Hur man betar en krok med en mask

En mask på din krok är inte bra för dig om det viggar med varje gjutning. Få ut mesta möjliga av dina maskar med det här. Du kommer att lära dig hur du enkelt krokar en mask så att den stannar på kroken tills du får den biten!

Steg

Metod 1 av 2:
Standard Baiting
  1. Bild med titeln Bait ett mask steg 1
1. Ta en mask och en krok. Innan du fiskar, bör du köpa en behållare av maskar eller gräva upp från din trädgård. Håll dem i en liten behållare full av cool smuts - Tupperware fungerar bra. Bara med dina maskar ut när du är redo att använda dem. Se till att din krok är välskött på din fiskelinje.
  • För tips och tricks på att hitta dina egna maskar, se vår Hur man samlar regnmaskar guide. För hjälp att binda din krok till en fiske linje, se Hur man knyter en fiskeknot.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 2
    2. Stick den tagna änden av kroken i slutet av masken så att den passerar hela vägen. Välj en plats ungefär en halv centimeter från ena änden av masken. För nära till maskens huvud, och han kanske skulle kunna wiggle bort från kroken. Var försiktig så att du inte kopplar din hand när kroken passerar genom maskens kropp - tryck inte direkt ner på krokens punkt genom masken.
  • Inget behov av att vara squeamish! Även om masken kan squirm och thrash när du krossar den, tror forskare att maskar inte kan känna smärta.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 3
    3. Tryck masken till toppen av kroken. Skjut masken upp kroken på samma sätt som du skulle glida en armband upp din arm. Placera spjutsmasken så att den ligger strax under krokens knut.
  • För att ytterligare säkra ormen knytar vissa fiskare den korta änden av spjutmasken till fiskelinjen med en enkel knut som kallas a halv hitch . Att utföra en halv hitch knut, slinga fiskelinjen runt din mask, passera linjen genom slingan. Dra åt för att säkra masken till linjen.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 4
    4. Ta tag i den långa änden av spjutsmasken och tryck kroken genom den igen. Välj en plats lite längre ner längden på ormen - din bästa satsning är att lämna lite slack så att "slinga" av maskens kropp mellan de två speared fläckarna är slack nog att flytta lite. Upprepa detta steg att gå ner längden på masken. När Baited, bör ormen ha ett dragspelliknande utseende.
  • Det exakta antalet gånger du behöver för att spjutva masken varierar baserat på dess längd. Generellt är 3-5 gånger mycket.
  • Spjut inte själva ormen. Genom att lämna lite av maskens längd lite "halta," Du tillåter det att wiggle, som fångar fisk "uppmärksamhet bättre än en tätt spjutsmask.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 5
    5. Dra masken ner på kroken. Om din mask är knuffad nära krokens knut, flytta den ner till "kurva" av kroken. Du vill att fisken ska bita av krokens barb - om ormen inte är någonstans nära barb, kan en fisk kunna få en gratis måltid!
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 6
    6. Kasta bort! Upprepa den här processen efter behov när du förlorar en mask eller fånga en fisk. Övning gör perfekt - det kan vara svårt att spjut squirmy, slimiga maskar först, men inom ingen tid kommer du att baiting maskar som en pro angler. Lyckligt fiske!
  • Metod 2 av 2:
    "Strumpa" Hets
    1. Bild med titeln Bait ett mask Steg 7
    1. Pierce en mask med kroken strax bakom huvudet. Tryck inte på kroken hela vägen - kroken ska vara inne i maskens kropp men inte kommer den andra sidan. Denna metod för bete är lite svårare och ökar chansen att en fisk kommer att ta din mask utan att bita kroken, men det är mycket mer attraktivt att fiska. Du går igenom fler maskar på det här sättet, men du får också mer bett.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 8
    2. Långsamt och försiktigt trycka kroken genom maskens kropp i längdriktningen. Arbeta masken runt krokens kurva som du skulle driva en socka upp ditt ben. Detta steg är svårt - var försiktig så att inte delas av masken i hälften genom att dra kroken Barb genom maskens kropp igen.
  • Bild med titeln Bait Ett mask Steg 9
    3. När maskens huvud är hela vägen upp längden på kroken, sluta. Pierce punkten av kroken genom masken så att den sticker ut ur sin sida. Låt resten av maskens kropp dänga limply under kroken. Eftersom så mycket av masken får hänga fri från kroken, kommer maskens wiggling att vara mycket synlig att fiska i vattnet än i standardmetoden. Det är också lättare för fisk att ta "fri" del av ormen utan att bita på kroken. Denna metod är högrisk, hög belöning.
  • Bild med titeln Bait ett mask steg 10
    4. Kasta! Om du använder den här metoden, se till att du har gott om maskar, du går igenom dem snabbt. Om du inte tycks hänga på det och hålla splittring av dina maskar i hälften, kan du fortfarande använda de slitna segmenten av masken som bete genom att helt enkelt spjuta på kroken precis under barb.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    I stället för att spjuta masken flera gånger som i metoden ovan, speglar vissa fiskare bara ormen en gång, då försiktigt "tråd" Kratten ner längden på maskens kropp (som att sätta en socka på din fot.) Fiskaren trycker sedan på kroken ut av ormen, lämnar några av maskens längd att dänga. Denna metod fungerar lika bra men kräver lite mer övning för en nybörjare att bli skicklig.
  • Eftersom krokar är prydnad är det nästan omöjligt att ta bort en mask från en krok utan att riva den när den har blivit Baited. Om din mask blir sönder, oroa dig inte - även om en live, wriggling mask är mer attraktiv för fisk, fungerar en limpmask stycke fortfarande som bete.
  • Lämna smuts på dina händer när du krossar din mask. Dirtens grit gör det lättare att greppa en slimig mask när du glider upp kroken. Plus, det kan maskera din människa doft, vilket gör din mask verkar som en mer naturlig måltid i fisken.
  • Kyla dina maskar. Den svalare de är desto mindre kommer de att skrämma när du krossar dem. Håll dem i en behållare full av smuts i kylskåpet.
  • Varningar

    Om du av misstag klippte dig på kroken medan du bettar en mask, håll såret rent och skölj med tvål och vatten så snart som möjligt.
    • Om kroken är fast i huden och du kan inte ta ut den, inte panik - kontakta vår How-to-guide för att ta bort fiskehakarna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande