Hur man blir expert på dinosaurier

Om dinosaurier har tagit din fantasi och du vill lära dig mer om dem, har du tur. Läsa böcker, titta på dokumentärer, besöka museer och gå med i fossila klubbar är bara några sätt att bygga din kunskap. Lär dig om de olika typerna av dinosaurier, hur de bodde, och hur forskare studerar dem. Att gräva till och med djupare, studera fälttekniker, lära dig att identifiera och samla fossiler och bli a paleontolog, eller en forskare som studerar livets historia på jorden.

Steg

Metod 1 av 3:
Lärande grundläggande dinosaurfakta
  1. Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 1
1. Ta reda på vad som gör dinosaurier annorlunda än andra reptiler. Leta efter böcker och dokumentärer om dinosauranatomi för att lära dig mer om de fysiska egenskaperna som gjorde dem unika. Rekonstruerade skelett, modeller, och till och med leksaker kan också hjälpa dig att se hur dinosaurier skilde sig från andra reptiler. Vilka inställda dinosaurier från varandra var deras höfter, vilket gjorde det möjligt för dem att stå upprätt med sina ben direkt under sina kroppar.
  • Även dinosaurier som gick på alla fyra stod med sina ben direkt under sina kroppar. Denna uppåtriktade ställning tillåter dinosaurier att flytta snabbare och med mer uthållighet än andra reptiler.
  • Andra förhistoriska reptiler, som de flygande pterosaurerna och vattenlevande plesiosaurs, hade inte den här funktionen, så de var inte dinosaurier.
  • Bild med titeln Bli en expert på dinosaurier Steg 2
    2. Studera de olika typerna av dinosaurier. För att lära dig mer om olika dinosaurfamiljer, leta efter en dinosaurcyklopedi på biblioteket eller bokhandeln. Du kan också söka online för "Typer av dinosaurier" eller "Dinosaur Orders and Subtorders."Du kanske känner igen kända familjer som långhalsade eller pläterade dinosaurier - varje grupp har ett speciellt vetenskapligt namn:
  • Sauropodomorpha (SAWR-OH-POH-DAH-MER-FAH), eller sauropods, gick på alla fyra, hade långa halsar och svansar, och var de största djuren att någonsin gå på land.
  • Thyreophora (Thye-ree-off-or-ah), var pansarda dinosaurier som gick på 4 ben. Denna grupp omfattar Ankylosauria (ang-kye-luh-sawr-ih-ah), eller tankliknande, klubb-tailed dinosaurier och Stegosauri (STEG-OH-SAWR-IH-AH), eller de välkända spik-tailed, pläterade dinosaurerna.
  • Ceratopsi (Sair-uh-top-see-ah), eller ceratopsians, gick på alla fyra och hade horn, åsar och benbenet spirade från sina huvuden och ansikten.
  • Pachycephalosauria (Pak-EE-SEF-UH-LO-SAWR-EE-UH), eller pachycephalosaurier, var växtätare, gick på 2 ben och hade tjocka hjälmliknande skalle. Vissa dinosaurier i den här gruppen hade skalle 9 i (23 cm) tjock!
  • Ornitopoda (eller-nith-uh-pode-ah), eller ornitopods, var beakade växtätare som huvudsakligen gick och sprang på 2 meter. De är allmänt kända som anka-fakturerade dinosaurier.
  • Theropoda (thair-uh-pode-ah), eller terapoder, gick på 2 ben och var köttätare. Denna grupp innehåller många familjer, från den massiva tyrannosaurusen till avian dinosaurier, eller förfäderna till moderna fåglar.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 3
    3. Memorera namnen på dinosaurier från varje grupp. Det finns över 700 olika typer av dinosaurier, och det är svårt att komma ihåg dem alla. Titta upp arter i en dinosaur encyklopedi och göra flashcards för att memorera så många som möjligt. Skriv namnet på en dinosaur på ena sidan då, på baksidan, skriv sin typ, oavsett om det åt kött eller växter, och när det bodde.
  • Dinosaurier får ofta sina namn från latinska eller grekiska ord, och det är bra att inkludera varje namns mening på din flashcard. Ordet dinosaur, till exempel, kommer från de gamla grekiska orden deinos, eller "hemskt" och sauros, eller "ödla."
  • För att göra en flashcard, skriv "Triceratops" på ena sidan, skriv sedan "Ceratopsia, Herbivore, sen Cretaceous Period," Tre-Horned Face.` på den andra."Du kan också rita eller skriva ut en bild av varje dinosaur och klistra in den på sidan med sitt namn.
  • Förutom välkända dinosaurier, som Tyrannosaurus Rex, Triceratops och Stegosaurus, försöker memorera mindre kända arter. Exempel är Sauropod MaNenchisaurus (Mah-Men-Chi-Sawr-USA), den ceratopsiska Styracosaurusen (Stih-Rak-Uh-Sawr-US) och den köttätande carcharodontosaurusen (Kar-Kar-O-Don-Tuh-Sawr-US ).
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 4
    4. Bygg din förståelse av den geologiska tidsskalan. Gå till ditt lokala bibliotek och kolla in en bok om geologisk tid - en geologi lärobok skulle vara en bra källa. Du kanske redan har hört termen Jurassic, vilket är en geologisk tidsperiod. Det var en del av den mesozoiska eran, eller tidsperioden under vilken dinosaurier roamed jorden.
  • Den mesozoiska eran varade från 252 till 66 miljoner år sedan, eller i cirka 186 miljoner år. Däremot har homo sapiens eller moderna människor bara varit runt i cirka 300 000 år!
  • Den mesozoiska eran är uppdelad i 3 perioder: Triass, Jurassic och Cretaceous. Alla icke-aviska (icke-fågel) dinosaurier gick ut i slutet av det kretade omkring 66 miljoner år sedan.
  • Moderna fåglar är efterkommande av avian dinosaurs, så det är rättvist att säga att vissa dinosaurier fortfarande går jorden!
  • Bild med titeln Bli en expert på dinosaurier Steg 5
    5. Lär dig hur paleontologer studerar dinosaurier. Fossiliserade skelett, fotavtryck, nestplatser och hudimprints hjälper paleontologer att förstå vad dinosaurier såg ut och hur de bodde. Läs böcker och titta på dokumentärer om fossiler för att lära sig hur de bildas. Dessutom leta efter memoarer, dagböcker och bloggar av paleontologer för att bättre förstå det arbete de gör.
  • Kolla in blogginlägg och podcaster om fältarbete skapad av välrenommerade paleontologer på http: // senaste tiden.org.
  • Fossiler bildas när ben, skal och andra organiska material gradvis sönderfaller och bildar en form. Med tiden fyller mineralerna denna form, byt ut det organiska materialet och bildar stenar i form av benet eller skalet. Denna process kallas fossilisering.
  • Fossiler berättar allt om dinosaurs anatomi och andra förhistoriska djur. De hjälper också paleontologer att förstå dinosaurbeteende. Genom att undersöka fossiliserade fotspår, kan paleontologer utgå. Hur dinosaurier flyttade, bestämmer om de bodde i grupper och ta reda på hur olika arter interagerade.
  • Metod 2 av 3:
    Gräva djupare med pedagogiska resurser
    1. Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 6
    1. Titta på de senaste dinosaurdokumentärerna. Hitta dokumentärer på Streaming Services, pedagogiska tv-kanaler och museumswebbplatser. Du kan också kolla ditt lokala bibliotek för dokumentärer på DVD. För den mest aktuella informationen, gå till dokumentärer som inte är mer än 4 eller 5 år gamla.
    • Det amerikanska museet för naturhistoria är fylld med pedagogiska resurser. Hitta videor, artiklar och mer på https: // amnh.org / dinosaurier.
    • En dokumentär från 1995 eller 2000 som samlar damm på ditt bibliotekets hyllor kan vara roliga att titta, men paleontologer har gjort betydande dinosaurupptäckter sedan dess. Om du kommer över en gammal dokumentär, rita kontraster mellan vad vi visste då och vår kunskap om dinosaurier idag.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 7
    2. Läs vetenskapliga böcker om dinosaurier. Om du vill ha mer detaljerad information om dinosaurier, gå till biblioteket eller köpa dina egna kopior av vetenskapliga böcker. Det finns massor av utmärkta, informativa böcker och encyklopedi för läsare av alla åldrar. Några bra val inkluderar:
  • Dinosaurier: den mest kompletta, aktuella encyklopedin för dinosaurälskare i alla åldrar av dr. Thomas r. Holtz, Jr. är en bra källa för både barn och vuxna.
  • Gräva dinosaurier: sökningen som unraveled mysteriet av baby dinosaurs av John R. "Jack" Horner är memoaren av en de mest respekterade paleontologerna. Horner är känd för att upptäcka att många dinosaurier nestade och brydde sig om sina unga.
  • Dinosauria, Redigerad av David Weishampel, Peter Dodson och Halszka Osmólska, är en auktoritativ referenstext och ett måste om du är seriös om dina dino-studier.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 8
    3. Håll dig med dinosauris upptäckter. Nya arter är ofta unearthed, och tekniska språng ger allt mer information om fossiler. Håll dig uppdaterad med Dinosaur News, från forskning om biomekanik, eller hur Dinos flyttade, till de senaste upptäckterna som länkar avian dinosaurier till moderna fåglar.
  • Se American Museum of Natural History`s Dinosaur Discoveries sida på https: // amnh.Org / Explore / Science-Topics / Dinosaur-upptäckter.
  • Bild med titeln Bli en expert på dinosaurier Steg 9
    4. Besök naturhistoriska museer med dinosaurutställningar. Att se ett rekonstruerat dinosaurskelett är ett fantastiskt ögonblick för någon Dino-älskare. Sök online för "Dinosaur Museum Exhibitions" eller "Natural History Museum" nära din plats. Kontrollera om utställningar är permanenta eller tillfälliga, och om biljetter ska köpas före tid.
  • För stora naturhistoriska museer, försök att köpa pass i förväg för att undvika långa linjer. Om du är en student, be dina föräldrar att ta dig, eller prata med din vetenskapslärare om en skolfältresa.
  • Om du inte kan komma till ett stort museum i person, kan du fortfarande hitta en skattkammare på museeswebbplatser.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 10
    5. Ta en tur till en fossil park. Gräva för dina egna fossiler kan ge dig en känsla av hur det är att vara en paleontolog. Fossil Parks är platser där fossiler ofta finns - titta online för en i ditt område. På många webbplatser kan du gräva upp och ta hem de prover du hittar.
  • Ta bort fossiler från webbplatsen är inte tillåtet på vissa fossila parker. Var noga med att kontrollera reglerna innan du tar med något hem. Det är olagligt, till exempel, för att ta bort en fossil från en U.S. National Park Service Site.
  • I USA, hitta närmaste fossila park på https: // myfossil.org / fossil-parker.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en paleontolog
    1. Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 11
    1. Gå med i en Fossil Club eller Paleontology Organization. En lokal fossilklubb eller nationell paleontologi organisation, som du kan söka efter online, kan ta kontakt med andra dino buffs. Genom din klubb eller organisation kan du hitta klasser, konferenser och workshops på paleontologiskt fältarbete.
    • Till skillnad från de flesta andra vetenskapliga discipliner gör amatörpaleontologer stora bidrag till fältet. Jack Horner, till exempel, aldrig tjänat en examen i paleontologi. Om du lär dig att identifiera och samla fossiler, kan du sluta upptäcka en ny art av dinosaur!
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 12
    2. Volontär på ett museum för att få förstahandskunskap. Registrera dig för att vara en tour guide eller docent, och lära känna paleontologerna på museets personal. Välj sina hjärnor om fältet, fråga dem hur de blev professionella paleontologer och får tips om att hitta och gräva upp fossiler.
  • Volontärarbete är ett bra sätt att få fri tillgång till ett musees resurser. Försök att inte vara blyg om närmar sig en museumspersonal. De är passionerade om sitt fält, och de kommer sannolikt att vara ivriga att dela med sig av sina kunskaper med dig.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 13
    3. Be en erfaren paleontolog att vara din mentor. Att delta i workshops och gå med i en klubb eller organisation kan sätta dig i kontakt med mer erfarna paleontologer. Försök att fråga en om du kan gå med dem på en gräva eller om de kan hjälpa dig att lära dig mer om att samla fossiler. Din fossila klubb kan också organisera Digs ledd av en erfaren paleontolog.
  • Antag till exempel att du går med i en fossilklubb och deltar i en workshop på rätt utgrävningstekniker. Chatta med verkstadsledaren därefter och ställa frågor om deras lektion.
  • Att nå ut till en potentiell mentor kan vara skrämmande, men gör ditt bästa för att inte vara blyg. Bara slappna av och uttrycka ditt intresse för att lära dig mer om paleontologi. De kommer nog att vara upphetsade att dela med sig av deras kunskaper med dig!
  • Om du driver en examen i paleontologi väljer du en professor som din mentor och avhandlingsrådgivare.
  • Bildbeteckningen blir en expert på dinosaurier Steg 14
    4. Få en examen i paleontologi om du vill vara en professionell. Medan du inte behöver en examen som en amatörpaleontolog behöver du en om du vill få anställning. Professionella fält paleontologer och de som arbetar i museer brukar ha en magisterexamen. En doktorsexamen krävs vanligtvis för akademiska paleontologer.
  • Du behöver inte nödvändigtvis en kandidatexamen i paleontologi, som inte är ett vanligt grundutbildningsprogram. Du kan tjäna din examen i arkeologi, geologi eller biologi, gäller sedan för examensprogram i paleontologi eller paleobiologi.
  • Tips

    Menande Hur fossiler är daterade kommer säkert att komma till nytta när du lär dig mer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande