Hur man befruktar jord med äggskal

Ägg är läckra och näringsrika. De flesta kastar bort skalen, vilket är den bästa del-för växter åtminstone. I stället för att kasta bort den här resursen, överväga att använda den för att förbättra marken i din trädgård, eftersom äggskal är en bra källa till kalcium för dina växter, och kan hjälpa till att göra ett bra gödningsmedel. Du kan enkelt lägga till mineraler och näringsämnen till mark med krossad äggskal eller äggskal te. Du kan också använda äggskal som fröstartare för att säkerställa att dina plantor går ut till en bra start.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda krossade eller pulveriserade äggskal
  1. Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 1
1. Spara dina äggskal. När du använder ägg i en måltid eller för ett recept, spara skalen. Spricka öppna dina råa ägg, skölj skalen med varmt vatten och låt dem torka i en solig kruka. Kör fingret runt insidan av skalet när du tvättar det för att ta bort eventuella rester, men försök att bevara membranet. De flesta näringsämnena är i detta.
  • För bästa resultat, planera att använda 4 till 5 ägg för varje växt som du vill befruktera.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 2
    2. Krossa äggskalarna eller slipa dem i ett fint pulver. Du kan krossa dem i flingor med händerna eller en matprocessor. Du kan också mala dem i ett pulver med en mortel och pestle eller en kaffekvarn istället. Det är möjligt att använda hela äggskal i din jord, men de kommer att sönderdelas mycket snabbare om de krossas eller slipas till pulver.
  • För att göra krossningsprocessen lättare, baka äggskalarna på 350 grader tills början är lätt brun före slipning.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 3
    3. Lägg till några teskedar av pulveriserad äggskal i hålet om du planterar en ny blomma, ört eller grönsaker. När du har några äggskal i hålet, lägg växten inuti och klappa jorden runt den. Att sätta äggskal direkt i hålet med växten säkerställer att växten kommer att få näringsämnena från de sönderdelande äggskalarna.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 4
    4. Lägg till krossade äggskal runt basen av din växt. Du behöver inte täcka äggskal med jord. När de sönderdelas kommer de att läcka kalcium och andra näringsämnen i jorden. Detta kommer att hjälpa dina växter att växa till starka, friska växter.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 5
    5. Blanda krossade äggskal direkt i pottmark. När du köper växter från plantskolan måste du transplantera dem utanför, eller till en ny kruka. Innan du gör det här, överväga att blanda en handfull krossade äggskal i jorden. Övertid, äggskalarna kommer att läcka sina näringsämnen i jorden och hjälpa de unga växterna att växa till friska, starka växter.
  • Om du inte kan använda äggskal, kan du också krossa dem och lägga till dem i din kompostkorg.
  • Metod 2 av 3:
    Med äggskal te
    1. Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 6
    1. Spricka öppna några råa ägg, skölja dem med varmt vatten och låt dem torka på en solig plats. När du sköljer skalet, kör fingret runt insidan av skalet för att bli av med någon återstod. Försök att lämna membranet. De flesta näringsämnena är i detta.
    • Spara äggulorna och vita till frukost, lunch eller middag.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 7
    2. Löst krossa äggskalarna. Du kan använda dina händer, en kaffekvarn, eller till och med en matberedare. Krossning av äggskalarna gör det lättare att mäta dem.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 8
    3. Placera minst 2 matskedar (30 gram) krossade äggskal i en stor kruka. Detta kommer att räcka för att brygga 1 gallon (3.8 liter) äggskal te.
  • Överväg att lägga till 1 matsked (15 gram) epsomsalt för extra näring. Epsomsalt är högt i magnesium och sulfat, vilka båda är fördelaktiga för växter.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 9
    4. Fyll potten med vatten och ta det koka i några minuter. Du behöver 1 gallon (3.8 liter) vatten för varje 2 matskedar (30 gram) krossade äggskal. Kokande vattnet kommer att ge äggskal a "försprång" och hjälpa dem att börja släppa sina näringsämnen i vattnet snabbare.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal steg 10
    5. Ta bort potten från värme och låt äggskalarna branta, täckta, i minst 24 timmar.Du kan även låta äggskalarna branta i några dagar. Under denna tid kommer äggskalarna att släppa sina näringsämnen i vattnet.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 11
    6. Spänna vattnet i en burk och lämna den utanför över natten. Detta tillåter att vattnet når ututövningstemperaturer och minskar risken för "upprörande" växterna genom att vara för varmt eller för kallt. Vissa trädgårdar finner att detta också hjälper växterna att absorbera näringsämnena bättre.
  • När du lämnar burken ute, se till att den är täckt, och på en skuggig plats, ur solljus.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 12
    7. Vatten dina växter med det utspädda äggskalteet. För bästa resultat, använd äggskal te en gång i månaden. Vattnet kommer att infunderas med kalcium och andra näringsämnen, och ge dina växter en växande boost. Förvara eventuellt kvarvarande vatten på en sval, torr plats.
  • Metod 3 av 3:
    Med äggskal som fröbörjare
    1. Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 13
    1. Spricka öppnar ett rå ägg och ta bort äggula och vita. Du kan helt enkelt knäcka ägget i hälften, men du har inte mycket utrymme att plantera frön i. Istället, överväga att spricka ägget nära den övre tredjedelen med en sked. Spara äggulan och vit för att äta senare.
    • Använd inte hårdkokade ägg, eftersom skalen skulle vara sköra. Om du redan lagade ägget, spara det vatten du lagade in det, låt det svalna och använda det för att vattna dina växter istället.
    • Använd inte färgade eller målade ägg (som påskägg). Pigmenten i färger och markörer innehåller färgämnen som kan skada de känsliga plantorna.
  • Bild med titeln Befilisera jord med äggskal Steg 14
    2. Rengör skalet, inifrån och ut, med varmt vatten, sätt sedan ner i solen den torra. När du sköljer skalet, var noga med att köra fingret runt insidan av skalet för att ta bort eventuella rester.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 15
    3. Överväga att peka ett litet dräneringshål i botten av skalet med en stift eller tummen tack. Det är lättast om du gör det här från insidan. Det är inte absolut nödvändigt, men det kommer att bidra till att förhindra övervattnande, vilket kan döda en ung växt.
  • Bild med titeln Befilisera mark med äggskal Steg 16
    4. Fyll äggskal med fuktig, frö-startjord. Om du har problem med att få jorden i äggskal, rulla upp ett papper i en kon och använda den för att trampa jorden i skalet istället. Du kan också använda en liten sked istället.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 17
    5. Strö 2 till 3 frön på toppen och täcka dem lätt med mer jord. Mindre växter, som blommor och örter, fungerar bäst när du börjar i äggskal. Större grönsaker, som bönor, gurka och squash kan fungera, men de måste flyttas utanför 1 vecka efter att de spirat.
  • Tänk lätt att odla örter, till exempel: basilika, dill och persilja. Marigolds är bra för att börja i äggskal, och de är också ätbara.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 18
    6. Placera ägget i en hållare och lägg den på en solig fönsterbräda där det inte kommer att störas. Hållaren kan vara så enkel som en äggkartong till så fin som en ägghållare. Om du använder en äggkartong, överväg det med plast först så att det inte blir fuktigt från dräneringsvattnet.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 19
    7. Vattna frön och vänta på att de växer. Beroende på vilken typ av frö du planterade kan du se att plantan dyker upp på mindre än en vecka. När du vattnar plantorna, överväga att använda en sprayflaska istället för en vattenburk, det blir mycket mer mildt på de känsliga, unga växterna.
  • Beroende på hur torr det är i ditt hem, kan du behöva vattna frön varje dag till några dagar.
  • Överväga att rotera äggskalet varje par dagar. Detta gör det möjligt för växterna att få samma mängder solljus och växa jämnare.
  • Du kan behöva dra ut de mindre / svagare plantorna så att varje äggskal har en växt som växer i den. Detta kommer att se till att de unga plantorna tillräckligt med utrymme för att växa i.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 20
    8. Transplantera äggskalet ute när plantan har 1 till 2 uppsättningar sanna löv. Innan du planterar ägget i jorden, krossar det något i handen tillräckligt för att bryta skalet men inte så mycket att jorden förlorar sin form. Detta kommer att bryta skalet lite och låt rötterna peka igenom.
  • Äggskal är biologiskt nedbrytbara. När de sönderdelas kommer de att släppa ut näringsämnen och kalcium i jorden, vilket kommer att hjälpa den unga växten att växa.
  • Bild med titeln befrukta jord med äggskal Steg 21
    9. Färdiga.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Många trädgårdsmästare finner att äggskal hjälper till att förhindra att blossom-rutten i tomatplantor.
  • Krossade äggskal lägger kalcium till jorden när de sönderdelas, vilket hjälper växter att växa friska och starka.
  • Kalcium som fann äggskal kan hjälpa till att kontrollera surheten i jorden.
  • Eggshells innehåller kalcium, magnesium, fosfor och kalium. De innehåller också en liten mängd natrium-inte tillräckligt för att skada växter.
  • När du flyttar växter har du från plantskolan till krukor, överväga att lägga till några krossade äggskal i din pottjord.
  • Spara vattnet du kokade dina ägg i. Låt det svalna, använd det för att vattna dina växter. Kalciumet från matlagningsägget skulle ha infunderat vattnet, vilket gör det extra närande för växter.
  • Överväga att lägga till några matskedar kaffe i din jord också. Detta kommer att lägga kväve, kalium, fosfor och andra mineraler fördelaktiga för växter.
  • Varningar

    När du lägger till äggskal i jord med nya växter, kanske du inte ser resultat till den följande säsongen. Det tar ett tag för äggskal att sönderdela och läcka kalcium i jorden.
  • Vissa människor finner att krossade äggskal verkar som diatoméjord och avskräcker. Andra människor finner att krossade äggskal är värdelösa mot sniglar, och uppmuntra dem att äta dina växter.
  • Saker du behöver

    Använda krossade eller pulveriserade äggskal

    • Äggskal
    • Matberedare, kaffekvarn eller mortel och pestle (rekommenderas)
    • Växter
    • Jord

    Med äggskal te

    • 2 matskedar (30 gram) äggskal
    • 1 matsked (15 gram) EPSOM-salt (tillval)
    • 1 gallon (3.8 liter) vatten
    • Stor kruka eller kastrull
    • Burk med lock
    • Sil

    Med äggskal som fröbörjare

    • Äggskal
    • Äggkartong eller ägghållare
    • Utsäde
    • Frön
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande