9 Effektiva sätt att styra johannesbröd

Oavsett om du har en liten trädgård eller stor gård, kan johannesbrödar vara ett hot mot dina växter och grödor. Medan dessa skadedjur kan orsaka några problem för din egendom, är det inte nödvändigt att oroa dig! Det finns många sätt att styra en johannesbröd, oavsett om du handlar om en svärm eller bara några skadedjur.

Steg

Metod 1 av 9:
Biopesticid
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 1
1. Använd biopesticider för att döda johannesbröd utan att skada miljön. De METARHIZIUM ANISOPPIAE Svamp är ett grönt alternativ till insekticider. Forskning visar att när de sprutas över grödor, kan dessa sporer döda 70-90% av johannesbröd i en 2-3 veckorsperiod utan att skada andra växter och buggar. Spraya bara biopesticiderna över dina grödor, där johannesbröden samlas. Inom några veckor bör du märka några förbättringar.
  • Denna produkt säljs kommersiellt under varumärket Green Muscle eller Green Guard.
  • Denna svamp växer inuti johannesbröd och dödar skadedjuret från insidan ut.
  • I Afrika använder många bönder speciella plan för att släppa stora mängder biopesticider över svärmar.
Metod 2 av 9:
Traditionella bekämpningsmedel
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 2
1. Pesticidfipronilen dödar johannesbröd genom att rikta in sitt nervsystem. Spraya dina grödor när det är ungefär 14 till 24 ° C (57 till 75 ° F) grader utanför. Typiskt tar Fipronil ca 8 till 16 dagar för att döda johannesbröd. Följ alltid anvisningarna på bekämpningsmedelsetiketten innan du sprutar din trädgård eller grödor - de flesta kemiska företag rekommenderar att du har skyddsutrustning som du sprayar.
  • Spraya inte några bekämpningsmedel när det är blåsigt ute-kemikalierna kan resa till din granns egendom, beroende på var du bor.
  • Om några bekämpningsmedel kommer på din hud, tvätta det utsatta området med tvål och varmt vatten direkt.
Metod 3 av 9:
Betetpulver
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 3
1. Bete hjälper dig att döda johannesbröd innan de växer vingar. Om du märker hoppare, eller unga, vinglösa johannesbröd på din egendom, är bete ett praktiskt sätt att bli av med dem. Blanda vete kli och bendiokarb pulver tillsammans vid en 0.05 till 1 förhållande. Sedan sprida blandningen nära behållarna, så de äter betet. När de har ätit kliblandningen kommer hopparna att dö av.
  • Bendiokarb är en typ av insekticid.
  • Denna typ av Locust Control fungerar bäst för större egenskaper. Du kan till exempel blanda 200 kg (440 lb) vete kli med 10 kg (22 lb) bendiokarbulver.
  • Du kan scatter bete för hand, med en handfläkt, eller med en maskinpulver-duster, som täcker stora sektioner av grödor.
Metod 4 av 9:
Grödlock
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 4
1. Drape Insect Mesh eller Shadecloth ovanpå dina prisade trädgårdsplantor. Detta hjälper till att skydda dina växter från hungriga sprutor. Använd inte ett grönt sheet av nät eller tyg för den här johannesbrödarna lockas till färgen grön. Lämna det här nätet eller tyget på plats när johannesbröd är i området, så dina växter kan hålla sig intakta.
  • Du kan köpa insektsnät och shadecloth online, eller hemma förbättringsbutiker.
Metod 5 av 9:
Ljud
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 5
1. Locust swarms kan bryta upp om de hör högt ljud. Vissa bönder slog metallbehållare, medan andra honterar sina fordon. Även grundläggande skrik kan bryta upp svärmar, vilket gör dem enklare att styra och hantera.
  • Att göra ljud kommer inte att bli av med dina johannesbröd, men det kommer att dela svärmar i mindre grupper och göra dem enklare att döda.
Metod 6 av 9:
Rök
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 6
1. Bränna däck eller ställa in bonfires runt din egendom. Brand tenderar att skrämma johanneswarms, och de små blåsorna kan hålla skadedjuren borta från dina grödor.
  • Fråga dina grannar för tillstånd innan du ställer några bränder, eftersom det finns en chans att röken kan flyta över till sin egendom.
  • Det finns inte mycket forskning om denna kontrollmetod, men vissa bönder tycker det är användbart.
Metod 7 av 9:
Trenches
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 7
1. Gräva grävningar för att begrava nymfer. Nymphs, eller behållare, ser verkligen ut som gräshoppor - de har inte utvecklat vingar än, så de kan inte flyga runt din egendom. Om du märker en hel del gräshoppa-liknande skadedjur på ditt land, gräva en djup gräv på din egendom. Använd sedan din spade för att begrava nymferna i grävningarna under den förskjutna jorden.
  • Din gräv behöver vara tillräckligt djup för att helt täcka skadedjur, så de kan inte fly.
Metod 8 av 9:
För hand
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 8
1. Eliminera små antal johannesbröd för hand. Gå runt din trädgård och leta efter några johannesbröd som hänger runt dina växter. Om du upptäcker en, squash den för hand - det här sättet, du får en mindre critter att oroa sig för.
  • Denna kontrollmetod fungerar bättre för små mängder skadedjur - inte stora svärmar.
Metod 9 av 9:
Låga carb grödor
  1. Bild med titeln Control Locusts Steg 9
1. Johannesbröd föredrar grödor som är rika på kolhydrater, så byt dina grödor om du kan. Studier visar att bönder som växte hirs i frisk mark gav en låg-carb gröda. Detta kan inte vara så tilltalande till johannesbröd, och kan hjälpa till att kontrollera den lokala befolkningen.
  • Om du inte kan ändra dina grödor kan biopesticider eller traditionella bekämpningsmedel vara ett bättre alternativ.

Tips

Du kan få insekticider i pulverform, men det är inte alltid effektiva. Dammet sprids inte alltid jämnt, och vinden kan flytta pulvret runt.
  • Vissa afrikanska bönder har haft lycka till att fånga johannesbröd i myggnät.
  • Varningar

    Spraya inte kemikalier i någon vattenkälla, som en pool eller prydnadsdamm.
  • Låt inte någon i ett område som du bara har behandlat med kemikalier. Vänta istället minst 12 timmar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande