Hur man följer den lockiga tjejmetoden för lockigt hår

Lider du av lockigt eller vågigt hår som är torrt, skadat, krusig, eller okontrollerbar? Är du öppen för att prova något nytt? Den lockiga tjejmetoden (även kallad "no-poo" eller CG-metoden) är baserad på boken "Lockig flicka" av Lorraine Massey. Smeknamnet "no-poo" hänvisar till att inte använda ett sulfatchampo, eftersom sulfaterna tenderar att ta bort håret av sina naturliga oljor. När du tar bort sulfaterna kan ditt hår behålla sin naturliga fuktighet.

Denna artikel innehåller grundläggande riktlinjer för att följa huvudreglerna för den lockiga tjejmetoden (inga silikoner, inga sulfater / schampo, ingen värme) såväl som hur man följer en bra rutin för lockigt hår för att maximera krullarnas potential. Liksom många skönhetsregimer kommer resultaten att variera från person till person, men den här metoden kan bara fungera för dig. Så säg farväl till Frizz och Split Ends och Hello till mjuk, hälsosam curls!

Steg

Metod 1 av 3:
Prepping ditt hår för den lockiga tjejmetoden
  1. Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 1
1. Klargöra med a schampo (För sista gången) innan du börjar. Detta kommer att rengöra ditt hår av silikoner - ingredienser i vissa hårprodukter som inte är vattenlösliga (se varningsavsnittet nedan). Du behöver inte köpa ett nytt schampo för detta steg, använd bara något som ligger runt huset.
  • Att använda ett klargörande schampo kommer också att ta bort oljan, smuts och stylingprodukter som är uppbyggda på ditt hår och hårbotten. Du vill bli av med detta innan du går "no-poo."
  • Sulfatinnehållande och sulfatfria schampon kommer båda att arbeta för att avlägsna de flesta silikon. Men för att vara säker, är det bäst att använda ett sulfatinnehållande schampo för din senaste tvätt.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår Steg 2
    2
    Kasta ut ditt schampo! De flesta schampon innehåller hårda, torkningssulfater som är extremt skadliga för lockigt hår (ammoniumlauret-sulfat, ammoniumlaurylsulfat, natriumlauret-sulfat, natriumlaurylsulfat, etc.). Dessa vanliga tvättmedel som finns i schampon gör lockigt hår krusigt och samarbetsvilligt.
  • Balsam kan användas tillräckligt för att rengöra håret på ett mycket mildt sätt. Om du inte kan släppa Shampoo, använd ett mildare schampo som innehåller mjuka rengöringsmedel (jag.e., cocamidopropyl betain eller coco betaine), såsom ett sulfatfri schampo.
  • "Du skulle aldrig drömma om att tvätta en bra tröja med tvättmedel. Ändå innehåller de flesta schampon hårda rengöringsmedel (natriumlaurylsulfat eller Laurethsulfat) som man också finner i diskmedel. De är bra för krukor och kokkärl eftersom de skär fett så effektivt. Ditt hår, å andra sidan, behöver behålla några naturliga oljor, vilket skyddar ditt hår och hårbotten. Att strippa dem bort beröva håret av nödvändig fukt och aminosyror och gör att det ser torrt och tråkigt ut." - Lorraine Massey
  • Till botten är en bild av ett schampo och en flaska diskmedel. Ovan är samma sulfat cirkulerat i deras ingredienser lista.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår Steg 3
    3. Köp silikonfria balsam och stylingprodukter. Du kommer förmodligen att ha en balsam för att tvätta hårbotten, en tjock fuktgivande balsam för att fukta längden på ditt hår och en balsam att lämna in under dagen. Du kan använda samma balsam eller olika. Du vill också ha några serum, geler eller mousses, men kom ihåg att de alla behöver vara fria från silikoner. (Du kanske också vill ha ett sulfatfritt schampo om du spenderar mycket tid i klor.)
  • Ett klargörande schampo som är sulfatfritt är säkert att använda på lockigt hår för att avlägsna klor.
  • För mer information om att få rätt ingredienser, kolla in tipsavsnittet eller läsa Hur man bestämmer om en hårprodukt är lockig tjej godkänd.
  • Undvik produkter med alkohol, eftersom dessa är mycket torkade för ditt hår.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 4
    4. Ha ditt hår trimmat.Detta kommer att bli av med skador eller kluvna toppar. Om du inte vill besöka en frisörsalong kan du alltid Trim din egen, självklart.
  • Metod 2 av 3:
    Starta din nya lockiga tjejrutin
    1. Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 5
    1
    Tvätta din hårbotten med balsam (balsamtvätt). Börja din rutin genom att väta ditt hår i duschen. Distribuera balsam på hela hårbotten och Massage din hårbotten Med fingrarna på dina fingrar (inte dina naglar). Denna gnidningsverkan och den resulterande friktionen kommer att lossa smuts, produktrester och mjäll, som sedan kan sköljas bort. (Var noga med att undvika silikon i dina hårprodukter, se varningarna.) Skölj din hårbotten efteråt, fortfarande massera med fingertopparna som du gör det. Beroende på hur torka din skalp är, du kan balsamtvätt, en gång i veckan, två gånger i veckan, eller varje dag.
    • "Den lockiga hårda kan lämna håret hydratiseras med naturliga oljor och rengör sina skalor ganska bra genom att bara skölja med hårbalsam en gång i veckan eller mindre. Gnugga hårbotten ordentligt med fingrarna är tillräckligt för att lossa smuts." - Lorraine Massey
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår Steg 6
    2. Distribuera balsam i hela ditt hår och avlägsna försiktigt. Använd dina händer eller en bredtandad hårkam. Börja med otrolig nedre sektioner av ditt hår och sedan gradvis rör sig uppåt. Låt balsam sitta i ditt hår i 5 minuter eller så för extra fuktighet.
  • Du kanske också vill dela ditt hår vid denna punkt med en kam. Det rekommenderas att du delar ditt hår till sidan för att förhindra "triangelformad" hår.
  • Om det är svårt att avlägsna ditt hår på det här sättet, kom ihåg att använda en stor mängd balsam när den är våt eller du kan behöva trimma döda ändar.
  • Untangling håret medan det är torrt med något verktyg är inte en bra idé. Att skilja krullarna torkar bara mer frizz och skadar håret. Det är också smärtsamt och tidskrävande.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår Steg 7
    3. Gör det sista sköljningen av ditt hår med kallt eller kallt vatten. Kallt och kallt vatten tätar hårets nagelband och lås i fukt. Detta kommer att minska frizz och lägga till glans. Lämna lite balsam i ditt hår, särskilt i torra sektioner som ändarna. Det är bra att köra fingrarna genom ditt hår försiktigt, men kamma inte ditt hår efter denna punkt.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 8
    4. Applicera produkter i ditt hår. Lockigt hår torkar ut mycket lättare än rakt hår, så du måste lägga till produkter för att hålla det mjukt och fuktat. Gör det här medan ditt hår blötlägger vått om du har curlier hår, men vänta 5 minuter eller så om du har medium till vågigt lockigt hår. Sätt produkten i dina händer och gnugga dem tillsammans för att emulgera. Sedan, slät eller raka produkten i ditt hår efter avsnitt.
  • Använd fuktgivande hårprodukter, som lotionliknande krämer och alkoholfria geler. Leta efter produkter som är speciellt utformade för din curl-typ (e.g., vågig, tätt krökt eller kinky).
  • En vanlig metod är att börja med en inlämningsgrädde eller balsam till Minska frizz och följ sedan med en gel eller mousse för håll och definition. (Med din normala balsam som en inlämnings är bra också.) Vissa föredrar curl-krämer eller bara balsam för mjukare lockar, men dessa produkter kommer inte att hjälpa håret att vara så bra för andra daghår.
  • Efter inlämningsbehållaren men innan gelén eller krämkrämen appliceras är det också vanligt att applicera en lätt olja på håret. Detta är känt som LOC-metoden (LOC = inlämning, olja, kräm) och behöver inte användas i den här specifika ordningen.
  • Använd vilken typ av produkter du gillar (så länge de är silikonfria). Därefter formar fingret krullarna med scrunching dem (kopp ditt hår i handflatorna och skrynk i en uppåtgående rörelse) och / eller vridning av enskilda krullar runt ett finger.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår Steg 9
    5. Försiktigt Skruva ditt hår med en t-shirt, pappershanddukar eller en mikrofiberhandduk för att avlägsna överskott av fuktighet. En generisk terrycloth handduk kommer att göra ditt hår Frizzy. Du kanske vill att fingret formar dina lockar vid denna tidpunkt istället. Därefter vänta 5 eller så minuter så att håret kan anta en permanent form.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 10
    6. Minska torkningstiden för ditt hår med plopping. Sprid en gammal t-shirt eller mikrofiberhandduk på en plan yta (t.ex. toaletten med sätet ner). Böj över i midjan och placera ditt hår mitt i tyget. Med ditt huvud rörande tyget, drapera den bakre delen av tyggen över huvudet. Vrid sidorna tills de bildar "korv rullar" och klipp eller knyta dem vid basen av nacken. Du kan också använda ärmarna på en långärmad t-shirt för att säkra tygan på plats. Efter 15-30 minuter, ta bort tyget. Om ditt hår är krusigt efter plopping, gräver lätt håret med gel.
  • Plopping fungerar bäst för medium till lång längd lockigt hår. Krålarna blir vanligtvis konstigt squished efter plopping i kortare hår. Ser Hur man plopar ditt hår För mer info också.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 11
    7. Torka ditt hår. Lufttorkning är det enklaste och mildaste sättet att torka ditt hår. Om du måste Blåsa ditt hår, Gör det med en diffusor för att undvika frizz. Använd också en cool eller varm inställning på din hårtork, snarare än varm. Torka bara håret delvis (ca 80% torrt) och lufttorka resten av vägen. Rör inte ditt hår medan det torkar, eller det kommer att röra upp och fräsa. Båda typerna av diffusorer fungerar bra när det gäller att diffundera och minska frizz:
  • A skåldiffusor med fingrar orsakar mer volym och klumpning (lockar som klibbar ihop istället för att gå varje väg), är skrymmande och tyngre, och kommer förmodligen bara att passa på den hårtork som den kommer med. Placera en del av håret i skålen och tryck på skålen i huvudet. Slå sedan på "värma" Inställning av din hårtork. Tryck på det kalla skottet om huvudet blir för varmt.
  • A sock diffusor är lätt, passar på alla hårtorkar, och är bärbar. Sikta diffusorn vid olika delar av ditt hår medan du skrattar håret med händerna. Sluta scrunching när ditt hår är ca 50% torrt.
  • Metod 3 av 3:
    Upprätthålla friska lockar
    1. Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 12
    1. Hitta en erfaren frisyr. Inte alla frisörer skapades lika, så fråga din stylist i förväg om de är erfarna i skärning av lockigt hår och vilka produkter de ska använda på ditt hår. Oplanerad frisyr kan vara katastrofala för lockigt hår. Om deras produkter innehåller silikoner, kanske du vill insistera på att ta med dig själv. Om din frisyrer använder en rakhyvel för att tunna ut ditt hår kommer det att göra dina ändar rattiga och benägna att dela upp. Kom ihåg att det tar en skicklig frisör att framgångsrikt klippa lager eller andra hårklipp i lockigt hår.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 13
    2. Har ditt hår trimmat varje 4 till 6 månader. A /2 i 1.3 cm) eller /4 i (0.64 cm) trim är vanligtvis tillräckligt för att bli av med splitändar. Långa, avrundade lager är mer lämpade för lockigt hår - korta lager tenderar att hålla sig upp och se roligt. Lockigt hår består vanligtvis av en kombination av texturer, med kronan är den curliest delen.
  • Lockigt hår ska klippas när det är torrt eftersom vått hår tenderar att krympa när det torkar. I genomsnitt ser håret ungefär 40% längre när det är vått, vilket gör det svårt att berätta vad håret kommer att se ut när det är torrt. Du kan förlora bara 2 tum (5.1 cm) medan det är våt, men det kan vara 4 eller 5 tum (10 eller 13 cm) medan det är torrt!
  • Om du ständigt styrar håret, eller om ditt hår växer snabbare än normalt, kan en trim behövas oftare än var 4-6 månader. I genomsnitt växer håret om /2 tum (1.3 cm) per månad.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 14
    3. Ge ditt hår tid att justera. Det tar 2 till 6 veckor för ditt hår att anpassa sig till no-shampoo-metoden, och det kan till och med se värre först. Hår är ett långsiktigt projekt och det kan ta några veckor för att det ska återfå sin hälsa efter att ha blivit avfukt i åratal av schampo.
  • Bild med titeln Följ den lockiga tjejmetoden för lockigt hår steg 15
    4. Visa av dina glamorösa, vackra lockar!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Olika produkter fungerar bättre för olika typer av lockigt hår. Du kommer att vilja experimentera och kolla hårforum som naturligt.com för produkter som fungerar för din hårtyp. Några högkvalitativa linjer av produkter för lockigt hår är Jessicurl, Curl Junkie, Kinky Curly och Devacurl (skapad delvis av Lorraine Massey).
  • Lockigt hår har olika behov under olika årstider. På sommaren, använd mer likvida produkter för att inte kväva håret. Det är också till hjälp att lämna mindre balsam eller inlämningskräm i ditt hår för att förhindra krusning och öka definitionen. Det är typ av motsatsen på vintern. Du bör använda tyngre, creamierprodukter och mer balsam eller inlämning för att bekämpa torr, vinterig luft.
  • Försök lägga till honung till din balsam. Blanda det ungefär hälften och hälften med din balsam och använd sedan och använd din balsam normalt. Du kan lämna lite honung i ditt hår, men se till att det inte är mer än en droppe eller två - annars kommer ditt hår att sluta klibbigt och belagt. En liten honung rensar håret och lägger till fukt och glans.
  • Många lockar bestämmer sig för att prova en modifierad CG-metod och tå utanför riktlinjerna (till exempel med hjälp av vissa silikoner, rätning av håret med ett platt järn, förtydligande med ett sulfatfri schampo, etc.), eftersom det fungerar för dem.
  • Du kan också välja en värmefri rätnings- eller krullsträckningsmetod. Tvätta håret natten innan, slingra håret runt huvudet och säkra det med bobby-pins och gå och lägg dig. Resultat: Skadorfri, Tangle-Free Hair!
  • Det kan vara svårt att dusch På morgon och stil hår före arbete eller skolan. Prova duscha natten före och sedan plopping medan du sover. När du vaknar, ska ditt hår vara torrt. Spraya lite vattentänkt gel, uppfriskande spray eller vatten på krullarna, skrapa, och du är bra att gå.
  • Om du tror att ditt vatten är "hård" eller innehåller skadliga kemikalier, såsom klor eller kalciumkarbonat, du kanske vill investera i ett duschhuvudfilter. Detta är ett enkelt sätt att undvika all gunk som kommer med hårt vatten. Denna gunk bygger ofta upp på poröst lockigt hår snabbt och kan bara tas bort av - du gissade det - sulfater.
  • Om du har en dålig tid med ditt hår, ge inte upp på dina lockar. Försök rengöra med ett icke-sulfatschampo för att ta bort uppbyggnad, byta produkter eller ändra hur du använder dina nuvarande produkter. Om du fortfarande är avskräckt med ditt hår, försök använda gel för att slicka tillbaka till en fancy up do, hästsvans, eller fläta innan du når det rätjärn. Att lägga till söta tillbehör kan också hjälpa till.
  • Om ditt hår känns Mushy, mjuk och frizzy, har du förmodligen överkonditionerat hår. Medan lockigt hår tenderar att vara torrt och behöver mycket fukt, kan vissa produkter överbelasta hår, speciellt om det är bra eller mindre torrt. Om ditt hår blir överkonditionerat, försök att klargöra med ett sulfatfritt schampo och använda lättare balsam och fuktgivare på ditt hår. Se till att det inte är djupt tillstånd för ofta.
  • Kolla in din lokala hälsokost eller ekologiska specialaffär för naturliga hårprodukter. Många av schamponerna är sulfatfria och produkter innehåller ofta inte silikoner. Några bra varumärken inkluderar Aubrey Organics, Desert Essens, Nature`s Gate, TJ Nourish, Giovanni, Kinky Curly och Jane Carter.
  • Saknar fortfarande inspiration? Du kan överväga att läsa boken. Den fullständiga titeln är "Curly Girl - Handboken. En firande av lockar: hur man skär dem, ta hand om dem, älska dem och sätt dem gratis," Och det var medförfattat av Lorraine Massey med Deborah Chiel. Det har hårvård recept, berättelser om curlies, och en förklaring av lockigt hårvård. Den andra upplagan innehåller också en DVD.
  • Efter att ha simat i klorerad Vatten, använd ett icke-sulfatchampoo, som Giovanni Brand Shampoos, Jessicurl Cleansing Cream, Shea Moisture Shampoos, Devacurl No-Poo, Organix Brand Shampoos, eller en av Hem Remedies i den här artikeln. Dessa bör endast användas högst en gång i veckan, eftersom de fortfarande torkar på håret.
  • Om du inte kan hitta ett klargörande schampo, lägg sedan till 2 matskedar (30 ml) klart ättika till en flaska, helst klar schampo och skaka väl. Använd detta bara för din sista "poo!
  • Geler kan lämna ditt hår crunchy. När ditt hår är helt torrt, vänd det över och försiktigt skanna ditt hår. Detta kommer att lämna dig med mjuka, icke-crunchy curls. Vissa människor föredrar det extra taget på en crunchy gel, så länge som texturen kan skrivas ut.
  • Om du vill gå 2 dagar i rad utan att tvätta håret, kan du ananas ditt hår den andra natten. Bära ditt hår i en hög hästsvans, säkrad med en scrunchie (tyg täckt hår slips) inslagna 1 eller 2 gånger runt håret. Detta kommer inte att sträcka ut majoriteten av krullarna som en vanlig hästsvans skulle.
  • Du kan använda olika clips och metoder i ditt hår för att öka toppvolymen genom att lyfta rötterna. Ta små delar av håret från vardera sidan av delen, korsa dem och klipp dem med ett litet klämklipp. Eller ta några Duckbill-klipp och klipp ditt hår till höger. Du kan också försöka tvätta, kamma, scrunching och / eller torka ditt hår upp och ner.
  • Det är viktigt att hålla mängden av protein I ditt hår balanserat. Använd inte för många proteinbehandlingar, men skära dem inte helt ur ditt hårs diet. Ditt hår behöver protein för att återhämta sig från skador (som händer även om du är väldigt mild med ditt hår) och håll dig frisk. I stället för att undvika protein, använd det ibland - en proteinbehandling följt av en fuktgivande behandling är vanligtvis en bra idé. Om ditt hår känns skört och krusigt, är det ett tecken du har för mycket protein i ditt hårs diet. Klargöra med ett sulfatfritt schampo och skär ut produkterna med mycket protein ett tag.
  • Försök att sova på en satin kuddecase till Förhindra brott och frizz. En satin eller silke huvudduk kommer också att fungera.
  • En bra fuktgivande balsam är viktigt. Vissa CG-förslag är Jessicurl för Shea, Devacurl One Condition, Matrix Biolage Conditioning Balm, Kenra Moisturizing Conditioner, Tigi Bed Head Moisture Maniac, och Tressemme Naturals Nourishing Conditioner. Du kan använda en billigare, silikonfri balsam, som Suave Naturals eller Vo5, för att skrubba din hårbotten. Några bra inlämningskrämer är L`Oreal ut ur sängen Tyngdlös Texturizer, Jessicurl Confident Curls Styling Solution, Stövlar Essentials Curling Cream, Joico Joiwhip Moose och Mop-C Curl Definiera Cream.Några bra ledighet i balsam är Giovanni Direct Loest i balsam, Kinky Curly Knut idag, och Curl Junkie Curl Assurance Love-in Conditioner. Några bra CG-geler inkluderar The Herbal Essenses Gels, Eco Styler Gels, La ser geler, La Bella Gels, Fantasia IC Hair Polisher Styling Gel, Biosilk Rock Hard Gelee, och Devacurl Angell eller Arcangell, Curl Junkie Aloe Fix Gel, Kinky Curly Curling Custard och lockiga hårlösningar curl keeper.
  • Om du har att göra med puberteten, kanske bara tvätt med balsam är inte den bästa idén - var noga med att rengöra oljor av din hårbotten med schampo minst en eller två gånger i veckan.
  • Borsta aldrig håret i duschen.
  • Applicera olivolja eller mandelolja åtminstone tre gånger i veckan från en 1 tum (2.5 cm) bort från dina rötter till ändarna. Detta hjälper till att fräsa ditt hår.
  • Applicera kokosmjölk till de-frizz hår och mjukna det.
  • Om du vill ha ett billigt och fantastiskt schampo för krusigt hår, använd kärleksplanet och skönhetschampoo och balsam. Det gör frizzy hår lockigt och vackert.
  • Varningar

    De flesta kommer att komplimangera dig på dina underbara lockar. Men vissa människor kommer aldrig att uppskatta ditt lockiga hår. Låt inte detta påverka dig. Oavsett hur svårt du har försökt att bekämpa det med rätning strykjärn och hårspray, du har lockigt hår. Njut av det!
  • Om du normalt rätar ditt lockiga hår och sedan växla till CG-metoden kan det verka som om du förlorar mycket hår när du är otangling i duschen. Inte panik! Det är normalt att förlora upp till 40 till 100 hår om dagen genom shedding. Om du har på dig håret rakt eller räta ut ditt hår, kommer det att falla ut naturligt och du kommer förmodligen inte ens att märka. Om du bär ditt hår lockigt, kommer håret ut när du untangle-det är därför det känns som om du förlorar mer hår.
  • Kombinera aldrig eller borsta torrt lockigt hår. Det gör det inte bara att ditt hår ser ut som en poof boll, det skadar det också ganska. Kör inte ens fingrarna genom ditt hår om det är mer än vågigt. Istället, dra försiktigt en knut eller klump av lockar ifrån varandra. (Självklart, om du föredrar Afro-stilen, gå direkt framåt.)
  • Sjukdomar, läkemedel, dietförändringar och höga stressnivåer burk för att du ska förlora mer hår än är normalt. Så, om du märker gallring i ditt hår eller hårbotten, kontakta en läkare så snart som möjligt.
  • Många produkter som är tillgängliga i apotek eller salonger innehåller silikoner. Dessa ingredienser kan typiskt (men inte alltid) erkännas av deras namn, som ofta slutar i-konen, -konol eller -xan. Om ens möjligt, Undvik silikon och vaxer i dina hårprodukter. (Detta inkluderar också mineralolja och ricinolja.) Kort sikt, silikoner kommer att göra att håret ser snyggare och mindre krusig, men på lång sikt kommer det att belägga håraxeln med poröst lockigt hår och försegla fukt, vilket gör att håret blir halm som mindre definierat och krusigt. Därför är silikoner snabbkorrigeringar för Frizz, men över tiden är de verkligen skadliga för ditt hår. Shampoos blir av med silikoner, men på bekostnad av att helt avlägsna håret av alla sina naturliga oljor! Lösningen på dessa problem är att eliminera både schampo och silikoner (i dina balsam och stylingprodukter). Ett undantag från denna regel: om en silikon har "PINNE" Framför det är det vattenlösligt och kommer inte att orsaka produktuppbyggnad. Ser Bestäm om en hårprodukt är Curly Girl Godkänd För mer information om att identifiera Curly Girl Godkända produkter .
  • Silikonföreningar som är inte löslig i vatten och uppbyggnad på håret: cetearylmetikon, cetyldimetikon, cyklometikon, cyklopentasiloxan, dimetikon, dimetikon, stearyldimetikon, amodimetikon (och) trideceth-12 (och) cetrimoniumklorid och trimetylsilylamodimetikon. Obs! Trideceth-12 och cetrimoniumklorid betraktas endast som en silikon när båda kombineras med amodimetikon.
  • Silikonföreningar som är Lite lösligt i vatten och kommer att bygga upp på de flesta typer av lockigt hår: amodimetikon, behenoxy dimetikon och stearoxi dimetikon.
  • Silikonföreningar som är löslig i vatten och säkert att använda (de är inte listade med PEG framför dem): dimetikon-sampolyol, hydrolyserad veteproteinhydroxipropylpolysiloxan och laurylmetikon-sampolyol.
  • Om du ska använda ett schampo ibland, kontrollera att det inte innehåller några sulfater som listas här. Istället leta efter de milda rengöringarna i ingredienslistan om du behöver använda schampo ibland för rengöring eller efter simning i klorerat vatten. (Däremot är saltvatten från havet faktiskt fördelaktigt för curls som havssalt är en naturlig curl-förstärkare.)
  • Vissa vanliga sulfater är alkylbensensulfonat, ammoniumlauret eller laurylsulfat, ammonium- eller natriumxylensulfonat, natrium C14-16 olefinsulfonat, natriumcocoylsarkosinat, natriumlauret, myreth eller laurylsulfat, natriumlaurylsulfoacetat, te-dodecylbensensulfonat, etyl PEG-15-kokaminsulfat, och dioctylnatriumsulfosuccinat.
  • Vissa mjuka rengöringsmedel, Mindre torkning och ingår i modifierade CG, är cocamidopropylbetain, coco-betain, kokosamcetat, kokosamfodipropionat, dinatriumkokohodiacetat eller cocophodipropionat, lauroamphoacetat och natriumcocoyl-isetionat.
  • Saker du behöver

    • Lockigt eller vågigt hår
    • Bred tandkam
    • Gammal t-shirt, mikrofiberhandduk, sängkläder eller pappershanddukar
    • Produkter (vanligtvis används i den angivna ordern):
    • Icke-sulfat schampo
    • Co-tvättkonditioneringsapparat
    • Skölj ut balsam
    • Låt balsamet vara kvar
    • Krämkräm
    • Gel
  • Valfria objekt:
  • Blåstorkare och diffusorfäste
  • Boken "Lockig flicka" av Lorraine Massey
  • Duckbill eller mini käftklipp för rotklippning
  • Wide Headbands, Bobby Pins, Hair Slips, etc.
  • Hårklipp / Pins
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande