Hur man fångar shiners

Ibland är det bästa sättet att fånga en fisk med en fisk. En betefisk som är fångad från grunden i en närliggande bank kommer att röra sig och svara på ett sätt som den lokala basen används för att jaga, medan en tankhöjdshiner inte kan locka samma uppmärksamhet från den stora fisken eftersom den inte används att behöva dart bort från rovdjur. Att lära sig att fånga shiners kommer inte bara att dra i en större fångst utan också spara dig kostnaden för att köpa bete också.

Steg

Metod 1 av 5:
Fånga med fällor

Att använda en fälla för att fånga shiners är den mest stressfria metoden för både dig och baitfish.

  1. Bild med titeln fånga shiners steg 1
1. Sök på grundarna. Koncentrera på skuggade områden runt bryggor, överhängande träd och vegetation. Undvik mycket tät vegetation, vilket kommer att göra spottfisken svårare. Leta efter Aktiva Shiners Zipping längs strax under ytan av vattnet. Hitta ett strategiskt område för att ställa in din fälla.
  • Bild med titeln Catch Shiners Steg 2
    2. Chum vattnet om det behövs. Locka skinken ur tät vegetation och djupare vatten. Tårbröd i ganska stora bitar som är tillräckligt stora för att flera shiners ska matas ut på en gång, vilket hjälper till att avslöja hur många som är i närområdet.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 3
    3. Bete och sätt din fälla. Använd bröd eller kakor för att locka shiners inuti. Placera fällan i grunt vatten. Om strömmen är stark, förankra den med några stenar inuti eller säkra den genom att binda en linje.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 4
    4. Samla din fångst. Vänta på att shiners samlar inuti. Därefter, om möjligt, håll din fälla delvis nedsänkt i vattnet när du öppnar den för att ta bort dina shiners-på det här sättet kommer din fisk att förbli relativt stressfri. Överför dem till lagring så snabbt som möjligt så att de förblir så hälsosamma som möjligt.
  • Metod 2 av 5:
    Fånga med ett seine nät

    Seine nät är ett enkelt sätt att fånga flera shiners samtidigt samtidigt som de håller dem relativt fria från stress.

    1. Bild med titeln Catch Shiners Steg 5
    1. Ta med minst en partner. Att använda ett Seine Net är ett två-persons jobb åtminstone. För att samla fisken i slutet ännu enklare, ta en tredje partner eller mer. Se till att alla är bra med att bli våt, eftersom du kommer att vara i vattnet.
  • Bild med titeln Catch Shiners Steg 6
    2. Sök på grundarna. Hitta en plats nära stranden där flodbädden är ganska uniform och jämn. Hålla sig till grunden, i vatten tillräckligt låg för att hålla midjan klar medan du wading. Undvik tunga strömmar som kan slå dig av balans eller scatterfisk.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 7
    3. Håll nätet upprätt. Ha en person hålla antingen slut. Spridas ut tills nätet är helt förlängt mellan de två. Om ditt nät har bly vikter och / eller flottor, se till att vikterna går längs botten och flottorna längs toppen.
  • Bild med titeln Catch Shiners Steg 8
    4. Ange en person att hålla nära stranden. Låt dem stå i grunt vatten bara några framsteg från torrt land. Var noga med att de har tillräckligt med avstånd på vardera sidan av dem för att nätet ska förbli helt förlängt när de är parallellt med strandlinjen. Instruera den här personen att stå på plats.
  • Bild med titeln Catch Shiners Steg 9
    5. Beteckna den andra personen att vada ut i vattnet. Att hålla nätet tätt och helt förlängt, få dem att dra nätet genom vattnet i en 180º svepa runt den första personen, som är nära stranden, fixerad på plats, som en pivot. Var säker på botten av nätet drar längs flodbädden så inga shiners fly under det. Fälla skinken mellan nätet och strandlinjen som den andra personen återvänder mot land.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 10
    6. Samla skinken. Skära av eventuell utgång genom att få båda ändarna på nätet på torrt land eller närmare det. Om du har tagit en tredje partner, har de sköften ut ur vattnet med ett tårningsnät. Om det bara finns två av er, ta med Seine Net`s två ändar nära nog tillsammans för en person att hålla var och en medan den andra skjuter skinken ut ur vattnet.
  • Metod 3 av 5:
    Fånga med ett gjutet nät

    Cast Nets är en en persons operation och kan användas i både grunt och djupare vatten. Det är mindre stressigt på fisken än att använda en stång och rulle, men att kasta ett nät perfekt så att det landar helt spridas ut på vattnet kräver lite finess och kan ta mycket mer än att driva ett Seine Net. Öva din teknik i förväg, antingen på land eller i en vattenkälla som är skild från var du tänker fiska, så att du inte skrämmer bort dina shiners med för många bungled casts.

    1. Bild med titeln Catch Shiners Steg 11
    1. Välj en plats att kasta. Håll dig fri från tät vegetation eller några föremål som kan snag eller på annat sätt störa ditt nät. Sök på grundarna för aktiva shiners, eller skanna ytan av djupare vatten för bubblor, kokar och andra tecken på aktivitet strax under ytan. Chum djupare vatten med brödbitar. Fortsätt till chum i cirka 15 minuter före gjutning för att locka så många shiners som möjligt.
    • Vid gjutning i grunt vatten, använd ett mindre netto, cirka 5 "i diameter.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 12
    2. Kasta ditt nät. Kasta det så att det sprider sig själv innan det landar på vattnet. Öva din teknik innan du använder ditt nät till fisk. Flera tekniker finns, men en av de enklaste är att:
  • Spole kastlinjen i din favoriserade hand. Då, med din andra hand, håll nätet upp, helt förlängt, med vikterna som vilar på marken. Därefter koppling nätet i din favoriserade hand i midjans höjd.
  • Höj din favoriserade hand. Håll nätet upp som om du visste din bicep. Med din fria hand, nypa en kant av nätets viktade botten mellan tummen och pekfingret, plocka en plats direkt under din upphöjda hand tummen.
  • Förlänga din favoriserade arm. Håll det rakt ut till din sida. Rita din andra arm upp till mitten av bröstet, så att netto botten kan öppnas med kvart.
  • Möta målområdet. Vrid din kropp bakåt med 90º på din favoriserade sida. Rotera sedan tillbaka till din ursprungliga position, kasta ditt nät högt när du svänger igenom, samtidigt som du håller fast av kasta-linjen.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 13
    3. Stäng nätet. Låt vikterna sjunka i vattnet i några sekunder, dra sedan repet tätt för att stänga nätet. Var noga med att stänga nätet innan vikterna når vattnet. Undvik att trånga nätet i objekt som vilar på botten.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 14
    4. Landa dina shiners. Haul netto i sitt rep, hand-over-fist. När du lyfter din fångst ur vattnet, öppna nätet och överföra fisken till lagring. Flytta snabbt för att hålla din fångst så frisk som möjligt.
  • Metod 4 av 5:
    Fånga med en stång och linje

    Att använda en stång och linje för att fånga shiners är mer tidskrävande, eftersom du måste fånga varje fisk individuellt. Det är också mer benägna att däcka och stressa fisken, vilket kan göra din levande bete mindre effektivt senare om du tänker på att använda den för att fånga större fisk samma dag. Men om du bara älskar att fiska, gå till det.

    1. Bild med titeln Catch Shiners Steg 15
    1. Välj en plats att fiska. Sök grunt, skuggat vatten för aktiva shiners. Undvik tät vegetation som kan fula linjer. I djupare vatten, skanna ytan för bubblor, kokar och andra störningar som indikerar aktivitet under ytan. Om det behövs skiner ytan med en liten mängd bröd för att locka ut i det öppna eller upp från den djupa
  • Bild med titeln fånga shiners steg 16
    2. Bait din krok. Använd en liten diskantkrok för att undvika att skada fisken. Bait kroken med bollar av bröd. Sänka ditt bete i vattnet, håll det på ytan.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 17
    3. Rulla din fångst i. När du känner en bit, vänta ett ögonblick eller två för att ge sken en chans att fortsätta utfodring om det inte faktiskt har hakat sig. Sedan rulla tillbaka din linje i försiktigt tills linjen växer tätt. Håll dina rörelser smidiga och mjuka - Undvik att rycka stången för våldsamt och förlora shiner innan den är helt hooked.
  • Bild med titeln fånga shiners Steg 18
    4. Landa din shiner. Lyfta det ur vattnet. Håll ett fast grepp på din shiner när du unhook det så det brukar inte fritt. Var försiktig med att inte klämma det så svårt att du skadar det.
  • Metod 5 av 5:
    Lagra din fångst
    1. Bild med titeln Catch Shiners Steg 19
    1. Håll dina shiners bekväma. En gång fångad, placera dem omedelbart i en luftad live-brunn, en flödesbeaithink eller en kylare med en luftare. Håll dem väl oxygenerade för att undvika förlust. Minimera sin stress så mycket som möjligt så de återhämtar sig snabbt och fungerar normalt när de används som levande bete.
  • Bild med titeln fånga shiners steg 20
    2. Underhålla vattentemperaturen. Använd en exakt termometer. Håll vatten under 60ºF. För kortvarig lagring, lägg till is till din svalare eller bete hink om det är en särskilt varm dag. För långvarig lagring, investera i en kyld, isolerad tank eller ett vattencirkulationssystem för att minimera förluster.
  • Bild med titeln Catch Shiners Steg 21
    3. Rengör din tank. För långvarig lagring, undvik förluster genom sjukdom genom att städa din tank regelbundet. Måla din tanks interiör med pool och tankmålningar för att täta ytan och minimera sjukdomen.
  • Saker du behöver

    • Bete fisk fällor
    • Seinnät
    • Kasta nät
    • Bete
    • Små krokar
    • Bait tank eller kylare

    Tips

    Kallt väder tenderar att köra shiners till djupare vatten.
  • Shiners klamrar ofta till lilja kuddar, hyacinter. och hydrilla för skugga.
  • Använd ljusbete. Shiners är i allmänhet opportunistiska ätare, så du kan använda nästan vad som helst för bete. Men eftersom du vill ha dem nära ytan, inte chum med allt som kommer att sjunka.
  • Chumming samma område regelbundet, oavsett om du tänker fiska den dagen eller inte, kommer att hjälpa till att hålla shiners i området för när du tänker fiska.
  • Använd solglasögon och / eller bredbrända hattar för att bättre se shiners under ytan på soliga dagar.
  • Varningar

    Var försiktig när du går in i vattnet. Bära rätt stövlar för att skydda dina fötter. Undvik stora stenar och andra föremål som kan täckas i slickalger. Var uppmärksam på strömmar och nederbörd, vilket kan leda till att floden sväller snabbt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande