Hur man får en räv

Små, omnivorösa, wily rovdjur och scavengers, rävar kan ibland vara allvarliga störningar, särskilt för bönder eller andra människor med små, tamdjur. Oavsett om det har blivit snyggt i ditt hönshus eller trakasserar dina husdjur, vet hur man effektivt fånga en besvärlig räv kan vara en mycket användbar skicklighet att ha. Dessutom, att veta hur man hanterar en räv som du redan har fångat tillåter dig att fatta ett beslut som eliminerar dina rävproblem samtidigt som du säkerställer den humana behandlingen av djuret.

Steg

Del 1 av 2:
Fånga en vuxen räv
  1. Bild med titeln Fånga en räv Steg 1
1. Ange en levande fälla på en plats du förväntar dig att vara. För de stora majoriteten av rävar, standard "boxy" levande fällor av en lämplig storlek fungerar ganska bra. Dessa fällor liknar en lång rektangulär låda med fälldörrar vid en (eller antingen). Räven, lockade in av bete, steg på en pedal, som släpper ut fälleldörren och låses den i.
  • Live fällor är tillgängliga för att köpa eller hyra på de flesta jaktvaruhandlare och även online från specialhandlare. För mediet till medelstora fällor som är lämpliga för att fånga rävar, sträcker priserna vanligtvis från ca $ 40-80.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 2
    2. Betit fällan. Ställ in din fälla i "öppna" Placera och försiktigt placera ditt bete i det angivna utrymmet i mitten. Du har ett brett utbud av alternativ när det gäller att plocka din bete - till exempel kanske du vill använda fläsk, "våt" kattmat, fisk, kyckling eller annat kött. Om du är en jägare kan du alternativt vilja använda spelkött (Bobcat och Beaver Work speciellt bra).
  • Doften av betet du använder är viktigt. Rävar har starka näsor som de använder för att sniffa ut matkällor, så, om möjligt, försök att använda bete med en stark, tilltalande lukt. Om du använder kattmat, försök att använda en med en stark fiskig doft - Foxes älskar det här.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 3
    3. Låt fällan sitta över natten. Även om det är möjligt att se rävar på nästan vilken tid på dagen, är djuren vanligtvis nattliga rovdjur. Av denna anledning, när du har satt en fälla, vill du vara väldigt tålamod, väntar minst en natt för resultat. Kolla på din fälla på morgonen för att se om du har fångat din besvärliga räv. Bli inte förvånad om du hittar en tvättbjörn, skunk, råtta, possum eller annat litet däggdjur i fällan - dessa djur kan också lockas till samma slags beten som rävar tycka om.
  • Låt inte fällan sitta ute i mer än en dag eller så utan att kolla på det. Att göra detta kan orsaka en fångad räv att lida av hunger eller exponering.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 4
    4. Alternativt, försök att gräva en hålfälla. Om du inte har en levande boxfälla och inte vill störa hyra eller köpa en, kan det här gratis alternativet också fungera bra. För att göra ett hålfälla, gräva ett djupt, brantsidigt hål nära ett träd, en stubbe eller en annan naturlig obstruktion så att räven bara kan komma in i hålet från ena sidan. Placera ditt bete i botten av hålet och täcka toppen av fällan med grenar och löv för att dölja det. Om hålet är brant nog kommer räven att falla in medan du letar efter betet och kan inte klättra ut tills du kommer tillbaka för det.
  • Många källor rekommenderar att man placerar en ben snare fälla i botten av hålet för att säkerställa att räven är verkligen fast när den faller i hålet. Om du tänker göra det, var noga med att kontrollera dina lokala jurisdiktioner först. Eftersom ben snare fällor kan potentiellt skada eller mjuka djuret, de är inte alltid lagliga. Dessutom kanske du vill överväga om en sådan fälla är kompatibel med din personliga etik.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 5
    5. Prova steg baiting. Rävar är inte dumma - de wily varelserna kommer ibland att kunna berätta när en fälla är en fälla och kommer att undvika det, även när det är bete i det. För att motverka detta, prova strategin för steg-baiting. Den första natten, lägg din bete utanför fällan, men nära det. Om du märker nästa morgon som betet är borta, den följande natten, lägger det bara inuti fällan, men inte nära pedalen som springer fälldörrarna. Om betet försvinner igen, försök sätta betet mitt i fällan den tredje natten. Ofta kommer denna gradvisa progression att lura en räv att tänka på att en bete källa är "säker" tills det är girigt nog att falla för fällan.
  • Om du fortfarande har problem kan räven lukta din doft på fällan. Försök försiktigt tvätta fällan med varmt eller kokande vatten för att ta bort doften. Du kanske också vill försöka sprinka lite räv urin (tillgänglig på många jaktvaruhandlare) runt fällan - rävar kan vara territoriell, så en annan rävs doft kan orsaka att den undersöker fällan.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 6
    6. Undvik omänskliga fällor. Även om ditt slutmål är att döda djuret är det viktigt att inte låta räven lida i processen. Orsakar onödigt lidande på ett djur är grymt, omoraliskt och orättvist. Av den anledningen vill du hålla dig borta från fällor som skadar djuret i att fånga det. Till exempel kan stålkäftiga benfällor bryta rävens ben när de snäpper stängt på det och trådar kan skära av cirkulationen till djurets lem, vilket gör att det dör. I allmänhet bör fällor som arbetar genom att plötsligt gripa eller knäppa stängd på en del av djuret inte användas. För att vara omänsklig, kan dessa sorters fällor också vara olagliga och bära styva böter för deras användning, beroende på var du bor.
  • Bild med titeln Fånga ett räv Steg 7
    7. Euthanize en skadad räv. Om, av vilken anledning du lyckas på allvar skada en räv när du försöker fånga det, vill du förmodligen euthanize djuret (eller ring en professionell för att göra det för dig). Att släppa ett mässat djur tillbaka i naturen kan få djuret att lida i dagar innan det slutligen svälter, dör av sjukdom, eller dödas av en rovdjur. Snabb, relativt smärtfri eutanasi är nästan alltid ett bättre alternativ i det här fallet.
  • Humane dödande metoder är i allmänhet de som orsakar omedelbar (eller nära instant) medvetslöshet följt av snabb död utan att ge djuret en chans att panik eller lida. Olika djurskyddsgrupper kommer att ha olika definitioner av vad en human dödsmetod är, men i allmänhet metoder som att skjuta djuret i huvudet, fantastisk det med el och sedan skära halsen och använda smärtfria gaser anses vara mänskliga av de flesta myndigheter.
  • Del 2 av 2:
    Bortskaffande av en fångad räv
    1. Bild med titeln Fånga en räv Steg 8
    1. Hantera alla rävar med extrem försiktighet. När du har tagit en räv, vill du vara mycket försiktig med hur du hanterar det, även om det visas säkert begränsat till sin fälla. Bära fällan bort från din kropp, hålla den bara av ett säkert handhåll som är väl ute av rävens räckvidd. Sticka aldrig fingrarna i buret, skaka buret eller med avsikt att agitera djuret. Rävar som fångas i levande fällor kommer sannolikt att vara rädda för sina liv, vilket innebär att de har potential att lash ut och bita eller skrapa dig, även om de verkar vara dolt på ytan.
    • Observera att rävar kan bära en mängd olika sjukdomar, inklusive rabies, en dödlig virussjukdom för vilken det inte finns någon botemedel förutom att ta emot en vaccination efter att ha varit bit. Om du någonsin är biten eller repad av en räv, kontakta en läkare direkt. Även om rabies är sällsynta i rävar, kan det leda till en lång, smärtsam och slutligen dödlig sjukdom, så det är alltid bättre att vara säker än förlåt.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 9
    2. Släpp det i det vilda. Ett alternativ när du har tagit en räv är att ta det någonstans långt borta och låt det gå gratis. Denna metod har fördelen att orsaka ingen omedelbar skada på räven. Det är dock viktigt att notera att eftersom rävar är territoriella varelser, kommer de ibland att återvända till sin ursprungliga plats även om de måste resa ett långt sätt att komma dit. Dessutom, på grund av konkurrens från andra rovdjur och olika livsmiljöer, finns det alltid en chans att en räv som släpptes ut i det vilda bort från sitt hem kommer så småningom att dö ändå.
  • Om du bestämmer dig för att släppa din fångade räv i det vilda, var noga med att göra det säkert. Orientera fällan bort från dig, öppna försiktigt fälldörren för att släppa räven. Förfölja inte räven när den lämnar fällan - det kommer sannolikt att agiteras och kan eventuellt reagera med fientlighet, men det här är sällsynt.
  • Bild med titeln Fånga ett räv steg 10
    3. Ring en djurkontrolltjänst. För många, med en professionell handel med en fångad foxis mycket föredraget för utsikterna att göra det på egen hand. Nästan alla lokala djurkontrollbyråer kommer att vara villiga att ta en vild räv av dina händer, vilket sparar dig besväret med att bestämma vad du ska göra dig själv. Om du inte vet hur du kontaktar lokala djurkontrolltjänster, i U.S., Försök att kontakta ASPCA, eller det humana samhället (vars kontaktinformation är tillgänglig på deras respektive organisationswebbplatser) för instruktioner.
  • Förstå det, tyvärr kommer många djurkontrolltjänster mänskligt euthanize räven efter att du gav det till dem. Detta beror på att, som noterat ovan, är kända bärare av rabies och andra sjukdomar.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 11
    4. Om lagligt i ditt område, överväga mänskligt dödande räven. Om den räv du bara har fångat har orsakat dig allvarligt problem, kanske du vill döda det för att du är av med det för gott. I det här fallet, var noga med att kontakta dina lokala lagar innan du dödar räven för att du inte gör något olagligt. I de allra flesta fall, dödar en räv för att skydda din egendom eller eliminera en olägenhet, anses inte vara olagligt. Men vissa stater och jurisdiktioner kan ha regler som kan begränsa din förmåga att döda rävar, särskilt om du behöver döda många rävar, vill döda dem för kommersiella ändamål eller behöver döda dem under en "lågsäsongen" tid.
  • Till exempel, i staten North Carolina, varierar lagarna som reglerar rävar mycket från län till län. Till exempel, i Gates County, varar Fox Trapping Season bara under januari månad och du är begränsad till ett maximalt "väska" Begränsning av 30 rävar. Å andra sidan, i Forsyth County, finns det ingen rävfångningssäsong eller påse gräns.
  • Om du väljer att döda en fångad räv, använd alltid en av de humana dödsmetoderna som beskrivs ovan.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 12
    5. Känna varningsskyltarna på en förvärrad räv. Oavsett vad du planerar att göra med din fångade räv, är det viktigt att känna till tecken på fara så att du kan svara på dem snabbt och avgörande, om de uppstår. Många av tecknen att en arg räv kommer att ge av sig liknar dem som används av hundar. Till exempel, om håret på baksidan står upp, är svansen rak, eller det är grumlande, snarlar eller bar tänder, är räven arg och kan reagera med fientlighet. I det här fallet, lämna alltid saker till en professionell.
  • Det är också en mycket bra idé att känna tecknen på en RABID FOX. Om räven snubblar som om det var full, verkar delvis förlamad, skadar sig, eller verkar extremt aggressiv eller onaturligt lugn, det kan vara rabbed. I det här fallet, du definitivt Behöver kontakta en professionell - Rabies är en mycket allvarlig sjukdom och bör inte behandlas lätt.
  • Bild med titeln Fånga en räv Steg 13
    6. Överväga att ta rävens päls. Rävar är ibland fångade eller jagade för sin mjuka naturliga päls. Fälsen av en räv kan potentiellt vara mycket värdefull - det är inte ovanligt för en riktig rävpäls eller starta till detaljhandel för flera tusen dollar eller mer. Om du är en erfaren skinner, kanske du vill överväga mänskligt dödande djuret, då Skinning den och behandla sin dölja så att du kan sälja den till en pälsförsäljare. Observera dock att handlingen att döda ett djur för sin päls är vanligtvis mer tättreglerat än att döda den för att befria dig av ett skadedjur, så som alltid, kontakta dina lokala lagar innan du fortsätter.
  • Försök inte ta en Fox päls om du inte vet vad du gör. Att veta hur man ska hud ett djur är en svår skicklighet som kan kräva mycket övning att perfekta. Försöker huden en död räv när du aldrig har gjort det innan kan hamna i pälsen som förstörs, vilket gör rävens död ett avfall.
  • Bild med titeln Fånga ett räv steg 14
    7. Tvätta försiktigt efter att ha hanterat en räv. Även om du inte kommer i direkt kontakt med din fångade räv, vill du noga ge dina händer och armar (och, om det behövs, din kropp och kläder) en grundlig tvätt efter att ha hanterat sin fälla. Liksom många vilda djur kan rävar vara ganska smutsiga även om de inte verkar så. De kan till exempel ha små mängder blod på dem från en ny död eller kan ha små spår av fekal materia i sin päls. Dessutom kan de bära parasiter som loppor eller fästingar (speciellt kattloppor). Eftersom du inte har något sätt att veta var exakt en räv har varit, är det vanligtvis bäst att vara säker.
  • Du vill också tvätta din fälla också för att undvika möjligheten till framtida förorening. Skrubba alla sina ytor med varmt vatten och tvål, använd sedan en slang för att skölja den. Slutligen, torka den med en handduk eller trasa för att förbereda den för framtida bruk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du någonsin är i tvivel, kontakta en djurkontrollexpert.

    Varningar

    Fox är bärare av rabies, och någon bit behöver omedelbar medicinsk behandling
  • Försök inte ta hand om skadade rävar eller sjuksköterska dem tillbaka till hälsan. Kontakta istället en professionell.
  • Saker du behöver

    • En professionell (om du inte är en)
    • Filt (för baby räv)
    • Djurnät (ganska stort beroende på rävstorlek)
    • R.S.F.C.A eller VET-telefonnummer (för nödsituationer)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande