Hur man lägger till nya kycklingar till en flock

Med tiden kan du behöva byta ut kyckling I din befintliga flock som du förlorade på grund av rovdjur, sjukdom eller ålderdom. Oavsett vilken storlek som helst du redan har, tar du nya kycklingar lite tid så att fåglarna kan vänja sig vid varandra. Börja med att hålla dina nya kycklingar separerade från flocken och introducera dem långsamt över tiden. Medan det kan ta flera försök för dina kycklingar att acceptera de nya fåglarna, kan du fortsätta att introducera fåglar till din flock som du behöver dem!

Steg

Del 1 av 2:
Få dina nya kycklingar
  1. Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 1
1. Lägg till minst 2 nya kycklingar av samma ras åt gången. Om du bara introducerar en enda kyckling i flocken har du redan, då kan det bli mobbad eller attackerad av de andra fåglarna. Lägg alltid till minst 2 kycklingar till din flock i taget så att de inte är så troliga att bli skadade. Olika raser av kyckling kan också försöka hävda sin dominans, så välj fåglar som är samma ras för att undvika några slagsmål.
  • Undvik att försöka introducera några roosters till flocken om du redan har en eftersom de kan slåss och allvarligt skada varandra
  • Se till att de nya kycklingarna är en liknande storlek och ålder som resten av flocken, annars kan mer dominerande fåglar mobba dem.
  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 2
    2. Utöka coop och springa Så det finns tillräckligt med utrymme för alla kycklingar. Varje kyckling du har behov 2-3 kvadratmeter (0.19-0.28 m) utrymme inuti coop och 8-10 kvadratmeter (0.74-0.93 m) av yttre utrymme inuti körningen. Om din Coop eller Run inte är tillräckligt stor för de nya kycklingarna lägger du till, bygga en förlängning på den så att du har tillräckligt med utrymme för att hysa dem. Lägg till lite mer utrymme än vad du behöver för de fåglar du lägger till flocken så att du har möjlighet att få mer om du behöver.
  • Om du lyfter fritt räckvidd, behöver du inte oroa dig för att öka storleken på körningen.
  • Kycklingar behöver tillräckligt med utrymme i deras coop, annars kommer de att få territoriell och börja slåss mot varandra.
  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 3
    3. Karantän nya kycklingar i ett separat coop i 30 dagar för att kontrollera sjukdomar. Nya kycklingar kan ha sjukdomar eller bakterier som kan sprida sig till resten av din flock. Håll de nya kycklingarna i en separat coop och inneslutning i 30 dagar så att du kan inspektera dem och titta på dem för några sjukdomar. Om du märker några problem, kontakta en veterinär för att titta på fåglarna och avgöra om de kan behandlas. När du bekräftar fåglarna är friska, så kan du fortsätta lägga till dem på flocken.
  • Vanliga tecken på sjukdom kan vara löss, kvalster, shriveled combs, blockerade näsborrar och skaliga ben.
  • Dricks: Tvätta händerna när du går mellan den aktuella flocken och de nya kycklingarna så att du inte av misstag sprider några sjukdomar.

  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 4
    4. Placera nya kycklingar i en penna som ligger bredvid din befintliga flock i 7 dagar. När du har säkerställt att dina nya kycklingar är sjukdomsfria, placera sin penna bredvid flocken så att dina fåglar kan se varandra. Detta hjälper alla dina kycklingar att bli bekanta med varandra utan att risken för att de attackera varandra. Håll pennorna separerade i minst 7 dagar så fåglarna har en tid att vänja sig vid varandra.
  • Lämna ett litet gap mellan pennorna eftersom kycklingarna kan pissa genom staketet.
  • Du kan försöka sätta de nya kycklingarna i en annan penna som är inne i den nuvarande körningen du har, men dina fåglar kan vara mer aggressiva.
  • Del 2 av 2:
    Introducerar kycklingarna till flocken
    1. Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 5
    1. Ställ in separata mat och vattenstationer för dina nya fåglar. Din flock kan få territorial av deras mat och vattenrätter eftersom de kommer att känna sig mer dominerande i körningen. Lägg till minst 1 extra mat och vattenstation inuti pennan när du planerar att föra in dina nya kycklingar. Håll de nya stationerna bort från de befintliga så att dina kycklingar inte kämpar mot varandra när du presenterar dem.
  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 6
    2. Låt dina nya kycklingar in i pennan först. När dina kycklingar är bekanta med varandra, försök låta de nya kycklingarna i körningen medan resten av flocken är inne i coop. Låt de nya fåglarna utforska kycklingen springa i 10-15 minuter så att de kan bli vana vid det nya utrymmet. Fortsätt titta på kycklingarna för att se hur de interagerar med utrymmet för att se till att de är bekväma i den nya penna.
  • Det spelar ingen roll om du höjer dina kycklingar i en penna eller fri-range. Låt alltid de nya kycklingarna utforska området först så de blir vana vid utrymmet.
  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 7
    3. Släpp din befintliga flock för att hälsa på de nya kycklingarna. När dina nya kycklingar har spenderat lite tid i loppet, låt resten av flocken ur kycklingkopan så att dina fåglar kan blanda sig med varandra. Se till att du tittar på dina fåglar hela tiden för att se till att de interagerar bra med varandra. Låt fåglarna agera naturligt och försök inte tvinga dem ihop eftersom de kunde bli aggressiva.
  • Det är normalt för dina kycklingar att komma in i små slagsmål med varandra eftersom de behöver skapa en ny peckningsorder för att bestämma vilken fågel som är dominerande.
  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 8
    4. Isolera några fåglar som mobbar eller attackerar andra. Medan det är normalt för dina kycklingar att komma in i små slagsmål med varandra, kan de bli mer aggressiva om kamperna eskalerar. Om du märker några fåglar som blödar, ta dem ut ur körningen så att de inte får några permanenta skador. Ta kycklingarna som attackera några andra fåglar och hålla dem ensamma i separata pennor så att de inte skadar varandra igen. Håll fåglarna isolerat i 1-2 dagar innan de återintroduceras.
  • Distrahera kycklingarna med godis så att du kan bryta upp några slagsmål innan de ens händer.
  • Dricks: Om din flock fortsätter att attackera de nya kycklingarna i flera minuter i taget, skilja fåglarna från varandra och försök att återinföra dem i körningen nästa dag. Det kan ta 3-4 försök att göra fåglarna bekväma med varandra.

  • Bild med titeln Lägg till nya kycklingar till ett flocksteg 9
    5. Låt de nya kycklingarna gå med i flocken i coop. Efter dina kycklingar är bekväma runt varandra, kan de gå med i resten av flocken i Coop på natten. Om de nya kycklingarna följer flocken i coop, låt dem stanna där för natten så att de kan fortsätta bekanta sig med varandra. Om kycklingarna återvänder tillbaka till sin egen penna eller kista, låt dem bli bekväma på egen hand.
  • Det kan ta 4-5 gånger för dina nya kycklingar att känna sig bekväma med resten av flocken.
  • Om kycklingarna återvänder till sin egen kista, kan du överföra dem till Coop på natten så de vaknar med resten av flocken.
  • Tips

    Det tar vanligtvis mellan 4-6 veckor för nya kycklingar att känna sig bekväma med resten av flocken.

    Varningar

    Försök inte introducera nya kycklingar i din befintliga flock eftersom de andra hönsna kan försöka döda dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande