Hur man hittar newts och grodor

Newts och grodor kan vara jättekul att observera i naturen. Medan du håller dem som ett husdjur är inte den bästa idén, samtidigt som de observerar dem i skogen, eller ens i din egen bakgård, kan det vara ganska underhållande. För att hitta grodor och newts måste du göra lite prep för din sökning, så att du vet när och var du ska titta och hur man närmar sig djuret när du har hittat det.

Steg

Del 1 av 2:
Ser i rätt fläckar vid de rätta tiderna
  1. Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 1
1. Gör din forskning. Medan de flesta grodor kommer att hittas nära vatten, vill du veta vilka grodor som finns i ditt område om det finns några farliga grodor (gift dart grodor mm.) i området, och vad deras livsmiljö är. Forskning kan också hjälpa dig att hitta användbara tips för att hitta specifika grodor genom att hjälpa dig att identifiera sina samtal eller markeringar. Många stater har webbplatser om sina lokala arter.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 2
    2. Leta efter grodor eller newts på natten. De flesta arter är nattliga, så du kanske inte hittar någon på dagen. Var försiktig med andra farliga arter under den tiden. Ormar finns ofta i liknande områden som grodor och newts, speciellt som många ormar, inklusive den mycket giftiga Cottonmouth, kommer att äta några amfibier som en del av deras kost. Lägg aldrig händerna där du inte kan se dem.
  • Det är en bra idé att använda en ficklampa. Använda en röd ficklampa, eller täcker ficklampan med röd plastfolie eller tissuepapper kommer att orsaka minimal störning för nattliga djur.
  • Du kan också använda Night Vision Goggles. Även om nattfågel är ofta den vanligaste användningen av specialglasögon, kan de vara användbara för att se grodor och newts också.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 3
    3. Leta efter grodor eller newts nära dammar eller sjöar. De flesta grodor och newts bor nära vatten. När du letar efter newts är det också användbart att titta under stenar och loggar. Någon plats där det finns dammar eller sjöar, inklusive skogar och ängar kan locka olika arter av grodor.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 4
    4. Leta efter grodor eller newts på våren och sommaren. Många arter hibernate på vintern. Den bästa tiden att hitta dem är på våren eller sommaren. Om du bor i ett kallare klimat med en sen vår eller ett tidigt fall, sommarens bästa satsning.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 5
    5. Gå paddling på natten eller på kvällen. En kanot är tystare än en motorbåt och låter dig närma sig grodorna tyst. Dammar, sjöar och flod deltas är alla bra ställen att leta efter grodor och newts. Du hittar ofta grodor och newts nära banken eller bland växtlivet längs stranden.
  • Om du lyser ett ljus på grodor medan kanoting, kommer de ofta att sitta helt stilla.
  • Del 2 av 2:
    Närmar sig grodan eller newt
    1. Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 6
    1. Var tyst. Om du är hög, kommer du sannolikt att skrämma grodan borta. För att göra din sökning så tyst som möjligt, bära lugna skor och kläder, gå mjukt och avstå från att prata medan du närmar dig grodan eller newt. Om det finns en grupp, se till att inte för många människor försöker närma sig grodorna på en gång.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 7
    2. Närma sig långsamt. Närmar sig grodan eller newt långsamt kommer det att hjälpa till med det tysta, såväl som att hålla grodan eller newt från att erkänna några visuella signaler som du närmar dig. Grodor kan enkelt känna igen rörelse. Newts har också mycket bra vision, och kan till och med återvinna sina ögon om de är skadade! Newts är tystare än grodor, och du kan behöva titta under stenar och loggar för att hitta dem.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 8
    3. Ha tålamod. Om du råkar skrämma grodan eller newt i ditt första tillvägagångssätt, stanna tyst och fortfarande. Groden kommer sannolikt att återvända, och det kan finnas andra grodor runt. Om du fortfarande hör andra grodor, väntar det troligen produktivt för din sökning. För Newt kan du behöva komma tillbaka senare och titta.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 9
    4. Tvätta händerna noggrant efter att du har hanterat en newt eller groda. Vissa arter av Newt och Frog är giftiga, och även om det kan vara säkert att röra dem, om toxinerna kommer in i blodet eller i munnen, kan det vara dödligt. Även om de inte är giftiga, bär de ofta Salmonella. Det kan göra vuxna sjuka, och kan ibland vara dödlig för barn under fem, äldre människor och människor med försvagade immunsystem.
  • Du kan använda handtvätt eller något annat desinfektionsmedel. Om du hanterar en newt är det viktigt att tvätta händerna noggrant med vatten, så att du får alla toxiner.
  • Bild med titeln Hitta newts och grodor Steg 10
    5. Skada inte newt eller groda. Det är viktigt att hantera grodan eller newt försiktigt om du hanterar dem och lägger dem försiktigt tillbaka på marken. Flera newts och grodor är skyddade enligt lagen om utrotningshotade arter. Var försiktig om du har en hund eller katt runt grodor eller newts, eftersom de kan försöka äta dem, vilket kan vara skadligt för både husdjuret och grodan eller newt.
  • Tips

    Grodor finns på stranden av en damm eller ström.
  • Dammar som ligger i skogar kommer att ge dig mer lycka. Shadiness hjälper till att hålla grodor coola och väl dolda.
  • Newts kommer att vara mycket nära vatten eftersom de mestadels vatten.
  • Se till att händerna är kalla och våta så att du inte överhett dem när du hanterar dem.
  • Newts är hotade. Om du inte känner till deras ordentliga vård, behåll dem inte i mer än en timme eller två...
  • Varningar

    Se till att du inte har några buggspray eller kemikalier på händerna innan du rör dem.
  • Medan newts är vanligtvis säkra att hantera, är det viktigt att tvätta händerna noggrant efter hantering. Rör inte dina ögon eller mun innan du tvättar händerna. Om du har ett öppet sår på din hand, det är bäst att undvika att hantera nyheterna helt och hållet.
  • Sockerrör från Afrika är giftiga.
  • Medan det är bra att hitta grodor eller newts i naturen för observation, är det inte en bra idé att ta dem hem som husdjur, eftersom de är vana vid att leva i det vilda. Din bästa satsning är att hitta grodor eller newts uppfödda i fångenskap i en lokal djuraffär. Se också till att de du köper i affären är Captive-Bred. Du vill inte hamna med en hotad art som ett husdjur.
  • Var noga med att se om det finns några giftiga grodor eller newts i ditt område. Det finns bara en giftig groda-pickerel-i Förenta staterna. Det finns dock åtminstone ett dussin art av giftiga grodor i Australien!
  • Saker du behöver

    • En damm eller ström
    • Ficklampa (tillval)
    • Ett nät (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande