Hur man ritar en räv

Rävar är särskiljande, lättankännbara djur som gör ett bra ämne för att dra. Oavsett om du vill rita en räv i en tecknadstil eller ett mer realistiskt sätt, börja med att skissa en penna skiss av olika cirklar och ovaler. Fyll sedan i de finare detaljerna och förbättra din första kontur med en penna eller markör. Avsluta din rävritning genom att lägga till ett stänk av färg, försök sedan din hand på några fler söta djur!

Steg

Metod 1 av 3:
Ritning av en tecknade räv
  1. Bild med titeln Rita en räv Steg 19
1. Skiss i huvudet som en stor äggliknande form som är centrerad på sidan. Luta ägget på sin sida, så den smalare delen av äggets ovala är pekad åt vänster. Eftersom det här är en tecknadsfox, var god att göra huvudet stort!
  • Skiss lätt med en penna så att du kan radera några misstag eller extra linjer i slutet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 20
    2. Rita öronen med 2 mindre äggliknande former ovanpå huvudet. Föreställ dig huvudet som ett klockans ansikte och lägg öronen vid klockan 12 och 3. Gör längden öra "ägg" pekar rakt upp, och det närmaste öronet lutar mot rävens (snart att dras) svans på ungefär 30 graders vinkel.
  • Bild med titeln Rita ett räv Steg 21
    3. Gör en oval för kroppen som är ungefär lika stor som huvudet. Centrera denna oval under det närmaste öratet och överlappa det något över huvudets nedre del.
  • Eftersom det här är en tecknadsfox kan du justera proportionerna till din smak. Om du vill att huvudet ska vara större än kroppen, gå till det!
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 22
    4. Skiss i 3 par ovaler för 2 framben och bakben. För benen, utrymme ut 3 upprätt ovals ganska jämnt över botten av kroppen oval. Grovt den övre halvan av varje ben oval bör överlappa kroppen oval. Lägg till 3 mindre horisontella ovaler på botten av benen för att representera fötterna. Dessa bör överlappa de nedre benen med ungefär hälften.
  • Det finns bara 3 ben synliga på grund av betraktningsvinkeln för den här tecknade räven med andra ord, det bakre bakbenet är dolt bakom bakbenet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 23
    5. Lägg till ett moln-, tankebubbla- eller bönformad svans. Det är lite svårt att beskriva formen svansen ska ha kanske det är en frågeteckenformad ballong fylld med för mycket luft! Hur som helst, förlänga denna kurviga svans av den bakre sidan av kroppen oval, överlappar det bara något.
  • Gör svansen nästan lika stor som huvudet och på ungefär samma nivå.
  • Bild med titeln Rita ett räv steg 24
    6. Definiera särdragen i räven i din grova kontur. Till exempel, ge svansen mer av en uppåtgående krulla i den skiss du just gjort. På samma sätt, definiera öronens insidningar och tårna på tassarna. Lägg till en krökt "dent" till toppen av huvudet oval för att hjälpa till att definiera nospartiet, sedan skissa i en leende mun och en rundad näsa och ögon.
  • Eftersom det här är en tecknadsfox, finns det mycket utrymme för individualitet här. Du kan göra att din räv ser lite mer mänsklig, lite mer realistisk eller något annat sätt du gillar!
  • Bild med titeln Rita ett räv steg 25
    7. Mörka efterbehandlingslinjerna och radera dina ursprungliga skisslinjer. Gå över de funktioner du just skapat med en penna eller markör för att göra dem permanenta. Därefter, använd en suddgummi för att bli av med några överflödiga penna linjer från din ursprungliga skissering.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 26
    8. Färg din tecknade räv för att avsluta det. "Burnt Orange" är ett bra färgval för en räv, men du kanske vill ge en tecknad räv mer av en rödaktig färg. Lägg i några vitvita områden på bröstet, nospartiet, nedre ben, tassar och svans.
  • Metod 2 av 3:
    Gör en livlig stående räv
    1. Bild med titeln Rita en räv Steg 1
    1. Skissera en cirkel i mitten av sidan för rävens huvud. I stället för att försöka rita en perfekt cirkel, gör det lite utplattat på nedre högra sidan - om det är den sida där du vill att rävens nacke och kropp ska fästa i huvudet. Skissera cirkeln lätt med en penna.
    • Gör alla de preliminära skissen i penna och använd en lätt beröring. På det här sättet kan du enkelt radera några onödiga pennalinjer som du köttar ut detaljerna på ritningen.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 2
    2. Tillsätt 3 äggformade ovaler till huvudet för öronen och nospartiet. Om du föreställer dig huvudet som ett klockans ansikte, lägg öronen på ungefär 10 och 1. Gör munstycket lite större än öronen och placera det klockan 7.
  • De smalare "topparna" av äggformerna bör utskjuta utöver huvudets cirkulära översikt. Om två tredjedelar av vänster öra, en tredjedel av höger öra och hälften av nosan bör sträcka sig bortom huvudet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 3
    3. Överlappa längden på huvudet med en något större cirkel för nacken. Gör den här cirkeln ungefär en tredjedel större än huvudet och ge det lite av en oval form. Ungefär en tredjedel av den ska överlappa den nedre högra sidan av cirkeln för huvudet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 4
    4. Skiss ut en mycket större oval för att representera rävens kropp. Denna ovala bör sträcka sig till höger om och något under cirkeln för nacken. Det bör också överlappa nackkretsen och bara röra cirkeln som representerar huvudet.
  • Kroppen oval bör vara ca 1.5 gånger högre än nackscirkeln och ca 3 gånger bredare.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 5
    5. Anslut en uppsättning långsträckta ovaler för att representera de främre benen och fötterna. Långsträckta axeln oval vertikalt, gör det överlappa nacken oval och springa till strax under kroppen oval och luta den ca 30 grader mot framsidan av räven. Gör benet ovalt två gånger så länge och halvt så bred och förläng det rakt ner från axeln. Skapa foten oval i rätt vinkel mot benet.
  • Efter avslutad skiss för det närmaste frambenet, skiss i den främre delen av benet och foten på det långtgående benet. Få dem att sträcka sig lite framför det närmaste benet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 6
    6. Följ en liknande process med 4 ovaler för bakbenen och fötterna. Gör den bakre axeln ca 1.5 gånger så länge och dubbelt så bred som den främre axeln. I stället för ett enda ben ovalt, rita 2 ovaler som möts i 30 graders vinklar för att representera knäleden. Gör bakfoten oval samma storlek som den främre foten.
  • En rävs ryggknä böjer sig mot sin svans, inte mot huvudet.
  • Liksom med det främre benet, skapa överlappande element i det bakre bakbenet i liknande proportion till det bakre benbenet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 7
    7. Rita svansen ut ur en lång, nästan bananformad oval. Anslut den till baksidan av kroppen Oval och kör den ner till marknivå där rävens fötter är. Gör den ovala breda för att delvis överlappa den närmaste bakre axeln och knäet.
  • Skissera svansen i ungefär samma vinkel som det övre bakbenet.
  • Gör svansen ungefär samma längd som kroppen oval, men smalare med ungefär hälften.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 8
    8. Förfina rävens kroppsform och lägg till ansiktsfunktioner. När du har lagt fram räven med olika ovala former, lägg till definitionen till dess olika egenskaper. Gör kroppen smalare i buken och konturerar benen för att ge ett mer muskulöst utseende. Gör svansen lite vågig och använd små krökta linjer för att lägga till indikationer på päls på svansen och på framsidan av bröstet.
  • Rävar har smala, något fotbollsformade ögon, mager muzzles med lättrundade näsor och vinkel men lättrunda öron. Raffinering av ansiktsfunktionerna kan vara den tuffaste delen, så se bilder av rävar för vägledning.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 9
    9. Mörka dina förfiningar med penna och radera penna konturerna. Med andra ord, spår över den mer definierade kroppen, benen, svansen, huvudet och ansiktet som du just skapat. Därefter raderar de ursprungliga ovalerna som du använde för att forma skissen av räven.
  • Om du skissade lätt i penna, bör linjerna försvinna utan problem.
  • Bild med titeln Rita en räv steg 10
    10. Färg ritningen, om så önskas, för att avsluta det. Gör benens nedre halvor, den nedre delen av svansen, bröstets framsida och den nedre halvan av munstycket en vitvit färg. Fox päls kan bära nyanser av röd, orange och brun, men en "bränd orange" skugga kan ge dig en ganska typisk rävfärg.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en realistisk sittande räv
    1. Bild med titeln Rita en räv Steg 11
    1. Börja med en cirkel och en krökt linje som sträcker sig från botten till vänster. Det ska se ut som en ballong på en sträng som är fångad i en lätt bris, eller kanske en lollipop med en välvd pinne. Cirkeln representerar rävens huvud, och kurvan spårar vägen för sin ryggrad.
    • Gör den krökta linjen ca 3 gånger så länge som cirkelns diameter.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 12
    2. Skiss i de spetsiga öronen och rundad snout på det cirkulära huvudet. Skapa en "T" -form som täcker den nedre halvan av cirkeln. Dubbla längden på T: s vertikala stam genom att förlänga den under cirkeln, sedan skissera i en "U" -form för munstycket som omger den nedre halvan av T-stammen.
  • Rita 2 långa, spetsiga bågar - ungefär formen av wishbones-för öronen. Föreställ dig cirkeln som ett klockans ansikte och placera dem på ungefär 10 och 2-positionerna.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 13
    3. Lägg till en annan cirkel och böjd linje för att skissera rävens kropp och baklår. I grundläggande termer, rita en omvänd bild av cirkeln och kurva som du började med så att de 2 krökta linjerna förbinder de 2 cirklarna. Linjerna ska kurva lite som ett par parentes- () -med den nedre cirkeln ska ha lite mer av en oval form.
  • Center inte den bakre låret rakt under huvudet. Snarare, off-set det så det är ungefär centrerat under vänster öra.
  • Bild med titeln Rita ett räv steg 14
    4. Använd mer ovaler och linjer för att skissera svansen och benen. För svansen, gör en oregelbunden oval som smalnar mot rävens framsida och verkar lite squashed platt på toppen. Göra det överlappa och sträcka sig bortom den nedre halvan av den ovala som representerar rävens lår.
  • För den närmaste bakre axeln, rita en cirkel som är något mindre än huvudet och placera den rätt mellan de 2 kurvorna som skisserar kroppen. Utöka en linje ner från cirkeln vid ca 30 graders vinkel, dra sedan en parallell linje som sträcker sig från den krökta linjen som representerar buken.
  • De två parallella linjerna fastställer positioneringen av rävens framben.
  • Bild med titeln Rita ett räv steg 15
    5. Tinkar benen och lägg till trianglar för de främre tassarna. Skiss i ett par parallella linjer på vardera sidan av var och en av de linjer du bara drog för benen. Varje ben ska vara ungefär två tredjedelar så tjockt som diametern på den övre axelcirkeln. Skiss i en triangel längst ner på varje ben för att skissera de främre fötterna.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 16
    6. Skiss i ansiktet och skapa en skarp skiss för att representera päls. Gå runt den smidiga konturen av din räv och lägg till i jagade linjer där päls sannolikt skulle vara tufted-till exempel, längs bröstet och ryggraden, inuti öronen, runt svansen, ovanpå låret, på undersidan av axeln, och på tassarna. Använd sedan t-formen på ansiktet för att styra din placering av ögon, näsa och mun.
  • Rita i 2 fotbollsformade ögon som är fästa vid undersidan av den horisontella linjen av T-formen. Centrera den cirkulära näsan inuti den U-formade nospartiet. Göra munnen en enkel horisontell linje över bottenkvarteret av nospartiet.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 17
    7. Mörka dina detaljerade linjer med penna och radera dina penna-in-skisslinjer. Gå tillbaka över de skarpa linjerna som du gjorde för pälsen och mörkare och lägga till ytterligare detaljer till ansiktsfunktionerna, tassarna och andra områden som behöver ytterligare förfining. När du är klar Penning i funktionerna, radera alla onödiga penna linjer.
  • Bild med titeln Rita en räv Steg 18
    8. Lägg till lite färg på din rävritning om du vill. Rävar är ofta en "bränd orange" färg, men de kan också vara mer röda, orange eller bruna. Välj den pälsfärg som du föredrar.
  • Rävar har också benvita områden av päls, till exempel insidan av öronen, den nedre halvan av nospartiet, undersidan av nacken och framsidan av bröstet, den bakre delen av svansen och (ibland) tassarna och bottenhalvorna av benen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Saker du behöver

    • Papper
    • Penna
    • Suddgummi
    • Penna eller markör
    • Färgpennor, kritor, markörer, pasteller eller färg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande