Hur man "damm" hår

De flesta känner igen när de behöver en frisyr eller en trim, men om du försöker växa ditt hår, kanske du inte vill ha någon av dessa. Tyvärr måste du hålla ändarna på ditt hår friskt genom att ta bort splitändar. I stället för att trimma bort splittringen och avlägsna längden från ditt hår, försök att damma ditt hår hemma. Dammning är helt enkelt ett sätt att skära bort splitändar medan de lämnar längden. Dammning är verkligen till hjälp för lockiga hårda människor eftersom det inte tar bort för mycket längd från håret.

Steg

Del 1 av 2:
Dammar ditt hår
  1. Bild med titeln
1. Dela ditt hår i portioner. Samla ditt hår i fyra stora lika delar. Vrid varje del och klipp dem i huvudet. Varje del ska vara ute av ditt ansikte och hållas tätt mot ditt huvud. Om ditt hår är tjockt och lockigt kan du göra mycket tvåsträngs vridningar. Stift dessa till din hårbotten.
  • Det kan vara svårt att damma ditt eget hår om det är väldigt kort. Du kanske vill fråga en vän som hjälper dig att damma ditt hår om det är för kort att göra på egen hand.
  • Bild med titeln
    2. Unclip och dela en del av håret. Unclip en del av håret nära dina ögon. Dela håret i denna del i 3 eller 4 rader hår. Om du har rakt hår, mata en rad hår mellan ditt index och mittfingrarna. Dra fingrarna ner så att endast ändarna av håret är utsatta.
  • Om du har lockigt hår, vrid en av raderna så det är snyggt. Du kommer förmodligen att se några lösa ändar som poking ut från sektionen. Dessa kommer att vara hår som du dammar.
  • Bild med titeln
    3. Damm bara ändarna av ditt hår. Ta hårskärare och titta på slutet av varje rad eller vridning av hår. Om du hittar en delad ände eller knut, trimma mindre än 1/4 av en tum från slutet. Du bör bara klippa splitänden för att bevara längden på ditt hår.
  • Undvik att använda kök eller hantverkssax som kan vara trubbiga och kommer att skada ditt hår. Professionell hårsax kommer att skapa skarpa rena skärningar som kan hålla ditt hår friskt.
  • Bild med titeln
    4. Damm runt ditt huvud. När du har dammat den främre delen av ditt hår, fortsätt dammar de återstående delarna runt huvudet. Om du har problem med att se splitändarna, håll en rad hår upp till ljuset. Detta kan göra det lättare att upptäcka några delade ändar eller knutar.
  • När du är klar, bör du se mycket fina hår över golvet. Om du har dammat korrekt, bör du inte se stora lås av hår eller lockar på golvet.
  • Del 2 av 2:
    Bestämma ditt hårbehov
    1. Bild med titeln
    1. Få en trim om du har friskt hår. Tänk på hur ofta ditt hår får knutar eller splittrade ändar. Om ditt hår är ganska friskt och bara ser lite strängt i slutet, kan du behöva en verklig trim. En full trim bör ta bort botten 1/2 till tum av hår. Du borde få en trim var 3 eller 4 månader.
    • Medan du får en trim kan ta bort mycket ohälsosamt hår (splitändar och knutar), kommer det också att ta bort den mest längd. Att få en trim kan göra det svårt att växa ditt hår snabbt.
  • Bild med titeln
    2. Trim bara de splittrade ändarna och knutarna. Om du bara vill trimma uppdelningarna så håller du så mycket längd som möjligt, använd sök- och förstörningsmetoden. För att göra detta måste ditt hår vara tillräckligt länge för att dra framför dina ögon. På så sätt kan du titta på varje hårsträng för splitändar och knutar. När du hittar dem, skära ca 1/4 tum ovanför knuten, split end eller fray för att helt ta bort skadan.
  • Denna metod tar mycket tid eftersom du måste gå igenom varje hårsträng. Om du hittar många splitändar eller knutar inom en månad, kanske du faktiskt vill få en full trim.
  • Bild med titeln Gör Curly Hair Scene Steg 8
    3. Överväg dammning om du har lockigt hår. Om du har lockigt eller vågigt hår har du förmodligen haft erfarenheten av att be om en trim för att sluta med ett verkligt hårklippt. Detta beror på att lockigt hår rekoilter mer om det skärs eller trimmas när det är vått. Istället klippa, damm eller trimma ditt hår när det är torrt så att du kan se exakt hur mycket längd du tar bort.
  • Du behöver förmodligen en full trim var 3 eller 4 månader, om du har lockigt hår. Under tiden damm ditt hår när du märker split slutar, var 6 till 8 veckor.
  • Tips

    Varningar

    Var alltid försiktig när du använder skarpa saxar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande