Hur man rengör sterlingsilver

Det finns några metoder som du kan försöka rengöra ditt sterlingsilver. För att rengöra lättnärt silver, använd en enkel diskmedel. Denna metod är försiktig att använda på bitar av silver som innehåller pärlor och ädelstenar som smycken. Alternativt kan du använda en bakpulverpasta för att rengöra mild till måttligt tarnished silverbitar. Om dina silverbitar är tungt tarnished, försök sedan aluminiumfolie-tekniken. Denna teknik använder en kemisk reaktion, även känd som elektrokemisk reduktion, för att rengöra silver.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring lätt tarnished silver
  1. Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 1
1. Skölj dina bitar silver med varmt vatten. Medan du sköljer ditt silver, använd dina händer för att känna och ta bort smuts och skräp. Skölj dina delar av silver kommer att ta bort eventuella skräp som kan skrapa det under rengöringsprocessen. Placera bitarna på en mjuk, bomullshandduk.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 2
    2. Blanda varmt vatten med ett mildt rengöringsmedel. Använd ett mildt fosfatfritt och ammoniakfri diskmedel som gryningsdiskvätska (se till att det är citrusfritt). Blanda 1/4 matsked (3.7 ml) tvål med 1 kopp (8.12 oz) vatten. Blanda tills det är väl kombinerat.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 3
    3. Skruva ditt silver i en rak, fram och tillbaka rörelse. Skrubbning i en fram och tillbaka rörelse hjälper dig att upprätthålla ett enhetligt utseende. Undvik att skrubba i en cirkulär rörelse. Använd en cellulosa svamp eller en bomullsboll / kudde doppad i tvålvattnet för att skrubba ditt silver.
  • Om ditt silver innehåller små sprickor, använd en tandborste eller ett q-tip för att rengöra dessa.
  • Du kan köpa en cellulosvamp från din lokala hårdvaruaffär.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 4
    4. Skölj varje bit silver med varmt vatten. Använd inte varmt eller kallt vatten. Torka sedan stycket omedelbart efter sköljning för att undvika vattenfläckar på ditt silver.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 5
    5. Torka de färdiga bitarna med en mjuk bomullstyg. Alternativt kan du använda en selvytduk för att torka dina bitar av silver. Använd sedan en mikrofiberduk för att polera den färdiga delen.
  • Vid hantering och rengöring av silverstycken kan du använda nitrilhandskar (inte latex) för att förhindra fingeravtryck och smetning.
  • Denna rengöringsmetod fungerar bäst för smycken som innehåller pärlor och ogenomskinliga eller tydliga ädelstenar.
  • Metod 2 av 3:
    Använda en bakpulverpasta
    1. Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 6
    1. Gör en bakpulverpasta. Blanda ¼ matsked (3.7 ml) Bakpulver med en eller två droppar vatten för att bilda en pasta. Se till att pastan inte är för vattnig, eftersom det kommer att minska pastans rengöringskraft.
    • Pastan bör vara relativt torr, men inte pulveriserad. Leta efter en tandkrämliknande konsistens.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 7
    2. Gnugga pasta på dina bitar av silver. Använd en ren bomullsduk för att gnugga en peat-massa pasta på dina bitar av silver. Gnugga silveret i en rakt fram och tillbaka rörelse tills du ser den glansiga avkastningen.
  • När du rengör ditt silver är det normalt för att bakpulverpastaen ska bli grå.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 8
    3. Rengör små sprickor med tandborste. Gör detta genom att utspäda din pasta med ett par droppar vatten. Doppa sedan din tandborste i den utspädda pastaen och skrubba de mindre sprickorna.
  • Alternativt kan du använda en Q-tip för att rengöra små sprickor om du inte har en extra tandborste.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 9
    4. Skölj silver med varmt vatten. Gör det här en gång borttaget bort. Torka silver med en mjuk bomullstyg som en dishtowel eller med en selvytduk. Avsluta genom att polera objektet med en mikrofiberduk.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring tungt tarnished silver med aluminiumfolie
    1. Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 10
    1. Ta med 1 kopp (8.12 oz) vatten till koka. Medan vattnet kommer till koka, linje ett glas eller keramisk bakfat med aluminiumfolie. Se till att den glänsande sidan av aluminiumfolien är vänd uppåt.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 11
    2. Lägg till 1 matsked (14.8 ml) salt och 1 matsked bakpulver till skålen. Lägg sedan långsamt ½ kopp (4.06 oz) av vit vinäger. Du vill lägga till ättika långsamt eftersom det kommer att orsaka att bakpulveret är att fizz. När alla ättika är i, blanda ingredienserna ihop tills det är väl kombinerat.
  • Se till att saltet är helt upplöst. Om inte, kan granulerna skrapa ditt silver.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 12
    3. Häll i kokande vatten. Placera sedan försiktigt varje bit silver i bakfatet. Se till att de ligger platt och överlappar inte. Låt silver sitter i bakningsrätten i 5 till 10 minuter. Använd salladstång för att rotera och vända bitarna av silver för att se till att varje sida är utsatt för aluminiumfolien.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 13
    4. Använd salladstången för att ta bitarna av silver ut ur skålen. Placera varje bit på en ren trasa för att kyla. Skölj sedan varje bit en efter en med varmt vatten. Använd en mjuk bomullstyg för att torka bitarna av silver.
  • Var noga med att torka bitar av silver som innehåller små sprickor och etsningar.
  • Bild med titeln Clean Sterling Silver Steg 14
    5. Polera dina silverstycken med en mikrofiberduk. Polska inte ditt silver med andra typer av tyg eftersom dessa kan skrapa ditt silver. Kom ihåg att du kan använda nitrilhandskar för att undvika smetning när du torkar och polerar dina bitar av silver.
    Expertips
    Marcus Shields

    Marcus Shields

    Husrengöring Professionalmarcus är ägare till Maid Easy, ett lokalt bostadsrengöringsföretag i Phoenix, Arizona. Hans rengöringsrötter går tillbaka till sin mormor som städade hem för dalboende på 60-talet till 70-talet. Efter att ha arbetat i Tech i över ett decennium kom han tillbaka till städindustrin och öppnade maid lätt att passera sin familjs beprövade och sanna metoder till hembostäder över Phoenix tunnelbanan.
    Marcus Shields
    Marcus Shields
    Husstädning Professionell

    Vår expert samtycker till: När du polerar silver, använd en mjuk trasa som en mikrofiberduk, en spegelduk eller en sminkplatta och ge biten en bra gnidning

  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande