Hur man tillämpar diatoméjord till mattan

Diatoméjord är en helt naturlig produkt gjord av små fossila vattenväxter som kallas diatomer. Dessa växtpartiklar har rakhyvlar-skarpa kanter som skärs genom en insekts skyddande täckning och dehydrera dem, vilket potentiellt dödar insekten. Dessa pulverformiga fossiler är en naturlig bekämpningsmedel som används mest för bedbugs, men är potentiellt effektiva mot eventuella mattpests. Eftersom det tenderar att arbeta långsamt och ibland oförutsägbart, är det bäst att följa andra skadedjurskontrollpraxis samtidigt, såsom noggrann rengörings- och fuktkontroll.

Steg

Del 1 av 2:
Förbereder dina material
  1. Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 1
1. Använd skadedjur eller matkvalitet diatoméjord. Diatoméjord (DE) kommer i två former. De flesta de sålda som en skadedjursbehandling eller märkt "livsmedelskvalitet" är säker för hemmabruk och inte kopplad till allvarliga hälsoproblem. Använd aldrig poolkvalitet eller industriell klass de i ditt hem, eftersom dessa former kan (så småningom) orsaka permanenta andningsbesvär.
  • Alla de produkter är faktiskt en blandning av "säker" och "osäker" typer. Matkvalitet har fortfarande en liten mängd "osäker" DE, och är fortfarande farlig vid inandning i stora mängder.
  • DE SOLD FÖR PEST CONTROL måste uppfylla specifika säkerhetsstandarder och lista säkra instruktioner på etiketten (åtminstone i USA), så det är vanligtvis det bästa valet. Matkvalitet DE kan inte ha en detaljerad säkerhetsetikett, eftersom den inte är avsedd att användas i ren, torr form, men det liknar skadedjur och risken för skada är låg med försiktighetsåtgärderna nedan.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 2
    2. Följ säkerhetsanvisningarna. Mat-grade de är avsedd att omröras i mat och ätas, så i allmänhet är det ganska säkert. Men det koncentrerade torra pulvret kan fortfarande irritera dina lungor och ögon, särskilt om du har astma. och hud. Granska dessa säkerhetsåtgärder innan du börjar:
  • Tänk på att du bär en dammmask eller ögonskydd medan du använder de att undvika att andas in eller få det i dina ögon.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 3
    3. Välj ett dammverktyg. Professionella skadedjurskontroller använder speciella dammsugare för att lägga ner ett bra, även skikt av damm, men det kan vara svårt för konsumenterna att hitta. Du kan använda en fjäderdamm, pensel eller mjöl sett istället. Sked (häll inte) de på dammverktyget långsamt, för att undvika ett moln av damm.
  • Klämma flaskor eller bälgar rekommenderas inte, eftersom de orsakar för mycket drivande.
  • Del 2 av 2:
    Applicera diatoméjord
    1. Vakuum mattan flera gånger. Innan du till och med applicerar de, dammsammar rummet noggrant minst 3 gånger. Som hjälper till att ta bort några av buggarna och ägget från rummet, vilket gör debehandlingen ännu effektivare.
    • Detta är särskilt användbart om du har att göra med loppor eller matta skalbaggar.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 4
    2. Damm ett fint lager på mattan kanter. Applicera försiktigt ett jämnt, knappt synligt skikt av damm runt omkretsen av mattan. Insekterna behöver krypa över dammet för att skada dem, och de är mer benägna att undvika högar eller tjocka skikt av damm. Tjocka lager av DE är också mer benägna att sparkas upp i luften och irritera lungor eller ögon.
  • Mattor behandlas vanligtvis endast på kanterna så att mänsklig aktivitet inte sparar dammet i luften (där det är mer benägna att få dig att hosta än döda insekter). Om mattan är i ett sidrum, kanske du kan damma ett större område utan problem.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 5
    3. Damm runt möbelben. Diatoméjord är inte avsedd att användas på klädsel eller madrasser, där det kan irritera mänsklig hud. Men ett tunt lager runt benen på möbler kommer att påverka några insekter som kryper upp på sängen eller soffan.
  • Detta kommer inte att stoppa insekterna från att nå möblerna, men det kommer att avslöja dem att de på vägen och (förhoppningsvis) döda dem några dagar senare.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 6
    4. Håll fuktigheten nere. Diatoméjord är effektivare i torra miljöer. Kör en avfuktare i rummet om du har en. En tv-bris kan också hjälpa, men undvika att peka fans där de kunde blåsa bort pulvret.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 7
    5. Lämna i mattan så länge som behövs. Så länge du inte sparkar upp damm eller hosta (som inte ska hända med korrekt tillämpning), är det inte nödvändigt att ta bort den diatoméska jorden. Det är fortfarande effektivt så länge det blir torrt, och tar ofta en vecka eller mer att börja döda insekter. Eftersom insekterna kan ha lagt ägg då, kommer att lämna på den diatoméska jorden i flera veckor, bidra till att förhindra en rebound.
  • Försök lämna de nedåt i en vecka och sedan vakuum upp och upprepa behandlingen. Efter ca 3 veckor bör du bryta cykeln av äggkläckning och vuxna som lägger mer ägg.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan Steg 9
    6. Ta bort de med ett filterlöst vakuum. Diatoméjord är mycket svår och kan snabbt förstöra ett normalt vakuums filter. Ett normalt vakuum kan vara bra för en enda, lätt applikation, men ett filterlöst vakuum eller en butik Vac är bättre val om du planerar att tillämpa de flera gånger.
  • Det finns ingen brådska att ta bort de från din matta om du inte har tillämpat för mycket (lämnar synliga högar av damm). Håll bara de riktiga verktygen i åtanke så att du inte skadar din normala dammsugare under vanlig mattrengöring.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 8
    7. Använd andra skadedjurskontrollmetoder samtidigt. Det är svårt att förutsäga hur effektiv debehandlingen kommer att vara. En insektsbefolkning i ett grannskap kan till och med vara mer resistent än samma insektsarter någon annanstans. Om du fortfarande kämpar med ett utbrott, attackera insekterna med flera behandlingar på en gång. Ta reda på mer behandlingar för sängbuggar, kackerlackor, matta skalbaggar, eller lopp.
  • Bild med titeln Applicera diatoméjord till mattan steg 10
    8. Överväg att lämna de under mattan kanterna. Så länge de stannar torr, kan det vara effektivt i månader eller till och med år. Om du kan lyfta din matta, överväga att lämna ett tunt lager av de under kanterna, där det inte kommer att bli sparkat upp.
  • Det är bäst att inte lämna de ut i hushåll med husdjur eller unga barn.
  • Tips

    Effekten av diatoméjord kan vara lite oförutsägbar. Om ditt första försök inte fungerar kan det vara värt att försöka ett annat varumärke, eller en typ av syntetiskt pulver som kallas en kiseldioxidflygel.

    Varningar

    När Applicera diatoméjord För skadedjurskontroll och lagring av matvaror, kom ihåg att det inte är detsamma som används för kolfilter eller poolfilter. Även om de är gjorda av samma mineralförening bör poolkvaliteten inte någonsin användas för skadedjurskontroll.
  • Även mat-klass de irriterar lungorna vid inandning. Även om det är osannolikt att orsaka långvarig skada, innehåller den små mängder kristallin silikondioxid, som har kopplats till silikos och andra andningsbesvär.
  • Saker du behöver

    • Professionellt bekämpningsmedel dammverktyg, fjäderdamm eller mjöl sivare
    • Diatoméjord
    • Andningsskydd eller dammmask
    • Handskar
    • Ögonskydd
    • Vakuum (helst en butik vac eller filterless vakuum)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande