Hur man lockar råttor

När du försöker att befria ditt hem för oönskade gnagare, finns det några saker att tänka på. Råttor är scavengers, vilket innebär att de kommer att äta nästan vad de kan få sina små händer på. Bete dödliga eller nonlethal fällor med favoriserade livsmedel som frukter, nötter, ost och jordnötssmör. Du kan också försöka lämna förfallande material som sopor eller kompost som sitter ute i utvalda områden för att dra råttor närmare. Under tiden övervaka eventuella infestationer genom att kolla efter spår, droppings, konstiga ljud och tecken på strukturella skador.

Steg

Del 1 av 3:
Lurar råttor ur gömning
  1. Bild med titeln lockar råttor steg 1
1. Lämna lite mat som sitter ute. Råttor är inte krävande ätare-du kan bara använda någon typ av ätlig föremål som gnagare bete, inklusive kött, ostar, fisk, möglig bröd och producerar det är förbi sin främsta. Söta erbjudanden som frukt är bland sina favoriter, särskilt bär.
  • Råttor föredrar mat med starka lukt, som de använder för att sniffa ut en måltid. Av denna anledning kan bortskämda föremål vara effektivare för att dra dem ut än färska.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 2
    2. Locka råttor med korn och frön. Ställ ut en öppen säck mjöl eller hink med ruttande matning. Korn, nötter och andra växtbaserade nibbles ger råttor med mycket energi, varför det inte är någon slump att de ofta kan hittas på platser som pantries och lagringsskärmar.
  • Det är inte ovanligt att upptäcka råttor som lurar nära fågelmatare eller påsar av gräsfrö.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 3
    3. Ge utomhusgnagare tillgång till ditt skräp. Om du har en överflödig skräpburk eller dumpster utanför, kanske du inte behöver göra något speciellt för att piska ett samhälle av dolda råttor i en frenesi. Blandningen av ruttna matvaror i den genomsnittliga avfallsbehållaren är som en buffé för en hungrig gnagare.
  • Låt ditt papper sitter ut för en extra dag eller två innan det har dragit sig så det är extra illaluktande.
  • Ditt skräp blir en råtmagnet i de svällande sommarmånaderna, när värmehastigheten sönderdelas.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 4
    4. Leta efter råttor runt löv och komposthögar. Rake de spridda löv, kvistar och ogräs från din egendom i högar och vänta på att de furry invadersna ska hälla i. Råttor söker ofta skydd på dessa ställen eller ta av med små bitar av skräp för att bygga sina bon.
  • Situate Leaf Piles och Compost Heaps bredvid trädlinjen eller nära mörka eller begränsade utrymmen. Råttor är mer benägna att våga sig i dessa områden än de som är ute i det öppna.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 5
    5. Anställa en kemisk råtta attraktiv. Krama några droppar råtta attraktiva runt området där du vill locka och fälla råttor. Dessa produkter använder naturliga föreningar för att mimma doften av råtta saliv. Alla råttor som råkar passera kommer att hämta på lukten och tror att det finns något ätbart i närheten.
  • Du kan köpa råtta attraktiva från de flesta husdjursbutiker, eller i skadedjursbekämpningen av ditt lokala hemförbättringscenter.
  • En liten bit av råtta attraktiva går långt. Tips av kemikalien kommer att göra närliggande gnagare nyfiken, men för mycket kan faktiskt avvisa dem.
  • Del 2 av 3:
    Detektera närvaron av råttor
    1. Bild med titeln lockar råttor Steg 6
    1. Håll ögonen på spår. Undersök marken runt ditt hem och de platser där du har lämnat ditt bete för uppsättningar av små fotspår. Scurrying råttor lämnar efter fyra till sagor med sina främre fötter, medan spåren från ryggen fötter liknar miniatyr mänsklig handutskrifter med fem siffror.
    • Det kan hjälpa till att täcka infekterade områden med en lätt dammning av mjöl eller salt. Inte bara kommer det att göra spåren lättare att se, men det råkar också vara ganska välsmakande behandling för en råtta.
    • Vara på utkik efter långa, linjära märken från "tail drag" också.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 7
    2. Lär dig att identifiera droppings. Råtta pellets intervall i storlek från /2-1 tum (1.3-2.5 cm) Lång och är oftast en mörkgrå eller svart färg. Du kommer vanligtvis att upptäcka dem där det finns mat eller nestningsmaterial att scavenge. Ju fler droppings du stöter på, ju mer allvarligt ett råttproblem du har på dina händer.
  • Torkade råtta avföring kan bära sjukdomar som överförs genom partiklar i luften, så var noga med att säkert kassera droppar så snart du upptäcker dem. Använd alltid gummihandskar och täck din näsa och mun med en ansiktsmaske eller andningsskydd när du städar upp.
  • Bild med titeln lockar råttor steg 8
    3. Inspektera för skador kring möjliga ingångspunkter. Repor, gouges och små avrundade hål är alla tecken som kan peka på en möjlig gnagareinfestation. Andra potentiella ledtrådar inkluderar tändermärken och mörka fläckar som skapas när råttor gnuggar mot en yta med sina oljiga rockar.
  • De flesta av dessa märken kommer att koncentreras kring platser där råttor tenderar att hitta sig inuti, som gutters, krypa utrymmen, takfot och fönsterhöljen.
  • Strukturella skador i kombination med närvaron av droppings eller avstängningsmaterial är ett säkert tecken på att det finns råttor.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 9
    4. Lyssna på repor, scampering och andra ljudsignaler. Bestämda råttor kommer att klä, skrapa, gräva och tugga för att få tillgång till en struktur. De ljud som de gör är mjuka och beständiga, och kan låta som att de kommer bakom en vägg, under golvet, eller inuti taket. Om din hörsel är speciellt skarp kan du till och med kunna detektera en tillfällig squeak.
  • Du kommer sannolikt att överhöra de flesta störningar på natten, när råttor satt för att jaga efter mat.
  • Del 3 av 3:
    Baiting råtta fällor
    1. Bild med titeln lockar råttor steg 10
    1. Köp en uppsättning råttfällor. Det finns många olika sorter av fällor tillgängliga, från dödliga råtta-zappers och klibbiga fällor till humana kontraster som fjäderbelastade burar. Den typ av fälla du väljer beror på svårighetsgraden av angrepp och din inställning till att döda.
    • Du bör hitta ett omfattande urval att titta över på de flesta hårdvaruaffärer, hemförbättringscentraler och trädgårdsverksamhet.
    • Om du inte är säker på vilken typ av fälla som skulle fungera bäst för ett visst utrymme, fråga en certifierad pestkontrollspecialist för en rekommendation.
  • Bild med titeln lockar råttor Steg 11
    2. Plocka upp tillräckligt med fällor för att hålla oönskade råttor från att fly. Som regel bör du planera att lägga ut fler fällor än du tror att du realistiskt behöver. Majoriteten av fällor är endast utformade för att fånga en enda gnagare i taget, vilket innebär att du behöver några få för att stoppa en horde av rampanta råttor.
  • Om du strider mot en fullblåst angrepp, kan du behöva så många som ett dussin eller fler fällor för att få jobbet gjort
  • Bild med titeln lockar råttor steg 12
    3. Situera fällorna nära möjliga ingångspunkter. Koncentrera inte alla dina fällor i ett område. Istället placera en eller två runt varje enskild öppning där du misstänker att råttor kan komma in. Detta kommer att minimera chanserna för andra smygande genom oskadad.
  • Håll fällorna i vanlig syn att göra det enkelt för råttorna att hitta sig i.
  • Glöm inte att göra de andra människor som bor i rymden medveten om närvaron av råtta fällor.
  • Bild med titeln lockar råttor steg 13
    4. Välj rätt bete. Inte alla råttor delar samma diet. Bruna råttor, de arter som oftast dyker upp i och runt hem, kommer att äta allt från skivade hotdogs till kvarvarande godis. Däremot är svarta råttor växtätare, och riskerar bara exponering för frukter, nötter och korn. För att vårna en framgångsrik fälla måste du veta vilken sort du har hängt runt.
  • En smaklig växtbaserad mat som jordnötssmör kommer att vara din bästa satsning när du inte är säker på vilken typ av råttan du har att göra med.
  • Bruna råttor är också kända som norra råttor, grå råttor, kajer och avloppsråttor. Svarta råttor kallas olika husrotter, fartygsdrag och takrotter.
  • Bild med titeln lockar råttor steg 14
    5. Bait dina fällor med mat istället för gift. Undvik att beta dina fällor med giftiga kemikalier om det inte är absolut nödvändigt. Det minsta spåret av råttgift kan vara extremt farligt att ha runt ditt hem, speciellt om du har husdjur eller små barn. Även om det fungerar, kommer kemikalierna fortfarande att finnas i den döda råttan, som bara blir mer av en fara som det sönderdelas.
  • Även om det kräver mer tålamod, eliminerar råttor en i taget med dödliga eller nonlethal fällor i slutändan säkrare och effektivare sätt att gå.
  • Om du eller någon i ditt hem är av misstag utsatt för råttgift, ring ditt lokala giftkontrollcenter och följ de första hjälpen som anges på produktetiketten.
  • Bild med titeln lockar råttor steg 15
    6. Placera lite bete strax utanför fällan. Mat som sitter ute i det öppna är lättare att se. Lämna några stycken där de är lätta att fånga kommer också att motivera råttorna att vandra in i fällan för att få mer.
  • Klipp din bete av val i tunna remsor eller små smulor så att de kan ätas snabbt. Försiktiga råttor kan försöka dra större bitar tillbaka till sina bonar eller nibble runt kanterna från ett säkert avstånd.
  • Bild med titeln lockar råttor steg 16
    7. Använd samma bete konsekvent. Gnagare är misstänkta för föremål som de inte har stött på tidigare. När de utvecklar en smak för något, kommer de dock att fortsätta att komma tillbaka för mer. Av den anledningen är det en bra idé att hålla fast vid en eller två saker istället för att kontinuerligt byta upp dem. I synnerhet, överväga att beta fällorna med en mat som du redan vet att råttorna äter.
  • Ge inte upp en viss mat eller locka om det inte fungerar omedelbart. Det kan ta några dagar för att råttorna ska kunna arbeta upp tillräckligt med nyfikenhet för att prova det.
  • 8. Försegla eventuella ingångar för att hålla råttorna ut. För att hålla råttor från att komma tillbaka till ditt hem, se till att alla dina dörrar är nära spola till marken, och installera gnagare-bevisdörr om de inte gör det. Försegla eventuella avloppskåpor och kontrollera eventuella bas- eller bottenvåningsfönster för hål eller luckor.
  • Håll också skräp bort från det yttre av ditt hem.
  • Tips

    Kontrollera mörka utrymmen som vindar, källare och krypa utrymmen för råttor genom att skina en ficklampa från hörnet till hörn och titta på blinkande ögon.
  • Oscillation Noisemakers avger högfrekventa ljud som kan avvisa gnagare och hindra dem från att bo i ditt hem i första hand.
  • Varningar

    Tänk på att lämna ruttande mat och sopor som ligger runt kan också utgöra potentiella hälsorisker för människor.
  • Ta rätt säkerhetsåtgärder när som helst du hanterar råttor. Det finns en chans att du kan komma till en allvarlig sjukdom om du är biten eller utsatt för sina droppings.
  • Saker du behöver

    • Olika matvaror
    • Kemisk råtta attraktiv
    • Råtta fällor
    • Gummihandskar
    • Andningsmaske eller andningsskydd
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande