Hur man väljer en krok för saltvattenfiske

För att välja en krokstorlek finns det några viktiga saker att veta om storleken och formen av krokar. Faktum är att det finns ett brett utbud av krokar för varje fiskestil, så det är troligt att det är en pågående inlärningsprocess när du ändrar dina fisketekniker och typer av fisk. I den här artikeln får du en översikt över att välja rätt krok.

Obs! Många av dessa riktlinjer gäller också för sötvattenfiske.

Steg

  1. Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 1
1. För att fånga ett brett utbud av fisk, använd en liten krok. Till exempel kan en nummer fem storlek krok fånga fisk från en kvart pund till 25 pund. Men vinklar och landar som nummer 25 fisk, när man använder ett litet antal fem krok, kräver noggrann fiska och en gaff eller en netto vid landning.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 2
    2. Välj ett namnmärke Hook som Mustad eller Eagle Claw, eftersom deras krokar är starka och beprövade. Det finns också dussintals andra namn varumärke krokar som fungerar ännu bättre än Eagle Claw och Mustad. Fråga dina medfiskare vad de använder. Återförsäljare trycker ofta på vad de antingen gör mest vinst från eller de försöker driva överstockade föremål.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 3
    3. Använd en kort skaftkrok för sin styrka och en lång skaftkrok för enkel avlägsnande av kroken från fisken. Den korta skaftkroken, genom design, är mer hållbar och kommer inte att räta ut eller bryta lätt ut. I områden med många korallhuvud eller en avfall, använd en stark, kort shank krok, tyngre linjer och håll alltid linjen stramt med fisken på. I stället för att tvinga landningen av en fisk under dessa förhållanden är ett alternativ att låta ett stort, starkt fiskäcke sig i det djupare vattnet och ta det in i det grunda, linjesbrytande området, efter det är inte längre "grön". En utmattad fisk kommer att visa sina sidor som är ljusa och inte gröna.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 4
    4. Använd den långa skaftkroken för liten fisk eller panorerad fisk. Ju längre skaft hindrar nötning till ledaren från fiskens mun och gör krokborttagningen enklare. När du fiskar efter liten fisk, kommer du att släppa små och oönskade fiskar, så skaftet fungerar som en ledare. När din ledare blir försvagad, klipp den en tum ovanför ögat och sätt tillbaka den. Den längre skaftet förhindrar också att fisken sväljer kroken och hjälper till att hålla kroken på fiskens läpp eller käke.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 5
    5. Använd den raka kroken, även känd som standardkroken, för ett brett utbud av stilar och fisk. Du måste ställa in kroken med en rak krok.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 6
    6. Använd en cirkulär krok för fortfarande bete fiske. Ställ inte in kroken, den här typen av krok är självinställning. Om du ställer in kroken, när fisken är chomping på din bete, kommer du säkert att förlora den fisken. Kroken ställs in när fisken vänder och swims bort. I denna typ av fiske sätter fiskaren en klocka eller larm på stav Och gör andra saker som: fiske efter mindre fisk, sovande, grill, festa, etc. Med den avrundade kroken stannar betet på kroken och fisken stannar på kroken. Den avrundade kroken används för medium och stor storlek fisk, för med panorerad fisk är föremålet att fånga mycket fisk. Fiske efter pan storlek fisk är en aktiv typ av fiske.
  • 7. Använde ah kroken för sin rymlighet i att placera en bete på den.
  • Ställ kroken, när en fisk tar betet med den här typen av krok. Med en konstgjord bete, ställ in kroken lite snabbare än en naturlig bete. Med en hård konstgjord bete sätta kroken snabbare än med en mjuk konstgjord bete.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 7Bullet1
  • När du bifogar en konstgjord bete eller riktigt bete till en krok, märk hur det sitter på kroken och vilken åtgärd som har när den hämtas, trolled eller bara stationär. Denna krok är inte lika stabil som andra krokar men kan hålla beten bra.
  • Använd barbed shanks till tråd plastbaits på skaftet. Men gängning av plastbete på krokkurvan, som i illustrationen, fungerar väldigt bra. Som ett alternativ, glida på en bit av mjuk plastbit till botten av krokens öga.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 7Bullet3
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 8
    8. Använd vård när du använder diskanthakar. Dessa krokar kan fångas på dig eller dina kompisar, på rev och på träd. Dessa krokar används vanligtvis på pluggar och pluggar är kostsamma. Pluggar som flyter har minst chans att bli fångad av rev och förlorade för alltid. Högvatten stickfiske är väldigt roligt eftersom du kan se fisken attackera locket.
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 9
    9. Njut av utomhus och fisk med toppvattenproppar, eftersom deras diskettkrokar inte kommer att snagga på botten. De flesta pluggar har diskantkrokar bifogade, om stora fiskar riva dina krokar från varandra fästs starkare enskilda krokar i stället för diskantkrokarna. När Trolling förväntar sig större fisk att ta din kontakt, så att du byter ut diskantkrokarna är en bra idé.
  • 10. Beroende på vilken typ av fiske du gör, välj det högra ögat.Ögat är där du knyter ledaren till kroken.
  • Det vanliga loopade ögat är bra för alla typer av fiske.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 10Bullet1
  • Det icke-loopade ögat kräver speciella snältningstekniker för att fästa ledaren till kroken och används vanligtvis för betefiske.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 10Bullet2
  • Med en krok som inte har något öga men ett hak på toppen av skaftet, se och följ anvisningarna om hur man snurrar krokar av denna typ. Efter att ha kopplat en krok till en linje, testa alltid styrkan på knuten. Till exempel om din ledningslinje är 20 # test, testa knuten vid 8 olika tryck.Om du tillämpar nära den brytningsstyrkan hos en linje när du binder en knut, kan du bryta linjen på knuten. Testa en knut, stramar den och avslöjar eventuell svaghet, om nödvändigt retie knuten.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 10Bullet3
  • Snell krokar, även om de har ett öga, för bete fiske, så att krokarna är styva med linjen. En snäckkrok är idealisk för en multi-hook-rigg.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 10Bullet4
  • Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 11
    11. För trolling med konstgjorda lock eller bete, använd alltid en skarp, medium skaft, rak krok.Den raka kroken är den vanligaste trollkroken, men för mindre stora spel dubbla krokar används. Treble krokar används aldrig för stort spelfiske.Krokspetsen måste alltid skäras med en krokfil. Vid trolling med konstgjord eller levande bete, för stort spel, är åtgärden få och långt ifrån, så det är nödvändigt att ha skarpa krokar.
  • Räkningen av en Marlin och områdena nära det är svårt, och det tar en skarp krok för att få en anslutning mot en strejk.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 11Bullet1
  • Krokar rost snabbare från trolling användning jämfört med fortfarande fiskeanvändning, så var noga med att alltid skölja och suga dina lock och krokar.Bild med titeln Välj en krok för saltvattenfiske Steg 11Bullet2
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att ha en rad krokar och vet vad var och en gör. Du vet aldrig vilken typ av fiske du kanske vill försöka när du är ute på havet.
  • För andra idéer om vilka krokar att välja, observera andra när du fiskar eller följer råd från en lokal fiskeripublikation eller tv-show.
  • Varningar

    Hantera alltid fiskehakar med stor omsorg för att undvika självskada eller skada på andra i din närhet.

    Saker du behöver

    • Välrenommerad fiskeutrustning återförsäljare
    • Val av krokar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande