Hur man bryr sig om trädgårds sniglar

Trädgårds sniglar är en av de enklaste och billigaste husdjurna för att lokalisera, eftersom de ofta är närvarande i stort antal som äter växterna i din gård. Medan de behöver matar och vattnar åtminstone varannan dag, är de lätta att ta hand om om du förstår vad de behöver. Det är möjligt att hålla en snigel levande för var som helst mellan fem till flera år som ett husdjur som ger dig ta hand om dem.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör ett snigel hem
  1. Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 1
1. Använd någon behållare med lufthål för kortfristiga projekt. Om du vill titta på snigeln i ett par dagar, släpp den tillbaka i din trädgård, något som en sylt eller pickleburk med hål som Poked skulle fungera ganska bra. Men dina sniglar kunde klippas på metallen. Så i stället för ett lock kan du använda en bit av ostklapp monterad över behållarens fälg med ett elastiskt band.
  • Tänk på att sniglar kan klättra vertikala ytor och försöka fly från om behållaren inte har ett lock.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 2
    2. Få en större tank eller terrarium som en Kritter-djurhållare för långsiktiga husdjur. Om du håller snigeln i mer än några dagar, använd en behållare som ger tillräckligt med utrymme för sin storlek. Endast baby sniglar eller de minsta vuxna sorterna kan hållas långsiktigt i en plastbehållare. De flesta kräver en större tank för att hålla sig ren och frisk. Du kan köpa ett terrarium på en djuraffär gjord för detta ändamål.
  • Använd en 5 gallon (19 l) tank eller större så snigeln har utrymme att flytta runt. Om du har flera sniglar eller avser att ta hand om unga sniglar om de vuxna reproducerar, få en större tank.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 3
    3. Se till att AIR kan komma in i terrariet. Precis som människor inhalerar sniglar luft för att använda syre och andas ut koldioxid. Dina terrarium behöver hål för att släppa luften, helst på flera sidor för att möjliggöra bättre luftcirkulation. Vissa människor har rapporterat sniglar blir mer aktiva när luften fick gå ut genom ett litet gap i botten av terrarium.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 4
    4. Håll tankens rumstemperatur. Så länge tanken hålls fuktig, kommer många trädgårds sniglar ganska fjädrande när det gäller temperaturer. Men de kommer att vara mest aktiva och säkra vid rumstemperatur. Håll dem i skuggan under varmt väder och undvik att utsätta dem för att frysa temperaturer.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 5
    5. Köp terrariumjord eller jord från utsidan. För att minska risken för skadliga bakterier, bekämpningsmedel och andra faror, köpa terrariumjord från en djuraffär. Nästa bästa alternativet är att använda naturlig jord från en trädgård inte behandlas med bekämpningsmedel eller kemiska gödningsmedel. Sätt jorden i ett lager vid basen av terrariet, helt täcker glaset eller plasten.
  • Undvik att pottar jord för växter, som kan innehålla kemikalier som är skadliga för sniglar.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 6
    6. Lägg till ett lager av naturligt material ovanpå jorden. Placera ett lager av sphagnummos, torv, kompost eller vermikulit ovanpå jorden. Detta fäller fukt inuti jorden, vilket skapar goda förutsättningar för sniglar.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 7
    7. Dekorera din snigels hem. Sätta föremål i tanken som sniglarna kan gömma sig och klättra på, vilket gör dem bekvämare och mer intressanta att titta på. I de flesta husdjursaffärer har de falska loggar för små djur att krypa igenom eller korta hamsterrör som sniglar kan njuta av. Du kan också hitta material du kan använda i din trädgård! Använd aldrig stenar i ditt terrarium eftersom sniglar kan falla av glasets sidor och bryta sitt skal. Bark och pinnar faller vanligtvis ifrån varandra efter några veckor, så du måste byta ut dem.
  • Använd aldrig kartongprydnader för dina sniglar, eftersom det kommer att växa moss och svampar, vilket resulterar i din snigelsdöd.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 8
    8. Fäst ett tungt eller fast lock. Sniglar är förvånansvärt starka för sin storlek, och kan klättra upp till toppen av nästan vilken tank som helst. Ett lock som kan fästas med en spärr kommer förmodligen att hindra dem från att fly. Om ditt Terrarium lock inte har en spärr, väga ner locket med en hög med böcker eller andra tunga föremål.
  • Bild med titeln Vård för trädgårds sniglar Steg 9
    9
    Hitta sniglar att sätta i din behållare. Leta efter sniglar i leriga trädgårdsområden, gamla växtkrukor eller andra fuktiga platser. Om du inte kan se några, lägg några bitar av färska grönsaker i din trädgård och kolla tillbaka senare för att se om det finns sniglar som äter dem. Tungt regn kör ofta sniglar ut i det öppna, så du får en bättre chans att lyckas om du tittar under eller efter en regnstorm.
  • Trädgårds sniglar är nästan alltid säkra att hantera, men det är en bra idé att tvätta händerna före och efter att ha rört dem för att minimera chansen att skada dig eller din snigel.
  • Om du inte vill röra sniglarna, bära handskar.
  • Metod 2 av 2:
    Ta hand om sniglar
    1. Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 10
    1. Håll tanken fuktig med en sprayflaska. Spraya vatten på mosen, torv eller annat material som du har lagt på basen av din tank när det börjar torka ut. Håll det här materialet fuktigt hela tiden. Om du inte kan spruta varannan dag, kan du lämna en isbit i tanken, eller en trasa eller svamp blöts med vatten.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 11
    2. Spola lätt sniglarna med vatten. Sniglarna kan vara hälsosammare om du sprayar dem med vatten varje dag eller två, men var uppmärksam på vattentemperaturen. Spraya med varmt vatten i kallt väder och använd rumstemperaturvatten under varmt väder eller om du har centralvärme.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 12
    3. Mata dina sniglar rena mat dagligen. De flesta sniglar är inte krävande ätare, och kommer att njuta av de flesta typer av färsk frukt och grönsaker. Tvätta all mat noggrant i rent vatten innan du ger det till dem och skär stora grönsaker i bitar eller skivor. Vissa livsmedel, som morötter och potatis, kan behöva kokas i några minuter för att mjukna dem något. Låt alltid kokta mat coolt helt innan du ger det till dina sniglar.
  • Vissa sniglar kan äta rå kött, råa ägg, brunt bröd, eller (blöt, men okokat) havregryn. Experimentera för att ge dina sniglar en varierad diet för att öka chansen att de får all den näring de behöver.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 13
    4. Lär dig vilka livsmedel som kan skada dina sniglar. Inte mycket forskning har gjorts på den bästa näringsrika kosten för sniglar, och det finns oenighet bland snigelägare om vilka livsmedel som kan eller inte skada sniglarna. Här är en lista över mat som sträcker sig från de mest till minst farliga:
  • Saltiga livsmedel kan döda dina sniglar. Undvik någonting med saltkristaller på det helt.
  • Undvik pasta, ris och hirs. Dessa stärkelsefoder kan potentiellt orsaka blockering i snigelns matsmältningssystem. Foder inte dem till dina sniglar.
  • Homegrown växter kan utsättas för bilutsläpp medan de växer, vilket kan orsaka skada.
  • Sura livsmedel som citrusfrukter, tomater och kiwifrukter kan eller kanske inte skada sniglar. Använd dem i små kvantiteter tillsammans med andra livsmedel.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 14
    5. Ge dem ett material som de kan använda för att bygga sina skal. Du kan använda någon källa till kalcium så länge det är rent och tvättat. Äggskal eller kasserade snigelskal i din trädgård kommer att fungera för den genomsnittliga husdjursägaren. Om du försöker odla sniglar kan du köpa mer koncentrerade kalciumkällor från en djuraffär, som bläckfiskben eller rena kalciumtillskott.
  • Ha en källa till kalcium tillgängligt i tanken hela tiden. Byt ut det när det löper ut, men använd kalciumtillskott med större än 20% kalcium sparsamt.
  • Bild med titeln Care for Garden Snails Steg 15
    6. Håll dina sniglar rena. Rengör en snigel med en tandborste när deras skal blir smutsiga. Använd inte tvål och borsta försiktigt för att undvika att skada skalet. Häll några droppar vatten på skalet för att hjälpa till att avlägsna fast mark.
  • Bild med titeln Vård för trädgårds sniglar Steg 16
    7. Rengör tanken varje månad eller när det blir smutsigt. Plocka upp snigeln försiktigt genom att koaxera fingret under huvudet och placera dem sedan på en handduk i en tillfällig behållare. Ta bort den gamla jorden för att kassera i trädgården. Använd en våt, något tvålvamp för att skrubba väggarna och basen av tanken för att bli av med snigelmärken och skum. Skölj tanken försiktigt för att se till att varje spår av tvål är borta, eftersom det kan skada sniglarna.
  • Lämna inte sniglarna om behållaren är liten.
  • Stäng inte sniglarna i en behållare utan luft.
  • Vid byte av marken och andra material i rentanken följer du alla steg som beskrivs under Snail Home
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du sätter i vattenskålen, se till att det är grunt. Om det är djupt, kan de lätt drunkna eftersom de är inte Färskvatten sniglar, de är trädgårds sniglar.
  • Lägg buntar av torra löv i ditt snigel terrarium och håll dem väl dämpade. Sniglarna älskar att krypa på och gömma sig i bladen och kommer att spendera det mesta av sin tid där.
  • Om din snigel inte kommer ut ur sitt skal, håll det försiktigt under lång tid. Det kommer att krypa ut snart. Fortsätt göra det här och det blir vanligt för dig.
  • Om din snigel bor på toppen av dess hölje, blir det förmodligen inte tillräckligt med luft och går upp till var det finner det mesta av det. För att åtgärda detta, borrhål vid den basen för bättre ventilation eller köpa en ny bur.
  • Att lägga ett blad över snigelns bad kommer att ge det mer nyans. Detta hjälper det att hålla sig coolt medan du badar.
  • För att hämta en snigel från en tankyta, wiggle ditt finger försiktigt under huvudet. Om snigeln försöker dra tillbaka, lägg en bit av mat framför den för att koka den på ditt finger. Vrid fingret eller handen under hela snigeln för att undvika att släppa det innan du hämtar det.
  • Varningar

    Medan andra arter, som den jätte afrikanska landsligeln och äppelfrö sniglar njuter av vattenrätter, kan trädgårds sniglar drunkna. Använd en sprayflaska eller sprutpistol för att fukta tanken, inte en vattenfat.
  • Försök inte dekorera skalet av en levande snigel med lim eller andra konstmaterial. Dessa material kan döda snigeln.
  • Övervaka unga barn för att se till att de inte äter snigeln, vilket potentiellt kan orsaka allvarlig sjukdom.
  • Saker du behöver

    • Trädgårds sniglar
    • En behållare, burk eller terrarium tank
    • Sphagnum moss, torv, kompost eller vermikulit (dessa finns på husdjursaffärer eller online)
    • Dekorationer (pinnar, stenar, etc.)
    • Färsk frukt och grönsaker
    • Äggskal eller annan kalciumkälla
    • Sprayflaska eller sprutpistol av vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande