Hur man bryr sig om en ängelfisk

Angelfish är en bra fisk att hålla sig i ett akvarium hemma. När du har konfigurerat rätt miljö är det ganska lätt att ta hand om dem. Du måste se till att tanken är på rätt temperatur och pH-nivå. Därifrån, mata din Angelfish en hälsosam kost och städa tanken regelbundet. Se upp för problem. Var försiktig när du introducerar annan fisk till tanken och karantän någon ängel som visar tecken på sjukdom.

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in en ängelfisk tank
  1. Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 1
1. Välj rätt storlek tank. Även om din Angelfish är liten nu, kommer det att växa. Angelfish kan växa för att vara ca 6 tum lång och 8 tum lång. När du väljer en tank, se till att det är minst 55 liter i kapacitet. Om du har råd med en tank större än det här, och passar den i ditt hem, är större är alltid föredraget.
  • Även om din Angelfish inte växer för att vara väldigt stor, är det alltid bättre att ha mer utrymme än nödvändigt.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 2
    2. Upprätthålla en lämplig pH-nivå. Du kan mäta pH-värdet med ett hemtestkit, som du kan köpa på de flesta husdjursbutiker eller online. Du bör vänta 24 timmar för att testa kranvatten, eftersom pH kommer att förändras när det har blivit utsatt för luften. Angelfish kräver en pH-nivå mellan 6 och 8.
  • Om du behöver höja din pH-nivå kan detta göras på flera sätt. Lägg till krossad korall, som kan höja pH-nivån. Du kan också lägga till bakpulver, skal och kemiska buffertar som säljs hos husdjursaffärer.
  • Om du behöver sänka pH-nivåerna, kan du hjälpa till med att lägga till trä till tanken. Du kan också köpa en kemisk buffert som är gjord för att sänka pH.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 3
    3. Lägg till lämplig vegetation till tanken. Angelfish föredrar en tank med mycket substrat och vegetation. Dekorera tanken på lämpligt sätt för att hålla din angelfish glad.
  • Stenar och gömställen är viktiga för angelfish. Stanna av din lokala djuraffär och plocka ut en mängd olika tankdekorationer.
  • Försök att lägga till saker som flytande driftträ, eftersom detta speglar en Angelfishs naturliga miljö. Också, växter som står vertikalt är bra för en angelfisk tank.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 4
    4. Få tanken vid rätt temperatur. Angelfish trivs vid en temperatur mellan 75 och 84 grader Fahrenheit (24 till 29 grader Celsius). Du måste noga installera ett värmesystem för att hålla tanken på denna nivå. Du kan köpa ett värmesystem online eller på din lokala djuraffär. Följ anvisningarna för att ställa in systemet och se till att vattnet är vid lämplig temperatur.
  • Du bör hålla en termometer i tanken. Om vattnet blir för varmt eller för kallt, justera värmaren i enlighet med detta.
  • Del 2 av 3:
    Matar och bryr sig om din angelfish
    1. Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 5
    1. Välj rätt mat för din Angelfish. Angelfish Ät en diet som främst består av köttprodukter. Deras huvuddiet bör bestå av ciklidflingor och pellets. Men komplettera kosten med levande livsmedel. Angelfish kan njuta av saker som saltvatten räkor, vita maskar, blodmaskar, mjölmor, liksom små insekter och kräftdjur.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 6
    2. Observera din ängelfisk för att bestämma hur mycket att mata det. Hur mycket du matar din Angelfish beror på en mängd olika faktorer, till exempel fiskens storlek eller miljö. Du måste observera dina fiskens matvanor och beteenden. Det kommer att bli en rättegångs- och felperiod innan du räknar ut exakt hur mycket för att mata din fisk. Du måste också justera utfodringsbelopp som din fisk växer.
  • Yngre Angelfish behöver mer levande livsmedel än äldre. Som du ängelaktig ålder kan du mata dem mer pellets och flingor än levande livsmedel.
  • För allmänna riktlinjer behöver yngre Angelfish att äta 3 till 4 gånger om dagen. Efter att de växer till full storlek, skärde dock tillbaka mängden mat och hålla fast vid ett strikt schema. Angelfish kommer att överge och bli överviktig om det matas för mycket.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 7
    3. Rengör filtret varje vecka. Du måste se till att din Angelfish`s Tank är ren. Varje vecka, lossa och rengör tankfiltret. Detta kommer att hålla tanken från att bli förorenad, förhindra att din fisk blir smittad eller sjuk på grund av bakterier.
  • Använd en till två koppar av det befintliga tankvattnet för att rengöra filterets svamp. Ta bort vattnet från tanken. Koppla sedan ur filtret och ta bort det från tanken.
  • Tvätta någon gunk eller smuts från filtret. Du bör bära handskar, eftersom filtret kommer att vara slimigt. Använd sedan eventuellt kvarvarande vatten i din skål för att ge filtren och rören från filtret en bra skrubba.
  • Du kan sedan montera filtret igen och placera det tillbaka i tanken.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 8
    4
    Byt tankvatten en gång i månaden. Minst en gång i månaden måste du byta ut vattnet. Du behöver inte byta ut allt vatten i tanken. Istället sträva efter att ersätta cirka 10-25% av tankens vatten varje månad.
  • Du kan behöva justera temperatur och pH-nivåer efter att ha ändrat vattnet.
  • Del 3 av 3:
    Undvika problem med din angelfish
    1. Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 9
    1. Var försiktig när du lägger ängel med andra fiskar. Angelfish kan inte göra det bra med andra fiskar. De tenderar att vara territoriella och kan attackera och till och med äta mindre fisk. Om du introducerar andra fiskar, håll dig till annan ängel eller fisk av en liknande storlek.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 10
    2. Titta på tecken på sjukdom. Om en angelfish blir sjuk, måste du prata med en veterinär eller en djuraffärsarbetare om att behandla sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du har andra fiskar i din tank. En sjuk fisk kunde infektera tanken.
  • Överdriven slime och klämda fenor kan vara ett tecken på en mycket allvarlig sjukdom som kallas Angelfish-virus. Om du misstänker att din fisk har viruset, kan det behöva läggas i sömn eftersom det inte finns någon botemedel.
  • Vita kritiga avföring, brist på aptit och viktminskning kan också indikera sjukdom.
  • Det finns också en vanlig sjukdom som kallas ICH som orsakar vit spotting på grund av parasiter. Det kan lätt behandlas med medicinering, så håll ommedicinering till hands när du har angelfish.
  • Bild med titeln Vård för ett Angelfish Steg 11
    3. Karantän sjuk ängelfisk. Om en ängelfisk visar tecken på sjukdom, ta bort det omedelbart och placera den i en karantänstank. Sök vården av en veterinär för att diskutera behandlingsalternativ eller fråga på en lokal djuraffär. Lägg inte fisken tillbaka i tanken tills tecken på sjukdomen har gått, eftersom du inte vill att sjukdomen ska spridas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Om inte i ett lämpligt material akvarium kommer ängelfiken att ha stunted tillväxt, vilket innebär att fisken kommer att ha ett kortare liv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande