Hur man bygger ett skåp

Har du någonsin undrat hur du kan bygga dina egna skåp för ditt kök, badrum eller kontor? Att veta hur man bygger dina egna skåp kan spara dig tusentals dollar. Att ha fina skåp i ditt hem kan göra en stor skillnad, men de flesta skåpbutik tar ut var som helst från $ 120-400 per kvadratfot. Kom igång med steg 1 nedan för att lära dig hur du bygger dina egna skåp och sänker priset i hälften.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg ett skåp steg 1
1. Planera dina skåp. Standarddjup är 25", som skåpen själva är 24" att tillåta en 1" bänkskiva. Standardkänsla är 36", med skåpen brukar vara omkring 34.5" lång för att tillåta plats för bänkskivan. För övre (eller vägg) skåp, tillsätt 18-20" till 36" mothöjd. Alla utrymmen kvar mellan det avståndet och ditt tak är rättvist spel för övre skåp. Skåpets bredd kan vara var som helst från 12-60", men alltid bör göras i 3" inkrement. De vanligaste storlekarna är 15", 18", 21", och 24". Alltid kontakta storleken på de dörrar du vill ha och kan köpa när du planerar bredden på dina skåp.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 2
    2. Skära sidorna. Klipp ut sidostycken av 3/4" MDF, plywood eller en lämplig typ av laminat. Eftersom sidorna inte kommer att ses, spelar det materiella utseendet, bara styrkan och hållbarheten. Dessa paneler kommer att vara 34.5" hög och 24" bred. Kläm de två sidorna ihop och använd sedan en pussel för att skära en 3x5.5" Toe-spark i ett hörn av panelerna. Detta kommer att vara ditt nedre främre hörn.
  • Om du gör övre eller väggskåp, bör mätningarna spegla dina personliga smaker. Standarddjup är cirka 12-14". Höjden beror på hur lång du vill att de ska vara och hur höga dina tak är. Toe-sparken är uppenbarligen onödig i det här fallet.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 3
    3. Skära ner. Bottenstycket blir 24" djup men bredden beror på dimensionerna i ditt kök. Se till att bredden på bottenavsnittet står för bredden som kommer att läggas till av sidostyckena som läggs på på vardera sidan.
  • Återigen, för väggskåp, kommer djupet att vara någonstans mellan 12-14", inte 24". Du kommer att vilja skära två av dessa bitar per skåp för väggskåp.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 4
    4. Klipp fram- och bakpanelen. Använd 1x6 timmer och klipp två stycken till bredden som du skär din bottenpanel. Hoppa över det här steget om du gör väggskåp.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 5
    5. Skär de övre spännpanelerna. Klipp två stycken i samma bredd för att hålla toppändarna ihop. Hoppa över det här steget om du gör väggskåp.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 6
    6. Skär de motstående panelerna. De vända panelerna kommer att monteras som en bildram och kommer att vara huvuddelen av skåpen som visar. Eftersom så är fallet vill du använda dimensionellt timmer i ett trä som appellerar till dig för att göra dessa paneler. Bra storlekar att använda, beroende på den del av ansiktet och den stil du vill ha, inkludera 1x2, 1x3 och 1x4.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 7
    7. Gå med i baspanelerna till botten. Justera och lima baspanelerna så att ett platt ansikte är spola med panelens bakkant och den andra är 3" tillbaka från den främre änden. Sedan, med hjälp av buttfogar, skruva genom skåpbasen och in i panelens kant. Pilothål är en bra idé här.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 8
    8. Gå med i sidorna till botten. Lim och sedan säkra (igen med buttfogar) sidopanelerna till basen och bottenstrukturen, passar tånsparken med det gap du gjorde. Se till att alla kanterna är spola. Klämmor och vinkelmätverktyg kan göra det lättare.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 9
    9. Säkra de övre spännpanelerna. Nästa lim och säkra (så många stötfogar) bakpanelen så att den kommer att sitta platt mot väggen. Den främre fästpanelen ska placeras så att den kommer att sitta spola med bänkskivan, när bänkskivan är placerad.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 10
    10. Spik på en bakpanel. Mäta och sedan skruva en 1/2" Plywood bakpanel på plats. En tjockare bakpanel kommer att behövas för väggskåp, som 3/4" Mdf.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp Steg 11
    11. Förstärka lederna. Nu förstärka alla leder med hörnfästen och skruvar.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 12
    12. Montera hyllorna. Mäta, markera och nivå platser för minst fyra hörnfästen (två till en sida) och sedan glida i hyllorna. Vänta med att lägga till hyllorna för väggskåp.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 13
    13. Lägg till de vända panelerna. Montera de vända panelerna i en enhet som du skulle montera en bildram. Du kan använda platta leder eller du kan mitera dem. Pocket hål, dowels eller mortise och tenon leder ska användas, enligt din färdighetsnivå, att gå med i bitarna tillsammans. Spik och nedsänkning naglarna för att fästa det färdiga ansiktet till skåpet.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 14
    14. Placera skåpen. Placera skåpen i sin plats. Skruva igenom bakpanelen och in i väggknapparna för att säkra skåpet det. Övre skåp kan kräva mer stöd, till exempel L-fästen (än vad som kan täckas av en backsplash), om du planerar att lägga tunga föremål som rätter i skåpet.
  • Bild med titeln Bygg ett skåp steg 15
    15. Installera dörrarna. Montera dörrarna på ansiktspanelerna som rekommenderas av sin tillverkare. Du kan också installera lådor, men det kan bli ganska komplext och rekommenderas inte för en nybörjare.
  • Tips

    Se till att alla blad på den utrustning du använder är skarpa och spänns på plats innan du använder.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande