Hur man utvecklar en miljövänlig skönhetsrutin

VIDEO

Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin genom att förenkla och justera din sminkrutin, och genom att använda återvinningsbara produkter. Förenkla din rutin genom att minimera din användning av produkter, shampooing mindre och genom att minska mängden vatten du använder för att rengöra ditt ansikte och kropp. Försök att köpa produkter som kommer i återvinningsbara behållare och som använder minimal förpackning. Se till att du läser en produkts etikett innan du köper produkten. Ste bort produkter som innehåller giftiga kemikalier som petroleum biprodukter. Kom ihåg att det är det bästa sättet att göra hemlagade hudbehandlingar.

Steg

Del 1 av 3:
Förenkla din skönhets rutin
  1. Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 1
1. Begränsa mängden produkter du använder. Reklam leder dig att tro att du behöver en myriad av produkter för att vara vacker. Men som många saker i livet är mindre alltid mer. Så håll din skönhetsrutin enkel genom att hålla fast vid grunderna. Allt du behöver är en bra renare, toner, fuktkräm och solskyddsmedel. Att hålla din skönhetsrutin enkel kommer att skära tillbaka på avfall.
  • Exempelvis varierar ingredienserna i ögonkrämer bara något från ingredienserna i din grundläggande ansiktsfuktare. Om du inte har specifika ögonbehov som du vill träffa eller du har mycket känslig hud, kan du använda en fuktkräm.
  • Du behöver inte heller tio olika krämer som gör samma sak. Håll dig till en produkt du gillar. Om du försöker en produkt och inte gillar det, skicka det vidare till en vän eller familjemedlem istället för att kasta bort det.
  • Bild med titeln utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 2
    2. Leta efter flera användningsprodukter. Fleranvändningsprodukter innebär mindre avfall, liksom kostnaden. Leta efter allt-i-ett-sminkpinnar som kan användas på dina läppar, ögon och kinder. Dessutom väljer du fuktgivare som dubbla som solskyddsmedel.
  • Droppe. Bonners 18-i-1 ren-castile flytande tvål kan dubbla som schampo och en hudrengöring.
  • Ögonbrynpennor kan dubbla som dagtid eyeliner.
  • Vrid de återstående mängderna av din ögonskugga i en eyeliner genom att applicera den med en tunn borste doppad i visine.
  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 3
    3. Använd produkten i små mängder. När du använder en produkt, försök att inte slatera den på. En liten mängd produkt kommer att gå långt. Dessutom, när du använder en produkt, använd produkten i sin helhet. Krama ut och använd varje uns av din produkt.
  • Köp en Tube Wringer så att du kan få ut mesta möjliga av dina produkter.
  • Expertips
    Nini Efia Yang

    Nini Efia Yang

    Makeup Artistnini Efia Yang är ägaren till Nini`s Epiphany, en San Francisco Bay Area Makeup och Hair Studio. Specialiserat på brudmakeup med nästan 10 års erfarenhet har hennes arbete presenterats i ceremoni tidningen, de är så älskade och bröllopsfönster.
    Nini Efia Yang
    Nini Efia Yang
    Stylist

    Prova en gummispinne för att få den sista av en produkt ut ur röret. Om du har smink att du inte kan komma ut ur botten av röret, köp gummi swabs från containerbutiken. De gör det enkelt att få varje bit av produkten ur behållaren. De säljer faktiskt två storlekar - de större är perfekta för stiftelsen, medan de mindre är bra för läppstift och andra små föremål.

  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin steg 4
    4. Klipp tillbaka på schampo. Övervaka hur ofta du tvättar ditt hår. Om du tvättar ditt hår fem gånger i veckan eller varje dag, tvättar du för mycket. Tvätta håret för ofta remsor ditt hår av sina naturliga oljor och lämnar en återstod. Det rekommenderas att du tvättar ditt hår bara två gånger eller tre gånger i veckan.
  • Använd ett torrt schampo mellan tvättar för att minimera oljan i ditt hår.
  • Minimera din shampooing kommer också att spara vatten och el.
  • Bild med titeln utveckla en miljövänlig skönhetsrutin steg 5
    5. Stäng av kranen. Medan du borstar tänderna, tvätta ansiktet och göra andra aktiviteter i diskbänken, stäng av kranen. Också, vara medveten om hur mycket tid du spenderar i duschen. Rakning av två till fyra minuter kan spara fyra till åtta liter vatten.
  • Försök att installera ett vattenbesparande duschhuvud för att minska din vattenutgång.
  • Använd biologiskt nedbrytbara, sköljfria ansiktservetter istället för den traditionella vatten- och rengöringsrutinen för att tvätta ansiktet. Prova detta några gånger under veckan.
  • Del 2 av 3:
    Med återvinningsbara produkter
    1. Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 6
    1. Köp hållbara verktyg. Använd sminkborstar och hårborstar gjorda av återvunnet eller hållbart material, som bambu. Använd borstar som har syntetiska borstar i motsats till verkligt djurhår. Dessutom väljer du energibesparande hårtork för att minska mängden el du använder medan du styper håret.
    • Koppla ur frisyrverktyg när du inte använder dem.
    • Ecotools har en stor linje av hållbara produkter.
  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 7
    2. Släpp av dina använda produkter för återvinning. Origins kommer att återvinna använda sminkprodukter från varumärke om du släpper av dem. Dessutom kommer Aveda-butiker att skapa nya kepsar ut ur återvunna kepsar (som de hårda ryggarna på tandkrämflaskor) om du släpper dem i sina butiker.
  • Mac kommer att ge dig en gratis läppstift för varje sex läppstift som du tar tillbaka till återvinning.
  • Dessa erbjudanden är U.S.-Specifika - de får inte gälla i andra länder.
  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 8
    3. Köp produkter som använder minimal förpackning. Köp också varumärken som använder glas för att paketera sina produkter. Glas är lätt att återvinna, och du kan återanvända glasburkar för andra ändamål.
  • För att klippa på avfall, välj bar tvål istället för kroppsvask, som kommer i plastflaskor.
  • Förpackningen av produkter som du kan köpa från frodig, Olivine Atelier, det ärliga företaget, blå avokado och s.W. Grunderna är minimal, återvinningsbar och hållbar. Till exempel är Blue Avokados produkter gjorda av 50 procent efterkonsumentåtervunnet flaskväv.
  • Expertips
    Nini Efia Yang

    Nini Efia Yang

    Makeup Artistnini Efia Yang är ägaren till Nini`s Epiphany, en San Francisco Bay Area Makeup och Hair Studio. Specialiserat på brudmakeup med nästan 10 års erfarenhet har hennes arbete presenterats i ceremoni tidningen, de är så älskade och bröllopsfönster.
    Nini Efia Yang
    Nini Efia Yang
    Stylist

    Använd en magnetisk sminkpalett för att skära ner på förpackningen. Många sminkföretag säljer enskilda färgkrukor i sina ögonskuggor. Om du köper dem kan du bara fästa dem på ett magnetfält. På det sättet skär du ner på förpackningen du använder, och du kan välja de specifika färgerna du vill ha, snarare än att köpa en hel palett bara för att du gillar några av nyanserna.

  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 9
    4. Undvik icke-återvinningsbara produkter. Försök att undvika produkter vars behållare har återvinningskoden # 3, såväl som en "V", som hänvisar till polyvinylklorid eller PVC. PVC utgör stora miljöfaror, liksom hälsorisker.
  • Välj istället plastbehållare med återvinningskoden # 1, till exempel polyetylentereftalat (PET) och högdensitetspolyeten (HDPE). Dessa plast accepteras oftast av kommunala curbside återvinningsprogram. De anses också säkra när det gäller hälsa.
  • Besök Earth911.org för att hitta en polypropylenåtervinningsföretag i ditt grannskap.
  • Del 3 av 3:
    Använda säkra produkter
    1. Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin steg 10
    1. Läs etiketterna. De "naturliga" och "all-naturliga" etiketterna som når flaskorna med många produkter kan fortfarande innehålla giftiga kemikalier och tillsatser. Detta beror på att den federala regeringen inte reglerar dessa etiketter. Välj Ekologiska produkter istället. Dessa produkter innehåller den organiska tätningen USDA.
    • Håll dig borta från produkter som innehåller petroleum biprodukter. Identifiera produkter som innehåller petroleumbiprodukter genom att leta efter mineralolja, petrolatum eller paraffin i etiketten.
    • Kontrollera dina produkter i den miljö arbetsgruppens databas på EWG.Org / Skindeep för att se hur de gör det på toxicitetsskalan.
    • Kontrollera om det märke du köper dina produkter från har skrivit "Compact for Safe Cosmetics" på Safecosmetics.org. Företag som har undertecknat denna pakt pantsättning att ersätta skadliga kemikalier i ingredienslistor med alternativ. Alternativ som är säkrare för miljön, liksom din hälsa.
  • Bild med titeln Utveckla en miljövänlig skönhetsrutin Steg 11
    2. Göra hemlagad hudbehandlingar. Detta är det bästa sättet att veta exakt vad som går in i dina hudvårdsprodukter. Att använda hemlagade produkter kommer också att minimera ditt miljöavfall. Gör hemlagade ansiktsmasker, toner och schampon.
  • Gör en ansiktsmask genom att kombinera ½ kopp yoghurt, ¼ kopp honung och ½ kopp blandad gurka. Applicera på ditt ansikte, låt det sitta i 15 minuter, skölj sedan av.
  • Gör en kroppsskrubb genom att kombinera 1 kopp kaffebryggare, ¼ kopp rå socker eller havsalt och 1/3 kopp eterisk olja.Blanda och applicera på våt hud i en cirkelrörelse, skölj sedan.
  • Bild med titeln utveckla en miljövänlig skönhetsrutin steg 12
    3. Kontakta din hudläkare. När du är osäker, gör ett möte med din hudläkare. Berätta för din hudläkare att du justerar din skönhets rutin och att du vill använda produkter som är säkra för både miljön och din hälsa. Din hudläkare ska kunna rekommendera några bra produkter, liksom alternativa sätt att ta hand om din hud, som motion och kost.
  • Du kanske också frågar din hudläkare, "Vilken annan övning och kostråd kan du ge för att hjälpa mig att hålla min hud och hår friskt?"
  • WikiHow Video: Hur man utvecklar en miljövänlig skönhetsrutin

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande