Hur man bryr sig om en moluccan eller paraply cockatoo

Moluccan och paraply cockatoos är båda större raser av kakatu, vilket växer upp till 20 tum (51 cm) lång. Även om de är lekfulla, loquacious fåglar, de är också mycket bullriga och behöver mycket uppmärksamhet, eftersom de är mer behövliga än andra cockatoos. Att hålla din Moluccan eller Paraply Cockatoo frisk och glad kommer att kräva ett stort livsmiljö och en hälsosam kost. Dessutom måste du ge rätt grooming och veterinärvård. Slutligen behandla din fågel som familjemedlem och ge den mycket stimulans.

Steg

Metod 1 av 4:
Inrätta en livsmiljö
  1. Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 1
1. Placera livsmiljön i ett högtrafikområde i ditt hem. Din fågel behöver känna sig som en del av familjen eftersom cockatoos är flockfåglar. Moluccan och paraply cockatoos kommer att binda med människor precis som de skulle med andra cockatoos. Välj en plats nära var din familj spenderar tid, till exempel vardagsrummet. Sätt buret nära ett fönster men ut ur direkt solljus.
  • Håll inte din fågel i köket. Rök som ges av av non-stick beläggningar kan skada dina fåglar hälsa, plus skräp från din fågelbur kan komma på din mat.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 2
    2. Välj en bur Minst 4 ft (1.2 m) x 2 ft (0.61 m) x 4 ft (1.2 m). Din fågel behöver kunna sprida sina vingar utan att röra på burets sidor. Eftersom moluccan och paraply cockatoos är stora raser av cockatoo, kan du behöva en större bur. Välj den största du har råd att hålla din fågel glad.
  • Om din fågel spenderar mycket tid i sin bur, behöver den en ännu större bur. Att välja en bur som är för liten kommer att göra din fågel olycklig, vilket kan leda till beteendeproblem som självmjälkning.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 3
    3. Ge minst 3-5 trä, rep och mjuka perches i hela buret. Din Moluccan eller Paraply Cockatoo behöver flera perches i sin bur för att ge det alternativ för var vi ska vila. Placera en mjuk abborre på toppen av buret för din fågel att sova. Dessutom, inkludera flera naturliga träpercher, vilket tillåter din fågel att gnugga sina naglar på träet och tugga på abborre. Dessutom, ge din fågel en svängande rep abborre för att uppmuntra det att få lite motion.
  • Planera att ersätta perches ofta, eftersom din fågel sannolikt kommer att förstöra dem över tiden. Din cockatoo kommer att njuta av att skrapa och tugga på perchesna.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 4
    4. Ge din fågel 12 timmars ljus varje dag. Till skillnad från andra papegojor kommer din Moluccan eller Paraply Cockatoo att sova så länge det är mörkt. Det här är ohälsosamt för din fågel över tiden. Se till att det får ungefär 12 timmars ljus dagligen så det är fortfarande aktivt. Naturligt ljus från ett fönster är bäst, men du kan också använda artificiellt ljus, om det behövs.
  • Din fågel behöver också 12 timmars mörker för att uppmuntra den att sova.
  • Metod 2 av 4:
    Matar din kukatoo
    1. Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 5
    1
    Mata din cockatoo När din familj äter, om möjligt. I naturen är cockatoos sociala ätare, så de tycker om att äta tillsammans. Din fågel kommer att äta mer lyckligt om du eller din familj äter i närheten. Gör ditt bästa för att schemalägga din fågeltider samtidigt som din.
    • Normalt kommer du att mata fågeln i buret med maträtter. Du behöver inte flytta sin bur för matningstid, men det är bäst om buret är placerat där det kan se dig äta.
    • Dessutom kan din fågel också äta en liten mängd bordsskrapor, som du kan ge antingen i maträtten eller genom att kasta dem till din fågel under din måltid.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 6
    2. Ge din fågel speciellt formulerade pellets som 75% av dess kost. Pellets är en viktig del av din Cockatoo`s diet eftersom de innehåller rätt näring för din fågel. Välj ett varumärke som är märkt för användning med cockatoos. Sätt pelletsna i en maträtt, som du kan placera i sin bur.
  • Du kan hitta en maträtt som är gjord för användning med fåglar på en lokal djuraffär eller online. Några av dessa rätter kommer att se ut som en matskål gjord för en katt eller hund, bara mindre. Men du kanske föredrar en pelletsrätt som fäster vid sidan av fågelns bur så att din fågel inte flyttar den runt buret som den äter. Matskålen kan vara svår att hämta om din fågel skjuter den djupt in i buret.
  • Kontrollera etiketten på din mat för att ta reda på hur mycket du ska ge din fågel. Basera mängden mat du ger din kukatoo på sin vikt.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 7
    3. Ge färska grönsaker, baljväxter, korn och frukt som 20% av dess kost. Inte bara kommer dessa livsmedel att ge vitala näringsämnen för din fågel, de är också en välsmakande behandling Din fågel kommer att njuta av att äta. Servera kokta och kylda baljväxter och korn. Välj färgglada frukter och grönsaker för att ge din fågel. Tvätta produkten, hugga den sedan i mindre bitar innan du matar den till din fågel.
  • Placera färska livsmedel i en separat maträtt. Ta bort skålen efter ungefär en timme, eftersom maten kommer att förstöra.
  • Som ett exempel kan din fågel njuta av att äta skivad ananas, bär, morötter, gurka, squash och ärter. Det kan också tycka om kokta kikärter, njurbönor, svarta bönor och makaroner.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 8
    4. Ge din fågel godis som frön, nötter och bordsskrapor för 5% av dess kost. Du kan spruta behandlarna på din fågelmat eller ge dina fågeln godis under spel. Att ge dina cockatoo-behandlar kan vara ett bra sätt att uppmuntra bindning mellan dig.
  • Till exempel kan du använda frön för att belöna din fågel för gott beteende. Alternativt kan du ge din fågel en skalad valnöt, som den kan spricka!
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 9
    5. Undvik att ge dina fågelmat som kan skada det. Vissa livsmedel kan skada din fågel, så se till att du aldrig matar dem dessa livsmedel. Ge aldrig din fågel något av följande:
  • Choklad
  • Koffein
  • Avokado
  • Skalade jordnötter
  • Potatis skinn
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 10
    6. Ge din fågel med konstant tillgång till rent vatten. Fäst en liten vattenbehållare på sidan av din cockatoo bur. Byt ut vattnet efter behov under hela dagen. Töm skålen och rengör det dagligen.
  • Moluccan och paraply cockatoos badar sällan i sin vattenrätt, eftersom de föredrar att sprutas med vatten.
  • Metod 3 av 4:
    Upprätthålla din fågelens hälsa
    1. Bild med titeln Vård för ett moluccan eller paraply cockatoo steg 11
    1. Bada din cockatoo varannan dag med en vattenburk eller dusch. Häll eller spraya ljummet vatten över din fågel medan den sitter på ett stativ eller på armen. Din fågel kommer sannolikt att röra sig och sprida sina vingar medan det är duscha, vilket är normalt och visar att det är lyckligt. Applicera inte några tvål eller rengöringsmedel till din fågel. Ett typiskt bad ska vara 5-15 minuter.
    • Håll vattnet på en lågtrycksinställning. Om fågelns fjädrar blir ruffade, är trycket för högt.
    • Det kan ta några duschar för din cockatoo att vänja sig vid bad. Börja med en lätt spray av vatten och gradvis framsteg som din fågel blir van vid det.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 12
    2. Trimma dina kakor naglar var 6: e månaden eller veterinärens kontor. Ta din fågel ur sin bur och be någon att hålla den mellan sina händer. Nästa, identifiera nageln snabbt genom att hitta den tunna rosa venen som går genom nageln. Använd sedan en guillotin-stil klipper för att skära av nagelns ände, undvika det snabba.
  • Du kan hitta nagelklippare på din lokala djuraffär eller online. Om du inte kan hitta ett par gjorda för fåglar, är det okej att använda en gjord för hundar och katter.
  • Om du trimmer din fågel naglar hemma, köp ett pulveriserat koagulationsmedel först, som du kan ansöka om fågelns spik om du av misstag klippa det snabbt. Detta förhindrar överdriven blödning. Du kan hitta ett pulveriserat koagulationsmedel på en djuraffär eller online.
  • Din veterinär kan trimma naglarna om du inte är bekväm att göra det.
  • Din fågel kommer naturligtvis att bära naglarna genom att koppla upp perches, leka med leksaker och gnugga sina klor på ytor. Men din fågel naglar kanske inte får så mycket slitage som en vild fågel, vilket betyder att naglarna behöver en trimning.
  • Bild med titeln Vård för ett moluccan eller paraply cockatoo steg 13
    3. Få dina fågelvingar trimmade två gånger om året av veterinären. Wing Trims håller din Moluccan eller Paraply Cockatoo från att flyga för hög, vilket är farligt för din fågel. Detta är inte detsamma som att klippa din fågel vingar så det kan inte flyga alls. Det kommer fortfarande att kunna flyga, inte lika bra. Moluccan och paraply cockatoos är stora, kraftfulla fåglar, så du vill inte att de får för mycket höjd eller flyger för att snabbt.
  • Din cockatoo kommer att kasta sina trimmade fjädrar och regrow nya ungefär två gånger om året, vilket är naturligt. Se till att du övervakar din fågel så att du kan trimma sina nya fjädrar.
  • Din veterinär kan visa dig hur du trimmer dina cockatoo vingar, om du vill. Besök alltid veterinären för din fågels första trimning.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 14
    4. Ta din fågel till en aviär veterinär för tvååriga kontroller. Din fågel behöver regelbunden veterinärvård för att se till att den blir hälsosam. Din veterinär kommer att se till att din fågel har tydliga ögon, en hälsosam fjädringskedja och visar inga tecken på sjukdom.
  • Se till att du hittar en aviär veterinär, som är någon som specialiserar sig på fåglar.
  • När veterinären undersöker din fågel kan de besluta att göra en årlig näbbning. Fåglar sliter naturligt ner sina näbben genom att tugga, gnaga på leksaker och slipa sin näbb. Men fåglar som hålls i fångenskap kan behöva en årlig trimning. Om så är fallet kommer din veterinär att göra det. Försök aldrig göra det själv.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 15
    5. Besök veterinären om du märker tecken på dålig hälsa i din fågel. Detta inkluderar fjäderplockning, dålig näbb eller fjäderhälsa, lameness eller fetma. Titta på förändringar i din fågel utseende, såväl som inaktivitet. Dessutom märker om din fågel plötsligt är mer aggressiv, vilket kan innebära att det är i smärta. Om du misstänker att din fågel kan vara sjuk, ta det till din aviär veterinär. Här är de vanliga sjukdomarna bland cockatoos:
  • Fjäderplockning och självmjälkning: Om din fågel har det, märker du att det drar ut sina egna fjädrar eller plockar på sig själv. Detta tillstånd kan orsakas av stress, tristess, klåda från parasiter eller en bakteriell infektion.
  • Psittacine näbb och fjäder sjukdom: Denna sjukdom uppstår när ett cirkovirus attackerar cellerna som utgör din fågel näbb och fjädrar, vilket gör att näbbet blir svag och fjädrarna att växa dåligt. Du kommer att märka skalliga fläckar, liksom problem att äta.
  • Humla: Din fågelfötter kan bli svullna med lesioner på dem på grund av ohälsosamma burförhållanden. Detta tillstånd kan också orsakas av smutsiga perches och dålig näring.
  • Fetma: Fåglar vill naturligtvis äta mycket, så de kan lätt bli överviktiga om du går över dem. En obese fågel kommer att se runt om sin mitt och kan kämpa för att flyga mer än den brukade. Detta är ett allvarligt tillstånd, eftersom det kan leda till fet leversjukdom, vilket kan vara dödligt.
  • Lipom: Det här är feta deponier som vanligtvis visas på din fågel torso. De är inte dödliga, men du kan ta bort dem av veterinären om din fågel verkar obekväma.
  • Metod 4 av 4:
    Engagera din cockatoo
    1. Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 16
    1. Ge din Moluccan eller Paraply Cockatoo uppmärksamhet dagligen för att hålla den glad. Din Moluccan eller Paraply Cockatoo skulle normalt bilda en monogamous bindning i det vilda. I fångenskap kommer din fågel att binda med dig. Det kommer att kräva uppmärksamhet från dig varje dag, så se till att du har minst några timmar att spendera med din fågel varje dag.
    • Till exempel kan du låta din fågel sitta på armen medan du går en promenad eller titta på tv. Dessutom kan du spela fånga med din fågel med en liten boll eller spela klä upp med din fågel med docka kläder.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 17
    2. Rotera flera uppsättningar leksaker så att din fågel stimuleras. Moluccan och paraply cockatoos är extremt intelligenta, så de behöver mental stimulans. Båda dessa raser kommer sannolikt att börja fjäderpluckning om de blir uttråkade. Att ge dem en mängd olika leksaker kan hjälpa dem att hålla sig underhöll. Leta efter leksaker med rörliga delar, liksom naturliga träleksaker. Din fågel kan tugga. Dessutom kommer din fågel att njuta av ropor, kartong eller papper.
  • Pusselleksaker är en rolig utmaning för din cockatoo. Vissa pusselleksaker gör att du kan placera en fest i leksaken som din fågel kommer att fungera för att hämta.
  • Din fågel blir uttråkad med sina leksaker efter en vecka eller 2. Håll flera uppsättningar leksaker så att du kan cykla dem. På det sättet får din fågel "nya" leksaker varje par veckor.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 18
    3. Låt din fågel ut ur sin bur i några timmar varje dag. Övervaka alltid din fågel medan det är ur buret så det flyger säkert. Innan du släpper ut din fågel, alltid fågelfria rummet (er) det är tillåtet att komma in. Så här är fågelskyddat ett rum:
  • Stäng av takfläktar.
  • Se till att glasfönster och dörrar har fläckar så att fågeln inte flyger in i dem.
  • Ta bort, dölja eller täcka elektriska ledningar.
  • Undvik att använda aerosolsprayer.
  • Blås ut eller ta bort ljus.
  • Undvik att använda eteriska oljor.
  • Städa upp och täcka flakefärg.
  • Ta bort smycken, särskilt kostym smycken, som kan innehålla zink.
  • Sätt andra husdjur i ett annat rum.
  • Bild med titeln Vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo Steg 19
    4. Lämna din radio eller tv på när du ska vara ute. Din fågel kan bli ensam om den är kvar ensam. Cockatoos är ett flockdjur, så de gillar företaget. Hörande röster från radio eller tv kommer att hjälpa dem att känna att någon är hemma, även när du är ute.
  • Du behöver inte slå upp volymen mycket hög. Vänd det bara högt nog för att det ska höras i rummet där din papegojas bur hålls.
  • Bild med titeln Vård för ett moluccan eller paraply cockatoo steg 20
    5. Träna din fågel att skrika vid vissa tider på dagen. Att låta din fågel skrika kan hjälpa det att arbeta av en del av sin energi. Välj en tid som är bra för dig, till exempel på eftermiddagen mellan timmarna av 4:00 och 18:00. Lär din fågel att det är okej att skrika sedan genom att vända högt, hög tempo musik. Ril upp din fågel, byt sedan till mjuk musik när det är dags att lugna ner. Belöna din fågel med godis när det är lugnt.
  • Med tiden kommer din fågel att lära sig att skrika på denna angivna tid. Om det annars är lyckligt är det mindre benäget att skrika på oönskade tider.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Årlig vård för en Moluccan eller Paraply Cockatoo kan kosta så mycket som $ 1000.
  • Paraply och Moluccan cockatoos är mycket bra att lära sig att prata. Men de lär sig ord som de hör upprepade gånger. Om det här är deras namn, "Hej," "jag älskar dig," Eller så är det inte ett problem. Men om du tenderar att svära eller vara annorlunda, kan din fågels ordförråd vara pinsamt när du har gäster.
  • En moluccan eller paraplycockatoo kommer sannolikt att leva så länge som 70 år, så länge det tar emot korrekt vård.
  • Din fågel är mindre sannolikt att skrika och squawk om det inte är uttråkat.
  • Varningar

    Låt inte din Moluccan eller Paraply Cockatoo på axlarna, eftersom de har en tendens att bita öron.
  • Vissa moluccan och paraplycockatoos är skyddande av sina burar, vilket gör det farligt att ta ut dem. Om detta är sant för din cockatoo, kan det vara bäst att få det gå upp på en träpinne snarare än din arm. När buret är ute av sikte kan du låta ditt fåge gå på din arm.
  • Moluccan och paraply cockatoos är mycket smarta fåglar som behöver mycket stimulans för att vara lycklig. Se till att din fågel har tillgång till leksaker och får mycket uppmärksamhet från dig. Annars kan det bli destruktivt eller aggressivt.
  • En skrikande moluccan cockatoo kan producera nästan lika mycket ljud som en 747 jet, så håll en uppsättning öronproppar för att skydda dina öron. Dessutom, ta mycket bra hand om din fågel för att minimera squawking.
  • Moluccan och paraply cockatoos kommer att skapa en stor mängd pulver ner för att skydda sina fjädrar, vilket kan irritera människor med allergier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande