Hur man klarar röran från din bänkskiva

Räknaren är en vanlig plats för röran att bygga upp. Men den här röran kan göra det svårt att hitta det du behöver, och du kan till och med vara generad att ha gäster över med dina bänkskivor i disarray. Du kan skära ner på röran genom att lägga till och optimera ditt köksförvaring. Du kan också hantera rodnad genom att göra saker som att utvärdera och städa dina bänkskivor på morgonen och kvällen. Och om ditt kök är överfullt kan du helt enkelt måste ta bort rodnad från det.

Steg

Metod 1 av 3:
Minskande röran med lagring
  1. Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 1
1. Spara köksartiklar i skåp. Tricket att få ut det mesta av ditt skåputrymme är organisation. Skåp kan bli rörigt snabbt, och det kan orsaka att föremål överflödar på din räknare. För att inte nämna, desto mer ledigt utrymme du har i dina skåp, desto mer rör kan du gömma sig i dessa skåp.
  • Använd vertikala, tiered lagringsställ för att skapa ytterligare hyllutrymme inuti långa skåp. Denna typ av hyllor finns i hemvarorna eller köksdelarna i de flesta allmänna återförsäljare.
  • Installera redskapshängare på insidan av dörrarna på dina skåp. På så sätt kommer dina redskap fortfarande att vara praktiska, men kommer fortfarande att vara ute av sikte.
  • Var noga med att rensa rubbningen ur dina skåp innan du lagrar något nytt i dem!
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva Steg 2
    2. Ha en plats för var och en av dina saker. Det borde inte finnas några föräldralösa föremål på köksräknare som flyter runt utan en viss plats. När du inte vet var ett objekt går, hur kan du lägga bort det? Ta dig tid att gå igenom alla dina köksartiklar och bestämma en viss plats för dem alla.
  • Medan du tar inventering av ditt kök, utvärdera hur ofta du använder varje objekt. Om du bara använder ett objekt tre gånger eller mindre på ett år kan du spara utrymme genom att lagra det på annat håll, som i en garderob.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 3
    3. Zon ditt kök. Genom att skapa specifika platser i skåp, lådor, och så vidare, för objekt som ofta används tillsammans, kan du göra din lagring effektivare och organiserad när du skapar platser för att röra. Du kan använda vilket system du vill, men du kan överväga:
  • En zon för kaffe och kaffe relaterade föremål.
  • En zon för baktillbehör och verktyg.
  • En zon för matlagning och verktyg.
  • En zon för plastbehållare.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 4
    4. Dölj objekt i fristående lock, caddies och skåp. Denna typ av förvaring är i allmänhet billigare än att köpa och lägga till nytt skåp själv eller betala någon annan att göra det. Genom att välja fristående lagring som matchar ditt köksredskap, kan du integrera dessa sömlöst med din bänkskiva och gömma bort föremål inuti.
  • I många fall kan du hitta dessa typer av lagringsbehållare på möbelaffärer eller hemvaruhandlare, som IKEA, Urban Outfitters, Pier1imports, Target, Walmart, och så vidare.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva Steg 5
    5. Tillåt dig en "skräp" lådan. Oavsett hur bra du organiserar eller zon är ditt kök, kan vissa odds och ändar vara svåra att placera. Din skräplåda är en bra fångst-all lagringsplats där du kan klara saker tills du har hittat en mer lämplig plats för dem.
  • Även om din skräplåda sannolikt kommer att vara röra, kommer åtminstone röran att vara ur vägen och dold från sikte där.
  • Skräplådor har ibland en tendens att överflöde till andra platser. När din skräpslåda börjar fylla, kan det vara dags att gå igenom det och kasta bort onödiga föremål.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera röran med ritual och vana
    1. Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 6
    1. Följ "en i, en ut" regel. Vanligtvis lägger du till lagring i ditt kök för ett visst ändamål, som att dölja din brödrost, lagra dina kaffe muggar, stashing redskap och så vidare. Om du lägger till ett annat liknande objekt, kommer du inte att ha någonstans att lägga den. Detta är grunden för "One, One Out" -regeln: För varje objekt tar du in i utrymmet på din räknare eller köksutrymme, ta en ut.
    • Att följa denna regel är ett utmärkt sätt att du kan förhindra bänkskivor eller de i lagringsutrymmena från att bli alltför många.
    • När det gäller nya, unika apparater och köksredskap kan det vara obekvämt att följa denna regel. Tänk på det mer som en avklädnadsregel om att du kan följa i allmänhet.
  • Bild med titeln Clear Clutter från ditt bänkskiva steg 7
    2. Kämpa i början och slutet av din dag. När du kommer till vana med något blir det mindre av en chore. Genom att starta och avsluta din dag med lite bänkskiva, bör du märka en minskning av röran. Det kan hjälpa dig att göra positiva förändringar om du frågar dig själv:
  • "Hur känner jag mig om mitt köksräknare i det här ögonblicket? Hur kan jag förbättra hur jag känner för mina köksräknare?"
  • "Är det nuvarande arrangemanget av mina bänkskivor bekväma? Är det lätt att arbeta i detta utrymme? Vad kan jag göra så jag kan arbeta bättre i det?"
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 8
    3. Linje / hänga upp och rymma saker när du är klar med dem. Den orörda roten av röran kan ordnas på ett mycket mer tilltalande sätt med bara en liten ansträngning. Även genom att fodra upp ofta använda föremål, som apparater, redskap och servetter, mot baksidan av din räknare, kan du få utrymmet att se mycket tidigare. Tänk också på:
  • Installera limkrok eller mer permanent maskinvara, som krokar du skruvas in i din vägg, På väggen bakom disken. På så sätt kan krukor, kokkärl och andra föremål hänga ut ur vägen.
  • Lämna ett anständigt stort gap mellan objekt som du hänger eller raderar. Avståndet mellan föremål kommer att göra sin placering verkar naturligt, medan grupper av föremål squished tillsammans kan tyckas som orubbliga högar från ett avstånd.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva Steg 9
    4. Sätt saker bort rätt när du kommer hem. En stor källa till Clutter kommer från de saker du deponerar på din räknare rätt när du kommer hem. Det här är objekt som du ofta bär på din person och vill lossa när du kommer hem. När du blir vana med att sätta bort dessa saker, när du kommer hem, blir det andra naturen. Det betyder att de kommer att vara mindre benägna att röra din räknare.
  • Vanliga synder för denna typ av föremål inkluderar plånböcker, post, böcker, nycklar, pennor / pennor, plånbok, vattenflaskor och så vidare.
  • Föremål du bär på din person är typiskt saker som du också vill ta med dig när du går. Installera lite lagring, som kapphakar för påsar, plånböcker och jackor, nyckelhakar, och så vidare, gör det enkelt att lägga bort saker och ta tag i dem när du är redo att gå.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 10
    5. Lämna köksräknaren än vad du hittade den. Detta kan till och med vara något litet, som att torka av en bänkskiva eller samla några papper och tucking dem snyggt i ett hörn av räknaren. Varje liten bit kommer att bidra till den avklädda av dina köksbänkskivor. Några snabba och enkla rengöringsmanövrer du kan exekvera inkluderar:
  • Samla skrivkedjor och tillbehör, som pennor, pennor, pappersklipp, tejp, anteckningsblock, klibbiga anteckningar och så vidare och överföra dem till din skräplåda.
  • Organisera objekt så de är ordnade placerade i sin avsedda plats. Detta kan till och med inkludera något så enkelt som att flytta ett tomt dricksglas från disken till diskmaskinen.
  • Om du har problem med att hitta något att rengöra, fråga dig frågan, "är det något jag kan göra just nu för att göra mina räknare lite renare?"I vissa fall kanske det inte är.
  • Metod 3 av 3:
    Avlägsnande av röran
    1. Bild med titled Clear Clutter från din bänkskiva steg 11
    1. Förhindra att rubbning kasta från ditt kylskåp. Även om kylskåpet kan vara en praktisk plats att hänga recept, anteckningar, rapportkort, chipklipp, och så vidare, kan dessa objekt enkelt överföras till din räknare och glömt. I vissa fall kan saker bli knackade lös och satt på disken. Håll ditt kylskåp klart av dessa sorters saker för att förhindra att de blir motknopp.
    • Genom att hålla ditt kylskåp klart av dessa föremål, kommer det också att bidra till den ruttfria atmosfären i ditt kök och räknare.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 12
    2. Sätta apparater borta efter att ha använt dem. Detta kan vara något av en chore, speciellt om du lägger bort tunga apparater, som en kaffebryggare. Men när du tar apparater borta i skåp eller skåp efter att ha använt dem, kan det avsevärt minska det rörliga utseendet på dina bänkskivor.
  • En garderob i närheten av ditt kök är ett annat användbart, out-of-seight place du kan lagra stora apparater som vanligtvis lämnas ut på disken.
  • När du lagrar tunga apparater i skåp, var försiktig med att du inte överbelastar hyllorna. Om du gör det kan hyllan kollapsa, vilket resulterar i skador på dina apparater.
  • Bild med titeln Clear Clutter från din bänkskiva steg 13
    3. Kasta ut onödiga föremål. Detta kan vara svårt för vissa. Om du är den typ av person som hatar att se saker gå till slöseri, kan du donera dina oanvända köksartiklar till en begagnad butik, till en vän eller till en släkting. I många fall kan saker som du använder mindre än en gång om året kasseras.
  • Om du har yngre släktingar bara startar eller avslutar college, fråga dem om de kan använda något av dina köksartiklar innan de slänger bort dessa. Det är troligt att de kanske behöver något du har.
  • Bild med titeln Clear Clutter från ditt bänkskiva steg 14
    4. Flytta objekt ut ur köket som inte hör hemma. Köket är i allmänhet ett centralt rum i hemmet. På grund av detta, ibland, som inte nödvändigtvis hör hemma, hitta sig in i köket. Dessa objekt kan innehålla saker som leksaker, dammsugare, arbetsmaterial, jackor (speciellt när de draperas på stolar), hattar och så vidare.
  • Distribuera dessa saker i hela ditt hem. Du kan hålla rörelsen från att migrera från dina köksräknare någon annanstans genom att följa mottot "Varje sak på plats, och en plats för alla saker" och tillämpa detta på resten av ditt hem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande