Hur man lockar fladdermus till din gård

Fladdermöss är ett fördelaktigt och intressant däggdjur. De är den enskilt viktigaste kontrollen av nattflygande insekter, inklusive myggor, moths och skalbaggar. Naturligtvis, att titta på dem, skickligt flyga runt din gård, kan också vara jättekul. Denna artikel kommer att förklara BAT-beteende och lära dig hur man konstruerar ett slags hus av din egen.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå BAT-beteende
  1. Bilden med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 1
1. Lär dig om fladdermöss i din region. Det finns 2 breda typer av fladdermöss, och var och en har olika framträdanden och egenskaper.
  • De fladdermus som bor i Europas tempererade regioner faller alla i familjen Microchiroptera (ungefär, "små fladdermössor"). Annat än deras lilla storlek (vilket är mer av ett gemensamt drag snarare än en definierande egenskap), är de fysiskt skilda från sina kusiner, eftersom de tenderar att ha korta näsor eller muzzles, små ögon och större öron.
  • Megachiroptera är den suborder som representerar de flesta av världens större batarter, men de är generellt begränsade till de tropiska miljöerna som sträcker sig från Australien till Sydasien och till Medelhavet. De arter som utgör denna grupp tenderar att ha längre muzzles och vissa skulle säga, även ett vagt råttnande eller hundutseende. På grund av detta kallas flera arter som är infödda till Australien och Sydostasien vanligen "flygande rävar."
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 2
    2. Förstå fladdermössens matningsvanor. Om du vill locka till ditt hem är det likeligaste sättet att garantera en färdig leverans av mat.
  • De små fladdermössna som upptar de flesta av de tempererade regionerna flyger på natten och använder echolocation för att hitta de flygande insekterna som utgör det mesta av deras kost. Om du inte har insekter utanför ditt hem på natten, kanske du inte kan locka fladdermöss.
  • Större tropiska fladdermöss lever främst på en kost av frukt och nektar. De kan söka kraftigt under ett år som letar efter mogna frukter eller blommande växter.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 3
    3. Bestämma vilken typ av plats där lokala fladdermöss vilar. Medan mat är den dominerande faktorn i fladdermössens förmåga att trivas i en miljö, behöver de också skydd. Detta skiljer sig också på typ.
  • Små insektsande arter tenderar att leva i grottor eller i det ihåliga av ett träd. Många arter publiken mycket nära varandra, vilket kan hjälpa dem att behålla värme. Eftersom de gillar att stanna i slutna utrymmen, kan många av dem luras för att leva i speciellt konstruerade Bat hus.
  • De flygande rävarna och andra större fruktfladder är vanligtvis roost i mycket täta koncentrationer i en relativt liten del av skogen. På grund av ljuden, luktar och övergripande förstörelse som kan komma från värd en horde av flera tusen fladdermöss, anses deras roosts som en olägenhet att tas bort.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 4
    4. Tänk på hur du kan använda BAT-beteende till din fördel. Om ditt mål är faktiskt att locka fladdermöss till din gård, bör du överväga hur djurens behov passar med den miljö du har skapat. Fråga dig själv dessa frågor:
  • Finns det plats för fladdermössen att stanna eller vila? Om inte, kommer du inte ha fladdermöss som bor på din egendom.
  • Finns det potentiella matkällor? De vanligaste fladdermössna som besöker bakgårdar är vanligtvis insektsater. Om det inte finns några insekter på grund av användningen av bekämpningsmedel, kommer du inte troligen att ha fladdermöss.
  • Är det irriterande som kan avskräcka fladdermöss från att komma till din gård? Till exempel använder många av de insektsande fladdermöss en kombination av echolocation och passiv lyssning för att bestämma platsen för de insekter som de byter på. Om du är i högt grannskap, skulle dessa arter inte vara effektiva jägare och skulle hålla sig borta.
  • Del 2 av 3:
    Förberedelser för att bygga ett fladdermus
    1. Bild med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 5
    1. Hitta en lämplig plats. Ett BAT-hus behöver inte vara stort, men när man överväger en potentiell plats finns det några poäng du bör tänka på.
    • Huset ska placeras på en punkt ungefär 15 meter (4.6 m) Av marken och otillgänglig för att klättra rovdjur.
    • Huset ska placeras på en plats som tar emot solljus för det mesta av dagen.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 6
    2. Förstå hur ett bathus ska se. På nästan alla sätt som det kan, kommer ett BAT-hus att skilja sig från fågelhusen med vilka de flesta är så bekanta. Här är en lista över de grundläggande egenskaperna:
  • Till skillnad från fågelhus kommer öppningen för ingång och utgång inte på framsidan. I stället borde det finnas en lång öppen remsa längs botten. Ingången och bakmuren i Bat House bör ha horisontella spår snidade in i dem att fladdermössen kan klättra med sina klor.
  • Det borde inte vara kubformat (som är vanligt för många fågelhus) men istället vara en mycket bred, ganska lång, platt låda. Tänk på att du inte gör det här huset för en enda fladdermus eller till och med ett par fladdermus. Många fladdermöss sätter sällan ner för dagen i grupper av mindre än ett dussin. Enligt de som har anpassat BAT-hus baserat på studier av beteende, bör det minsta BAT-huset ha yttre dimensioner på ungefär 13.5 tum (34 cm) bred, 3.75 tum (9.5 cm) djup och 20 tum (51 cm) lång (med ytterligare 4-5 tum (10-13 cm) av bakväggen som sträcker sig under golvet till ingången, vilket ger något för fladdermössen att låsa på).
  • Det bör finnas flera smala öppna remsor längs de nedre delarna av sidorna för att ventilera luften från lådan. Eftersom fladdermöss som ofta vilar i tätt packade grupper, kan värmen som de genererar och CO2 släpper ut, kan göra ett fladdermöss olämligt mycket snabbt.
  • Bilden med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 7
    3. Identifiera och få nödvändiga material. Det här är de främsta verktygen du behöver:
  • En pol (tillval) som du kommer att montera huset när du är färdig.
  • Timmer, inklusive /4 i 1.9 cm) plywood och som har behandlats för att göra det vattenbeständigt.
  • Skruvar (flera storlekar).
  • Skruvmejsel.
  • Fick syn på.
  • Häftpistol.
  • Varning: BAT House Builders linjer ofta insidan av husen med plastmask för att hjälpa fladderna klibbar till väggarna. Men om nätet börjar lossa på grund av felaktig installation eller varvning av träet, kan fladdermöss bli fångade eller intrasslade i det. Av den anledningen rekommenderar många BAT-livsmiljöer nu att klippa spår i träet istället.

    Del 3 av 3:
    Bygga ett slagträhus
    1. Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 8
    1. Klippa timret. Den största delen ska användas som en bakvägg för BAT-huset. Det är en bra idé att skära ut skåror på framsidan och sidorna för att fungera som ventilationslitsar innan du slutar montera bathuset.
    • Alla ventilationslitsar ska göras inte större än /4 tum (0.64 cm). Om slitsarna är något större än det, kan de tillåta för mycket kall luft i. Om slitsarna är /2 tum (1.3 cm) i storlek eller mer, det skulle göra det möjligt för småfåglar att ta över huset som ett nestningsområde för sig själva och utesluta fladdermöss helt och hållet.
    • Taket ska vara tillräckligt länge för att sträcka sig från en position ovanför bakväggen till en plats flera inches bortom framväggen. Den kan installeras för att möta bak- och framväggarna i 90 ° vinkel, men om du vill tak vara i 30 ° vinkel måste det vara längre. Du kanske också vill klippa taket, framväggen och bakväggen till en vinklad kant på ena sidan så att de passar ihop smidigt.
  • 2. Klipp horisontella spår i ena sidan av den största planken. Den största planken kommer att fungera som baksidan av Bat House. Använd en cirkelsåg för att skära en serie horisontella spår i den inre sidan av bakväggen. Utrymme spåren om .5 tum (1.3 cm) från varandra.
  • Om du vill, kan du använda en handsåg för att fördjupa spåren lite. Detta kan också hjälpa till att skapa en hårdare yta inuti de spår som kan vara enklare för fladdermössen att hålla fast vid.
  • Du kan också lägga till spår till andra inre ytor och området runt ingången för att göra dessa områden lättare för fladdermössen att klättra och klamra sig på.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 10
    3. Skruva golvet på framväggen. Golvet ska endast fästas på framsidan. Golvet ska vara smal nog att det inte kommer att röra bakväggen när huset är helt monterat. Gapet ska vara /4 tum (1.9 cm) bred för att låta fladderna komma in genom botten.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 11
    4. Skruva fram fram till sidorna och baksidan. Borra pilothål med en liten borr innan du försöker skruva de bitar på plats. Använd minst 2 skruvar per sida.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gård Steg 12
    5. Fäst taket. Igen, borra pilothål innan du monterar taket. Skruva på taket på plats i baksidan och främre väggarna. Använd minst 2 skruvar per sida.
  • Bilden med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 13
    6. Måla eller fläcka Bat House. Målning eller färgning Bat-huset kommer att ge en extra tätning och se till att träet kommer att vara längre.
  • Måla inte några områden där du har lagt till spår, eftersom färgen kommer att fylla spåren och göra dem oanvändbara för fladdermusen. Du kan lägga fläckar och tätningsmedel efter att ha klippt spåren, men.
  • Bild med titeln lockar fladdermöss till din gårdssteg 14
    7. Fäst BAT-huset till den avsedda platsen. Medan du kan skruva direkt från BAT-huset i målsidan kan det vara bäst att bifoga någon form av monteringsfäste som håller huset på plats men låter dig enkelt flytta det om du väljer det. Om du har bestämt dig för att montera den på en ny pol, gör det innan du ankar polen i marken.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Fladdermöss migrerar på hösten och viloläge hela vintern. Om de störs under viloläge ökar deras metabolism. Detta utplånar sina fettreserver och sätter dem i fara.

    Varningar

    Det är bra att titta på fladdermöss, men de borde inte hanteras eller jagas. Fladdermöss är typiskt försiktiga med människor och kommer inte att attackera dig. Men om du hanterar dem direkt, kan de bita.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande