Hur man köper ekologiska insekticider

Buggar och andra skrämmande crawlers är en olägenhet för många trädgårdsentusiaster, men inte alla gillar tanken att täcka sina växter med hårda kemikalier för att bli av med dem. För dessa personer kan insekticider gjorda med helt naturliga organiska föreningar ge ett användbart alternativ. När du väljer en organisk insekticid är det viktigt att läsa ingredienserna i närheten för att det är säkert att använda på dina växter och följ anvisningarna som beskrivs på etiketten för att hålla din trädgård frisk och blomstrande.

Steg

Del 1 av 3:
Få rätt produkt
  1. Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 1
1. Identifiera vilken typ av skadedjur du har att göra med. Innan du kan börja utrota de skadedjur som har invaderat din trädgård, måste du först lära dig vad de är. Inspektera dina växter noga, var uppmärksam på de fysiska egenskaperna hos några insekter som du råkar upptäcka. Du kan sedan köra en Internet-sökning eller kontakta en trädgårdsspecialist för att få mer information om vad de är och hur man blir av med dem.
  • Bladlus, larver, cutworms och olika skalbaggar är bland de mest destruktiva skadedjur som vanligtvis finns i trädgårdar.
  • En guidebok med detaljerade fotografier kan komma till nytta för att undersöka vanliga insektsarter.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 2
    2. Bestäm om dina växter kräver behandling eller ej. Ta en minut för att bedöma svårighetsgraden av problemet, liksom. En eller två buggar är inte en orsak till larm, men en fullfjädrad angrepp måste hanteras omedelbart. Bestämma hur allvarlig situationen är kommer också att hjälpa dig att ge dig en uppfattning om hur mycket och vilken typ av insekticid du behöver.
  • Om du bara upptar några buggar kan du helt enkelt borsta dem med hand eller spränga dem med en trädgårdsslang.
  • Glöm inte att kolla baksidan av stjälkarna och undersidan av bladen, liksom. Insekter kan ofta hittas gömmer sig i skuggiga, out-of-the-way-platser.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 3
    3. Se till att den insekticiden du väljer är säker att använda på dina växter. Medan organiska insekticider tenderar att vara mildare än kemiska behandlingar, kan vissa innehålla potenta ingredienser som inte är en bra blandning med vissa växter. Lime svavel, till exempel, kan brinna genom lövverk om den appliceras i heta väderförhållanden. Du kommer vanligtvis att kunna ta reda på vilka typer av växter som en produkt är utformad för att behandla genom att läsa etiketten.
  • Även ekologiska bekämpningsmedel kan försvaga eller döda en god tillväxt om den används för ofta, eller i för hög koncentration.
  • Var särskilt försiktig med att applicera insekticider till plantor eller växter som lider av Blight eller en annan typ av svampinfektion.
  • Till exempel är General Copper certifierad organisk, så du kan tillämpa den som en bekämpningsmedel i en ekologisk trädgård. Det kan dock byggas upp över tiden, vilket skapar ett tungmetallproblem i jorden.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 4
    4. Kontrollera om produkten är officiellt certifierad. Alla kommersiella bekämpningsmedel måste godkännas av EPA innan de kan säljas. Dessa produkter kommer att bära en försegling av godkännande någonstans på förpackningen, vilket indikerar att de är säkra för miljön och för de människor som använder dem.
  • Organiska bekämpningsmedel bör också innehålla en tätning från USDA som bekräftar deras organiska status. Det är nödvändigt att dessa lösningar görs av minst 70% naturliga föreningar för att kvalificera sig för "organiska" etiketten.
  • Köp inte en produkt om den inte har en tätning på den, eller om den inte innehåller minst 70% organiska ingredienser.
  • Del 2 av 3:
    Shopping för ekologiska insekticider
    1. Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 5
    1. Besök ditt lokala trädgårdscentrum. Inte bara är dessa platser mest sannolikt att bära de behandlingar du behöver, de kommer också att ha ett mer omfattande urval. Växthus är ett annat alternativ, om du råkar ha en i ditt område.
    • Medan du är där, kontakta trädgårdsspecialisterna på personal om ditt skadedjursproblem. De är utbildade för att identifiera vanliga arter av invaderande insekter, och kommer att kunna berätta hur bäst att eliminera dem.
    • Det kan också bidra till att köpa frön eller urklipp av andra växter som är kända för att skydda mot skadedjur, som lavendel, klöver eller krysantemum.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 6
    2. Bläddra i stormarknaden eller apoteket. Trädgårdscentret vid stora kommersiella försäljningsställen som Walmart kan också ha de produkter du letar efter. Kom ihåg att skanna efter EPA och USDA-etiketterna för att se till att bekämpningsmedlet du köper är organiskt och miljövänligt.
  • Organiska bekämpningsmedel tenderar inte att vara så lätt tillgängliga som sina kemiska motsvarigheter, så det finns ingen garanti att du kommer att kunna hitta dem i kedjebutiker.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 7
    3. Köp den produkt du behöver online. Sök efter ekologiska insekticider på detaljhandelswebbplatser som specialiserar sig på naturliga trädgårdsmetoder. Produktförteckningarna presenterar dig med en ögonblicksbild av allt du behöver veta om en behandling och hur man ansöker det. Du kan också hitta artiklar om relaterade ämnen, inklusive hur man förhindrar skadedjur från att flytta in i första hand.
  • Internet är en av dina bästa resurser när det gäller att samla information om skadedjur och bekämpningsmedel.
  • Var noga med att inkludera viktiga nyckelvillkor som arter av växt som är under attack och den typ av insekter som ska skylla på.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 8
    4. Prova en hemlagad botemedel. Förutom kommersiella bekämpningsmedel kan du också försöka blanda dina egna DIY-naturliga repellenter hemma. Ämnen som heta paprika, eteriska oljor, vitlök, lök eller till och med flytande diskmedel kan kombineras med lite vatten för att bilda en lösning. Överför lösningen till en sprayflaska och dimma den på plantens löv där du än ser oönskade insekter.
  • Applicera hemlagade lösningar en eller två gånger om dagen var 5-7 dagar tills du börjar se en förbättring.
  • Detergenter och andra ämnen som väteperoxid är kända som "kontaktpesticider", vilket innebär att de måste appliceras direkt på insekter som ska vara effektiva.
  • Om du inte kan hitta en lämplig produkt kan du alltid hämta de komponenter du behöver piska upp din egen lösning hemma.
  • Del 3 av 3:
    Applicera organiska insekticider
    1. Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 9
    1. Läs etiketten först. Titta alltid över de medföljande instruktionerna innan du försöker tillämpa en kommersiell insekticid. De kan innehålla speciella riktningar som är värda att veta, som de bästa väderförhållandena eller tid på dagen för att använda produkten. Det kan också göra skillnad för att rikta jordens eller rötterna i motsats till lövverket.
    • Att använda bekämpningsmedel kan slumpmässigt sluta göra mer skada på dina växter än bra.
    • För hemlagade lösningar som inte kommer med instruktioner är det en bra idé att fel på sidan av försiktighet och använda en lägre koncentration. Du kan återanvända lösningen senare om det inte gör tricket direkt.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 10
    2. Spray på flytande produkter. Mist bladet ordentligt, se till att täcka dem så jämnt som möjligt. Använd endast så mycket som rekommenderas för varje applikation. Om du har valt en kontaktpesticid måste du sprida insekterna själva för att få den önskade effekten.
  • Vissa flytande insekticider är förpackade i praktiska sprayflaskor. Andra kan behöva överföras till en spruta eller anslutas till en slang innan du kan använda dem för att behandla din trädgård.
  • För ditt eget skydd, se till att du har rätt säkerhetsutrustning: långärmad kläder, tjock gummiträdgårdshandskar, ögonskydd och ansiktsmask eller andningsskydd.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 11
    3. Stänk pulverformiga bekämpningsmedel över växten. Dessa kan siktas med en handdamm eller helt enkelt placerad i en separat behållare i rätt mängd och skakas ut. Vid användning av en insekticid i pulveriserad eller granulerad form kommer det vanligtvis att vara nödvändigt att fördela lite över jorden vid basen av växten, liksom.
  • Använd en sprayflaska fylld med vatten för att våta bladen av växter innan du applicerar en pulveriserad produkt. Detta kommer att hjälpa bekämpningsmedlet bättre.
  • Ämnen som matkvalitetsdiatoméjord kan spridas för hand om inga andra verktyg är tillgängliga.
  • Bild med titeln Köp Ekologiska insekticider Steg 12
    4. Upprepa efter behov. De flesta insekticider fungerar snabbt, men de kommer inte att fungera över natten. Vänta 7-10 dagar efter den ursprungliga ansökan innan du följer upp med en sekund. Under tiden, håll ett öga på plantorna för att se om problemet rensar upp. Inom några veckor kommer din trädgård sannolikt tillbaka till det normala.
  • Försök att inte avslöja din trädgård till främmande ämnen som insekticider oftare än vad som är absolut nödvändigt. Även om de är säkra på att använda på växter, kan de vara skadliga för fördelaktiga insekter och andra vilda djur.
  • Hemlagad behandling kan användas på plats när du märker insekter som svärmer i stort antal.
  • Tips

    Generellt är det bäst att använda andra medel för att försöka kontrollera skadedjur innan de tillgriper bekämpningsmedel. Till exempel kan klamning av insekter som bladlöss och skalbaggar avlägsnas för hand, medan andra kan vara rädda av en mänsklig närvaro.
  • Organiska bekämpningsmedel rekommenderas alltid för produkter eller andra växter som är avsedda att förbrukas.
  • Så mycket som möjligt, håll dig till växande inhemska växtarter. Dessa tenderar att blomstra i sin naturliga miljö, vilket gör dem mer motståndskraftiga mot angrepp och sjukdom.
  • Vissa insekter, som nyckelpigor, nematoder och böner mantis, byte på pestarter. Att introducera dem till din trädgård i små antal kan hjälpa till att hålla envis skadedjur i bukten.
  • Få en kyckling. Kycklingar äter buggar och skrämmer bort större skadedjur som gnagare och hjort också.
  • Varningar

    Trots att de är gjorda av naturliga ingredienser bör organiska insekticider hanteras med försiktighet. Det kan vara osäkert att andas in eller intag även de mildaste hemlagade lösningarna.
  • Var försiktig även när du använder ekologiska produkter nära barn eller husdjur, speciellt om du behåller sällskapsdjur eller vatten nära de behandlade växterna.
  • Förvara någon oanvänd produkt i sin ursprungliga behållare på ett coolt, torrt, välventilerat område och se till att det är utom räckhåll för barn och husdjur.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande