusera på de positiva äganderätten. Med all denna ansträngning och träning kan du glömma glädjen att interagera med och äga din hund. Det är därför det är viktigt att ibland bara slappna av med ditt husdjur utan ett övre motiv. Ligga på soffan och krama under en film. Eller, gå utanför ett spel ett avslappnat spel av boll.
  • Det kan också hjälpa till att posta lyckliga, positiva bilder av dig och din hund runt ditt hem. Detta kommer att påminna dig om den potential som finns där.
  • Tips

    Var tålmodig när du arbetar med din hund. Det kommer sannolikt att ta dem ett tag att flytta sig från negativa beteenden.

    Varningar

    Var försiktig så att du inte skadar din hund på något sätt, form eller form. Om du blir för frustrerad med din hund, gå bort för lite och ta en andning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande